Divine Truth (Božanska Istina)

Nego Cloud, što će biti sa onim ljudima koji nisu u vašem pokretu? Hoće li biti izgubljeni? Jer ti se trudiš da to sve prostudiraš, primijeniš u životu da bi postigao to savršenstvo, dok drugi ljudi žive materijalističkim životima.
Ne znam Kainos, pošto Divine Truth nije pokret :D No šalu na stranu, to je način života, "Uski put" - rijetki ga nalaze, a još rijeđi ga slijede. Ovo mi je teško odgovoriti jer nisam siguran što točno misliš pod "izgubljen", ali pretpostavljam da znači nešto u stilu hoće li ići u pakao (vječno) ili tako nešto. Ako nisi na to ciljao slobodno me ispravi.

Kao prvo, Bog je ljubavan, dobar i pošten. On nas poznaje najbolje, zna naše srce, naše motive, naše želje, naše osjećaje, naše misli i naša djela. Prema tome, svatko od nas će dobiti i već dobiva, poštenu presudu. Svatko od nas tko je dobra osoba i tko živi život ljubavi i istine, sigurno neće ići u pakao. No problem koji mi imamo jest da na Zemlji definicija ljubavi često nije Božja definicija pa tako mi možemo misliti da smo ljubavni i da radimo dobro, a zapravo radimo loše. Zato je jako važno osvjestiti što je ljubav i što je dobro, kroz osobno iskustvo. To je podjedinačna odgovornost i Bog nam pomaže na svakom koraku, kroz savjest, ali i kroz druge pomoći, poput naših vodića, koji su u duhovnom svijetu, kroz naše interakcije s drugim ljudima itd...

Svatko od nas je izgubljen i luta u divljini dok ne spozna istinu, to je činjenica. Tako da što prije dođemo do istine i što prije krenemo živjeti tu istinu, naš život će biti bolji i radosniji. Istina je ta koja oslobađa i ona otvara vrata za ljubav. Bez istine nema ni ljubavi, a ljubav je ono što nam donosi sreću u životu. Oni koji neće htjeti prihvatiti istinu, svjesno ili nesvjesno, morati će sami kroz procese zakona doći do prihvaćanja te iste istine, samo će na tome putu biti puno boli i patnje, puno više nego da su ju prihvatili ranije. No Bog nije osvetoljubiv ni zao, pa tako i one koji završe u paklu (koji nije vječan) čega iskupljenje, vjerujem da Bog želi isprazniti pakao i da sve duše u konačnici budu sretne, ili kao savršeni čovjek (bez odnosa s Bogom) ili kao anđeo (odnos s Bogom). Mislim da je stvar u tome koliko nam je stalo do odnosa s Bogom i koliko nam je stalo do toga da volimo, sebei i druge, jer to je nešto što je vrijedno i trajno. Uz to, ako prvo tražimo Boga i Božju ljubav, SVE ostale stvari će nam biti dodane. Moja želja je u tom smjeru, a ako netko ima materijalističke želje i porive, kad tad će se od njih morati oprostiti i pronaći nešto što je trajnije, jer fizička materija je prolazna, a duhovne stvari su vječne (barem koliko je zasad poznato). Ako malo razmislimo, život na Zemlji traje do max 100 godina, a ostatak života živimo u duhovnom svijetu .Zar ne bi bilo logično početi se pripremati za njega i što više naučiti o tome kako stvari funkcioniraju? Meni je to logičan potez.

Moguce je to da se co'ek rodi i ko' andjeo, ali ako nema preporadjanja, kako ces poslje toga vidjeti sta ces dalje?

Koja je dimenzija Isus Miller?
On je od zadnjeg utjelovljenja jos malo i nazadovao, kazu. Jos nije dostigao niti ono sto je bio u proslom zivotu. Ali reinkarnacija ne postoji, samo su se on i Magdalena mu zena preporodili. I jos onaj jedan ucenik koji je bio apostol Toma, ako se ne varam... za njih troje jedino ima reinkarnacija, ali inace nema.

