Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Dobro, vidjet cemo 17.10.2023. hoce li sta biti od toga. Obzirom da se, naravno, niti tada nece nista desiti i da ce svijet nastaviti potpuno isto kao i do sada bila bi najveca korist za tebe da se okanes tog izracunavanja. Badava gubis vrijeme na potpuno promasenu stvar.
To samo potvrdjuje stav nekih od modernih naucnika da je Isus bio jedan od brojnih apokaliptickih proroka, kakvih je u njegovo vrijeme bilo poprilicno puno te da se sva ta predvidjanja o skorom smaku svijeta nikada nisu obistinila. Zato je jevrejska teologija i napustila takav apokaliptickni smjer razvoja, ali su krscani ostali zaglavljeni u njemu.
Osim toga, velika je nadmenost i oholost vjerovati da je Bog sudnji dan odredio bas u nase vrijeme, kada su tolika pokoljenja krscana badava iscekivala sudnji dan i svi jednako vjerovali da ce se desiti bas u njihovo vrijeme.
Oholost je vjerovati da smo bas mi proniknuli i shvatili kada ce taj dan biti... iako u Bibliji pise da nitko, cak niti Isus ne zna, nego samo Bog. Vrhunski je narcizam vjerovati da smo bas mi izracunali taj dan. Naravno, stvarnost ce nas vrlo brzo opovrgnuti i suociti s istinom, jer 16.10. kao niti bilo kojeg drugog datuma to se nece desiti. I zato mene zanima kako ces postupiti nakon 16.10. Hoces li opet uzaludno izracunavati neki novi promaseni datum ili ces se ostaviti corava posla.
Dobro, vidjet cemo 17.10.2023. hoce li sta biti od toga. Obzirom da se, naravno, niti tada nece nista desiti i da ce svijet nastaviti potpuno isto kao i do sada bila bi najveca korist za tebe da se okanes tog izracunavanja. Badava gubis vrijeme na potpuno promasenu stvar.
To samo potvrdjuje stav nekih od modernih naucnika da je Isus bio jedan od brojnih apokaliptickih proroka, kakvih je u njegovo vrijeme bilo poprilicno puno te da se sva ta predvidjanja o skorom smaku svijeta nikada nisu obistinila. Zato je jevrejska teologija i napustila takav apokaliptickni smjer razvoja, ali su krscani ostali zaglavljeni u njemu.
Osim toga, velika je nadmenost i oholost vjerovati da je Bog sudnji dan odredio bas u nase vrijeme, kada su tolika pokoljenja krscana badava iscekivala sudnji dan i svi jednako vjerovali da ce se desiti bas u njihovo vrijeme.
Oholost je vjerovati da smo bas mi proniknuli i shvatili kada ce taj dan biti... iako u Bibliji pise da nitko, cak niti Isus ne zna, nego samo Bog. Vrhunski je narcizam vjerovati da smo bas mi izracunali taj dan. Naravno, stvarnost ce nas vrlo brzo opovrgnuti i suociti s istinom, jer 16.10. kao niti bilo kojeg drugog datuma to se nece desiti. I zato mene zanima kako ces postupiti nakon 16.10. Hoces li opet uzaludno izracunavati neki novi promaseni datum ili ces se ostaviti corava posla.
Što se tiče drugog Kristovog dolaska slažem se u potpunosti s vama da mi ne znam ni dan ni čas.
Ja sam na tom klipu iz prvog posta izneo zašto je 15.10.2023. vaznesenje. Za taj datum imam argumenata više nego ikad do sad.
Kako to da prije niste vidjeli da bas 15.10.2023. ima najvise izgleda, nego ste davali neke druge datume?
Nego, ja razmisljam, hocemo li mi moci da vodimo ovaj forum nakon sto 15.10. dodje Isus?
Hoce li biti interneta i foruma kada Isus uspostavi svoju vlast na Zemlji?
Dakle, za manje od mjesec dana ispada da smo totalno nadrapali. Dolazi antihrist. Zna li se sta ko ce to da bude?
Sta ce da bude s nama budistima, koji smo moralni i fini ljudi. Metemo s metlicom ispred sebe da ne nagazimo na mrava.
