Da li je Yahshua bio oženjen?

Da je bio oženjen u Pismu bi to pisalo.

Daj mi jedan dobar razlog da im ne vjerujem?

Gal. 1
6 Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
7 Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
9 Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!
10 Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Seti se da je crkvena inkvizicija ubila astronoma Djordana Bruna zbog tvrdnje da je zemlja okrugla, i mnoge druge za raznorazne stvari,tvrdeci da je zemlja Ravna ploca koju nose 4 ogromna slona na jos vecoj kornjaci itd,a u Bibliji lepo pise da je kruznog oblika i obesena ni na cem jos pre 4000 godina... A sto se cuditi na ovakve gluposti,kad su cak i Isusovi neprijatelji zapisali kako su ga ubili. itd,itd...

Gal. 1
6 Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
7 Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
9 Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!
10 Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Seti se da je crkvena inkvizicija ubila astronoma Djordana Bruna zbog tvrdnje da je zemlja okrugla, i mnoge druge za raznorazne stvari,tvrdeci da je zemlja Ravna ploca koju nose 4 ogromna slona na jos vecoj kornjaci itd,a u Bibliji lepo pise da je kruznog oblika i obesena ni na cem jos pre 4000 godina... A sto se cuditi na ovakve gluposti,kad su cak i Isusovi neprijatelji zapisali kako su ga ubili. itd,itd...

Ovo drugo evanđelje se odnosi na ono koje su propovjedali 12 apostola jer Pavle je smatrao da oni iskrivljuju njegovo evanđelje dok je ustvari on bio taj koji je iskrivljavao.

Ovo drugo evanđelje se odnosi na ono koje su propovjedali 12 apostola jer Pavle je smatrao da oni iskrivljuju njegovo evanđelje dok je ustvari on bio taj koji je iskrivljavao.

Potpuno pogresno misljenje.
Postoje samo 4 jevandjelja i to Matej,Marko , Luka i Jovan.
Nema tu ni Pavlovog ni Judinog ,ni Tominog ni Marijinog jevandjelja.
Znate li uopste sta znaci rec jevandjelje?
Znate li uopste koja je razlika izmedju jevandjelja i drugih novozavetnih knjiga?

"Onda mu reče Pilat: "Dakle ti si kralj?" Isus odgovori: "Ti kažeš, da sam ja kralj. Ja sam zato rođen i zato dođoh na svijet, da svjedočim istinu."(Ivan 18:37). Mojsije i drugi proroci su bili ljudski potomci, koji su zivjeli normalno kao ljudi i onda su u odredjeno vrijeme svog zivota bili pozvani od Boga i dobili zadatke. Isus je prije svog dolaska na zemlju bio duhovna osoba, koja je bila "transformirana" u materijalnu, ljudsku formu na zemlju, sa zadatkom. Zato je logicno da nije zivio obicnim ljudskim zivotom, sto bi onda ukljucivalo i brak, nego se koncentrirao na izvrsenje zadatka. Taj zadatak je bio delikatan, jer se nije 100% podrzumijevalo da ce Isus ostati vjeran. Mogao je pasti na ispitima kojima je uvijek bio izlozen. Ne bi bio prvi, pored Sotone su i puno drugih duhovnih stvorenja postali Boziji neprijatelji. Zato je bio kusan i to na sve nacine, i kroz glad i materijalizam, davana mu je moc, verbalno je mogao pogrijesiti, i kroz familiju, bio je izdan, napadan, vrijedjan, mucen. On je sve to znao da ce mu se desiti, i po mom misljenju, ne bi bilo mudro jos se i zeniti. Onda bi se jos morao brinuti i za svjetovno, kako je Pavle rekao, mozda bi dobio djecu.

Ima jos jedan argument, ovo je biblijski fakt: zena je navela Adama na grijeh (bio savrsen covjek), prevarila je Samsona (najjaci covjek), zavela Davida (Boziji pomazanik i kralj), zavela Salomona (najmudriji covjek), navodila Joba da prokune Boga i ako citate povijest izraelskih kraljeva mozda primijetite, da je vecina zlih izraelskih kraljeva imala ili zenu ili majku nevjernicu. Ni u kom slucaju zelim reci da su zene nevjernice ili nesto slicno, naprotiv, Biblija ima primjere vjernih zena kao sto su Rebeka, Ruta, Marija... Ali kako je Pavle kasnije rekao, tko moze bez zene/muza, lakse je, nisi razdijeljen. Mislim da je Isus i to znao.

