Divine Truth (Božanska Istina)

  • Pozdrav svima! Ovu temu sam nedavno napravio na forumu.hr gdje me je netko odavde pozvao da ju i ovdje objavim. Nisam siguran gdje je pravo mjesto jer se ne radi o religiji ni o duhovnosti kakva se danas(a i već dugo) većinom prezentira na planetu, a sadrži određene istine koje se mogu pronaći u religijama i duhovnim pravcima. Moj stav je kako u religijama ima istine, ali isto tako i dosta grešaka, nepotpunih informacija i distorzije istine, što iz ljubavnih, a što logičkih aspekata. Mislim da je ovo prilično važna tema, pogotovo za kršćane, ali sam isto tako svjestan da je prilično konfrontirajuća i onako "out there". Tema je vezana za ono što smatram pravom duhovnošću, a to je rast i razvoj u ljubavi i istini, kroz osobni odnos s Bogom gdje od Njega primamo Ljubav i Istinu direktno. Taj razvoj uključuje stvari poput morala i etike, u svakom segmentu života.

    Ukratko o meni, od rane dobi istražujem duhovnu tematiku, alternativnog liječenja, metafizike, emocionalni razvoj, New Age i slično te sam krajem 2016. "slučajno" naletio na youtube kanal dvoje ljudi, Alan John Miller i Mary Luck iz Australije, koji tvrde da su Isus i Marija Magdalena iz prvog stoljeća. Tvrde da uče Božansku Istinu (Divine Truth) koja je objektivna (apsolutna) istina o Bogu i svemiru. Prvotno sam bio šokiran, u sumnji i nevjerici, ali sam odlučio poslušati što imaju za reći. Ubrzo sam otkrio da imaju ogromnu biblioteku sadržaja na kanalu, više od 2000 sati videa, brojne audio snimke, pisane eknjige i dokumenti. Slušajući u početku sam bio prilično uznemiren i nije mi se sviđalo gotovo ništa od onog što su podučavali, jer se kosilo sa svim moji poimanjem svijeta i duhovnosti. Bio sam dosta duboko u New age vjerovanjima za koje priznajem da nisam uložio dovoljno analize, razuma i iskustva kad sam ih prihvaćao, više sam ih uzimao zdravo za gotovo. To je bila važna lekcija koju sam naučio. Iako sam bio prilično konfrontiran, sve što su prezentirali je bilo jako logično, detaljno, koherentno, vrlo ljubavno i sve se sistematično uklapalo u veću sliku. U kratkom roku sam dobio odgovore na gotovo sva pitanja koja sam imao veći dio svog života, pitanja koje nisam nigdje prije čuo toliko jasne i precizne odgovore. Uz to su ponudili određene praktične eksperimente koje svatko može isprobati kako bi se sami uvjerili je li to što prezentiraju istina. Neke od tema koje su obrađene su: Bog, odnos s Bogom, Božji zakoni, duša, kako duša funkcionira, srodne duše, ljubav, emocije, grijeh, kako nastaju bolesti, duhovi, kako funkcionira duhovni svijet, itd...

    Ubrzo sam započeo eksperimentirati s nekim od tih stvari i počele su se događati nevjerojantne stvari. Ja dotad nisam vjerovao da je Bog entitet, nego sam imao vjerovanje da je Bog energija ili da smo mi svi dio Boga, no određena iskustva s Bogom su mi pokazala kako su to bila pogrešna uvjerenja. Jedna od glavnih poruka DT učenja je da je Bog biće s kojim možemo imati osobni odnos kroz izmjenu emocija, tj. da možemo od Boga primiti Njegovu substancu ,Božju ljubav, u našu dušu, što nas čini ljubavniji, sretnijim, iskrenijim, življim, neustrašivim, zdravijim, strastvenijim ljudskim bićem, te da možemo primati sve više i više te Velike ljubavi u sebe (postoje određeni uvjeti primanja) te kada ju primimo u dovoljnoj količini, transformirati se iz normalne ljudske duše u Božansku ljdusku dušu, gdje više nismo samo Božje dijete na sliku, već i po supstanci. To ne znači da smo mi Bog, nego da smo u potpunom skladu i reflektiramo Njegovu ljubav savršeno. To je ono što je Isus nazvao "ponovno rođenje" a pogrešno je shvaćeno kod kršćana. To je ponovno rođenje duše, kroz primanje Božje ljubavi. Uz ljubav, primamo i Istinu.

    Iako AJ tvrdi da je Isus, on ne tvrdi da je Bog, već govori kako on to nikada nije ni tvrdio, nego je to dodano u Bibliju kasnije ,kako bi ga usporedili ostalim "božanskim" mitskim osobama te su dodali i neka čuda koja nije radio. Ono što je govorio u prvom stoljeću je to kako je postigao "ponovno rođenje", on je bio prvi čovjek koji je otkrio ovaj odnos s Bogom, te je s 30g. postigao to stanje koje sam opisao, a zvao ga je Jedno s Bogom. To nije bilo nešto što je ekskluzivno bilo dostupno samo njemu, već je uvidio da svaka osoba može postići to stanje u koje je on došao, (a nije u njemu rođen) , i to je ono što je ono što je nazvao "The Narrow Way", put rasta u ljubavi prema Bogu, do postizanja Jednote s Bogom. Tek nakon što je postigao to stanje je mogao liječiti, tj. Bog je kroz njega bio taj koji je liječio, a on je bio samo njegov instrument.

    Meni je primjena ovih učenja donijela puno pozitivnih promjena u životu i imam puno ljubavi prema ovim učenjima. S onim s čime sam do sada u ovih 7 godina eksperimentirao (nisam sa svime) se pokazalo kao istinitim. Totalno sam promjenio način na koji vidim sebe, druge, život i Boga i mogu reći da sam povratio određenu razinu mira, ljubavi i radosti koju sam imao kao dijete, zahvaljujući Bogu i Njegovoj ljubavi jer sam osjetio Njegovu ljubav i znam da sam voljen od Boga, što je više nego sam ikad mogao sanjati. Volio bih ove istine i spoznaje podjeliti sa svima koji su željni i otvoreni za to. Nije mi želja nikome ništa nametati ni naturavati ili uvrijediti nekoga. Svjestan sam da su ovo važne teme i da neke stvari nije lagano za čuti, i sam sam to iskusio. Preporučio bih samo da imate otvoren um i otvoreno srce kako bi barem malo poslušali što imaju za reći. Naravno, svatko od nas ima slobodnu volju i može u bilo kojem trenu odlučiti istražiti ove informacije i isprobati ili ne. Ja sam otvoren za pitanja, u vezi mojeg iskustva ili u vezi samog učenja i vrlo ću rado odgovoriti na upite, ako naravno znam odgovor. Želim vam svima dobro i nadam se da ćete imati koristi od ovog! Pozdrav :)

    Ovdje ću staviti neke linkove, preporučio bih da prvo krenete sa seminarom imena: "Secrets of the Universe" gdje je prezentirana generalni pregled DT učenja

    Website: https://www.divinetruth.com/sites/main/en/…htm#welcome.htm

    Youtube: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Youtube FAQ: https://www.youtube.com/@divinetruthfaq

    Youtube neslužbeni kanal s clipovima: https://www.youtube.com/@divinetruth-thenarrowway4416/videos

    Video Secrets of The Universe P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Video Secrets of The Universe P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Još neki dobri materijali za čitanje:

    Padgett messages od John-a Padgett-a : https://thepadgettmessages.org/

    Trilogija knjiga od autora Robert James Lees-a : "Through the Mists", "The Life Elysian" i "The Gate of Heaven".

