Drugi dolazak Hristov 15/16. oktobra 2023. godine

Hrišćanin

Član
Reakcijski bodovi
3
Bodovi
8
U opisu i komentarima videa https://www.youtube.com/watch?v=3PcY3zswa24 objašnjeno je kako možemo znati da Isus dolazi po svoju Nevestu 15/16. oktobra 2023. godine.

Maran ata!

I sta kada nista od toga opet ne bude?

Krscani su u svakom pokoljenju od Isusovog vremena do danas vjerovali da ce se smak svijeta dogoditi bas za njihovog zivota pa opet nikada nista o toga. Mozes se kladiti u to da se 15.10. apsolutno nista od toga nece desiti.

To što se nije desilo kad je neko očekivao ne znači da se neće desiti kasnije kad neko drugi očekuje ili taj isti koji je već očekivao, ali sad očekuje u drugi termin. Jer, Isus je odredio vremenski termin u koji će da dođe, naše je samo na osnovu Pisma i savremenih događaja da ga prepoznamo. I da se ne desi sad, ja bih nastavio da živim jevanđeljski kao i do sad, ali uveren sam da će 15/16.10.2023. Isus doći na osnovu svih argumenata iznetih u gornjem klipu.
Maran ata!

Dobro, vidjet cemo 17.10.2023. hoce li sta biti od toga. Obzirom da se, naravno, niti tada nece nista desiti i da ce svijet nastaviti potpuno isto kao i do sada bila bi najveca korist za tebe da se okanes tog izracunavanja. Badava gubis vrijeme na potpuno promasenu stvar.

To samo potvrdjuje stav nekih od modernih naucnika da je Isus bio jedan od brojnih apokaliptickih proroka, kakvih je u njegovo vrijeme bilo poprilicno puno te da se sva ta predvidjanja o skorom smaku svijeta nikada nisu obistinila. Zato je jevrejska teologija i napustila takav apokaliptickni smjer razvoja, ali su krscani ostali zaglavljeni u njemu.

Osim toga, velika je nadmenost i oholost vjerovati da je Bog sudnji dan odredio bas u nase vrijeme, kada su tolika pokoljenja krscana badava iscekivala sudnji dan i svi jednako vjerovali da ce se desiti bas u njihovo vrijeme.

Oholost je vjerovati da smo bas mi proniknuli i shvatili kada ce taj dan biti... iako u Bibliji pise da nitko, cak niti Isus ne zna, nego samo Bog. Vrhunski je narcizam vjerovati da smo bas mi izracunali taj dan. Naravno, stvarnost ce nas vrlo brzo opovrgnuti i suociti s istinom, jer 16.10. kao niti bilo kojeg drugog datuma to se nece desiti. I zato mene zanima kako ces postupiti nakon 16.10. Hoces li opet uzaludno izracunavati neki novi promaseni datum ili ces se ostaviti corava posla.

Dobro, vidjet cemo 17.10.2023. hoce li sta biti od toga. Obzirom da se, naravno, niti tada nece nista desiti i da ce svijet nastaviti potpuno isto kao i do sada bila bi najveca korist za tebe da se okanes tog izracunavanja. Badava gubis vrijeme na potpuno promasenu stvar.

To samo potvrdjuje stav nekih od modernih naucnika da je Isus bio jedan od brojnih apokaliptickih proroka, kakvih je u njegovo vrijeme bilo poprilicno puno te da se sva ta predvidjanja o skorom smaku svijeta nikada nisu obistinila. Zato je jevrejska teologija i napustila takav apokaliptickni smjer razvoja, ali su krscani ostali zaglavljeni u njemu.

Osim toga, velika je nadmenost i oholost vjerovati da je Bog sudnji dan odredio bas u nase vrijeme, kada su tolika pokoljenja krscana badava iscekivala sudnji dan i svi jednako vjerovali da ce se desiti bas u njihovo vrijeme.

Oholost je vjerovati da smo bas mi proniknuli i shvatili kada ce taj dan biti... iako u Bibliji pise da nitko, cak niti Isus ne zna, nego samo Bog. Vrhunski je narcizam vjerovati da smo bas mi izracunali taj dan. Naravno, stvarnost ce nas vrlo brzo opovrgnuti i suociti s istinom, jer 16.10. kao niti bilo kojeg drugog datuma to se nece desiti. I zato mene zanima kako ces postupiti nakon 16.10. Hoces li opet uzaludno izracunavati neki novi promaseni datum ili ces se ostaviti corava posla.