Kako su ovi bili sinovi Božji?

Luka 3,38Sin Enosov, sin Setov, sin Adamov, sin Božji.

Postanak 6,4Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci.

Postanak 6,2Vidješe sinovi Božji, da su bile lijepe kćeri čovječje, i uzimali ih sebi za žene, koliko ih htjedoše.

Luka u 3,23-38 navodi rodoslovlje od Josipa ( kaze "smatrali su ga za Isusovog oca") do Seta, Adama i "sina Bozijeg". Taj "sin Boziji" je Rijec, duhovna osoba o kojoj Ivan govori u Ivan 1,1 Boziji Prvorodjenac, kroz kojeg je stvoreno sve ostalo.
Postanak 6,4 spominje "sinove Bozije", to su duhovna bica koja su se odmetnula od Boga. Uopce, Stari zavjet kada spominje "sinove Bozije" to se odnosi na duhovne osobe. Novi Zavjet takodje spominje duhovne osobe kao "sinove Bozije" ali nakon Isusove smrti je i ljudima dozvoljeno da se zovu "Bozija djeca", svatko tko to hoce i okoristi se Isusovom otkupnom zrtvom. "Vidite, kakvu nam je ljubav dao Otac: "Mi se zovemo djeca Božja, i jesmo. Zato svijet ne poznaje nas, jer ne poznaje njega." (1.Iv. 31), "Ovaj Duh svjedoči našemu duhu, da smo djeca Božja."(Rim.8,6)

SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH -
G Yehoshua
NIJE bija oženjen
NIJE ima djece
iz razloga
da ga nitko nikad ne more zvati
OTAC
a TIME NITI NIJE I NEĆE NIKAD BITI BOG
jer je Bog Jedini samo OTAC YHVH
--------
a što bi djeca od Bogića Isuseka bila?
još manji bogićićići

a to je ono što je prevara Oca Laži Sotone
SVI ĆE TE BITI BOGOVI !!!

"Onda mu reče Pilat: "Dakle ti si kralj?" Isus odgovori: "Ti kažeš, da sam ja kralj. Ja sam zato rođen i zato dođoh na svijet, da svjedočim istinu."(Ivan 18:37). Mojsije i drugi proroci su bili ljudski potomci, koji su zivjeli normalno kao ljudi i onda su u odredjeno vrijeme svog zivota bili pozvani od Boga i dobili zadatke. Isus je prije svog dolaska na zemlju bio duhovna osoba, koja je bila "transformirana" u materijalnu, ljudsku formu na zemlju, sa zadatkom. Zato je logicno da nije zivio obicnim ljudskim zivotom, sto bi onda ukljucivalo i brak, nego se koncentrirao na izvrsenje zadatka. Taj zadatak je bio delikatan, jer se nije 100% podrzumijevalo da ce Isus ostati vjeran. Mogao je pasti na ispitima kojima je uvijek bio izlozen. Ne bi bio prvi, pored Sotone su i puno drugih duhovnih stvorenja postali Boziji neprijatelji. Zato je bio kusan i to na sve nacine, i kroz glad i materijalizam, davana mu je moc, verbalno je mogao pogrijesiti, i kroz familiju, bio je izdan, napadan, vrijedjan, mucen. On je sve to znao da ce mu se desiti, i po mom misljenju, ne bi bilo mudro jos se i zeniti. Onda bi se jos morao brinuti i za svjetovno, kako je Pavle rekao, mozda bi dobio djecu.

Ima jos jedan argument, ovo je biblijski fakt: zena je navela Adama na grijeh (bio savrsen covjek), prevarila je Samsona (najjaci covjek), zavela Davida (Boziji pomazanik i kralj), zavela Salomona (najmudriji covjek), navodila Joba da prokune Boga i ako citate povijest izraelskih kraljeva mozda primijetite, da je vecina zlih izraelskih kraljeva imala ili zenu ili majku nevjernicu. Ni u kom slucaju zelim reci da su zene nevjernice ili nesto slicno, naprotiv, Biblija ima primjere vjernih zena kao sto su Rebeka, Ruta, Marija... Ali kako je Pavle kasnije rekao, tko moze bez zene/muza, lakse je, nisi razdijeljen. Mislim da je Isus i to znao.