    Intevju s AJ-om, Real Life Purpose of Jesus P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Intevju s AJ-om, Real Life Purpose of Jesus P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited 3 times, last by Cloud (February 3, 2024 at 10:22 PM).

  • Pozitivno je vidjeti vaše doprinose; raznolikost mišljenja i iskustava obogaćuje naš forum, stoga vas potičemo na daljnje dijeljenje vaših perspektiva i sadržaja. U tom duhu, želio bih iskoristiti priliku i postaviti nekoliko pitanja:
    Kako se koncept "Božanske ljubavi" u vašim učenjima razlikuje od tradicionalnog kršćanskog shvaćanja Božje ljubavi i milosti?

    Možete li objasniti proces "ponovnog rođenja duše" kako ga razumijete, i kako se on razlikuje od biblijskog koncepta ponovnog rođenja kroz vjeru u Isusa Krista?

    Na temelju kojih kriterija određujete što predstavlja 'distorziju istine' unutar postojećih religija i duhovnih praksi?

    Kako objašnjavate i opravdavate tvrdnje o reinkarnaciji Isusa i Marije Magdalene u svjetlu tradicionalnih kršćanskih učenja koja negiraju reinkarnaciju?

    U kojoj mjeri se oslanjate na povijesna istraživanja i biblijsku kritiku u formiranju vaših učenja, i kako integrirate ta saznanja s osobnim duhovnim iskustvima?

  • Malo je opsiran materijal da bi ga se nabrzinu proucilo i dalo neki sud, ali ako si ti u tom ucenju nasao smisao i mir, to je odlicno!

    Cijelo vrijeme tvrdim krscanima em da postoji reinkarnacija, em da je to vjerovanje o uznesenju Isusa, Marije (doduse njegove majke Marije) na nebo potpuno bespredmetno... kad eto vidis, rodili se oni opet.

    Moram priznati da sam malo sumnjicav, ovako na prvi dojam. Cijela ta prica da su Isus i M. Magdalena bili u vezi itd. proizlazi iz jedne krajnje smijesne knjige Sveta krv, sveti gral, koja je na engl. govornom podrucju izasla 1982. Tada je prvi puta u javno mnijenje i siru kulturu unesena ova tvrdnja, i ako je ovo dvoje poduzetnih ljudi pocelo siriti svoje ucenje nakon 1982... onda znamo od kuda im ideja. To naravno ne mora znaciti da im je ucenje lose, nego samo pod cijim utjecajem su poceli djelovati.

  • Malo je opsiran materijal da bi ga se nabrzinu proucilo i dalo neki sud, ali ako si ti u tom ucenju nasao smisao i mir, to je odlicno!

    Cijelo vrijeme tvrdim krscanima em da postoji reinkarnacija, em da je to vjerovanje o uznesenju Isusa, Marije (doduse njegove majke Marije) na nebo potpuno bespredmetno... kad eto vidis, rodili se oni opet.

    Moram priznati da sam malo sumnjicav, ovako na prvi dojam. Cijela ta prica da su Isus i M. Magdalena bili u vezi itd. proizlazi iz jedne krajnje smijesne knjige Sveta krv, sveti gral, koja je na engl. govornom podrucju izasla 1982. Tada je prvi puta u javno mnijenje i siru kulturu unesena ova tvrdnja, i ako je ovo dvoje poduzetnih ljudi pocelo siriti svoje ucenje nakon 1982... onda znamo od kuda im ideja. To naravno ne mora znaciti da im je ucenje lose, nego samo pod cijim utjecajem su poceli djelovati.

    Bok Fazlija, hvala na komentaru!

    Da, jako je puno materijala i meni su trebale godine da prođem kroz većinu njih, ali nisam ni ja još proučio sve :) Mislim da je sumnja prva emocija koja se normalno javlja kod većine koji čuju za ovaj materijal, tako je bilo i kod mene. No sa slušanjem, promišljanjem i praksom onog što uče su mi se sumnje polako počele otklanjati.

    Što se tiče reinkarnacije, iako oni tvrde da su se vratili, to nije postignuto onim što se danas smatra klasičnim vjerovanjem u reinkarnaciju. Takva vrsta reinkarnacije, kako ju opisuju istočnjačke religije hinduizma, budizma i ostale(u vidu ponovnog vraćanja na Zemlju kako bi se ispravila karma), nije istinita. Nažalost je uzrok boli i patnje(kao i sve što nije istina) jer dovodi do degradacije duše(jer negativno utječe na ljude na Zemlji) onih koje su uključene u to vjerovanje. Dolazi do određenih bolesti koje su uzrokovane duhovima (fizičke, mentalne i emocionalne) koji se "pokušavaju" reinkarnirati koristeći tijela koja već pripadaju drugim ljudima. (onih koji se se već inkarnirali) Znam da je ovo prilično konfrontirajuće, ali izložio bih par razloga zašto je to tako. Više je razloga zašto je to slučaj, a jedan od najvećih je što je to vrlo neljubavan koncept, a Bog kreira samo ljubavne stvari. Navodno se u povijesti Zemlje vratilo samo 14 ljudi, tj. 7 duševnih parova, od kojih su njih dvoje jedan par (Isus i Marija Magdalena), a ima ih još nekoliko iz prvog stoljeća. Drugi razlog leži u načinu na koji duša funkcionira i samom procesu inkarnacije, gdje se duša razvaja na dva dijela i svaka polovica se povezuje sa tijelom koje je začeto. Kod začeća su stvorena dva tijela, i fizičko i duhovno, a ne samo fizičko, te se polovica duše povezuje s oba tijela. Druga polovica čeka povoljan trenutak kako bi se i ona inkarnirala, obično u blizini prve polovice. No ovaj proces se odvija iz stanja u kojem je duša nesvjesna, sebe, svoje okoline i Boga. Možemo reći da je duša u stanju "spavanja" ili hibernacije, a proces inkarnacije je jedan od instinkata koje ima i u koje ulazi zahvaljujući magnetsko privlačenju određenih zakona koje je Bog stvorio. (zakon privlačenja, zakon želje, zakon prisnosti, zakon uzroka i posljedice, itd...ne znam sve od njih).

    Upravo zbog toga jer se duša inkarnira kao jedinstvena i kompletna jednica, a mi nakon smrti ostajemo polovica duše koja je povezana sa duhovnim tijelom, ne možemo se "reinkarnirati" iz tog stanja. Nužno je da se obje polovice duše ponovno spoje u jednu(što se dogodi u 36. dimenziji duhovnog svijeta, *napomena: u ranim danima je govorio kako se to dešava u 22. dimenziji, ali se kasnije ispravio da je u 36. , sjećanja mu dolaze s vremenom, kako napreduje u svom odnosu s Bogom), a to dolazi s velikim razvojem u ljubavi u duhovnom svijetu, gdje su u stanju totalnog blaženstva, za koji im je trebalo oko 2000 godina da ga postignu kroz odnos s Bogom. Tek iz tog stanja je moguć povratak, a tada je motivacija za povratak samo ljubav i želja za podučavanjem istine koje su otkrili. Nema karme za očititi, jer je ona očišćena kroz određene procese u duhovnom svijetu. To su neki od razloga, a uz to je moguće objasniti određene fenomene zbog kojih ljudi na zemlji, ali i mnogi u duhovnom svijetu vjeruju u reinkarnaciju, no za njih postoji jednostavnije i istinitije objašnjenje.