Što se tiče drugog Kristovog dolaska slažem se u potpunosti s vama da mi ne znam ni dan ni čas.
No, to što pričate o Isus Kristu jedinome Spasitelju čija presveta Krv jedina čisti od svih grijeha onog koji vjeruje u njegovu preveliku žrtvu je skroz netočno i samo su puste ljudske tlapnje i htjenja, dok bude svijeta i vijeka zauvijek će one biti tu. Isus je Bog i Božji sin. Oni su iste supstance. Naravno, možda neki ljudi i jesu to samo vjerom prihvatili, ali to se i ozbiljnijim proučavanjem Biblije može ustvrditi. Sigurno neki vjernik neće doći do toga ako samo pročita Bibliju i sluša druge ljude po internetu. Internet je danas prepun lažnih učitelja i lažnih podataka, pa nakon toga taj isti čovjek vedri i oblači internetom i sklon je svađanju i vrijeđanju i debatama te klevetanju (recimo u Bibliji je pisano da je klevetnik i opadač sam sotona -- jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć. Otkrivenje 12,10b). To prava vjera nije. Isus bi mu rekao kao što je rekao i svojim učenicima da ne zna kojeg je duha. Takvome čovjeku je potrebno sažaljenje, posrednička molitva i druga vrsta pomoći, ali ne bi ga se trebalo poticati u njegovu bezumlju.
Kršćani dobro znaju da se ne klanjaju stvorenju već Stvoritelju. To nije moje mišljenje već tako piše u Božjoj riječi.

Tada mu reče: otsele se nećeš zvati Jakov, nego Izrailj; jer si se junački borio i s Bogom i s ljudima, i odolio si.
A Jakov zapita i reče: kaži mi kako je tebi ime. A on reče: što pitaš kako mi je ime? I blagoslovi ga ondje.
I Jakov nadjede ime onomu mjestu Fanuil; jer, veli, Boga vidjeh licem k licu, i duša se moja izbavi. 1. Mojsijeva 32,28-30

I poslije osam dana opet bijahu učenici njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad bijahu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: mir vam.
Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.
I odgovori Toma i reče mu: Gospod moj i Bog moj. Isus mu reče: pošto me vidje vjerovao si; blago onima koji ne vidješe i vjerovaše.
Ivan 20,26-29

"I znamo da je Sin Božji došao i dao nam razum da upoznamo onoga koji je istinit, i mi smo u onome koji je istinit, u njegovu Sinu Isusu Kristu. Ovo je pravi Bog, i život vječni."1. Ivanova 5:20
Iako je bilo nekih rasprava o tome odnosi li se "Ovo" na Boga Oca ili na Isusa, naslov odgovara obojici, jer su jedno u prirodi, karakteru i svrsi (Ivan 5:17; 10:30; 14:9) . Kako je Isus Krist posljednja imenovana Osoba, a Krist je taj koji se i u ovoj poslanici iu Evanđelju naziva Životom i Izvorom života (npr. Ivan 1:4; 5:40; 10:10; 1. Ivanova 5 :12), ima smisla da se ovdje misli na Isusa.

"Ja sam Alfa i Omega", govori Gospodin Bog, "koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svemogući." Otkrivenje 1:8

U retku 4 Bog Otac je identificiran kao "Gospodin, koji jest, i koji je bio, i koji će doći." Međutim, u stihovima 11-18 izraz "Alfa i Omega" jasno se poistovjećuje s Kristom, koji također sebe izjavljuje kao "prvi i posljednji", U 22:13 izraz "Alfa i Omega" odnosi se na Krista (vidi stih 16). Otac i Sin dijele ove bezvremenske osobine.

Lijep pozdrav i svako dobro!

Zadnje uređeno:

Što se tiče drugog Kristovog dolaska slažem se u potpunosti s vama da mi ne znam ni dan ni čas.

Gospod je rekao da Sin ne zna u smislu njegove čovečanske prirode, a ne po božanskoj prirodi po kojoj On zna kada će doći inače ne bi bio Sveznajući Bog što Isus svakako jeste. A za nas koji ne znamo to je rekao da bi nas podstakao da stražimo i tražimo da bismo saznali.

