Apostolica Junija - da li je postojala?

Ali nije bila niti se igdje naziva sveštenicom.
Izvori su ionako oskudni. Za nju znamo samo iz jedne jedine recenice sv. Pavla. O njezinom zivotu, osim da je bila Kristova apostolica i to mnogo prije sv. Pavla, ne znamo nista. Ne samo da se ona nigdje ne naziva svestenicom, ona se nigdje niti ne spominje. Da je Pavle nije spomenuo tako oskudno u svojem pismu, ne bi smo znali niti da je postojala.

To znaci da mi ustvari ne znamo je li ona bila i svestenica. Nije moguce sa sigurnoscu utvrditi niti da jeste, niti da nije bila. Ali obzirom da si i sam rekao da su apostoli mogli biti i svestenici, to podrazumijeva da je i ona mogla biti svestenica jer je bila Kristova apostolica. To ostavlja dovoljno prostora za pretpostavku da li su mozda u ranoj crkvi zene mogle biti svestenice, ako su im vec od samoga Krista bile licno udjeljivane apostolske duznosti.

Izvori su ionako oskudni. Za nju znamo samo iz jedne jedine recenice sv. Pavla. O njezinom zivotu, osim da je bila Kristova apostolica i to mnogo prije sv. Pavla, ne znamo nista. Ne samo da se ona nigdje ne naziva svestenicom, ona se nigdje niti ne spominje. Da je Pavle nije spomenuo tako oskudno u svojem pismu, ne bi smo znali niti da je postojala.

To znaci da mi ustvari ne znamo je li ona bila i svestenica. Nije moguce sa sigurnoscu utvrditi niti da jeste, niti da nije bila. Ali obzirom da si i sam rekao da su apostoli mogli biti i svestenici, to podrazumijeva da je i ona mogla biti svestenica jer je bila Kristova apostolica. To ostavlja dovoljno prostora za pretpostavku da li su mozda u ranoj crkvi zene mogle biti svestenice, ako su im vec od samoga Krista bile licno udjeljivane apostolske duznosti.
Znamo iz Svetog Predanja.

Tu nigdje ne pise kojom je to prilikom i kako postala apostolica prije Pavla i da li je obnasala ili nije svecenicku duznost.

Nama je ovdje bitnije pitanje njezinog apostolstva. Ako je bila postavljena od samoga Krista za apostolicu, to je najvisa moguca duznost.

Tu nigdje ne pise kojom je to prilikom i kako postala apostolica prije Pavla i da li je obnasala ili nije svecenicku duznost.

Nama je ovdje bitnije pitanje njezinog apostolstva. Ako je bila postavljena od samoga Krista za apostolicu, to je najvisa moguca duznost.
Nije bila sveštenica. O tome se uopšte nigdje ni ne govori.

apostolica Junija
LAŽ !!!
.
BOG Jedini Otac YHVH U BIBLIJI ZABRANJUJE ŽENI DA
GOVORI I NAUČAVA NA SASTANCIMA U CRKVAMA SVETIH
==============
1. KORINĆANIMA 14,33

jer Bog nije Bog nesklada, nego Bog mira. Kao u svim Crkvama svetih,

ŽENE NA SASTANCIMA NEKA ŠUTE.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ŽENE NA SASTANCIMA NEKA ŠUTE.
-----------------------

1. KORINĆANIMA 14,35

Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe

JER RUŽNO JE DA ŽENA GOVORI NA SASTANKU.

JER RUŽNO JE DA ŽENA GOVORI NA SASTANKU.

-----------------------

1.TIMOTEJU 2:11

Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću.

ŽENA NEKA NE NAUČAVA
---------------------

1.TIMOTEJU 2:12

POUČAVATI PAK ŽENI NE DOPUŠTAM, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru.

POUČAVATI PAK ŽENI NE DOPUŠTAM

---------------------

Nazalost ili na srecu, nije laz. Izgleda da je ta Junija doista postojala o po rijecima samog Pavla, bila Kristov apostol prije njega.

