zašto ne slijedite isusa?

Jake

Član
Reakcijski bodovi
14
Bodovi
18
Bez ikakve zelje da uvrijedim nekoga jednostavno citiram bibliji i postavim pitanje. Dakle

Mladić je pitao Isusa kako da zadobije vječni život, a Isus mu je odgovorio u dva evanđelja:
  1. Matej 19:16-17
    "I gle, pristupi Mu jedan i reče: 'Učitelju dobri, kakvo dobro da učinim da imam život vječni?' A On mu reče: 'Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jednoga – Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijedi.'"
  2. Marko 10:17-18
    "A dok je izlazio na put, dotrča neki čovjek, klekne preda Nj i upita Ga: 'Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?' A Isus mu reče: 'Zašto me zoveš dobrim? Nitko nije dobar, osim jednoga – Boga.'"

Pitanje. Ovdje Isus jasno kaže (nastranu sto ga zovu učiteljem a ne bogom i što kaže da nije dobar on nego Bog) AKO ZELIS UCI U ZIVOT DRZI ZAPOVIJEDI.

Ali današnja učenja kažu moraš vjerovati u njegovu žrtvu da bi ušao u život. Kome vjerovati, Isusu ili Pavlu?

Ali današnja učenja kažu moraš vjerovati u njegovu žrtvu da bi ušao u život. Kome vjerovati, Isusu ili Pavlu?
a jel mogao Isus mladicu da kaze veruj u moju zrtvu, ako se tada jos nije zrtvovao?

zasto ga onda nazivamo "jagnje Bozije"?

a jel mogao Isus mladicu da kaze veruj u moju zrtvu, ako se tada jos nije zrtvovao?

zasto ga onda nazivamo "jagnje Bozije"?
Kako sam razumio Jake je negdje porijeklom iz Hrvatske, ali je sve religije proučavao i prihvatio islam ili nešto slično zaboravio sam. Inače je iz Calgary, ako ti nije daleko možeš s njim na skijanje.

Što volim kad muslimani uzmu jedan stih i onda ga navedu na svoj mlin. Koja opsjednutost Biblijom.

Kako sam razumio Jake je negdje porijeklom iz Hrvatske, ali je sve religije proučavao i prihvatio islam ili nešto slično zaboravio sam. Inače je iz Calgary, ako ti nije daleko možeš s njim na skijanje.
ja sam islam najmanje proucavao, nisam strucnjak, priznajem, vise poznajem dalekoistocne pored hriscanstva, a da jesam petljao bih se i u islam, ali jako malo znam, nisam ceo kuran ni procitao, nije mi drzao paznju, neke hadise samo

Zadnje uređeno:
Bez ikakve zelje da uvrijedim nekoga jednostavno citiram bibliji i postavim pitanje. Dakle

Mladić je pitao Isusa kako da zadobije vječni život, a Isus mu je odgovorio u dva evanđelja:
  1. Matej 19:16-17
    "I gle, pristupi Mu jedan i reče: 'Učitelju dobri, kakvo dobro da učinim da imam život vječni?' A On mu reče: 'Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jednoga – Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijedi.'"
  2. Marko 10:17-18
    "A dok je izlazio na put, dotrča neki čovjek, klekne preda Nj i upita Ga: 'Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?' A Isus mu reče: 'Zašto me zoveš dobrim? Nitko nije dobar, osim jednoga – Boga.'"

Pitanje. Ovdje Isus jasno kaže (nastranu sto ga zovu učiteljem a ne bogom i što kaže da nije dobar on nego Bog) AKO ZELIS UCI U ZIVOT DRZI ZAPOVIJEDI.

...

SLIJEDI YHVH Boga Jedinoga Oca
kao Boga Jedinoga,
a NE SINA G Yehoshuu, lažno zvanoga Isusek

==========

PONOVLJENI ZAKON 1,36

Izuzimam Kaleba, sina Jefuneova. On će je vidjeti; njemu i njegovim potomcima dat ću zemlju kojom je išao, JER JE VJERNO SLIJEDIO JAHVU.`

1. SAMUELOVA 12,14

Ako se budete bojali JAHVE i njemu budete služili, ako budete slušali njegov glas i ne budete se protivili njegovim zapovijedima, SLIJEDIT ĆETE JAHVU,

BOGA
svoga, vi i kralj koji kraljuje nad vama.

2. KRALJEVIMA 23,3

Kralj, stojeći na svome mjestu, obnovi pred JAHVOM Savez

DA ĆE SLIJEDITI JAHVU i držati se njegovih zapovijedi, pouka

i uredaba svim srcem i svom dušom da bi ispunio sve stavke

toga Saveza zapisane u ovoj knjizi. Sav je narod stupio u Savez.

2. LJETOPISA 34,31

Kralj, stojeći na svome mjestu, obnovi pred JAHVOM Savez DA ĆE SLIJEDITI JAHVU, držati se njegovih zapovijedi, pouka i uredaba svim srcem i svom dušom da bi izvršio sve stavke toga Saveza što su napisane u knjizi.

Nazad
Vrh