Mozes da mislis kolko hoces i to je dobro kad se razmislja o mnogim stvarima.
Isus je mogao da se ozeni ,imao je potpunu slobodu u svemu.
A zasto se nije ozenio???
Najveci razlog je taj sto je znao da nije dobio zadatak da se zeni i pravi decu i slicno.Vec je imao dva glavna zadatka,a to su da potpuno svedoci o svome Bogu i Ocu Jehovi,a potom i prinese svoju otkupninu Bogu svojom krvlju za sve ljude.
Nadalje iz njegovog ugla gledanja kao Bozjeg andjela znao je da andjeli ne treba da imaju sexualne odnose sa ljudima jer su dve razlicite vrste,kao i da je iz tog sexualnog odnosa palih andjela i ljudskih kceri provalilo ogromno zlo u vidu divova koji su svi bili unisteni u potopu. Kakva bi on bio osoba da udje u brak sa nekom zenom,a toliko su kritikovali Sotonu i njegove demone za zenidbe sa ljudskim kcerima ma kolko dobre one bile...,prekrsili su Bozje naredjenje.

NIJE Morao,jer je on imao i ima slobodnu volju kao sto ju je imao i Adam,Jov i mnogi drugi.

a zašto nije ???
---------

ima slobodnu volju

.

Gospodin Yahoshua Pomazanik

JE = "NE-SAMOSTALAN"
========
Yahoshua ne Radi svoja Djela
Yahoshua ne Vrši svoju Volju

Yahoshua ne Govori svoje Riječi

Yahoshua ne Naukuje svoj Nauk
Yahoshua ne Sudi samostalno

NEGO

Yahoshua Radi Djela svoga Boga Oca YHVH
Yahoshua Vrši Volju svoga Boga Oca YHVH

Yahoshua Govori Riječi svoga Boga Oca YHVH

Yahoshua Naukuje Nauk svoga Boga Oca YHVH
Yahoshua Sudi onako kako mu Bog Otac YHVH naredi

ZATO jer SIN Gospodin Yahoshua nije BOG

nego SLUGA Pokorni svome Bogu Ocu YHVH.
========

VOLJA
Boga Jedinog Oca YHVH

koju vrši SIN G Yehoshua

..................

MATEJ 6,10

Dođi kraljevstvo tvoje! BUDI VOLJA TVOJA

kako na nebu tako i na zemlji!

MATEJ 26,42

Opet, po drugi put, ode i pomoli se: "Oče moj!

Ako nije moguće da me čaša mine da je ne pijem,

BUDI VOLJA TVOJA!

LUKA 22,42

"Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene.

ALI NE MOJA VOLJA, NEGO TVOJA NEKA BUDE!

IVAN 5,30

JA SAM OD SEBE NE MOGU UČINITI NIŠTA:

kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan

JER NE TRAŽIM SVOJE VOLJE,

NEGO VOLJU ONOGA KOJI ME POSLA."

IVAN 6,38

jer siđoh s neba

NE DA VRŠIM SVOJU VOLJU,

NEGO VOLJU ONOGA KOJI ME POSLA.

IVAN 7,17

Ako tko hoće VRŠITI VOLJU NJEGOVU,

prepoznat će da li je taj nauk od Boga

ili ja sam od sebe govorim.

a zašto nije ???
---------

.

Gospodin Yahoshua Pomazanik

JE = "NE-SAMOSTALAN"
========
Yahoshua ne Radi svoja Djela
Yahoshua ne Vrši svoju Volju

Yahoshua ne Govori svoje Riječi

Yahoshua ne Naukuje svoj Nauk
Yahoshua ne Sudi samostalno

NEGO

Yahoshua Radi Djela svoga Boga Oca YHVH
Yahoshua Vrši Volju svoga Boga Oca YHVH

Yahoshua Govori Riječi svoga Boga Oca YHVH

Yahoshua Naukuje Nauk svoga Boga Oca YHVH
Yahoshua Sudi onako kako mu Bog Otac YHVH naredi

ZATO jer SIN Gospodin Yahoshua nije BOG

nego SLUGA Pokorni svome Bogu Ocu YHVH.
========

VOLJA
Boga Jedinog Oca YHVH

koju vrši SIN G Yehoshua

..................