Koja je dimenzija Isus Miller?
Ovo nije nešto što sam u mogućnosti potvrditi, jer nemam dovoljno znanja i iskustva, pa prema tome mogu prenijeti samo ono što je on rekao u vezi toga. Ima još jako puno toga što ne razumijem u vezi njihovog povratka i kako je to točno funkcioniralo, iz duhovne i fizičke perspektive.

Malo je kompliciranija situacija kod onih koji su se vratili nazad (7 duša ilitiga 14 ljudi se vratilo nazad) i iskreno ne znam koliko će ti ovo moje objašnjenje koristiti. Kako bi se uopće mogli vratiti, rekao je da su u duhovnom svijetu obje polovice duše, što je u njegovom slučaju on i Marija Magdalena, morale doći u stanje 36. dimenzije. Tek iz tog stanja se moguće vratiti nazad, no zbog toga što je kolektivno stanje Zemlje trenutno u stanju 1. dimenziju, njihova duša je upila emocije greške njihovih roditelja (što se inače dešava svakoj duši koja se inkarnira).

Ono što je rekao jest da je već duže vrijeme (više od 10 godina) u 7. dimenziji i da radi na tome da ponovno postigne stanje u kojem su bili prije povratka na Zemlju.

Moguce je to da se co'ek rodi i ko' andjeo, ali ako nema preporadjanja, kako ces poslje toga vidjeti sta ces dalje?
Nisam siguran da li razumijem pitanje, ali probat ću odgovorit pa vidi jesam li pogodio što si mislio.

Dakle, ono o čemu ja pričam kada govorim o "ponovnom rođenju" jest o preobrazbi duše, a to je nešto što se može postići dok živimo na Zemlji ili u duhovnom svijetu. Nadam se da je to jasno. Ako pod preporađanje misliš na reinkarnaciju, onda da, to ne postoji, bar ne onako kako se vjeruje na Zemlji. Nije potrebno niti je moguće vratiti se na Zemlju bez visokog duhovnog razvoja prije toga. Prema tome, Zemlja nije jedino mjesto gdje čovjek može duhovno napredovati, dapače, s obzirom da smo ovdje jako kratko, većina našeg duhovnog rasta i napredovanja odvijati će se u duhovnom svijetu u raznim dimenzijama postojanja.

Što se tiče onoga što ćemo raditi, dio posla će biti vezan uz ispravljanje grijehova koje smo počinili, što je dio pokajanja koje je emocionalni proces, dio će biti djelovanja u smjeru naših želja i strasti koje su u skladu s ljubavi, bilo to umjetnost, graditeljstvo, glazba, pisanje, vrtlarstvo, liječenje, briga o djeci i onima koji su loše i napaćeni, ..., ima puno toga za raditi i puno poslova za obavljati, bar prema onome što sam dosad čuo i istražio. Navodno su druženja i zabave u višim dimenzijama vrh :)

Da, to su rodjenja u tim rajskim svjetovima, ali cak i tamo bica (andjeli) ne ostaju zauvijek. I tamo postoji prolaznost i bica se nakon smrti u rajskom svijetu preporadjaju dalje. Neka napreduju, neka nazaduju.

Na Zemlji se radjaju bica koja su vrlo nisko, obuzeta pohlepom, mrznjom, oholoscu. Tu se radjaju bica koja se od toga moraju cistiti i napredovati ili pak nazadovati u nize i paklene svjetove. Nije mi bas logicno da moras postici potpunu duhovnu savrsenost da bi se opet rodio na nesavrsenoj Zemlji gdje onda imas manje savrsenosti nego sto si je vec imao prije rodjenja ovdje. Taj dio mi nema bas nikakvog smisla.

