Isus im kaze vas je otac djavao!
Da , to se može dogoditi , i tebi i meni , kao recimo i kako se dogodilo Petru :
Mt 16:22-23
22 Petar ga uze na stranu i poče ga odvraćati govoreći: »Bog ti bio milostiv, Gospodine! S tobom neće biti tako!«
23 A on, okrenuvši se, reče Petru: »Odlazi od mene, Sotono! Sablazan si mi, jer ti nije na umu što je Božje, nego što je ljudsko.«
(VB)
Samo trebaš da postupaš u skladu svojih sadašnjih saznanja , kao i Petar što je učinio .
Ali Židovi su znali tko je Bog , znali su da je Bog Duh , znali su da je Bog velik da ne stane na zemlju , vi ne znate i automatski služite đavolima .
Svatko tko ne zna istinu krivo postupa .
Tim alatom se ljudi služe , kad se žele riješiti rivala , nešto slažu , žrtva im povjeruje i strada .
Najgore je kad ljudi ne znaju da ne govore istinu , pa žrtva bude Netko najmiliji .
Onda nastupa svećenik pa kaže kako je to božija volja da majka umre i ode na nebo a njezina trogodišnja kćerka mora da nastavi bez majke .
Dobro je Isus rekao za svoje neprijatelje svome ocu - ne znaju šta čine !
Nisu znali da će im Bog zbog svog sina prirediti da ih milion ljudi umre u Jeruzalemu , i žene i djeca , samo 3,5 godina kasnije !
Naravno da nisu znali šta rade .
Tako ni mi često ne znamo šta radimo .