    Stavit ću ti link sa predavanja baš o reinkarnaciji pa si možeš pogledati ako želiš, ako ne nema beda, bez ikakvog pritiska. Malo je stariji video pa je kvalitea audio i video malo slabija. Pozdrav i svako dobro želim! Ovaj drugi i treći su kraći :)

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited 3 times, last by Cloud (February 2, 2024 at 2:23 PM).

  • Proucit cu ovo o reinkarnaciji, ali moram priznati da je Isus mnogo razgovorljiviji u ovom zivotu, nego u proslome.

    Sad po nekoliko sati drzi predavanja. Evandjelja prema ovome izgledaju kao sture natuknice.

    Nego, sta kaze, da li je ovo taj njegov drugi dolazak koji je najavljivao jos u prethodnom zivotu i hoce li sada nastupiti smak svijeta?

  • Proucit cu ovo o reinkarnaciji, ali moram priznati da je Isus mnogo razgovorljiviji u ovom zivotu, nego u proslome.

    Sad po nekoliko sati drzi predavanja. Evandjelja prema ovome izgledaju kao sture natuknice.

    Nego, sta kaze, da li je ovo taj njegov drugi dolazak koji je najavljivao jos u prethodnom zivotu i hoce li sada nastupiti smak svijeta?

    Super da budeš pogledao. Haha, ja mislim da je bio i u prvome, ali nije bilo puno ljudi koji su ga mogli razumijeti pa je morao podučavati u prispodobama i metaforama. Mislim da smo ipak nešto napredovali od tog vremena. Da, materijal je ogroman, ima na stotine i stotine (tisuće) sati seminara, a nedavno je rekao da je to sve samo preambula ili uvod u ono što bi želio izložiti :D

    Što se tiče smaka svijeta, veli da nije njegov dolazak najava tako nečega, iako je pred nekih desetak godina govorio kako ima osjećaj da bi moglo biti nekih kataklizmičnih događaja na Zemlji (potresi, vulkani, tsunamiji), ali ništa što bi izbrisalo čovječanstvo. No to je naglasio kako je to samo njegov osobni osjećaj i mišljenje, a ne nužno Božja istina jer još uvijek nije postigao stanje u kojem je bio u prvom stoljeću (kojeg je isto postigao tek s 30.g.), "ponovnog rođenja" ili Jednote s Bogom. To se zasad nije ostvarilo, a i kaže kako je jako teško prognozirati budućnost, previše je varijabli koje su stalno u promjeni, samo Bog zna što će biti, a on nije Bog. Malo bi bilo bez veze da su sada došli i onda poginu u potresu ili tako nešto, navodno je plan da se dovede istina koja je bila izgubljena(distorzirana) nakon njegove smrti u prvom stoljeću i da se kolektivno podigne duhovno stanje ljubavi Zemlje u Raj. (trenutno je kolektivno stanje zemlje pakleno)

    Komentar na drugi dolazak kako je zabilježen u Bibliji, to je video s playliste:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited once, last by Cloud (February 2, 2024 at 4:54 PM).

  • Što se tiče smaka svijeta, veli da nije njegov dolazak najava tako nečega, iako je pred nekih desetak godina govorio kako ima osjećaj da bi moglo biti nekih kataklizmičnih događaja na Zemlji (potresi, vulkani, tsunamiji), ali ništa što bi izbrisalo čovječanstvo. No to je naglasio kako je to samo njegov osobni osjećaj i mišljenje, a ne nužno Božja istina jer još uvijek nije postigao stanje u kojem je bio u prvom stoljeću (kojeg je isto postigao tek s 30.g.), "ponovnog rođenja" ili Jednote s Bogom. To se zasad nije ostvarilo, a i kaže kako je jako teško prognozirati budućnost, previše je varijabli koje su stalno u promjeni, samo Bog zna što će biti, a on nije Bog. Malo bi bilo bez veze da su sada došli i onda poginu u potresu ili tako nešto, navodno je plan da se dovede istina koja je bila izgubljena(distorzirana) nakon njegove smrti u prvom stoljeću i da se kolektivno podigne duhovno stanje ljubavi Zemlje u Raj. (trenutno je kolektivno stanje zemlje pakleno)

    Da li si čitao objave od Berthe Dudde? I ona tako daje nove objave koje bi navodno trebale korigirati ono što je "izgubljeno u Pismu"? A ima njih još podosta koji tako dovode u pitanje autoritet Pisma da bi istaknuli svoju objavu kao novu ("potrebitu") istinu.

    I koja je po tebi prednost onih koji slijede tog "Isusa" u odnosu na Onog iz Biblije? Što on tu iznosi novo i superiorno u odnosu na Pismo, pa da bi to opravdalo njegov navodni drugi dolazak u takvom obliku?

  • Pozitivno je vidjeti vaše doprinose; raznolikost mišljenja i iskustava obogaćuje naš forum, stoga vas potičemo na daljnje dijeljenje vaših perspektiva i sadržaja. U tom duhu, želio bih iskoristiti priliku i postaviti nekoliko pitanja:
    Kako se koncept "Božanske ljubavi" u vašim učenjima razlikuje od tradicionalnog kršćanskog shvaćanja Božje ljubavi i milosti?

    Možete li objasniti proces "ponovnog rođenja duše" kako ga razumijete, i kako se on razlikuje od biblijskog koncepta ponovnog rođenja kroz vjeru u Isusa Krista?

    Na temelju kojih kriterija određujete što predstavlja 'distorziju istine' unutar postojećih religija i duhovnih praksi?

    Kako objašnjavate i opravdavate tvrdnje o reinkarnaciji Isusa i Marije Magdalene u svjetlu tradicionalnih kršćanskih učenja koja negiraju reinkarnaciju?

    U kojoj mjeri se oslanjate na povijesna istraživanja i biblijsku kritiku u formiranju vaših učenja, i kako integrirate ta saznanja s osobnim duhovnim iskustvima?

    Bok, mislim da možemo preći na ti :) Zahvaljujem na lijepoj i toploj dobrodošlici, nisam to očekivao. Od velike većine (ne svih, jer sam imao i dobrih diskusija) kršćana, ali i pripadnika drugih vjeroispovjesti pa i ateista, znam često naići na napade(verbalne i emocionalne), podrugivanje, osudu, kondescenciju, cinizam, apriori odbijanje i generalan manjak interesa i želje za istraživanjem istine. Lijepo je za promjenu biti u ljubavnijem okruženju. Hvala vam na tome, nadam se da će naša druženja pomoći svakome tko posjećuje ovaj forum, bilo da je ateist, kršćanin, musliman, budist, hinduist, new ageovac ili pripadnik neke druge vjere. Na kraju krajeva svi smo mi Božja djeca i ovdje smo jer imamo strastvenu želju za istinom i duhovnim rastom, što je samo podloga da naučimo voljeti... Sebe, druge i ako to odlučimo, Boga.