Da, to su rodjenja u tim rajskim svjetovima, ali cak i tamo bica (andjeli) ne ostaju zauvijek. I tamo postoji prolaznost i bica se nakon smrti u rajskom svijetu preporadjaju dalje. Neka napreduju, neka nazaduju.
Ne slažem se s ovim. Osoba koja je jednom postala anđeo može samo napredovati, a nikako nazadovati. Bog je beskonačan pa je prema tome i put prema Bogu beskonačan. Tako svaki anđeo što je bliže Bogu, to ima više ljubavi i moći u sebi, i nikako nema želju vratiti se u stanje grijeha, to nije moguće.
Na Zemlji se radjaju bica koja su vrlo nisko, obuzeta pohlepom, mrznjom, oholoscu. Tu se radjaju bica koja se od toga moraju cistiti i napredovati ili pak nazadovati u nize i paklene svjetove. Nije mi bas logicno da moras postici potpunu duhovnu savrsenost da bi se opet rodio na nesavrsenoj Zemlji gdje onda imas manje savrsenosti nego sto si je vec imao prije rodjenja ovdje. Taj dio mi nema bas nikakvog smisla.
Ne, na Zemlji se rađaju Božja djeca koja su stvorena savršeno, bez greške. Nažalost zbog kolektivnog stanja Zemlje koje je u stanju pakla, ta čista polovica duše absorbira svo smeće koje je u okolini i tako se rodi već onečišćena, no i dalje mnogo čišća od prosječnoog odraslog čovjeka. Kako dijete odrasta i kako postaje svjesno sebe i svoje volje, ono počne djelovati u smjeru grijeha svjesno, tada dolazi do daljnje degradacije, koja se obično nastavlja do kraja života na Zemlji, a često i dio u duhovnom svijetu dok se ne iscrpimo ili dok nam bol i patnja ne postanu prevelike pa stanemo i zapitamo se postoji li možda koji drugi način i postoji li neki smisao i cilj života.

Kako bi se mogao vratiti na Zemlju ono što se mora dogoditi je da se duša koja se razvdvojila na dvije polovice kod prve inkarnacije, ponovno ujedini u jednu cijelu dušu. To stanje se postiže u 36. dimenziji i samo se na taj način netko može vratiti na Zemlju. Za to je potreban velik napredak i rast u ljubavi.

Bitno je reći da se oni nisu morali vratiti na Zemlju, to je bio njihov odabir. Mogli su sasvim komotno ostati i uživati u duhovnom svijetu, ali su zbog ljubavi prema ljudima odlučili vratiti se, kako bi istine koje su bile izgubljene i modificirane kroz povijest ponovno stigle na Zemlju. Ovo je bila najbolja opcija jer su kroz svoje "nazadovanje" došli demonstrirati postupak postajanje Jednoga s Bogom. Tako su kroz vlastiti primjer pokazali što je sve potrebno kako bi se slijedio put prema Bogu i koje su sve promjene nužne. Da su se samo manifestirali u svojoj savršenosti na planeti, što kažu da su mogli, ne bi imalo dobar efekt i donijelo bi samo još više straha i zbunjenosti nego što ga ima sada.

Zadnje uređeno:
Mnogo komplikovano, ako mene pitas.
Mi ljudi smo ga zakomplicirali, da. Bog je to savršeno pripremio i dizajnirao, a mi smo u svojoj aroganciji odlučili otići od Boga i uroniti u grijeh...Zato imamo ovu bol i patnju na Zemlji. Sve to zbog manjka ljubavi i istine, ali ima nade jer je Bog isto tako napravio mehanizme oporavka i otkupljenja duše. U konačnici On želi da svi budemo sretni i zadovoljni, ali zna da je to jedino moguće ako svoju volju usmjerimo prema ljubavi, bilo ljudskoj bilo prema Njemu, to je na nama.

Moramo biti svjesni da grijeh komplicira sve, i biva glavni uzrok boli i patnje u našim životima. Zato je jako važno prepoznati i ukloniti ga, zajedno s njegovim uzrokom.

EDIT: Sve što Bog napravi je ljubavno i ima u sebi određene principe. Ono što nije u skladu ljubavi i tim principima ne može biti istina nego lažno vjerovanje. Reinkarnacija kako se podučava na Zemlji ne postoji jer pada na testu principa ljubavi, logike, transparentnosti, pravde, ekonomičnosti. Bog nikada ne bi osmislio i uspostavio takav neljubavan proces. Ono što se dešava je to da ljudi koji vjeruju u reinkarnaciju, kada umru, pokušavaju se reinkarnirati, ali to rade na način da zaposjedaju i opsjedaju djecu i ljude na Zemlji koji već imaju inkarniranu dušu i nameću im svoje osjećaje, misli i osobnost, što čini velike probleme i patnju osobama kojima to rade. To je jedan od razloga zašto danas ima sve više ljudi koji su zbunjeni u vezi vlastitog spola i seksualne orijentacije, jer imaju snažan utjecaj duhova koji su nakeljeni na njih.

