Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Vernici imaju obavezu da prastaju ali ne bezuslovno - kad se onaj koji ih uvredi/povredi/osteti pokaje i potrazi oprostaj ovi su duzni da ga daju !!!Ljubljeni, oprostite jedni drugima. Nemojte raspirivati vatru. Oprostite i krenite dalje.
Pr 7:21 I ne uzimaj k srcu sve riječi što ih [ljudi] govore, da ne bi čuo vlastitog slugu kako te proklinje.Vernici imaju obavezu da prastaju ali ne bezuslovno - kad se onaj koji ih uvredi/povredi/osteti pokaje i potrazi oprostaj ovi su duzni da ga daju !!!
Luka 17,3.4:Pr 7:21 I ne uzimaj k srcu sve riječi što ih [ljudi] govore, da ne bi čuo vlastitog slugu kako te proklinje.
Pr 7:22 Jer i tvoje srce zna da si mnogo puta i sam proklinjao druge.
Teško je biti čovjek...Luka 17,3.4:
"...Čuvajte se. Ako ti sagriješi brat tvoj, nakaraj ga; pa ako se pokaje, oprosti mu.
I ako ti sedam puta na dan sagriješi, i sedam puta na dan dođe k tebi i reče: kajem se, oprosti mu..."
Kao sto rekoh,ne postoji bezuslovni oprostaj,nit u relaciji covek Bog a nit u medjuljudksim odnosima !
Ja licno smatram da nikada necemo pogresiti ako li slusamo savete naseg Gospoda Isua Hrista - On nam je dao jasne smernice sta i kako trebamo ciniti stoga je nase da to postujemo a ne da izmisljamo toplu vodu....Čini po svojoj savjesti....
Ja ti želim reći da, kad oprostiš praviš mjesta u srcu za puno ljepše i vrijednije dragocijenosti zbog snage oprosta...
Tako je,apostol nas poziva da prastamo dok nam je Isus dao konkretna pravila kako to trebamo i pod kojim uslovima..Col 3:13 Podnosite jedni druge i opraštajte si međusobno ako tko protiv koga ima [kakvu] pritužbu. Kao što je i Krist vama oprostio, tako [oprostite] i vi!