Aleluja

Aleluja se NE odnosi na SINA G Yehoshuu!
Zato jer SIN NIJE i NEĆE NIKAD biti = Bog!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

H3050

יָהּ

yâhh

yaw

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Contracted for H3068, and meaning the same; JAH, the sacred name: - JAH, the Lord, most vehement. Cp. names in “-iah,” “-jah.”

.....................

Ugovoreno za H3068, i znači isto; JAH, sveto ime: - JAH, Gospodine, najžešći. Cp. imena u "-iah", "-jah".

....................

Total KJV occurrences: 49

===
SZ

Psa 146:1
הללוH1984 יהH3050 הלליH1984 נפשׁיH5315 אתH853 יהוה׃H3068
,,,,,,,,,,,,,,
PSALAM 146,1

Aleluja! Hvali, dušo moja, Jahvu!

u SZ Aleluja – od dvije riječi:
------------------------------------
HVALITE
H1984

הָלַל

hâlal

haw-lal'

A primitive root; to be clear (originally of sound, but usually of color); to shine; hence to make a show; to boast; and thus to be (clamorously) foolish; to rave; causatively to celebrate; also to stultify: - (make) boast (self), celebrate, commend, (deal, make), fool (-ish, -ly), glory, give [light], be (make, feign self) mad (against), give in marriage, [sing, be worthy of] praise, rage, renowned, shine.
,,,,,,,,,,,,,,,
Primitivni korijen; biti jasan (izvorno zvuka, ali obično boje); sjajiti; stoga napraviti predstavu; hvaliti; i tako se (clamorously) glupo; na rave; causatively slaviti; Također se osakatiti: - (bi) hvali (samo), slave, pohvaliti, (posao, napraviti), budala (-ish, -ly), slavu, dobio [svjetlo], biti (napraviti, glumiti samo) lud (protiv) , dati u braku, [pjevati, biti dostojan hvale], bijesa, poznatog, sjaja.
------------

Total KJV occurrences: 165
=====

JAH
H3050

יָהּ

yâhh

yaw

Contracted for H3068, and meaning the same; Jah, the sacred name: - Jah, the Lord, most vehement. Cp. names in -iah, -jah.

Total KJV occurrences: 49
======

Tvoj problem je što u bibliji piše da je Stjepan na umiranju zazivao Isusovo ime. Sram ga bilo!

Dela 7
43 I primiste čador Molohov, i zvezdu boga svog Remfana, kipove koje načiniste da im se molite; i preseliću vas dalje od Vavilona.
Sta mislis cija je zvezda na zastavi drzave Izrael?
A da se nije mozda i sam Isus na samrti pozivao na svoje ime?,i gle kojem se to Bogu Isus molio?
Mt. 27
46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Ko je taj Bog kome se Isus molio?
i naravno pogledaj malo i drugi prevod Stefanove smrti.,mozda ce da ti bude jasnije.
Moj Bog.jpg

A da se nije mozda i sam Isus na samrti pozivao na svoje ime?,i gle kojem se to Bogu Isus molio?

Dela 7
43 I primiste čador Molohov, i zvezdu boga svog Remfana, kipove koje načiniste da im se molite; i preseliću vas dalje od Vavilona.
Sta mislis cija je zvezda na zastavi drzave Izrael?
Mt. 27
46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Ko je taj Bog kome se Isus molio?
i naravno pogledaj malo i drugi prevod Stefanove smrti.,mozda ce da ti bude jasnije.
Prikaz privitka 415

Tvoj problem i dalje ostaje da se je Stjepan u zadnjim trenucima života molio Isusu a ne Jahvi. Nemoj bježati od tog problema...nisam ga ja izmislio....on stoji u tvojoj bibliji.

Tvoj problem i dalje ostaje da se je Stjepan u zadnjim trenucima života molio Isusu a ne Jahvi. Nemoj bježati od tog problema...nisam ga ja izmislio....on stoji u tvojoj bibliji.