BOG Jedini Otac YHVH U BIBLIJI ZABRANJUJE ŽENI DA
GOVORI I NAUČAVA NA SASTANCIMA U CRKVAMA SVETIH
Blago zenama onda u krscanstvu. Zamisli da se moras ovako stalno svadjati, natezati, opominjati, poducavati, prepirati, ispravljati... kao sto ti i mnogi krscani stalno radite na ovom forumu, u svojim crkvama i u privatnom zivotu.

Nazalost ili na srecu, nije laz. Izgleda da je ta Junija doista postojala o po rijecima samog Pavla, bila Kristov apostol prije njega.
daj me, prosim te, nauči Biblijskim stihom gdje TO piše
pa da prihvatim taj ISTINITI nauk
Blago zenama onda u krscanstvu
blago im u njihovom Lažnom K !!!
npr - NE moraju nositi MARAMU na glavi dok se mole
.

ŽENE - KOSA

=======

1. KORINĆANIMA 11,4

Svaki muž koji se moli ili prorokuje pokrivene glave
sramoti glavu svoju.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MUŠKARAC KOJI SE MOLI ILI PROROKUJE
KAD IMA NEKO POKRIVALO NA GLAVI
SRAMOTI SAM SEBE

MUŠKARAC SE MORA MOLITI ILI PROROKOVATI
OTKRIVENE GLAVE
-------------------

1. KORINĆANIMA 11,5

SVAKA PAK ŽENA KOJA SE MOLI ILI PROROKUJE GOLOGLAVA
SRAMOTI GLAVU SVOJU.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ŽENA KOJI SE MOLI ILI PROROKUJE
BEZ DA IMA NEKO POKRIVALO NA GLAVI
SRAMOTI SAM SEBE

ŽENA SE MORA MOLITI ILI PROROKOVATI
POKRIVENE GLAVE
--------------------

1. KORINĆANIMA 11,5
TA TO JE ISTO KAO DA JE OBRIJANA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
AKO ŽENA NEMA POKRIVENU GLAVU
ONDA JE TO SRAMOTA PO NJU

NEPOKRIVENA GLAVA JE ISTA SRAMOTA
KAO KAD JE ŽENA OBRIJANE GLAVE
KAO KAD JE ŽENA BEZ KOSE
--------------------

1. KORINĆANIMA 11,6

JER AKO SE ŽENA NE POKRIVA, NEKA SE ŠIŠA;
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ŽENA MOŽE BIRATI KAD SE MOLI ILI PROROKUJE
AKO ŽENA NE ŽELI POKRITI GLAVU
NEKA OBRIJE GLAVU – PA NE MORA POKRIVATI GLAVU
--------------------
1. KORINĆANIMA 11,6

AKO LI JE PAK RUŽNO ŽENI ŠIŠATI SE ILI BRIJATI, NEKA SE POKRIJE.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
AKO JE ŽENI RUŽNO DA JE OBRIJANE GLAVE – BEZ KOSE DA BUDE,
ONDA NEKA POKRIJE GLAVU
--------------------

1. KORINĆANIMA 11,7

A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja;
a žena je slava muževa.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MUŠKARAC NE MORA POKRIVATI GLAVU
MUŠKARAC NE SMIJE IMATI POKRIVENU GLAVU
-----------

daj me, prosim te, nauči Biblijskim stihom gdje TO piše
pa da prihvatim taj ISTINITI nauk
Pogledaj prvi prilog na ovoj temi. Doktor teologije Zeljko Porobija drzi cijelo predavanje na tu temu. A ipak je on uceniji teolog od tebe... mada je to tesko i zamisliti, ali je istina.