    Evo probat ću odgovoriti na ova pitanja, moguće da će mi trebati više postova i više dana da prođem zadovoljavajuće kroz materijal koji želim protumačiti. Samo bih želio reći da iako ja proučavam Divine Truth učenja oko 7 godina, još uvijek se smatram početnikom u svom znanju i praksi te postoje mnoga područja mog života gdje nisam isprobao i primjenio neke od principa koje Isus podučava. Također, zbog mog trenutnog stanja i razine znanja, moguće su određene greške u onom što ću izložiti, ja sam još uvijek učenik i "work in progress", a vjerujem da ću učenik biti vječno, jer Bog je beskonačan, kao i Njegova Istina, koju smatram da je uz Njegovu Ljubav, jedan od najvećih i najvažnijih atributa koje je čovječanstvo zasad otkrilo. Zbog toga ću kao reference staviti određene videe i pisane dokumente kako bi imali istinu bliže izvoru. Ovo su neke od stvari koje sam naučio i koje vjerujem da su istinite, na temelju logike, ljubavi i dokaza koje sam sakupio kroz osobnu primjenu učenja u vlastitom životu.

    Postoje dvije vrste ljubavi, jedna je ljudska, prirodna ljubav, a druga je Božja(Božanska) Ljubav. Sjeme prirodne ljubavi je nešto što je Bog stavio svakome od nas i imamo mogućnost razviti to sjeme kako bi ono procvalo i dalo plod. Ta prirodna ljubav dovedena do savršenstva čini savršenog prirodnog čovjeka, što je stanje u kojem su stvoreni i bili prvi ljudski par pravim imenom Amon i Aman, no na Zemlji su poznatiji su kao Adam i Eva. Oni su bili stvoreni savršeni u svakom pogledu, fizički, intelektualno i emocionalno. Ono što se desilo kod "pada" jest da im je Bog ponudio svoju supstancu, Njegovu Veliku Ljubav, no oni su to odbili. Kako su bili u stanju superiornog intelekta, razvili su u sebi dozu arogancije i želju da budu veliki i moćni kao što je to sam Bog. Ta želja je rodila stanje self-reliance-a, gdje su odlučili nastaviti život bez odnosa s Bogom, gdje nisu željeli primiti Njegovu Ljubav ni Istinu, i zbog toga su počeli griješiti (to je bio prvi i najveći grijeh, grijeh protiv Svetog Duha, objasnit ću što to znači malo kasnije, te iz njega potiču svi ostali grijesi). Grijeh je definiran generalno kao bilo koja vrsta energije koja nije u skladu s Božjom definicijom ljubavi (obje definicije ljubavi). Konkretnije, grijeh je počinjen svaki put kada fulamo "metu" (miss the mark) savršene ljubavi. To je svaka misao, namjera, želja, strast, emocija, osjećaj, riječ i djelo (akcija) koje je van sklada s ljubavlju(koja je emocija).

    Ubrzo su slijedeće generacije naslijedile taj grijeh, jer je Bog napravio da kod procesa dolaska na Zemlju svako dijete upija ono što se nalazi u duši roditelja, to je isto tema za sebe. Kako nitko nije znao spriječiti degradaciju i što napraviti kako bi se stvar popravila, navodno je ljudska forma degradirala toliko jako da smo počeli ličiti na životinju -> majmuna, te nam je životni vijek bio do 30 g. Kako su ljudi koji su preminuli stoljećima ranije ušli u duhovni svijet, s vremenom su naučili određene duhovne istine i kako napredovati, narasti u prirodnoj ljubavi (što uključuje razvoj etike i morala). mnogi od njih su u duhovnom svijetu došli do prvotnog stanja u koje je duša stvorena, u stanju savršenog prirodnog čovjeka, to je 6. dimenzija ili sfera u duhovnom svijetu te su počeli stvarati pozitivan utjecaj na ljude na Zemlji te ih usmjeravali prema napretku u ljubavi. Tada smo kolektivno krenuli na pozitivnije, i fast forward, dolazimo do vremena kada Isus stiže na Zemlju. Po onom što on kaže, začet je normalnim putem kao i svi ostali, i njegova majka prije rođenja nije očekivala ni znala da će biti išta posebno. Jedino što je u to vrijeme bilo dosta govora o proročanstvu da bi se u toj generaciji trebao pojaviti Mesija. Bog je Isusovim dolaskom želio čovječanstvu novu priliku da prime Njegovu ljubav, kroz osobni odnos, a kako bi to omogućio, kod Isusovog rođenja je očistio grijeh koji bi inače naslijedio od roditelja, te je na taj način došao na svijet u stanju savršenog prirodnog čovjeka, slično kao što je bio i Adam(Aman). Zbog toga Isusa znaju zvati "drugim Adamom".

    Kako je rastao, shvatio je da je drugačiji od drugih, mogao je osjetiti i vidjeti stvari koje prosječna osoba nije (poput duhova) , te je razumio brojne istine o svemiru koje drugi nisu. Te sve istine su mu dolazile od "dobročudnog" entiteta za kojeg je kasnije shvatio da je Bog. Bog ga je odmalena vodio i podučavao te je u kasnijoj tinejđerskoj dobi shvatio da mu Bog osim znanja nudi i Božju ljubav. Isus je odlučio prihvatiti taj dar i postao prva osoba koja je primila Božju ljubav u srce (dušu). Kako je sve više i više ljubavi primio od Boga, počeo je shvaćati da se mijenja u svojoj naravi te da postaje ljubavniji od savršene ljudske ljubavi te da sve više voli na sličan način(no manjeg intenziteta) kao Bog. Shvatio je da Bog želi takav odnos sa svom svojom djecom i da je ovo dar koji nudi cijelom čovječanstvu, svi mi možemo postati Jedno s Bogom ili biti "ponovno rođeni", a Isus će biti prvi koje će "utabati" Put i naučiti kako se to radi, koja su sve pravila i uvjeti bili potrebni da se zadovolje. U 30 g. je taj proces kulminirao jer je primio u sebe, u svoju dušu, toliko Božje ljubavi da mu je ona transformirala dušu iz normalne ljudske, u Božansku ljudsku dušu. Od tog trena je postao svjestan trajne konekcije s Bogom, dobio je mogućnost iscjeljivanja (tj. Bog je mogao direktno djelovati kroz njega da liječi), sposobnost da samo pogledom može "vidjeti" cijeli život i problematku osobe, mogao je reflektirati Božju ljubav u svakom pogledu i aspektu. To stanje je nazvao bivanje Jedno s Bogom. To nije značilo da je on Bog, već da je sada postao "ponovno rođen", više nije bio stvoren samo na Božju sliku, već i na supstancu. To je proces koji je podučavao u prvom stoljeću, zvan The Narrow Way (Uski Put), jer to je bio put prema Bogu, gdje postajemo sve bliži i sličniji Bogu, Njegovoj ljubavi i istini. Ono što trenutno znam i razumijem u vezi tog stanja jest da je to stanje potpune i konstantne povezanosti s Bogom, gdje je osoba "fizički" povezana s Bogom i osjeća da je voljena od Boga 24/7. Više nema osjećaja straha, ljutnje, tuge, srama, sumnje ili bilo kakve negativne emocije. Ono što osjeća je savršeno blaženstvo, mir i ljubav, upravo onako kako se Bog osjeća, ali naravno u manjem intenzitetu jer je Bog beskonačno biće, a čovjek, neovisno o tome koliko je razvijen u ljubavi, i dalje konačno biće. Uz to, imamo određene sposobnosti, poput iscjelivanja, materijalizacije itd...Možemo prenositi Božju istinu jer smo zapravo u tom stanju mi "živa Istina". Ono što AJ(Isus) kaže je da trenutno nije u tom stanju, u kojem je bio u prvom stoljeću, te da sada prolazi kroz sličan proces kao i tada. (Jedino je ovaj put malo drugačije jer nije u prvoj inkarnaciji, ali detaljniji odgovor je u videu o reinkarnaciji)

    Kratko objašnjenje kako izgleda stanje Jedno s Bogom:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Nastavak odgovora slijedi u idućem postu :)

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited 2 times, last by Cloud (February 3, 2024 at 10:12 PM).