"Opominji se dakle, kako si primio i kako si čuo, i drži i pokaj se. Ako li ne uzastražiš, doći ću na tebe kao lupež, i nećeš znati u koji ću čas doći na tebe." Otkr. 3:3

Prema tome, piše da ako ne stražimo nećemo znati čas Njegovog dolaska, što znači da ako stražimo znaćemo. Noje je znao kada će potop, a Isus kaže da kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i u dane Njegovog drugog dolaska. Kako je Noje znao tako ćemo i mi znati.
Ap. Pavle kaže u Poslanici Solunjanima da će Gospod doći kao lupež po noći za bezbožnike, ali da mi nismo sinovi noći da nas onaj dan zatekne iznenada nego sinovi videla.
Matej 24:42
"Zato budite spremni, jer ne znate u koji dan dolazi vas Gospod." Da, na osnovu svega pomenutog o tome u Pismu, Hristos time kao da kaže: "pošto ne znate, onda stražite, ispitujte Pisma da biste saznali kada dolazim i tako postali spremni". Prema tome, jedno vreme ne znamo, ali na kraju saznamo, to je smisao Hristovih reči.

Ima još dosta argumenata u prilog tome (Otkr. 3:10, Luka 21:36, itd.), ali i ovo je dovoljno.
Bilo je lažnih datuma i objava, ali to ne znači da nema pravih. Kao što je bilo lažnih crkava kroz istoriju, ali to ne znači da ne postoji prava Crkva Hristova, "stub i tvrđava i(I)stine" koju "ni vrata pakla neće nadvladati".
Ranije generacije nisu mogle znati dan dolaska Hristovog, pošto to njima nije ni bilo namenjeno, jer Bog je proroku Danilu rekao da zapečati proroštva do poslednjeg vremena kad će se znanje veoma umnožiti i kad dolazi vreme da se stekne i umnoži znanje i o datumu Drugog dolaska Hristovog. To poslednje vreme je došlo i zato mi sada možemo znati dan dolaska Hristovog.

Ako do sad nisam odredio tačan datum to ne znači da nikad neću. Ja sam na tom klipu iz prvog posta izneo zašto je 15.10.2023. vaznesenje. Za taj datum imam argumenata više nego ikad do sad. Određivanje datuma nije oholost nego naprotiv smirenje pred Bogom, poslušnost Bogu koji nam zapoveda da to računamo, kako dokazah gore. Kad ne bi bilo 15.10.2023. ja ne bih više računao, ne zato što ne treba računati, jer smatram da treba nego zato što ja ne bih imao više argumenata. Jer, ako ne bi bilo sad kad sve vrvi od činjenica koje ukazuju baš na taj datum onda ne bih znao dalje, prepustio bih računanje drugima koji možda bolje da umeju da izračunaju. Ali, uveren sam da smo moj brat u Hristu i ja sada dobro izračunali, pogledaj objašnjenja u klipu, pa ćeš se i sam uveriti. Prema tome, posle 15.10.2023. biće ipak drugi ishod: nećemo računati ni zato što ne treba računati (jer smatramo da treba), ni zato što ćemo prepustiti nekom drugom da računa nego zato što će se tada ostvariti dolazak Hristov pa neće biti više potrebe za računanjem ni sa naše ni sa nečije druge strane. ☺
Maran ata!

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Ja sam na tom klipu iz prvog posta izneo zašto je 15.10.2023. vaznesenje. Za taj datum imam argumenata više nego ikad do sad.

Kako to da prije niste vidjeli da bas 15.10.2023. ima najvise izgleda, nego ste davali neke druge datume?

Nego, ja razmisljam, hocemo li mi moci da vodimo ovaj forum nakon sto 15.10. dodje Isus?

Hoce li biti interneta i foruma kada Isus uspostavi svoju vlast na Zemlji?

Kako to da prije niste vidjeli da bas 15.10.2023. ima najvise izgleda, nego ste davali neke druge datume?

Nego, ja razmisljam, hocemo li mi moci da vodimo ovaj forum nakon sto 15.10. dodje Isus?

Hoce li biti interneta i foruma kada Isus uspostavi svoju vlast na Zemlji?

Pa nismo pre videli, jer smo sazrevali u proučavanju Biblije. Ali bar smo nekad videli, godinu dana nakon prvog pogrešnog datuma (i još par njih u međuvremenu, tj. u toku tih godinu dana) uvideli smo pravi. Dakle, ipak vrlo brzo, nije nam trebalo decenije, samo 1 godina da to uvidimo. ☺