Pogledaj prvi prilog na ovoj temi. Doktor teologije Zeljko Porobija drzi cijelo predavanje na tu temu. A ipak je on uceniji teolog od tebe... mada je to tesko i zamisliti, ali je istina.
da ustanovimo
1.
lažni UČO
dr teologija - ČIJE?
Biblijske - NJET
nije dao niti jedan Biblijski stih di ti piše
ZATO jer takovih laži nema u istinitoj Bibliji.
________
2.
dal su apostoli bili NEobrazovani - NEpismeni ( većina)
DAAAA
ali - ipak su bez doktorata ZNALI ISTINU iz pisma !!!

1.
lažni UČO
dr teologija - ČIJE?
Koliko znam, on je doktorirao na adventistickoj toj nekoj teologiji.

Naravno da se to ne moze mjeriti s tobom. Ipak si ti patrijarh svoje vlastite crkve u kojoj si ti jedini clan... pa nemas kod koga poloziti takav doktorat, a niti bi kod tebe itko mogao poloziti doktorat, jer nitko ne zna tako dobro i ispravno tumaciti Bibliju kao ti.

nije dao niti jedan Biblijski stih di ti piše
ZATO jer takovih laži nema u istinitoj Bibliji.
Koliko sam ja shvatio ono njegovo predavanje, on citira jedan stih iz jedne od Pavlovih poslanica. A to bi ipak trebao biti jedan dio Biblije.

2.
dal su apostoli bili NEobrazovani - NEpismeni ( većina)
DAAAA
ali - ipak su bez doktorata ZNALI ISTINU iz pisma !!!
Eh, oni su imali Spasitelja. Nekoga koga su slusali i slijedili. I nakon njih, 2.000 godina nista (sve otislo ukrivo, sve lazni teolozi) do tebe i ti si sada prvi nakon Isusovih apostola koji konacno ispravno razumije Isusa tj. G Yeshua. Ti si sada apostol naseg doba.

Bre, bila je propovednik slična Apostolima, po rečima i delima i sili, ali, naravno da nije bila u svešteničkom redu, jer ako je bila poznata kao apostolski propovednik i ako je bila još i u svešteničkom činu, onda bi Apostoli i cela Crkva nastavili dalje da rukopolažu i žene za sveštenike i episkope, nema razloga da ne bi bilo tako, ali nije bila u svešteničkom činu, Isus i Apostoli i apostolski učenici su odredili samo muškarce za svešteni red, to je jasno iz aviona.

Zadnje uređeno:
Koliko znam, on je doktorirao na adventistickoj toj nekoj teologiji.
znači učio je kod lažnih teologa
zato jer ti isti subotari SAMI NE poštuju "svoju" 4.BZ subotu
a istovremeno naučavaju - samo biblija - samo kako piše
Naravno da se to ne moze mjeriti s tobom. Ipak si ti patrijarh svoje vlastite crkve u kojoj si ti jedini clan... pa nemas kod koga poloziti takav doktorat, a niti bi kod tebe itko mogao poloziti doktorat, jer nitko ne zna tako dobro i ispravno tumaciti Bibliju kao ti.
ja mogu za svaku svoju tvrdnju dati i masu istoznačnih stihova čime jasno potvrđujem svoju tvrdnju koja i nije moja nego je biblijska istina
a ONI - TO NE MOGU - jer su lažni uče
Eh, oni su imali Spasitelja.
TKO JE JEDINI BOG, KOJI JE SPASIO

MRTVOGA spasitelja -
SINA - G YEHOSHUU,
lažno nazvanoga Isusek?

Koliko Pravih Bogova postoji?

Nekoga koga su slusali i slijedili.
svi apostoli i svi prvi pravi Kršćani bili su ŽIDOVI a Bog Ž je bija i JE samo Otac YHVH - a NJET Sin G Yehoshua

Kada konacno dodje Isus, nakon par miliona godina, jedini covjek koji ce se spasiti bit ce Piramida. Mozda jos par apostola, ali i to je upitno. Jer nakon Isusa, Piramida je jedini ispravno shvatio Bibliju. Dakle, u raj ulaze... Isus, Piramida i 11 apostola!

Nazad
Vrh