MATEJ 6,10

Dođi kraljevstvo tvoje! BUDI VOLJA TVOJA

kako na nebu tako i na zemlji!

MATEJ 26,42

Opet, po drugi put, ode i pomoli se: "Oče moj!

Ako nije moguće da me čaša mine da je ne pijem,

BUDI VOLJA TVOJA!

LUKA 22,42

"Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene.

ALI NE MOJA VOLJA, NEGO TVOJA NEKA BUDE!

IVAN 5,30

JA SAM OD SEBE NE MOGU UČINITI NIŠTA:

kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan

JER NE TRAŽIM SVOJE VOLJE,

NEGO VOLJU ONOGA KOJI ME POSLA."

IVAN 6,38

jer siđoh s neba

NE DA VRŠIM SVOJU VOLJU,

NEGO VOLJU ONOGA KOJI ME POSLA.

IVAN 7,17

Ako tko hoće VRŠITI VOLJU NJEGOVU,

prepoznat će da li je taj nauk od Boga

ili ja sam od sebe govorim.

Zar si zaboravio da se Isus naziva i poslednjim Adamom?
Znas li zasto?
1 Korincanima, glava 15
45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.
Pa zato jer je imao slobodnu volju bas kao i svako Bozje stvorenje,bas kao i Adam,imao je nadu vecnog zivota.
Da li hoces da kazes da je uvek morao da pita Jehovu Boga sme li da ide u WC kad ima potrebu???
Mogao je da ne slusa svog Boga Jehovu i da se pokloni Sotoni kad mu je nudio svu vlast.
Ali izabrao je pravu stranu i dokazao da savrsen covek moze da sluzi Bogu iz ljubavi,i da se oslanja samo na Jehovu Boga.
Nego kad smo kod toga ,dal znas koja je to razlika izmedju andjela i ljudi?

koja je to razlika izmedju andjela i ljudi?

yes li ti YW?
-----
SIN G Yehoshua je ČOVJEK - tjelesno biće
angeli su duhovna bića
govorim o tijelu
-----
.
Što implicira tvrdnja da je
G Yehoshua = ANĐEO = DUHOVNO BIĆE?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. IVANOVA 1,7

Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji

NE ispovijedaju Isusa Krista koji DOLAZI U TIJELU.

To je zavodnik i ANTIKRIST.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SIN Yehoshua sam za se kaže – Ja sam TIJELO.
SIN Yehoshua time kaže – Ja NISAM DUH.

LUKA 24,39

Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam!

Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema

kao što vidite da ja imam.

SIN Yehoshua = TIJELO

Duh NIJE Tijelo.
SIN Yehoshua NIJE DUH NIJE ANĐEO.

SIN Yehoshua dolazi u TIJELU – jer je i u TIJELU uznesen.
Onaj koji kaže da je
SIN Yehoshua = ANĐEO = DUH
taj je ANTIKRIST.

----------

yes li ti YW?
-----
SIN G Yehoshua je ČOVJEK - tjelesno biće
angeli su duhovna bića
govorim o tijelu
-----
.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. IVANOVA 1,7

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

LUKA 24,39

SIN Yehoshua = TIJELO

Duh NIJE Tijelo.

Onaj koji kaže da je
taj je ANTIKRIST.

----------

Zar je pitanje tolko tesko?
Koja je razlika izmedju andjela i ljudi???
Konkretno izmedju tebe i andjela koja je razlika?

Jedna od najgorih teorija zavere je da su Isus i Marija Magdalena imali decu.

Draga djeco, jos je 1980'tih godina u nas izasla ona knjiga Sveta krv, sveti gral; i ja sam je jos onomad procito', al' mogu da kazem da gluplju i budalastiju teoriju nisam nikada vidio. To samo neuk co'ek moze vjerovati u takve budalastine.