Mi smo na našem sajtu putgospodnji.com, u sekciji Biblijska hronologija najpre dokazali da je 2044 AD jubilarna 6000. godina, ali da zbog izgradnje Jezekil 40-48 hrama koja traje 14 godina, godina za armagedonsku bitku je 2044-14=2030 AD, pa kad se oduzme 7 godina koliko traje nevolja dobijemo 2023. godinu kao godinu vaznesenja. Razmišljali smo i o 2022. godini koju dobijemo ako posmatramo poslednju subotnju godinu (2043.) pre jubilarne (2044.). E sad, u okviru te dve godine Gospod može doći samo u neki od godišnjih, mesečnih i/ili sedmičnih praznika, tj. "u određeno vreme" ("at the appointed times"). Mi smo upravo proučavajući Bibliju tačno odredili ne samo subotnje i jubilarne godine nego i datume praznika u okviru godine i stražili smo u neki od tih praznika. Sada stražimo uoči Praznika novog meseca (1.VIII po biblijskom odnosno 15.10. po grigorijanskom kalendaru), ali za razliku od prošlih puta sada imamo još 1 ključan argument, a to je 1290 dana od uspostavljanja mrzosti opustošenja na mestu svetom (što je test i bocka na telu koje je hram Duha Svetog), a ona je uspostavljena 16.03.2020. (poslednji dan biblijske 2019. godine u koji je uspostavljena, a ne 8.12.2019. kad je uveden pcr test - žig u čelo, ali to još nije bilo uspostavljanje mrzosti kako smo mislili nego tek kad je i u ruku dat žig 16.03.2020. je kompletirano uspostavljanje) i kad dodamo 1290 dana po biblijskom računanju vremena dobijemo tačno 15.10.2023. godine. Uz to imamo još neke potvrde koje ranije nismo imali - npr. mnoštvo znaka na nebu (Otkr. 12 znak) o čemu možeš videti na linkovima i kanalima koje ostavih u opisu i komentarima linka iz prvog posta, kao i proroštvo sveštenika iz Brazila da u oktobru počinje Velika Nevolja, a već je tačno prorekao smrt pape Benedikta 2022. godine, a takođe i neko drugo proroštvo da će Bogorodica dati 13. oktobra znak na nebu (inače ona se javljala na isti dan 1917. i 1973. godine), dok će 14. oktobra biti pomračenje sunca, a tačno u ponoć između 15. i 16.10 je znak meseca pod nogama device. Itd.

Isus neće uspostaviti svoju vlast na Zemlji 15.10.2023. On će tada doći da uzme Crkvu sa Zemlje na Nebo, a vlast na zemlji uspostaviće 27.02.2030. dva dana nakon dolaska sa Crkvom sa Neba na Zemlju da pobedi đavola, Antihrista, Lažnog proroka i svu njegovu vojsku (Otkrivenje 19).
Internet će možda i pre 15.10.2023. nestati, ali moguće i odmah nakon vaznesenja, pa će jedno vreme svet biti u nekoj meri bez interneta i/ili struje, a onda kad ponovo se uspostavi biće po novim pravilima - sa digitalnim ID-om koji će dobiti samo žigosani, tj. čipovani (oni koji primaju test i bocku) i sa tim ID-om će se puštati na internet, u prodavnicu, na put i sve ostalo. Ipak, Bog će sačuvati one koji to ne prime, pa će njih hraniti (neki će biti i hrišćanski mučenici zbog neprimanja žiga zveri), a ovi što isprva budu sve imali zahvaljući ID-u ubrzo će umirati od gladi i bolesti, a neki neće ni umirati nego će biti zombi koji ne mogu da umru (u Pismu piše da će "ljudi želeti da umru, a smrt će od njih bežati").

Dakle, za manje od mjesec dana ispada da smo totalno nadrapali. Dolazi antihrist. Zna li se sta ko ce to da bude?

Sta ce da bude s nama budistima, koji smo moralni i fini ljudi. Metemo s metlicom ispred sebe da ne nagazimo na mrava.

Inace, ja i dalje mislim da to vase racunanje od COVID-a i sl. nema nikakve veze i da ste sve to umislili te da se 15.10. nista posebno nece desiti.

Zato je bolje da se pripremis na promasaj i na nastavak normalnog zivota nakon 15.10.

Evo, dopustite mi da podijelim jedno proročanstvo koje će se sigurno obistiniti. Kada se ništa ne dogodi prema vašim izračunima "obrnute gematrije," tada ćete tvrditi da je datum točan i jednostavno ćete ga prenijeti na narednu godinu.

Neka vas obuzme razboritost dok je još vrijeme. Jer, u protivnom, postoji opasnost da doživite razočaranje u svoju vjeru kada shvatite da stvari nisu ispale onako kako ste ih zamislili. Tada biste mogli kriviti samo Sveto Pismo, a ne preispitati vlastitu želju za senzacijama i iluzornim otkrivenjima.

Dakle, za manje od mjesec dana ispada da smo totalno nadrapali. Dolazi antihrist. Zna li se sta ko ce to da bude?

Sta ce da bude s nama budistima, koji smo moralni i fini ljudi. Metemo s metlicom ispred sebe da ne nagazimo na mrava.