Zadnje uređeno:
Imate li vi neku organizaciju na svjetskoj razini i ovdje kod nas u Jugoslavijama?

Imate li vi neku organizaciju na svjetskoj razini i ovdje kod nas u Jugoslavijama?
Ja nisam član organizacije, nego samo slušač :) Postoji samo jedna organizacija u Australiji, koja se zove God's Way, ali koliko znam je plan napraviti po jedan centar u Europi i jedan u Americi/Kanadi u budućnosti. Ti centri bi bili poput ovog koji je trenutno u Australiji, za učenje i osposobljavanje volontera (sve se radi na volonterskoj bazi), obnovi zemlje, gradnji, itd...Uglavnom, za praktičnu primjenu principa Božje ljubavi i istine u svakodnevnom životu i usklađivanju s njima.

Mi kao jedan ozbiljan forum, du'ovna lobisticka organizacija, moramo imati svoje ljude u svim takvim organizacijama.

Nefi je nas covjek i buduci visoki clan u mormonima. Ris, Vjera i Mystery su nasi ljudi u jehovcima. Imamo par pouzdanih ljudi u adventistima. Bostan drzi vezu s nekoliko derviskih redova odjednom. Ja sam na vezi s Daj Laj Lamom i Sjaji Babom i taman nam treba jos jedan nas co'ek na visokom polozaju kod Isusa Australskog.

Nego Cloud, kako je svijet nastao, kako čovjek, što veli vaša nauka?

Nego Cloud, kako je svijet nastao, kako čovjek, što veli vaša nauka?
Odgovor na ova pitanja je dugačak, ali probati ću sažeti. Prema onome što je Isus(AJ) zasad rekao u vezi toga je da je teško reći kako je svijet (svemir) i čovjek nastao jer nitko nije bio prisutan da promatra. Ono što jest rekao da može postulirati u vezi onoga što je dosad naučio o svemiru i Bogu i što je osobno doznao od Boga (što može bilo koja osoba).

On kaže da je najvjerojatnije Bog prvo stvorio Zakone koji služe kao framework za svemir te je zatim stvorio materiju(fizičku, duhovnu i duševnu) koja se potom formirala u skladu sa Zakonima. Što se tiče života i ljudi, isto je teško reći kako je sve nastalo. On je razgovarao s prvim ljudima, čija imena su Amon i Aman i oni su mu prenijeli kako im je prvo sjećanje da se bude u odraslom tijelu, bez ikakvog sjećanja na bilo kakav proces rasta. Tako da moguće da je Bog stvorio ljudsko tijelo(i fizičko i duhovno) instant i povezao ga s dušom, jer čovjek je zapravo duša, a ne tijelo. (i to polovica duše da budem precizniji). No isto tako je moguće da je Bog napravio proces evolucije te je onda u jednom trenu udahnuo dušu tijelu čovjeka, kada je tijelo dovoljno evoluiralo. Puno detaljnije od toga ne znam.

Što se tiče same kreacije, ljudska duša ima moć kreacije pa tako ovisno o njenom stanju ona utječe na fizičku i duhovnu realnost. Tako je Bog napravio set zakona koji dozvoljavaju duši da kreira i ko-kreira dimenzije. Na primjer, Isus(koji je bio čovjek) je stvorio sve dimenzije od 6. na dalje jer je bio prva osoba koja je dosegla novo stanje ljubavi u svom rastu prema Bogu. Drugi primjer je da je čovjek svojim potonućem u grijeh stvorilo sve niže dimenzije ispod 6, što uključuje i pakao, koji je pri dnu 1. dimenzije.(Prvotno je postojala samo jedna dimenzija u duhovnom svijetu, gdje je obitavao savršen čovjek stvoren od Boga, a ta jedna dimenzija je danas poznata kao 6. jer su ljudi degradacijom duše stvorili niže dimenzije)