Zar je pitanje tolko tesko?
Koja je razlika izmedju andjela i ljudi???
Konkretno izmedju tebe i andjela koja je razlika?

već ti odgovorih više puta

prvo - angeli su stvorenja
ljudi su - prvi napravljen - drugi napravljen od prvoga
ostali - razmnožavanjem

angeli - duhovna bića
ljudi - tjelesna bića
--------
NISI mi odgovorio
na kontru dogme koju naučavaš !!
.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. IVANOVA 1,7
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

LUKA 24,39

SIN Yehoshua = TIJELO
Duh NIJE Tijelo.

Onaj koji kaže da je
taj je ANTIKRIST.

----------

već ti odgovorih više puta

prvo - angeli su stvorenja
ljudi su - prvi napravljen - drugi napravljen od prvoga
ostali - razmnožavanjem

angeli - duhovna bića
ljudi - tjelesna bića
--------
NISI mi odgovorio
na kontru dogme koju naučavaš !!
.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. IVANOVA 1,7
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

LUKA 24,39

SIN Yehoshua = TIJELO
Duh NIJE Tijelo.

Onaj koji kaže da je
taj je ANTIKRIST.

----------

Ne volim da se nadmudrujemo.
Poenta mojeg pitanja jeste u cemu se razlikuju andjeli i ljudi.
Odgovor je pod prvo:
Andjeli ne mogu da se razmnozavaju sexualnim putem kao mi ljudi na zemlji.
i pod drugo
Andjeli nemaju besmrtan zivot vec samo nadu vecnog zivota dok mi ljudi umiremo do daljnjeg,
I naravno pod tri
Andjeli imaju duhovna tela,a ljudi zemaljska tela.i naravno da su mnogo jaca i pametnija stvorenja od nas.
Da li je to bilo tesko?Da li sada razumes razliku u potpunosti?

Andjeli nemaju besmrtan zivot vec samo nadu vecnog zivota

odakle ti to?
to ne piše u Bibliji

daj mi jedan stih - angelek je umro
------------

SVA stvorenja - čovjeko lika su stvorena napravljena
da budu VJEČNA

ali zbog grijeha
samo čovjek mora umrijeti,
ali i TO je samo pauziranje
do uskrsa - pa nastavak u vječnosti

Da li je to bilo tesko?Da li sada razumes razliku u potpunosti?

dal ti moš pročitati i shvatiti i tu donju istinu prihvatiti?

.
G Yehoshua = ANĐEO – Mihael = DUHOVNO BIĆE?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2. IVANOVA 1,7

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

LUKA 24,39

SIN Yehoshua = TIJELO

Duh NIJE Tijelo.

Onaj koji kaže da je
taj je ANTIKRIST.

----------

Nadalje iz njegovog ugla gledanja kao Bozjeg andjela znao je da andjeli ne treba da imaju sexualne odnose sa ljudima jer su dve razlicite vrste,kao i da je iz tog sexualnog odnosa palih andjela i ljudskih kceri provalilo ogromno zlo u vidu divova koji su svi bili unisteni u potopu. Kakva bi on bio osoba da udje u brak sa nekom zenom,a toliko su kritikovali Sotonu i njegove demone za zenidbe sa ljudskim kcerima ma kolko dobre one bile...,prekrsili su Bozje naredjenje.

Ne vjerujem je da je Isus, dok je bio ovdje na zemlji do uskrsnuca bio andjeo. Kazem da ne vjerujem, zato sto sigurno ne znam, Isus zna. Da je on bio tad duhovna osoba, ne bi trebao da se radja kao covjek. Mogao se jednostavno transformirati iz duhovnog oblicja u ljudsko kad god hoce, kao sto su to radila druga duhovna bica, na primjer Lotovi posjetioci ili Abrahamovi. Tek je kod uskrsnuca dobio novo oblicje, postao je ponovno duhovna osoba.

