Jake
Član
- Reakcijski bodovi
- 14
- Bodovi
- 18
Bez ikakve zelje da uvrijedim nekoga jednostavno citiram bibliji i postavim pitanje. Dakle
Mladić je pitao Isusa kako da zadobije vječni život, a Isus mu je odgovorio u dva evanđelja:
Pitanje. Ovdje Isus jasno kaže (nastranu sto ga zovu učiteljem a ne bogom i što kaže da nije dobar on nego Bog) AKO ZELIS UCI U ZIVOT DRZI ZAPOVIJEDI.
Ali današnja učenja kažu moraš vjerovati u njegovu žrtvu da bi ušao u život. Kome vjerovati, Isusu ili Pavlu?
Mladić je pitao Isusa kako da zadobije vječni život, a Isus mu je odgovorio u dva evanđelja:
- Matej 19:16-17
"I gle, pristupi Mu jedan i reče: 'Učitelju dobri, kakvo dobro da učinim da imam život vječni?' A On mu reče: 'Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jednoga – Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijedi.'" - Marko 10:17-18
"A dok je izlazio na put, dotrča neki čovjek, klekne preda Nj i upita Ga: 'Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?' A Isus mu reče: 'Zašto me zoveš dobrim? Nitko nije dobar, osim jednoga – Boga.'"
Pitanje. Ovdje Isus jasno kaže (nastranu sto ga zovu učiteljem a ne bogom i što kaže da nije dobar on nego Bog) AKO ZELIS UCI U ZIVOT DRZI ZAPOVIJEDI.
Ali današnja učenja kažu moraš vjerovati u njegovu žrtvu da bi ušao u život. Kome vjerovati, Isusu ili Pavlu?