  • Ono što većina religija današnjice podučava (a to traje stoljećima) jest razvoj u prirodnoj ljubavi. Dakle radi se o tome da postoji skup pravila, rituala, dogmi, etičkih i moralnih načela koje pojedinac treba poštovati kako bi napredovao duhovno. U kontekstu kršćanstva, prisutna je određena kontradikcija. S jedne strane ne smijemo griješiti i moramo se truditi biti što bolji ljudi, etički i moralno, a s druge strane nam se govori kako smo grešnici po prirodi i kako to nije moguće promjeniti, nego trebamo nekoga, spasitelja tko će odgovarati u naše ime, oprostiti i žrtvovati se za naše grijehe i sve što trebamo je imati vjere i proglasiti ga našim spasiteljem (nadam se da sam ovo točno izrekao, ako nisam molim te da me ispraviš) kako bismo ušli u raj. Uz to, postoji dio gdje Isus kaže da moramo postati kao djeca da bismo ušli u Kraljevstvo Božje (što je 8. dimenzija) i da moramo postati savršeni kao što je naš Otac Nebeski.

    Nažalost, prema onom što sam naučio o Bogu i Božjim zakonima, ovo nije moguće, iz više razloga. Kao prvo, nije ljubavno niti pravedno da netko ispašta/žrtvuje se u tuđe ime. Bog je savršeno ljubavan i odgovoran roditelj te želi da svatko od Njegove djece prihvati osobnu odgovornost za to kako koristi dar slobodne volje. Nije moguće preuzeti tuđi grijeh na sebe, jer Bog želi da naučimo iz njih i popravimo sebe i naše ponašanje. Religije generalno nemaju pravo razumijevanje grijeha, što je to, kako nastaje te kako ga ukloniti. Ono što se trenutno podučava jest put prirodne ljubavi, self reliance, gdje kroz vlastiti trud, volju i napor nastojimo biti dobri i ljubavni. Nastojimo djelovati u ljubavnom smjeru iako u dubini duše imamo želje i osjećaje koji su suprotni moralu, etici i ljubavi. To je jako dugačak, težak i naporan put i prije ili kasnije većina nas se vraća grijehu, iako to svjesno možda ne želimo. To je zato jer uzrok grijeha nije uklonjen, a uzrok je uvijek emocionalne prirode. Od samog početka i dolaska na planet smo ranjeni, naslijeđujemo grijehe svojih roditelja, predaka i društva generalno, a zatim kroz život nastavljamo u sličnom tonu kao i oni i još si dodatno opteretimo dušu, bez pravog znanja kako si pomoći i donijeti trajne promjene. U nama su utisnute emocije straha, ljutnje, tuge, srama i druge emocije koje su grijeh (van sklada s ljubavi) i koje moraju izaći iz nas ukoliko želimo biti savršeni u ljubavi i u konačnici, sretni i zadovoljni.

    Ono što DT uči je kako ukloniti uzrok grijeha, tako da više nemamo želju i poriv za grijehom, ali ne kroz vlastiti napor i muku, već kroz Božju pomoć. Naime, kako primamo Božju ljubav (kako se to točno radi ću opisati kasnije), ona je ta koja kod ulaska u dušu čisti grijeh, ona ima moć transfromirati uzroke grijeha i iscjeliti te slomljene djelove i rane koje imamo u sebi, no samo ukoliko joj dopustimo da to odradi. Način na koji to dopuštamo je da budemo ponizni, tj. voljni i željni emocionalno osjetiti i iskusiti svaku bolnu emociju koju imamo(obično je tuga uzročna emocija koju treba isplakati, ali ovo vrijedi i za ostale emocije) Rekavši to, ovo nije lagan ni jednostavan proces jer uključuje jake emocionalne preplavljivajuće procese gdje iz nas izlaze tuga, strah, sram, ljutnja i druge negativen emocije te snažnu želju za primanjem i osjećanjem ljubavi od Boga, želju za Istinom, i veliku poniznost. Poniznost je definirana kao snažna želja da osjetimo i iskusimo sve emocije koje su u nama, bile one ugodne ili neugodne.

    Ulazak u raj (koji se nalazi u 8. sferi i dimeniziji i od te sfere na dalje se nalazi Kraljevstvo Božje(Kingdom of God) je moguć samo ako postanemo savršeni u duši, i to ne savršeni u prirodnoj ljubavi, već u Božjoj ljubavi, što znači da moramo biti "ponovno rođeni", proći kroz transformaciju duše koja je znanstveni proces i uključuje stvarnu promjenu u materiji duše. Zato je istina što kaže u Bibliji da nas samo dobra djela neće uvesti u raj, osim moralnog savršenstva potrebna nam je i Božja supstanca za daljnji napredak. To nije nešto što se može postići instant ili bez emocionalnih iskustava. Samo imati misli ili uložiti "vjeru" u nešto nije dovoljno. Znanstveno gledano, svaka dimenzija u duhovnom svijetu je odjeljena međuzvjezdanim granicama koje su granice u količni ljubavi. Jedini način da duše pređe te granice je da u sebi ima dovoljnu količinu energije (emocije) ljubavi kako bi rezonirala s tom dimenzijom. Većina ljudi na Zemlji se sa svojim stanjem ljubavi u duši nalazi u prvoj dimenziji ili sferi te tamo i odlazimo kad preminemo. U prvoj dimenziji ima puno raznih slojeva i lokaciji, najniže i najtamnije su "pakli", a najviše je svjetlo i vrlo slično prirodnim ljepotama koje možemo naći na zemlji. Druga dimenzija je navodno ljepša od bilo čega što možemo zamisliti na Zemlji. Velika je razlika u ljubavi od prve do osme dimenzije i taj skok nije moguće napraviti instant. Potreban je velik razvoj u ljubavi(prirodnoj i Božjoj). Sam razvoj u prirodnoj ljubavi je konačan, on nas vodi samo do 6. dimenzije(koja je stanje savršene ljudske ljubavi i sreće, još ga zovu Kingdom of Man) i ne možemo dalje od toga bez da primimo Božju ljubav u sebe, koja onda prošiti naše kapacitete i omogući nam rast iznad 6. dimenzije, a potencijalno i beskonačno. Svako od ovih lokacija nije konačna ili vječna presuda, već možemo napredovati ili degradirati, ovisno u kojem smjeru usmjerimo našu slobodnu volju.

