Čestitanje vjerskih praznika

Srećan praznik Pedesetnice/Duhova i srećan rođendan Pravoslavnoj Crkvi.

+!
Na dobro svim 'forumašima' došao Badnji dan!

Neka neograničena (neobuhvatna), bespočetna i vječna Ljubav u ljudima dobre volje otvori 'oči srca',
da mogu zauvijek odbaciti ljudsko 'guzičarstvo' i pametovanje
kako bi se mogla nastaniti u svakome iskrenom i poniznom ograničenom pojedincu, te rađati dobre plodove svakoga dana!

Dragi forumas, svima vam zelim sretan Bozic!

images

+!

https://www.youtube.com/watch?v=7tn-q2YEuoU

Svim ljudima dobre volje na dobro došlo Porođenje Isusovo!

Sretan Božić svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Pravoslavno čestitanje za mene ima posebnu čar. U tom trenutku osjećam se kao član nekog tajanstvenog društva, kao da dijelim neku posebnu tajnu lozinku. Dok kod nas obično čujem "Čestit" ili "Sretan Božić" i odgovaramo s "Hvala, također", ovdje se koristi posebna formulacija: "Hristos se rodi", na što odgovaram s drugim dijelom pozdrava: "Vaistinu se rodi".

Svim du'ovnjacima cestitam praznik uskrsnuca bodhisattve Yeshue iz svijeta mrtvih!

Isus-meditacija.jpg

Sutra je Božić. Evo vidiš Fazlija kako neki mogu protumačiti tvoj tekst, jer nema interpunkcija.
Želio bih čestitati Božić svima koji ga slave danas - netočno, danas nije Božić, nego Badnji dan
Želio bih čestiati Božić svima koji ga slave, danas. - danas ga čestitaš jer sutra nećeš biti na forumu.

Tako ti je isto i sa onom Isusovom izjavom razbojniku na križu
Zaista ti kažešm danas ćeš biti sa mnom u raju - Isus veli razbojniku da će sa njim biti u raju
Zaista ti kažem danas, bit ćeš sa mnom u raju - Isus mu kaže danas, ovog dana, bit ćeš sa mnom u raju negdje u budućnosti, kada Isus ponovo dođe.
Ako netko ima iskustvo sa starijim ljudima koji već danas ne žive , onda pozna taj izraz i u hrvatskom i u srpskom jeziku : ja tebi kažem danas , da će to tako biti .

Biblija je napadnuta u mnogim djelovima , ljudi pokušavaju izvući materijalnu korist pa izvrću tekstove .
Ja sam prisustvovao opkladi za gajbu piva , gdje su zapisali na kalendar ono bitno , i baš je bilo naglašeno danas . Ja ti kažem danas !

S druge strane da je kojim slučajem Krist i rekao biti ćeš danas samnom u raju , to bi bila laž , jer je treći dan uskrsnuo , i još je 40 dana bio sa svojim učenicima prije nego je otišao na nebo .
Zatim druga stvar je da je raj bio na zemlji i Bog će ga ponovo stvoriti na zemlji .

Sretan Božić svim vjernicima pravoslavne vjeren.

Zelio bih svim dragim krscanima cestitati vaskrs bodhisattve Isusa!

Nazad
Vrh