LUKA 24,39

Isus se zaista ovdje pred ucenicima pojavio u ljudskom tijelu. Kako napisah, duhovne osobe mogu uzeti ljudsko tijelo, andjeli samo po zadatku a demoni iz neposluha. Isus je znao da ce ucenici biti ispreplaseni i sumnjicavi, zato je to uradio, da im olaksa. Ali je poslije uskrsnuca postao zaista duh. Evo stihova koji to potvrdjuju:
"Jer o uskrsnuću niti će se ženiti ni udavati, nego će biti kao anđeli Božji na nebu." (Matej 22:30)
"Tako i uskrsnuće mrtvih. Sije se u raspadljivosti, ustaje u neraspadljivosti." (1.Kor 15:42)
"Tako je i pisano: Prvi čovjek, Adam, postade živa duša, posljednji Adam - duh životvorni." (1.Kor.15:45)
Uostalom kada mi govorimo ovdje o andjelima, demonima itd. kao duhovnim osobama, koristimo se bibliskim rijecnikom od prije 2000 god. koji to pojednostavljuje. Danas bismo taj svijet nazvali druga dimenzija, natprirodan ili transcendentalan. Izvanzemaljski.

Ne vjerujem je da je Isus, dok je bio ovdje na zemlji do uskrsnuca bio andjeo. Kazem da ne vjerujem, zato sto sigurno ne znam, Isus zna. Da je on bio tad duhovna osoba, ne bi trebao da se radja kao covjek. Mogao se jednostavno transformirati iz duhovnog oblicja u ljudsko kad god hoce, kao sto su to radila druga duhovna bica, na primjer Lotovi posjetioci ili Abrahamovi. Tek je kod uskrsnuca dobio novo oblicje, postao je ponovno duhovna osoba.

Da pojasnim, Isus Hrist dok je ziveo na zemlji bio je covek,dobivsi ljudsko telo.
Ali pre toga je bio Bozji andjeo
2moj 14:
19 I podiže se anđeo Gospodnji, koji iđaše pred vojskom izrailjskom, i otide im za leđa; i podiže se stup od oblaka ispred njih, i stade im za leđa.
Dela ap 7:
35 Ovog Mojsija, kog ukoriše rekavši: Ko te postavi knezom i sudijom? Ovog Bog za kneza i izbavitelja posla rukom anđela koji mu se javi u kupini.
38 Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji s anđelom, koji mu govori na gori Sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da;

Isus se zaista ovdje pred ucenicima pojavio u ljudskom tijelu. Kako napisah, duhovne osobe mogu uzeti ljudsko tijelo, andjeli samo po zadatku a demoni iz neposluha. Isus je znao da ce ucenici biti ispreplaseni i sumnjicavi, zato je to uradio, da im olaksa. Ali je poslije uskrsnuca postao zaista duh. Evo stihova koji to potvrdjuju:
"Jer o uskrsnuću niti će se ženiti ni udavati, nego će biti kao anđeli Božji na nebu." (Matej 22:30)
"Tako i uskrsnuće mrtvih. Sije se u raspadljivosti, ustaje u neraspadljivosti." (1.Kor 15:42)
"Tako je i pisano: Prvi čovjek, Adam, postade živa duša, posljednji Adam - duh životvorni." (1.Kor.15:45)
Uostalom kada mi govorimo ovdje o andjelima, demonima itd. kao duhovnim osobama, koristimo se bibliskim rijecnikom od prije 2000 god. koji to pojednostavljuje. Danas bismo taj svijet nazvali druga dimenzija, natprirodan ili transcendentalan. Izvanzemaljski.

I naravno da je nakon uskrsnuca uzeo telo andjela s kojim je mogao da uzima bilo koji oblik ljudskog tela.
Ali zbog svojih zasluga dobio je titulu Prvog andjela ,grcki Arhandjel i besmrtni zivot za razliku od andjela koji imaju samo vecni zivot bas kao sto su ga imali Adam i Eva.
Ali ovo je tema dal je Yahshua tj Isus bio ozenjen.
Taj podatak u Bibliji necete naci ,jer nema ni pomena o njemu,njegovoj zeni i deci.
To da je imao zenu i decu,da ga Pilat nije ubio i slicno jesu budalastine jer i njegovi najveci neprijatelji su dali da se zapise da je ubijen,a ne da je otisao u Indiju sa Marijom Magadelenom i da si imali 12 dece itd itd...

Nazad
Vrh