    Primjer lekcije u ljubavi koju je bitno naučiti za prelazak iz druge u treću dimenziju. Lekcija je da ljubav uvijek govori istinu, bez obzira na okolnosti i moguće posljedice. Znači, kako bismo napravili tu tranziciju, moramo u svakom trenu biti u stanju istine, i govoriti ju drugima i sebi, i to mora biti osjećaj da to želimo raditi i da smo sretni i vezi toga, a ne na silu. Koliko nas je u tom stanju realno? Mislim da jako malo, ako itko :)

    Stavit ću par videa da možete proučiti što točno ulazi u "Put":

    Seminar "The Way" P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Seminar "The Way" P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Prelazak iz druge u treću dimenziju:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Isto o toj temi:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Zašto Isus nije umro za naše grijehe:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Nastavak odgovora ću pružiti kasnije, nadam se da je ovo odgovorilo bar na neka pitanja, pozdrav! :)

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited 5 times, last by Cloud (February 3, 2024 at 10:15 PM).

  • Ovaj post ću malo posvetiti molitvi, općenito, a u idućem postu o molitvi za Božju ljubav.


                                                                                                   Što je molitva?

    Ono što sam naučio jest da je molitva razgovor ili komunikacija s Bogom. E sad, kako se ta komunikacija odvija i koja su pravila i uvjeti koji moraju biti ispunjeni kako bi Bog "čuo" molitvu i odgovorio na nju je ono što je najvažnija komponenta. Onako kako je Bog to napravio jest da je komunikacija s Njim preko emocija i osjećaja koji dolaze iz srca naše duše, a ne preko misli ili riječi koji dolaze iz uma. (um je također dio duše, ali je odvojen od emocija i kao takav nema mogućnost direktne komunikacije s Bogom.) Znači način na koji komuniciramo s Bogom je kroz naše želje, žudnje, strasti, namjere, emocije...Direktna komunikacija se uvijek ostvaruje kroz emocionalnu transakciju, to je odnos duša prema Duši, jer iz mojih saznanja Bog je beskonačna duša koja je na svoju sliku napravila milijarde i milijarde malih dušica, na svoju sliku. Tako možemo primiti emociju od Boga (ljubav), a isto tako možemo poslati našu ljubav prema Bogu. Bog je jako sretan kada neko od Njegove djece odluči poslati mu ljubav, jer to je ono nad čime On nema kontrolu. Sve ostalo u svemiru i kreaciji je Njegovo, ali kako je nama darovao slobodnu volju, dar naše ljubavi je nešto što On nema, niti ga može uzeti. Molitva otvara dio naše duše prema Bogu, kako bismo mogli primiti. Ako smo emocionalno zatvoreni, nećemo moći primiti, jer blokiramo i odbijamo.

    Dakle, molitva nije samo tupo i isprazno ponavljanje određenih riječi, mantranje ili slično. Takve stvari, koje mogu biti izgovorene naglas ili u mislima, ne uzdižu se dalje od naše glave. Te stvari svakako možemo raditi, ukoliko imamo želju, ali ono što je bitno je da se na riječi ili misli nadoda osjećaj, jer taj osjećaj je pogonsko gorivo koje tu molitvu doprema prema Ocu. To je izričaj naše volje, koja također dolazi iz duše i to je ono na što Bog može odgovoriti. Naravno, postoje određeni uvjeti koji moraju biti zadovoljeni kako bi Bog odgovorio na molitvu. Za početak, molitva mora biti iskrena. Nema smisla "moliti" za nešto kada mi to ustvari iskreno ne želimo, ili držimo figu u džepu. Bog ne odgovara na neiskrene molitve, a iskrenost se mjeri našim osjećajima, a ne mislima. Tako mnogi od nas mogu "misliti" da smo iskreni i da stvarno nešto želimo, ali u realnosti naši osjećaju govore suprotno. Kao drugo, molitva mora biti u skladu s Božjom voljom. Božja volja je uvijek u skladu s ljubavi pa tako naša molitva mora biti u skladu s ljubavi, ali ne našom definicijom, već onako kako ju Bog definira, svojom prirodom i karakterom. Znači Bog ne odgovara na neljubavne molitve i motive. Tu spadaju sebične molitve, molitve koje krše slobodnu volju osobe, molitve da se nekome naudi, da se izbjegne istina, itd...Treće, Bog ne odgovara na molitve gdje tražimo da On za nas učini stvari koje sami imamo sposobnost učiniti, ali ne želimo. Bog nam je dao slobodnu volju i On očekuje da se njome služimo odgovorno, i da stvari koje su u našoj moći i koje su ljubavne, sprovodimo u akciju. Četvrto, moramo imati vjeru, u nekoliko stvari: da Bog postoji i da je dobar, da Bog "čuje" naše molitve i želi odgovoriti na one koje zadovoljavaju Njegove uvjete, da je molitva efikasna, itd...Ovdje na vjeru mislim kao na osjećaj koji dolazi iz duše, da je nešto moguće, iako možda ne znamo točno kako. Vjera uvijek mora biti izgrađena na nakoj vrsti dokaza, bilo fizičkog, intelektualnog ili emocionalnog i dolazi kroz primjenu i iskustvo. Vjera bez dokaza nije vjera, već slijepo vjerovanje, koje može biti pogubno. Peto, moramo biti ponizni, gdje je glavna komponenta poniznosti želja da iskusimo sve osjećaje koje imamo u sebi, i pozitivne i negativne. Drugi aspekt poniznosti je želja da vidimo sebe iskreno, onako kako nas Bog vidi. Ovo su neki od stvari koje trebamo uzeti u obzir, ima toga još i detaljnije. Ovo su neki korisni linkovi ako je netko zainteresiran. Bog ne reagira na naše negativne osjećaje i namjere, On ih vidi i osjeti, ali ne rezonira s njima i ne odgovara na takve emocije. Ono na što Bog reagira jest iskrenost i ljubav, ne moramo biti savršeni kako bismo prišli Bogu, samo moramo biti stvarni, ponizni i iskreni. Puno je toga što bih mogao reći o ovoj temi, kao na primjer koje su stvari koje nas često sprečavaju da molimo, a strah je velik faktor, kao i manjak želje da volimo, sebe, druge i Boga. Ovo što sam napisao je više kao uvod, a za detaljnije informacije bi preporučio gledanje i eksperimentiranje s molitvom na način na koji opisuje AJ (Isus).

    Postoji još mnogo stvari u vezi molitve koje ja ne znam i koje još uvijek usvajam, ali on ošto sam dosad isprobao mi je pokazalo i dokazalo kako molitva kada je napravljena na ovaj način, u ovim uvjetima, uvijek funkcionira i postoji odgovor od Boga, možda ne onakav kakav sam očekivao, a u mnogo slučajeva i daleko bolji od onog što sam mogao zamisliti. Kao savjet bih rekao da molite često kroz dan, male i velike molitve, te da držite Boga u svojim mislima i osjećajima kad god se sjetite, kada vam je dobro i kada vam je loše i promatrajte što će se događati u vašim životima. Nadam se da će ovo biti od pomoći, pozdrav!