Ako nekoga zanima, postoji kanalizirane poruke prvih ljudi Amona i Aman, gdje govore o svome iskustvu te nekim razlozima zbog kojih su odlučili odstupiti od Boga i odbiti dar koji im je On ponudio, Njegovu Veliku ljubav, mogu se naći na ovim linkovima:

Zadnje uređeno:
Fazlija, mislim da mi preotimaš temu :D

Hvala Bogu, reinkarnacija ne postoji tako da se nitko ne treba vraćati u ovu močvaru. Svatko nastavlja svoj razvoj u duhovnom svijetu. Većina religija u duhovnom svijetu rade prema tome da se čovjek vrati u svoje prvotno stanje, u kojem su bili prvi ljudski par, a to je stanje savršenog prirodnog čovjeka(što je 6. dimenzija). Božji zakoni su dizajnirani na način da će svaki čovjek kad tad doći u to stanje. No povrh toga, Bog nam nudi još i dodatnu mogućnost, a to je da primimo Njegovu ljubav i tako nadiđemo originalni dizajn savršenog čovjeka i postanemo ponovno rođeni Božji anđeo(što se događa u 8. dimenziji ). Tako da svatko od nas ima dvije sudbine na izbor. Ili ćemo postati savršeni čovjek ili Božji anđeo.

Tako da ako se limitiraš na vrh prve, oduzimaš si puno buduće sreće i zadovoljstva. Ja ciljam na 8. dimenziju, a poslije toga ću vidjeti :)
Zanimljivo je to sa primanjem Božije ljubavi, Meni je Gospod to otkrio malo drugačije.
Božija ljubav se može dobiti na dva načina, Prvi način je davanjem, kada dajemo ljubvav nekome mi osetimo radost davanja i to je ljuibav koju smo primili.
Drugi način da se dobije ljubav je kroz zahvalnost Bogu za sve šta nam je daje, Kada smo zahvalni mi ponovo osećamo ljubav koji dobijamo. Nezahvalan čovek nikada neće dobiti ljubav ni od koga. Možeš nezahvalnome davati ljubav ali on tvoju ljubav neće primiti jer je nezahvalan.
Dakle da bi se primila Božija ljubav treba tvoriti no šta je Hristos govorio iz ljubavi prema bližnjima pa čak i prema neprijateljima. treba praštati , biti milistiv jer i milost je oblik ljubavi i kad smo milostivi mi primamo ljubav kroz osećanje milosti.
Onaj koji je primio Božiju ljubav na druigi način sam sebe zavarava.

Zanimljivo je to sa primanjem Božije ljubavi, Meni je Gospod to otkrio malo drugačije.
Božija ljubav se može dobiti na dva načina, Prvi način je davanjem, kada dajemo ljubvav nekome mi osetimo radost davanja i to je ljuibav koju smo primili.
Drugi način da se dobije ljubav je kroz zahvalnost Bogu za sve šta nam je daje, Kada smo zahvalni mi ponovo osećamo ljubav koji dobijamo. Nezahvalan čovek nikada neće dobiti ljubav ni od koga. Možeš nezahvalnome davati ljubav ali on tvoju ljubav neće primiti jer je nezahvalan.
Dakle da bi se primila Božija ljubav treba tvoriti no šta je Hristos govorio iz ljubavi prema bližnjima pa čak i prema neprijateljima. treba praštati , biti milistiv jer i milost je oblik ljubavi i kad smo milostivi mi primamo ljubav kroz osećanje milosti.
Onaj koji je primio Božiju ljubav na druigi način sam sebe zavarava.
Pozdrav rale, hvala na komentaru.

