Biblijski Kviz

Što je Rahela zatražila od Lee (Lei je "to" donio Ruben) u zamjenu da Jakov legne te noći s Leom?
Postanak 30,14Jednoga dana, u vrijeme pšenične žetve, namjeri se Ruben u polju na ljubavčice te ih donese svojoj majci Lei. I Rahela reče Lei: "Daj mi od ljubavčica svoga sina!
Postanak 30,15A Lea odgovori: "Zar ti nije dosta što si mi oduzela muža pa još hoćeš da od mene uzmeš i ljubavčice moga sina?" Rahela odgovori: "Pa dobro, neka s tobom noćas leži u zamjenu za ljubavčice tvog sina.
Postanak 30,16Kad je Jakov navečer stigao iz polja, Lea mu iziđe u susret pa reče: "Treba da dođeš k meni, jer sam te unajmila za ljubavčice moga sina." One je noći on s njom ležao.

U koliko starozavjetnih knjiga (računajmo samo one koje svi imamo dakle bez devterokanona) imamo imenovane anđele?
========

SZSZSZ

DANIEL 8,16

Začuh glas čovječji gdje viče preko Ulaja: "GABRIELE, objasni mu to viđenje!

DANIEL 9,21

Dok sam dakle ja još govorio moleći se, onaj čovjek GABRIEL, koga vidjeh na početku viđenja, doletje u brzu letu, dotače me se u vrijeme večernjeg prinosa

NZNZNZ

LUKA 1,19

Anđeo mu odgovori: "Ja sam GABRIEL koji stojim pred Bogom. Poslan sam da govorim s tobom i da ti donesem ovu radosnu poruku.

LUKA 1,26

U šestome mjesecu posla Bog anđela GABRIELA u galilejski grad imenom Nazaret
=======
SZSZSZ

JUDINA 1,9

Kad se MIHAEL ARKANĐEO S ĐAVLOM prepirao za tijelo Mojsijevo,

NIJE SE USUDIO IZREĆI POGRDAN SUD PROTIV NJEGA,

nego reče: "Spriječio te Gospodin!

NZNZNZ

OTKRIVENJE 12,7

I nasta rat na nebu: MIHAEL i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem.

Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi,

Nazad
Vrh