Da li možete zamisliti raj sa svim na ovom forumu?

kopitar

Katolik
Član
Reakcijski bodovi
8
Bodovi
8
Što sa osobama sa kojima ne bi htjeli provoditi vječnost ili one ne žele s vama?

Bio sam član foruma katolički odgovori na kojem sam puno puta baniran, sada je admin odlučio da me zauvijek vrgne u pakao, da li je naše neslaganje na ovom svijetu bez posljedica za vječnost ili ne?

Mislim da raj nije samo neko mjesto ili duhovna dimenzija, nego prvenstveno stanje duše. U tom smislu, odnosi kakve poznajemo sada, puni otpora, tenzija, povrijeđenosti, više nemaju težinu. Sve ono što nas je razdvajalo jednostavno otpada, kao da više nema smisla u svjetlu vječnosti.

Možda netko zamišlja raj kao prostor u kojem se duše okupljaju i moraju se izmiriti, pod nekim višim sudom. No meni se čini da to izmirenje dolazi prirodno, ne kroz trud, već kroz oslobađanje. Kao da duše, oslobođene egoizma i rana prošlosti, postaju sposobne pružiti ruku jedna drugoj, ne zato što moraju, jednostavno, jer ih više ništa ne sprječava.

Biblija govori drugačije, Lazar i bogataš nisu skupa.

Bio sam član foruma katolički odgovori na kojem sam puno puta baniran, sada je admin odlučio da me zauvijek vrgne u pakao, da li je naše neslaganje na ovom svijetu bez posljedica za vječnost ili ne?
Zato u rajeve idemo tek nakon niza preporadjanja i usavrsavanja, tek kada budemo spremni biti sa svima ljubazni i dragi.

Ko je sad kriv - hrki, Majkićka ili admin? Ako si se svađao, koristio ružne riječi, išao off topic onda je to razlog za ban. Ako je različito mišljenje od mainstream katolicizma zašto bi te neko banirao, ako si davao argumente u miru i ljubavi. Nisi mi nikad izgledao svađalački ili nekuluturno nastrojen.

Ko je sad kriv - hrki, Majkićka ili admin? Ako si se svađao, koristio ružne riječi, išao off topic onda je to razlog za ban. Ako je različito mišljenje od mainstream katolicizma zašto bi te neko banirao, ako si davao argumente u miru i ljubavi. Nisi mi nikad izgledao svađalački ili nekuluturno nastrojen.
Iznošenje kontra mišljenja, pitaj Fazliju zašto je otišao...

Pa trudio sam se, ali on je zatucan i iskljuciv. Zato ja idem u raj, a on u cistiliste.
Vidiš ja sam iste vjere kao i on pa je zato stvar ozbiljnija malo, meni samo nije jasno zašto drugi forumaš ne kažu " ovo što radiš nije u redu....sjećaš se kad sam se za tebe zauzeo jer je bio nepravedan i odmah je slijedio ban i tako puno puta a sad je pravednik odlučio da me zauvijek makne.
Više me zabrinjavaju drugi ljudi koji gledaju i šute ili se valjda raduju a pri tome glume velike katolike.

Više me zabrinjavaju drugi ljudi koji gledaju i šute ili se valjda raduju a pri tome glume velike katolike.
Vecina ljudi nisu vodje, nego sljedbenici. Zato smo mi ljudi kolektivna bica. Zoon Politikon, Opcinsko zivince, sto bi reko' Aristotel.

Nazad
Vrh