Prvo pitanje koje bih ti postavio jest ovo: "Kako znaš da ti je ovo otkrio Gospod, a ne neki drugi izvor?" Jer ako postoji jedan Bog, što mi se čini da obojica vjerujemo, onda bi Njegov odgovor na pitanje: "Kako se prima Tvoja Ljubav?" trebao biti isti za nas obojicu. Pošto to ovdje nije slučaj, jer to nije ono o čemu ja govorim, moguća su samo tri ishoda. Ili ja griješim, ili ti griješiš, ili smo obojica u krivu. Ovdje ću priložiti ono što sam ja dosad naučio i iskusio, od Isusa (AJ-a) i kroz svoj odnos s Bogom, no svjestan sam da još ne znam sve i još uvijek učim. Nadam se da će ti ovo što napišem imati smisla i da će te potaknuti na promišljanje, jer ovo što govorim može se eksperimentalno provjeriti i pokazati je li istina ili nije. (Ja vjeruem da jest)

Dopusti da pojasnim što ja podrazumijevam pod time da možemo primiti Božju ljubav, a nije ovo što si ti opisao. Ovo što si ti opisao ja vidim kao djelovanje Božjih zakona, posebice zakona kompenzacije ("kako siješ tako ćeš žeti" ) koji nas nagrađuju za ljubavno ponašanje. Kada djelujemo u skladu s ljubavi, znači s čistim motivom i iskrenom željom da damo i pomognemo nekome bez očekivanja da dobijemo nešto zauzvrat, Božji zakoni će u našoj duši stvoriti osjećaj mira, radosti, osjećaja da smo ispravno postupili, itd....što osjećamo kao porast osobne ljubavi i sreće. Usput, isto vrijedi i za obrat. Kada u sebi imamo sebičan ili zao motiv te iz njega djelujemo, Zakon kompenzacije će nam na dušu dodjeliti negativne osjećaje tuge, žaljenja, grižnje savjesti, srama itd...što ćemo iskusiti kao osobnu degradaciju ljubavi i sreće.

Što se tiče zahvalnosti, za način na koji ovo što opisuješ čini mi se da vrijedi isto što sam opisao u gornjem odlomku, u smislu da je zahvalnost opet vid ljubavi, kada je iskrena, i Božji zakoni nas nagrađuju na način da uvećavaju taj osjećaj u nama što mi osjećamo kao porast osjećaja ljubavi i sreće u nama. No to nije ono o čemu ja pričam kada govorim o primanju Božje ljubavi. Slažem se da kada smo u stanu zahvalnosti često možemo primiti Božju ljubav, ali ne kroz djelovanje Zakona kompenzacije, nego na jedan jedini mehanizam koji je Bog napravio za primanje Njegove ljubavi koji bih volio sad objasniti i napisati o čemu se radi.

Ono o čemu ja pričam kada govorim o primanju Božje ljubavi jest mogućnost, dar, koji nam Bog ponovno nudi od dolaska Isusa u 1. stoljeću, je da primimo Božju supstancu, Božju ljubav, u svoju dušu. Naime, Bog je nas tj. našu dušu sazdao od materijala koji je različit i odvojen od Njega. Naša duša je napravljena na Njegovu sliku, no ono što nam se nudi jest da postanemo slični Bogu ne samo kao slika, nego i po supstanci. Taj dar je Bog ponudio prvom ljudskom paru, pravih imena Amon i Aman, ali su ga oni u vlastitoj aroganciji i želji da budu veliki poput Boga odbili, na što je Bog povukao opciju primanja tog velikog dara sve do Isusovog dolaska u 1. stoljeću kada je Bog odlučio ponovno ponuditi dar svoje Ljubavi i Isus je bio prvi čovjek koji je prihvatio i primio taj dar. Jednom kada je naučio kako ga primiti i koji su sve uvjeti uključeni u primanje te Ljubavi, mogao je drugima objasniti kako se to radi i to je bio velik dio njegove misije, kako ljudima pomoći uspostaviti osobni odnos s Bogom, koji se sastoji od izmjene emocija između nas i Boga gdje mi možemo Bogu dati našu ljubav, te isto tako mi možemo primiti Njegovu ljubav. Istina o tome je uvelike neshvaćena, distorzirana, modificirana i izgubljena otkad je bio u 1. stoljeću na Zemlji. Srećom, od nedavno je ponovno dostupna na Zemlji.