Inace, ja i dalje mislim da to vase racunanje od COVID-a i sl. nema nikakve veze i da ste sve to umislili te da se 15.10. nista posebno nece desiti.

Zato je bolje da se pripremis na promasaj i na nastavak normalnog zivota nakon 15.10.

Pa, Antihrist je najverovatnije već došao, samo još nije preuzeo punu vlast koju će dobiti nakon vaznesenja Crkve, tj. "uzimanja onoga što sad zadržava da se javi u svoje vreme" o čemu govori apostol Pavle. Najverovatnije je Kralj Čarls III Antihrist iako neki govore da će on uskoro ustupiti vlast sinu princu Vilijamu za šta je izgleda bilo nekih naznaka ovih dana na SDG samitu u UN.
Ovde je vrlo uverljivo objašnjeno zašto je kralj Čarls III najverovatnije Antihrist:
https://www.youtube.com/watch?v=GJul0igzPtQ
https://www.youtube.com/watch?v=YMTSuwocYmw On inače govori da će vaznesenje najverovatnije biti u decembru 2023., ali tu (i u još ponečemu) se ne slažem sa njim iako ima argumenata i za to, ali je mnogo više za oktobar 2023. i zato će tada i biti (15.10.2023.).

Svi koji žive i misle plotski (telesno) u šta spada i lažna duhovnost pokloniće se Antihristu, dakle budisti, muslimani, lažni judejci (talmudisti), lažni hrišćani i sl. Samo malo stado istinskih Hrišćana neće. Istina neće ni neki iz drugih religija koji uspeju da prepoznaju zlo koje Antihrist donosi, ali ako se ne obrate Hristu onda će im Hristos dati priliku da tokom 1000 godina Njegove vladavine (počev od 27.02.2023.) na Zemlji (na koju će doći sa Crkvom radi armagedonske bitke 25.02.2030.) pokažu da li Mu iskreno iz srca služe ili samo zbog prinude (pošto piše u Pismu da će Hristos vladati "gvozdenom palicom", tj. svako će Mu se morati pokoriti kao Bogu što On i jeste i što je jedino logično, s tim što On voli da Mu se ljudi klanjaju iz ljubavi prema Njemu što je za njihovo dobro, ali ako neće iz ljubavi moraće prinudno - piše kod proroka Zaharija ako u neku godinu neko ne dođe na Sukot u Jerusalim da Mu se pokloni onda neće biti kiše, neće mu letina rađati rod). Oni koji su samo iz prinude služili Hristu tokom tih 1000 godina, na okončanju njihovom kad satana bude pušten na kratko vreme iz tamnice, ući će u narode Goga i Magoga, tj. pokazaće šta im je zaista u srcu i stati na sataninu stranu i suprotstaviti se Nebeskom Jerusalimu. Ali, Bog će svojim ognjem poraziti Satanu i sve koji ga slede i baciti u jezero ognjeno na večno mučenje.
Ni mnogi hrišćanski svetitellji ne bi mrava zgazili. Budista ima i moralno ispravnih i neispravnih u smislu dela pale prirode, ali ona nisu dovoljna za spasenje. Moralna ispravnost nekog budiste daleko je od moralne ispravnosti Hrišćanina, a nikog, pa ni deklarativnog Hrišćanina ne spasavaju dela pale prirode sama po sebi nego dela proistekla iz vere u Hrista.
Evo šta npr. kaže ruski svetitelj Ignjatije Brjančaninov o tome:
"Oni koji dobrim delima pale prirode daju nezasluzeno visoku cenu, ti upadaju u najvecu i po dusu stetnu gresku. Oni upadaju, ne shvatajuci to, u ponizavanje i odbacivanje Hrista. Cesto pitaju: “Zasto ne bi bili spaseni neznabosci, muslimani, luterani, i svi slicni, otvoreni i skriveni neprijatelji hriscanstva? Pa i medju njima ima mnogo veoma vrlinskih ljudi.” Ocigledno je da pitanje i prigovor proizilaze iz potpunog neznanja, u cemu se i sastoji ljudska propast i spasenje. Ocigledno je da se takvim pitanjem i prigovorom ponizava Hristos i iznosi misao da iskupljenje i Iskupitelj nisu bili neophodni ljudima, da ljudi mogu da se spasu i sopstvenim sredstvima. Krace receno: tim pitanjem i prigovorom odbacuje se hriscanstvo." Detaljnije o tome ovde: https://ignjatije.wordpress.com/category/o-spasenju/