    Outline o molitvi: https://www.divinetruth.com/docts/2009/200…-en-outline.pdf

    Osnove o molitvi P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Osnove o molitvi P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom- Vjera i Molitva - S1P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom- Vjera i Molitva - S1P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom- Vjera i Molitva - S2P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom- Vjera i Molitva - S2P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom- Vjera i Molitva - S3P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom - Vjera i Molitva - S3P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom - Vjera i Molitva - S3P3:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom - Vjera i Molitva - S4P1:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Odnos s Bogom - Vjera i Molitva - S4P2:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Više je vrsta molitve, a najvažnija molitva je ona za Božjom ljubavi. o toj molitvi ću više napisati u idućem postu.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited 3 times, last by Cloud (February 4, 2024 at 11:33 AM).

  • Ovi se bas raspricali. Sate i sate mogu drzati predavanja. U proslom zivotu jedva 3 godine djelovao, a vidi ga sada, ne mozes ga zaustaviti da prica.

    Hahah...dobar si :D Zar to nije dobra stvar? Jup, sati i sati predavanja. Navodno je on i u prvom stoljeću pričao puno, čak i prije 30. ali ga nije puno ljudi slušalo sve dok nije postao Jedno s Bogom pa je mogao liječiti i reflektirati Božju ljubav. (Za sada još nije nazad u tom stanju) Onda je počeo privlačiti veće mnoštvo, ali nažalost nije bilo kamera, a ni puno obrazovanih (ukoliko se ne varam) koji bi to sve zapisali. Srećom, danas imamo modernu tehnologiju. Hvala Bogu na youtube-u :D U Bibliji je rečeno da će doći na oblaku(imamo CLOUD) i da će ga svi na svijetu moći vidjeti istovremeno(youtube), što je vrlo blizu stvarnosti :)

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

  • Hahah...dobar si :D Zar to nije dobra stvar? Jup, sati i sati predavanja. Navodno je on i u prvom stoljeću pričao puno, čak i prije 30. ali ga nije puno ljudi slušalo sve dok nije postao Jedno s Bogom pa je mogao liječiti i reflektirati Božju ljubav. (Za sada još nije nazad u tom stanju) Onda je počeo privlačiti veće mnoštvo, ali nažalost nije bilo kamera, a ni puno obrazovanih (ukoliko se ne varam) koji bi to sve zapisali. Srećom, danas imamo modernu tehnologiju. Hvala Bogu na youtube-u :D U Bibliji je rečeno da će doći na oblaku(imamo CLOUD) i da će ga svi na svijetu moći vidjeti istovremeno(youtube), što je vrlo blizu stvarnosti :)

    Ali zar biblijski Isus nije prorekao za ovakve da će se pojaviti lažne Mesije. Pa će govoriti eno ga u sobama itd.

  • Ali zar biblijski Isus nije prorekao za ovakve da će se pojaviti lažne Mesije. Pa će govoriti eno ga u sobama itd.

    Da, tako piše u Bibliji, no ja ne vjerujem da je Biblija nepogrešiva Riječ Božja, iz više razloga koje mogu navesti ako želiš. No i u slučaju da jest, mislim da time što će mnogi lažni doći pretvarajući se da su Isus, ne znači da su svi lažni. Jedan od njih mora biti pravi :) , a sko automatski odbijamo sve s tom tvrdnjom, možemo nehotice promašiti i odbiti pravog. Osim toga, Isus je uz to rekao: "po njihovim plodovima (djelima) čete ih prepoznati. Slažem se da postoje ljudi koji svašta tvrde i imaju loše namjere, ali to se vidi po njima i na njima, na načinu na koji žive život i što ostavljaju iza i oko sebe. Mislim da ukoliko bilo tko malo prouči ono što AJ (Isus) podučava, i pogleda njegov karakter, narav i ponašanje (koje je zabilježeno na tisućama sati video i audio materijala) , mogu vidjeti veliku poniznost i skromnost, logiku, ljubav i veliko znanje, iz pregršt životnih područja, ne samo duhovnosti. Tu su još i detaljna sjećanja na život u prvom stoljeću i život u duhovnom svijetu. Također se može vidjeti nesebičnost, velikodušnost, iskrenost i transparentnost. Sve što radi, radi besplatno i kao dar, a sav novac koji primi od donacija daruje dalje ili stavlja u projekte za daljni razvoj DT na zemlji.

    Ne znam za tebe, ali ja iskreno nisam nikada prije čuo ni vidio osobu s toliko kvaliteta koje su stvarne, a ne napravljene u fasadi. To je sve samo kroz obzervaciju, ali kada se osobno primjeni ono što podučava, tu tek dolaze stvarni, personalni dokazi koje je jako teško (nemoguće) poreći.

    Iako nisam 100 % siguran u to da je Isus, smatram da je velika vjerojatnost da jest(mislim da sam negdje oko 80 %), sudeći po svemu što sam rekao (a najviše mom odnosu s Bogom i promjenama koje sam iskusio kroz primjenu učenja) i kroz to što sam se uvjerio da su one stvari koje podučava, a s kojima sam ušao u osobnu eksperimentaciju, istinite. Nisam se nigdje susreo s učenjem koje je toliko sveobuhvatno, logično i razumno, ljubavno i povezano u čvrstu strukturu. Proučavam ga već više od 7 godina i nisam uspio naći niti jednu rupu ili nelogičnost u onome što prezentiraju. (Napravio je par grešaka, ali se ispravio, kad mu se još sjećanja vratilo, još nije u stanju u kojem je bio u prvom stoljeću) S mnogim stvarima se još nisam uhvatio u koštac jer imam brojne otpore, blokade i strahove, ali vjerujem da u budućnosti budem i njih potvrdio.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

    Edited once, last by Cloud (February 6, 2024 at 6:59 PM).

  • Ako tako vjeruješ, onda li si slab njegov učenik, nisi se potrudio prevesti glavna njegova djela i učenja na naš jezik, te tako raširio DT učenje :)

    Hehe, tu se varaš, preveo sam oko 550 stranica predavanja sa seminara(8 dokumenata) i dvije knjige koje preporuča da sadrže istine o duhovnom svijetu :)

    Dijelim ih besplatno na blogu, a ako netko želi, neka mi se slobodno javi i rado ću im poslati :)

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

  • Quote

    Quote from Cloud

    ono što ja trenutno znam i razumijem jest da se čovjek kao biće sastoji od 3 djela: fizičko tijelo, duhovno tijelo(duh) i polovica duše(vjerujem da je svatko od nas polovica duše i da imamo svoju drugu polovicu, koja se još naziva srodna duša, no to je druga priča). Točnije bi bilo reći da je duša naš pravi ja, a oba tijela su poput alata, sučelja, koje naša polovica duše koristi kako bi iskusila fizičku i duhovnu realnost, rasla i razvijala se, osvjestila i individualizirala sebe, spoznala ljubav i Boga.

    Nego Cloud, red bi bilo da odgovoriša na ovaj post članici Qala Davidov, na temi "Besmrtnost duše" post broj 271


    Mogu pozitivno ili konstruktivno paralelizirati s rečenim.
    Zasad, samo ću malko preimenovati da se bolje razumijemo, ako možemo. Pa evo:

    1
    Fizičko tijelo je jedno i vjerujem da smo tu posve podudarni.

    3
    To što ti nazivaš duhovnim tijelom (duh) bi bilo ono što se drugdje zove "dvojnik" ili "utvarno tijelo koje je matrica za ovo fizičko".