Što se tiče same mehanike primanja Božje ljubavi, ono što je potrebno kako bismo ju primili jest imati iskrenu i čistu, strastvenu želju i žudnju za njome, no to mora biti osjećaj koji dolazi iz naše duše, a ne misao koja dolazi iz naše glave. U principu ono što se događa jest molitva za Božjom ljubavi. Molitva ima funkciju da otvara našu dušu za primjem ljubavi kroz žudnju našeg srca, te smo tada željni i spremni primiti Božju ljubav u naše srce kako bi go ona transformirala, iz kamenog u živo, mekano srce koje voli. To je jedna od glavnih svrha odnosa s Bogom. Ovo možda zvuči jednostavno, no u praksi nije tako jednostavno za izvesti jer imamo mnogo problema sa stvaranjem iskrene žudnje u našim srcima. (Razloga zašto je to tako je jako puno i ne stanu mi ovdje)

Neki od glavnih uvjeta koje je potrebno ispuniti da bismo primili Božju ljubav i kako bismo ju nastavili primati kontinuirano: (kako ih ja trenutno razumijem)

1) Iskrena žudnja za Božjom ljubavi - moramo željeti primiti Božju ljubav i dati Bogu našu ljubav. Isto tako sagledati je li naša definicija ljubavi Božja, ako nije biti voljni promijeniti je, što obično znači otpustiti određene emocionalne povrede koje imamo iz djetinjstva u vezi ljubavi
2) Iskrena žudnja za Božjom istinom - moramo željeti primiti Božju istinu, o nama i o svemiru, te isto tako i govoriti istinu sebi i drugima oko nas
3) Biti ponizan - moramo imati želju osjetiti i iskusiti svaku emociju, osjećaj i uvjerenje, koliko god ugodno ili neugodno bilo. Isto tako treba razviti želju da vidimo sebe onakvim kakvim zaista jesmo, onako kako nas Bog vidi, sa svim manama i vrlinama
4) Potrebno je imati i razviti vjeru - da Bog postoji, da je Bog dobar, da mi zavrijeđujemo Božju ljubav, da možemo izdržati bilo kakvu negativnu emociju, da se možemo promijeniti, itd...I još puno toga. Napomenuo bih da kada koristim termin vjera ne mislim na vjerovanje bez dokaza, nego upravo suprotno. Vjera dolazi samo kroz dokaze i iskustvo, te raste i razvija se kroz vrijeme i prikupljanje novih dokaza i činjenica.
5) Intelektualna i emocionalna svjesnost grijeha - osjetiti koliko je grijeh loša stvar i kako njime povređujemo druge i sebe te moramo imati želju da prestanemo s grijehom i imati želju otkriti koji je uzrok grijeha u nama (uzrok je generalno uvijek emocionalne prirode), te koja je pogrešno uvjerenje imamo koje opravdava naš grijeh, itd...(Ovdje još ima dosta stvari koje bi se mogle reći)

Ovo su samo ukratko natuknice, za svaki od ovih uvjeta postoje određene stvari koje je potrebno zadovoljiti kako bismo oslobodili mjesto u našoj duši kako bismo bili sposobni primiti Božju ljubav, no sve se vrti oko toga da moramo poraditi na svojim definicijama ljubavi, istine, poniznosti, vjere, volje u smislu da će ih biti potrebno dovesti u sklad s Božjom definicijom. Prepoznati koje su, te biti otvoren za mogućnost da smo u krivu i da Bog zna bolje od nas. (Što nam Bog može pomoći ostvariti ako to želimo) Važno je reći da ne trebamo imati sve ove uvjete zadovoljene u istom trenu niti moramo biti savršeni, ono što Bog od nas očekuje jest da budemo iskreni, otvoreni, ponizni, željni učenja, promjene, rasta i priznavanja, pokajanja i popravaka naših grešaka. Na žudnju takvog srca Bog uvijek odgovara. Isto tako je moguće primiti Božju ljubav do određene razine i tok stane, što obično znači da je potrebno dodatno rafinirati jedan ili više uvjeta za primanje. Jedanv od važnih uvjeta za daljnje primanje Ljubavi jest da živimo i djelujemo u skladu s onom koja nam je već dana, a ne da ju skrivamo ili potiskujemo.