Ništa mi nismo umislili o COVID-u nego je sve to pretskazano u Svetom Pismu koje ukazuje šta je žig zveri i ko je zver koja ga daje. Jedini istinski Bog - Otac, Sin i Sveti Duh zna sve od početka do kraja, tj. do novog početka i do u beskonačnu večnost, pa tako i o žigu zveri koji je uveden 8.12.2019. u čelo (prvi PCR test tad dat) i 16.03.2020. u ruku (prva testna COVID bocka) čime je uvođenje "mrzosti opustošenja na mestu svetom" kompletirano. "Mesto sveto" je telo ljudsko koje je po Pismu "hram Duha Svetoga", a mrzost opustošenja je upravo ovaj žig zveri koji menja DNK čoveka i tako ga skrnavi, opustošuje (otuda naziv "mrzost opustošenja") tuđom mRNK, kao i svom unešenom tehnologijom (grafen, nanoroboti, hidra, itd.). Ovde je na osnovu Pisma i savremenih naučnih ogleda crno na belo dokazano da COVID test i bocka jesu žig zveri:
[/URL]

Zato to nije nikakav promašaj nego čist pogodak osvedočen mnogim drugim potvrdama o kojima možeš videti u opisu i komentarima klipa ostavljenim u prvom postu. I zato se ti i mnogi drugi koji beže od realnosti pripremi na ono što zaista dolazi nakon 15.10.2023. - "Velika Nevolja kakva ne bi od postanka sveta" (što proriče Hristos u Jevanđelju i preko proroka Danila, a samo delić i početak toga kako će to izgledati možeš videti ovde: https://www.youtube.com/watch?v=Hn9JrotuNuk), pokaj se, nađi nekog pravog Hrišćanina da te krsti i prizivaj neprestano ime Isusovo, jer kazano je u Pismu da u to vreme svako koji prizove ime Gospodnje spašće se. Ako je potrebno daj svoj život za Hrista, jer će doći i do obezglavljivanja onih koji ne primaju žig zveri (Otkr. 20:4) i otići ćeš pravo u Carstvo Nebesko za takvo ispovedništvo (bol će Hristos učiniti neznatnim ili ga skroz eliminisati, samo je bitno odbiti žig zveri)...

u šta spada i lažna duhovnost pokloniće se Antihristu, dakle budisti, muslimani, lažni judejci (talmudisti), lažni hrišćani i sl.

E pa nemoj tako. Znas li koliko ima budista koji su totalno prosvjetljeni, u potpunom jedinstvu s Duhom svetijem.

Istina neće ni neki iz drugih religija koji uspeju da prepoznaju zlo koje Antihrist donosi, ali ako se ne obrate Hristu onda će im Hristos dati priliku da tokom 1000 godina Njegove vladavine (počev od 27.02.2023.) na Zemlji (na koju će doći sa Crkvom radi armagedonske bitke 25.02.2030.) pokažu da li Mu iskreno iz srca služe ili samo zbog prinude

E pa to je vec nesto, 1000 godina socijalizma nije uopce lose. Bit ce mir na Zemlji, blagostanje. Za to vrijeme mi mozemo da tjeramo svoj budizam.

pošto piše u Pismu da će Hristos vladati "gvozdenom palicom", tj. svako će Mu se morati pokoriti kao Bogu što On i jeste i što je jedino logično, s tim što On voli da Mu se ljudi klanjaju iz ljubavi prema Njemu što je za njihovo dobro, ali ako neće iz ljubavi moraće prinudno - piše kod proroka Zaharija

Tako su i svi veliki vodje do sada voljeli da im se ljudi pokoravaju iz ljubavi, za njihovo dobro, a oni koji nece... i za njih ima malo vaspitnih metoda, da ih se preodgoji. Malo prinude nikome jos nije stetilo.

I zato se ti i mnogi drugi koji beže od realnosti pripremi na ono što zaista dolazi nakon 15.10.2023. - "Velika Nevolja kakva ne bi od postanka sveta"

Ja se ipak bojim da je ovo tvoje izracunavanje bijeg od stvarnosti i da bi se ti trebao pripremiti na realnost da ce zaista jutro 16.10. svanuti kao i svako drugo do sada (mozda suncano, mozda kisno) i da ce se nastaviti jedan sasvim obican dan ko i svaki drugi. Princh Charles ce i dalje tamo hrkati u svojem dvorcu, mi cemo i dalje piskarati ovdje na forumu.

Evo, dopustite mi da podijelim jedno proročanstvo koje će se sigurno obistiniti. Kada se ništa ne dogodi prema vašim izračunima "obrnute gematrije," tada ćete tvrditi da je datum točan i jednostavno ćete ga prenijeti na narednu godinu.