    3
    To što si ti nazvao tek "polovicom duše" je u biti naša ovdje ljudska svjesnost sebe samih, naš ego, naša volja, naš racio, razum, pa i temperament. Znači to je svjesno razmišljajuće biće kojim uglavnom budan čovjek smatra sobom (to čak i onda kad se pogleda u ogledalo, upravo tim aspektom sebe kaže: to sam ja).

    Gornje (tri) je čovjek, ljudsko biće kakvim ga poznajemo, kakvi su svi ljudi, po tim stvarima se i definiravaju kao ljudi.


    2/3 A
    Primjerice u lucidnom sanjanju, astralnim projekcijama ili izvantjelesnim iskustvima ova zadnja dva se spajaju i tada su kao jedno jedino.
    1/2/3 A
    Spajanje je moguće i na javi, dakako, ne samo tijekom spavanja i sanjanja.

    4
    To što si nazvao "srodnom dušom" bilo bi duh u smislu - novosavezno rečeno - kao koji se čovjek može "ozgor roditi" dok je još uvijek ono prethodno tri, ovdje živ na zemlji. To je duh prema duši ljudskoj....
    Tada je svo četvoro-u-jedan pod "direkcijom" ovog četvrtoga koji je Pravi ili Istinski čovjek (u nama).
    Taj je uvijek tu, ali tijekom ljudskog života najčešće i uobičajeno prepušta "kormilo" onom trećem - kod psihički zdravog čovjeka, pozemljara. Javlja se tek u ekstremnim slučajevima pomoći, usmjerenja ili pak - na zamolbu.
    Kod nanovorođenog u Kristu, veza je puno jača, svjesnija, jednostavno je prisutna jer je i identitet pomaknut prema toj vezi.
    U ovom času, moram priznati, meni još nije posve jasno postoji li jednoznačnost između 1/2/3 A i ovog četvrtog, osim da je vrlo bliska. I ostvaruje se uz pomoć Krista. Jedna stvar je ipak jasna - četvrti ima svoje vlastito tijelo i ono nije ni jedno od pobrojanih. Također, nigdje još nisam pronašla da je itko ikad kroz povijesti i igdje ikako povezivao tog četvrtog a da Krist nije bio u toj priči. Drevne nauke su svjesne ovog četvrtog aspekta, ali on se smatrao toliko božanskim da ništa o njemu nije moglo biti rečeno. I u tu povijesnu priču ušao je Isus otkrivajući upravo toga i sebe kao toga.


    Ljudi uglavnom onog trećeg smatraju svojom dušom - kad sebe identificiraju s tim razumnim svojim bićem (ili dijelom); ili pak, ima nekih učenja koja bi drugoga prozvala dušom u smislu "animalnog čovjeka" kao "emocionalno-instinktivnog" stvorenja. Animalni nije od "animal" kao životanja, već je od "anima" kao animirajući princip: vitalitet. Znači, dvije "polovice duše" bi bile te dvije stvari, 2 i 3.
    Kad se one spoje - a uglavnom su kod ljudi razdvojene iako međudjeluju praktički stalno - dobije se, kako sam i spomenula, integrirana duša... itd itd. Mislim da sam glavninu prenijela, ukratko svakako.

    Dakako, ti se ne moraš posve složiti sa slikom kako sam ju predstavila.

    Sad, da ipak malko povežem s temom: onaj četvrti jedini ima i može imati besmrtnost. On ima život vječni. To je jedina zaista besmrtna Duša koja je povezana s bilo kojim čovjekom, sa svakim. Svak ima "svoju", tj. svak ovdje je kako kažeš, povezan sa svojom "zlatnom niti"....
    2 i 3 mogu opstajati jedno vrijeme, kako se kaže: u onostranom. To onostrano nije ni Raj ni Nebo, već... nepercibilno. Mogu opstajati "združeni" ili pak dolazi do razdvajanja. U oba slučaja... postupno se razlažu.... druga tema... osim ako je ostvarena ili pokrenuta integracija s četvrtim. (K tome, da ponovim: SVAK IMA tog četvrtog spremnog i taj će opstati, sa ovim sjećanjima ovdje ili bez njih).
    1, dakako, bivajući fizički organizam ovog tijela, prestaje smrću tijela.

    S obzirom da je ovo kršćanski forum, prirodno je upitati za ulogu Krista u cijeloj priči. Uloga je ta, kako sam već rekla, da nikad u povijesti niti jedna tradicija nema nikakvo učenje da itko može sam učiniti tu potpunu integraciju. To je moguće samo Božjim činom, činom Svevišnjega.
    S obzirom da je iznad predstavljeno jedan pradrevni nazor tj. svjetonazor kojega su uvijek istinski vidjeoci i mudraci podržavali i naglašavali, podučavali, sasvim je razumljivo što su kroz povijest mnogi narodi, osobito domorodački tako brzo i žustro prihvaćali Isusa Krista, jer su u njegovim podukama pa i životu koji je vodio, vidjeli upravo jedan takav utjecaj. Ja sam Način ili Put, Istina i Život. Stablo Života i otvoreni put, staza prema tom Stablu: uzak put. Nukanja na zajedništvo, međusobnu podršku i velikodušno dijeljenje stvari nužnih za opstanak, međusoban rešpekt i ljubav, pa i ljubaznost, praštanje i nutarnja čistoća, i dakako vjera Svevišnjem Ocu/Majci koji je duh, čisti, roditeljski, skrbnički prema ljudskom biću...

    Sad, iako je nazor predstavljen iznad kao "pradrevni", nije stvar u tome, već je stvar u tome koliko je aktualan, potvrdljiv i pravo stanje stvari. To je jedno, i uz to je najzanimljivije što nalazi brojne paralelizme upravo u Bibliji, u Starom kao i Novom zavjetu, koje svak uz malo volje može pronaći i analizirati jer svi su jednako pismeni.

    .

  • Nije još došao red na njega, ima još par stvari koje želim reći, ali i dalje planiram odgovoriti. Jel te mogu pitati zašto ti je toliko bitno da na njega odgovorim?

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

  • Nije još došao red na njega, ima još par stvari koje želim reći, ali i dalje planiram odgovoriti. Jel te mogu pitati zašto ti je toliko bitno da na njega odgovorim?

    Nije meni toliko bitno, nego da članica Qala Davidov dobije odgovor. Mislim, ne moraš ti odgovoriti, svako ima pravo prešutiti odgovor.

  • Nije meni toliko bitno, nego da članica Qala Davidov dobije odgovor. Mislim, ne moraš ti odgovoriti, svako ima pravo prešutiti odgovor.

    Nekako sam dobio osjećaj da ti je bitno, ali nema veze. Sada može vidjeti da će dobiti odgovor :) Želio bih prvo postaviti određene temelje na koje se onda mogu pozvati, a ne da moram istu stvar pisati više puta. Kao što si vjerojatno i sam primjetio, ove teme su dosta dugačke i opširne za objasniti i izgubi se puno vremena pa bih želio svoje potrošiti na najekonomičniji način.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

  • Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator.

    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

    Participate now!

    Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.