Mpgao bih još dosta toga reći, ali mislim da je ovo dovoljno za sada. Za detaljnije informacije moja preporuka je da se pogleda Divine Truth website i youtube kanal, jer moguće da sam ja zbog manjkavosti u svom razvoju i znanju napisao određene pogreške. Staviti ću neke kraće videe ovdje o ovoj temi:

Operacija molitve i primanje Božje ljubavi:

Zašto bi željeli Božju ljubav:

Razumijevanje uvjeta za primanje Božje ljubavi:

Zadnje uređeno:

Ovo je predivno receno! Puno ti hvala!

U Jevanđelju po Jovanu u sedmoj glavi Hristos kaže: Ко хоће његову вољу творити, разумјеће је ли ова наука од Бога или ја сам од себе говорим.
Jedini način da se dođe do razumevanja onoga šta je Hristos Govorio je kroz tvorenje Božije Volje, tj onoga šta je Hristos govorio da treba činiti.
Dakle pokajanje i krenuti da se čine dobra dela a razumevanje će doći kao posledioca toga. Tako će se se i Istina naseliti u nama i biti izvor ljubavi koji je tu u nama.
Ljubav ne može primiti onaj koji ne može da je da. Tako mi čineći dela ljubavi stvaramo mesto u sebi da primimo ljubav.
I to tako funkcioniše iskustveno provereno.
Ljudi mogu da razviju euforična osećanja u sebi i da posle misle da su dobili Božiju ljujbav. Ali Božija ljubav nije euforija, nego jedan tihi nežni spokoj koji ispunjava čovekov život. Kao sunce u proleće, nit ti je toplo nit ti je hladno tako da ga i ne primećuješ, A euforična osećanja su ono šta je Bog dao đavolu da ima čime da zavodi ljude. I ona su kao sunce u leto kad pripeče. Pa kad ljudi naviknu na euforiju onda im Đavo zavrne slavinu pa bude kao sunce u zimu, gnev, bes, nespokoj, ljutnja, jad, patnja nedostatak smisla... sve su to osećanja suprotna euforiji koja na kraju stignu onoga koje postao zavisnik od euforije.
To šta ti prodaješ Isus nigde nije ni pomenuo, ali si izgleda našao neku svoju računicu u toj prevari
Lepa slatkorečiva nauka za one koji bi da ih češaš kako ih uši svrbe, A Biti Hristov sledbenik nije ni malo lako, treba da okreneš i drugi obraz na šamar, Da nahtaniš i napojiš onoga koji te tlači, i ne samo radi obaveze već iz ljubavi.
E kad tako radiš onda ti se Bog javi kroz Božanska otkrovenja i upućuje te u istinu da možeš odgovoriti onima koji bi da te prevare.
A u Sv Pismu lepo piše da će u zadnje vreme izaći mnogi lažni Hristosi i činiti mnoga čudesa, da bi zaveli čak i odabrane.

Zadnje uređeno:
To šta ti prodaješ Isus nigde nije ni pomenuo, ali si izgleda našao neku svoju računicu u toj prevari
Sve si prelijepo rekao, osim sto bi Isus jos vjerovatno dodao da ne bi trebalo suditi drugima.

U slucaju da se ne slazemo s drugima, umjesto osude, cini mi se da je mnogo plemenitije njegovati sazaljenje.

Mozda grijesim, ali cesto primjecujem da su krscani vrlo skloni vjerovati da je njihov put jedini pravi, a sve ostalo vodi u propast i pakao. To se ne odnosi samo na usporedbu s drugim vjerama, nego i izmedju razlicitih krscanskih crkava medjusobno.

Ja bih rekao da nitko nije nasao nikakvu racunicu, niti ista ikome prodaje. Ljudi jednostavno slijede ono sto im se cini najbolje za njih. Mozemo samo naci slicnosti u nasem iskustvu i dijeliti radost zbog tih slicnosti.

Raznolikost je osnovni zakon svemira. Ne postoje dvije iste jabuke u svijetu, niti dvije iste kruske. Svaka je barem malo razlicita. Oni koji zele sve ujednaciti idu izravno protiv jednog od osnovnih zakona bozanske tvorevine. Nikada nece postojati samo jedna vjera, niti samo jedna crkva. Zato treba uciti od drugih i radovati se slicnostima.

Nazad
Vrh