Neka vas obuzme razboritost dok je još vrijeme. Jer, u protivnom, postoji opasnost da doživite razočaranje u svoju vjeru kada shvatite da stvari nisu ispale onako kako ste ih zamislili. Tada biste mogli kriviti samo Sveto Pismo, a ne preispitati vlastitu želju za senzacijama i iluzornim otkrivenjima.

Nije u pitanju nikakva želja za senzacijama nego brižljivo ispitivanje Pisma kada će Gospod doći da bismo se "udostojili uteći od svega što se ima desiti" - Luka 21:36, Otkr. 3:10 i dr. Nakon brižljivog ispitivanja došli smo do ovog datuma. Već sam rekao u jednom od prethodnih postova (http://krscanskiforum.com/index.php...stov-15-16-oktobra-2023-godine.537/post-11364) sledeće:
"Kad ne bi bilo 15.10.2023. ja ne bih više računao, ne zato što ne treba računati, jer smatram da treba nego zato što ja ne bih imao više argumenata. Jer, ako ne bi bilo sad kad sve vrvi od činjenica koje ukazuju baš na taj datum onda ne bih znao dalje, prepustio bih računanje drugima koji možda bolje da umeju da izračunaju. Ali, uveren sam da smo moj brat u Hristu i ja sada dobro izračunali, pogledaj objašnjenja u klipu, pa ćeš se i sam uveriti. Prema tome, posle 15.10.2023. biće ipak drugi ishod: nećemo računati ni zato što ne treba računati (jer smatramo da treba), ni zato što ćemo prepustiti nekom drugom da računa nego zato što će se tada ostvariti dolazak Hristov pa neće biti više potrebe za računanjem ni sa naše ni sa nečije druge strane. :)"

E pa nemoj tako. Znas li koliko ima budista koji su totalno prosvjetljeni, u potpunom jedinstvu s Duhom svetijem.

E pa to je vec nesto, 1000 godina socijalizma nije uopce lose. Bit ce mir na Zemlji, blagostanje. Za to vrijeme mi mozemo da tjeramo svoj budizam.

Tako su i svi veliki vodje do sada voljeli da im se ljudi pokoravaju iz ljubavi, za njihovo dobro, a oni koji nece... i za njih ima malo vaspitnih metoda, da ih se preodgoji. Malo prinude nikome jos nije stetilo.

Ja se ipak bojim da je ovo tvoje izracunavanje bijeg od stvarnosti i da bi se ti trebao pripremiti na realnost da ce zaista jutro 16.10. svanuti kao i svako drugo do sada (mozda suncano, mozda kisno) i da ce se nastaviti jedan sasvim obican dan ko i svaki drugi. Princh Charles ce i dalje tamo hrkati u svojem dvorcu, mi cemo i dalje piskarati ovdje na forumu.

Budisti su u potpunom jedinstvu ne sa Duhom Svetim nego sa duhom nesvetim - samim satanom. Ko nije sa Hristom, taj je sa satanom, trećeg nema. To je izričito napisano u Svetom Pismu.
Nećete moći vi terati budizam, niti bilo ko bilo koju drugu lažnu veru, svi će od malog do velikog poznati da je Isus Hristos jedini Car i Gospod Bog i Njemu se, hteli ne hteli, klanjati. Biće tokom tih 1000 godina blagostanja, mira, svake rajske miline, ali će svi priznavati voljno ili nevoljno Darodavca svega toga - Isusa Hrista od čijeg imena drhte demoni i sav pakao se trese na čelu sa satanom.
Vaspitne metode su dobre, i prinuda je dobra, ako nema mučenja. Npr. kad prinudimo lopova da poštuje zakon, tj. da više ne krade, ubicu da ne ubija, itd. Diktatura sama po sebi nije zla, ona je zla, samo ako je zao diktator, ako je dobar kao što je Bog koji je izdiktirao Mojsiju 10 zapovesti onda je dobra. Naravno, da je bolje kad ljudi iz srca služe Bogu, o tome i govori Hristos, ali ako neće moraće prisilno poštovati Njegov zakon dok se konačno ne opredele hoće li se pokajati ili kao bezakonici usled nepokajanja otići u muku večnu. A onda će u Nebeskom Jerusalimu živeti beskonačno samo oni koji iz ljubavi prema Hristu, iz čistog srca služe Hristu.
O realnosti već rekoh. Razumnima dosta.
Toliko.
Maran ata!