Dela 22
20 I kad se prolivaše krv Stefana svedoka Tvog, i ja stajah i pristajah na smrt njegovu, i čuvah haljine onih koji ga ubijaju.

Kao prvo i osnovno kad pises o necemu onda to treba da potkrepis citatom iz Biblije,a ne tako rekla kazala napamet.
To je osnovni red.
I kad uvidis da si nesto pogresio ,onda treba da priznas kao ap.Pavle u gornjem stihu.
Da bi ti nesto bilo provereno jasno moras da povedes racuna o nekoliko stvari.
1.Da si nepristrasan i nepodmitljiv sudija
2.Da prikupis SVE MERODAVNE Dokaze
3.U ovom slucaju da pogledas originalan ili najstariji moguci tekst na hebrejskom ili grckom,a potom i vise prevoda
Konkretno u ovom slucaju pogledaj i kontekst
Dela 7
55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;
56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
Da li si primetio da Stefan vidi dve osobe? Vidi Boga i vidi Isusa Hrista (Sina Covecjeg).Jel vidi mozda i trecu osobu,ili vise njih?
Ako si ovo sada razumeo ,razmisli malo sta bi ti ucinio?
Da li bi ignorisao Boga ,moleci se samo Sinu Covecjem,Isusu???
Ako si od onih drugih koji ne bi ignorisali Boga,e onda treba pogledati najstariji grcki tekst i jos neke druge prevode,a ne samo one prevode koji podupiru trojstvo.
Pa evo
BYZ Acts 7:59 Καὶ ἐλιθοβόλουν τὸν Στέφανον, ἐπικαλούμενον καὶ λέγοντα, Κύριε Ἰησοῦ, δέξαι τὸ πνεῦμά μου. (Acts 7:59 BYZ)
BYZ Acts 7:60 Θεὶς δὲ τὰ γόνατα, ἔκραξεν φωνῇ μεγάλῃ, Κύριε, μὴ στήσῃς αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην. Καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐκοιμήθη. (Acts 7:60 BYZ)
DK Dela 7:59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj. (ovde se lepo vidi dodato Bogu)
DK Dela 7:60 Onda kleče na kolena i povika glasno: Gospode! Ne primi im ovo za greh. I ovo rekavši umre.
CRO Acts 7:59 I dok su ga kamenovali, Stjepan je zazivao: »Gospodine Isuse, primi duh moj!« (Acts 7:59 CRO)
CRO Acts 7:60 Onda se baci na koljena i povika iza glasa: »Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!« Kada to reče, usnu. (Acts 7:60 CRO)
NW 59.Док су га каменовали, Стефан је рекао: „Господе Исусе, прими мој дух.“60 Затим је клекнуо и из свег гласа повикао: „Јехова, не узми им ово за грех!“ Кад је то рекао, издахнуо је.
Sta mozemo da naucimo iz ovoga?
Mozemo nekoliko stvari da uocimo i da naucimo.
Prva stvar jeste da se od IV veka nase ere u grckim spisima pa i najstarijim kao sinajski kodeks ne moze naci Bozje ime Jehova,zapisano tetragramatonom JHVH jevrejskim slovima unutar grckog teksta,i to je unelo prvu i najvecu zabunu.
Kao drugo nakon sto je Jehova Bog uskrsnuo Isusa na nebo,dao mu je najvisi polozaj na nebu ,po hijerarhiji Isus je postao druga najmocnija osoba u celom svemiru,odmah posle svog Boga Jehove.
Kao takav dobio je zadatak da licno uskrsava ljude i u tom smislu Stefan nije nista pogresio kad je rekao Isusu da primi njegov duh......,
Ali sta se onda desava?,zaboravili ste i poslednji stih "Jehova ne uzmi im ovo za greh" i tek tada je izdahnuo.
JS su vratili ime Jehova na sva mesta odakle je izbaceno,i sad je mnogo jasnije.
Da li bi se ti na Stefanovom mestu kad vidis Boga i sina Covecjeg ignorisao Boga i samo komunicirao sa Sinom Covecjim???,Isusom.

Nazad
Vrh