Mislim da se Isus nece pojaviti. Badava ga jadni ljudi cekaju vec 2.000 godina. A ako se i pojavi, i ako je stvarno du'ovan co'ek... nema sanse da ne prihvati moralne i postene ljude.

main-qimg-2cc2ede7b6bfae9ea0d2b7b0c887de77-lq

Nije u pitanju nikakva želja za senzacijama nego brižljivo ispitivanje Pisma kada će Gospod doći da bismo se "udostojili uteći od svega što se ima desiti" - Luka 21:36, Otkr. 3:10 i dr.

Kakvu to vi imate prednost u vašoj spoznaji u odnosu na bilo kojeg drugog vjernika?
U Lukinom evanđelju, u 21. poglavlju, u stihu 36, Isus jasno poziva svoje sljedbenike na budnost. Riječi su: 'Pa zato budite uvijek budni i molite se, da uzmognete umaći svemu tome, što će doći, i da opstanete pred Sinom čovječjim!'

Ovaj poziv na budnost ne implicira izračunavanje datuma ili pokušaje predviđanja trenutka Kristovog drugog dolaska. Umjesto toga, budnost se odnosi na našu duhovnu pripravnost, zajedništvo s Kristom i svima svetima te očekivanje Njegovog povratka.

Priprema za taj trenutak ne može se postići putem matematičkih proračuna ili spekulacija, već isključivo kroz Božju milost i posvećenje. Stoga umjesto da se fokusiramo na datume, trebali bismo produbiti svoj odnos s Bogom, duhovno rasti i živjeti u skladu s Njegovom voljom. A ako smo s Njim, onda nam je svejedno kad će se to sve zbiti...

Nakon brižljivog ispitivanja došli smo do ovog datuma. Već sam rekao u jednom od prethodnih postova (http://krscanskiforum.com/index.php...stov-15-16-oktobra-2023-godine.537/post-11364) sledeće:
"Kad ne bi bilo 15.10.2023. ja ne bih više računao, ne zato što ne treba računati, jer smatram da treba nego zato što ja ne bih imao više argumenata. Jer, ako ne bi bilo sad kad sve vrvi od činjenica koje ukazuju baš na taj datum onda ne bih znao dalje, prepustio bih računanje drugima koji možda bolje da umeju da izračunaju. Ali, uveren sam da smo moj brat u Hristu i ja sada dobro izračunali, pogledaj objašnjenja u klipu, pa ćeš se i sam uveriti. Prema tome, posle 15.10.2023. biće ipak drugi ishod: nećemo računati ni zato što ne treba računati (jer smatramo da treba), ni zato što ćemo prepustiti nekom drugom da računa nego zato što će se tada ostvariti dolazak Hristov pa neće biti više potrebe za računanjem ni sa naše ni sa nečije druge strane. :)"

Ništa od toga, spoznaja o vremenu ostaje tajna s razlogom...

Hriscanine, kako idu pripreme, kako se ti pripremas ovih par dana sto je jos preostalo za dolazak Isusa Hrista?

ŠTO je onaj koji da proroštvo - a ono se NE ispuni?
Lažni prorok - SZ kaže - kamenuj ga
--------
sam SIN NE ZNA kad će ga njegov Bog Otac YHVH poslati opet
ALI - LJUDI ZNAJU!?!??!

Bog Jedini Otac YHVH, poslat će SINA
G Yehoshuu po drugi puta na Zemlju -
PO MENI – NE po Bibliji –

na 6.000. Židovsku godinu.

Sve u Bibliji je na principu
6 + 1 = 7
6 dana tjedna + 1dna Subota = Tjedan od 7 dana
6.000 godina + tisućljeće = 7.000. godina = RAJ

Sada (2022.) je po Židovima 5.782. godina.
Do 6.000. god. treba još 218 godina.

Tada će SIN G Yehoshua opet doč.

Piramida, sada si kritikovao Hriscanina sto predvidja i pogadja, jer je prekrsio biblijsku izreku da nitko ne zna, cak ni G Yehoshua, samo Bog... i nakon toga odmah dao svoje predvidjanje i pogadjanje.

Sta ako niti tvoje predvidjanje nije tocno?

Meni se cini da obojica grijesite. Obojica ste svoje racunanje utemeljili na jednoj posve besmislenoj pretpostavci.

On da je odbrojavanje pocelo od COVID-a jer su tada navodno cijepljenjem oskrnavili ljudsko tijelo kao bozji hram itd.

A ti da ce G Yehoshua doci na 6.000 jevrejsku godinu.

A sta ako to s COVID-om nema nikakve veze i sta ako nece doci niti na 6.000 jevrejsku godinu?

Ovo njegovo cemo se bar za nekoliko dana uvjeriti da je promasio, a ovo tvoje... ko' ziv, ko' mrtav...

Nazad
Vrh