Inace, ja i dalje mislim da to vase racunanje od COVID-a i sl. nema nikakve veze i da ste sve to umislili te da se 15.10. nista posebno nece desiti.
Zato je bolje da se pripremis na promasaj i na nastavak normalnog zivota nakon 15.10.
u šta spada i lažna duhovnost pokloniće se Antihristu, dakle budisti, muslimani, lažni judejci (talmudisti), lažni hrišćani i sl.
Istina neće ni neki iz drugih religija koji uspeju da prepoznaju zlo koje Antihrist donosi, ali ako se ne obrate Hristu onda će im Hristos dati priliku da tokom 1000 godina Njegove vladavine (počev od 27.02.2023.) na Zemlji (na koju će doći sa Crkvom radi armagedonske bitke 25.02.2030.) pokažu da li Mu iskreno iz srca služe ili samo zbog prinude
pošto piše u Pismu da će Hristos vladati "gvozdenom palicom", tj. svako će Mu se morati pokoriti kao Bogu što On i jeste i što je jedino logično, s tim što On voli da Mu se ljudi klanjaju iz ljubavi prema Njemu što je za njihovo dobro, ali ako neće iz ljubavi moraće prinudno - piše kod proroka Zaharija
I zato se ti i mnogi drugi koji beže od realnosti pripremi na ono što zaista dolazi nakon 15.10.2023. - "Velika Nevolja kakva ne bi od postanka sveta"
Evo, dopustite mi da podijelim jedno proročanstvo koje će se sigurno obistiniti. Kada se ništa ne dogodi prema vašim izračunima "obrnute gematrije," tada ćete tvrditi da je datum točan i jednostavno ćete ga prenijeti na narednu godinu.
Neka vas obuzme razboritost dok je još vrijeme. Jer, u protivnom, postoji opasnost da doživite razočaranje u svoju vjeru kada shvatite da stvari nisu ispale onako kako ste ih zamislili. Tada biste mogli kriviti samo Sveto Pismo, a ne preispitati vlastitu želju za senzacijama i iluzornim otkrivenjima.
E pa nemoj tako. Znas li koliko ima budista koji su totalno prosvjetljeni, u potpunom jedinstvu s Duhom svetijem.
E pa to je vec nesto, 1000 godina socijalizma nije uopce lose. Bit ce mir na Zemlji, blagostanje. Za to vrijeme mi mozemo da tjeramo svoj budizam.
Tako su i svi veliki vodje do sada voljeli da im se ljudi pokoravaju iz ljubavi, za njihovo dobro, a oni koji nece... i za njih ima malo vaspitnih metoda, da ih se preodgoji. Malo prinude nikome jos nije stetilo.
Ja se ipak bojim da je ovo tvoje izracunavanje bijeg od stvarnosti i da bi se ti trebao pripremiti na realnost da ce zaista jutro 16.10. svanuti kao i svako drugo do sada (mozda suncano, mozda kisno) i da ce se nastaviti jedan sasvim obican dan ko i svaki drugi. Princh Charles ce i dalje tamo hrkati u svojem dvorcu, mi cemo i dalje piskarati ovdje na forumu.
Nije u pitanju nikakva želja za senzacijama nego brižljivo ispitivanje Pisma kada će Gospod doći da bismo se "udostojili uteći od svega što se ima desiti" - Luka 21:36, Otkr. 3:10 i dr.
Nakon brižljivog ispitivanja došli smo do ovog datuma. Već sam rekao u jednom od prethodnih postova (http://krscanskiforum.com/index.php...stov-15-16-oktobra-2023-godine.537/post-11364) sledeće:
"Kad ne bi bilo 15.10.2023. ja ne bih više računao, ne zato što ne treba računati, jer smatram da treba nego zato što ja ne bih imao više argumenata. Jer, ako ne bi bilo sad kad sve vrvi od činjenica koje ukazuju baš na taj datum onda ne bih znao dalje, prepustio bih računanje drugima koji možda bolje da umeju da izračunaju. Ali, uveren sam da smo moj brat u Hristu i ja sada dobro izračunali, pogledaj objašnjenja u klipu, pa ćeš se i sam uveriti. Prema tome, posle 15.10.2023. biće ipak drugi ishod: nećemo računati ni zato što ne treba računati (jer smatramo da treba), ni zato što ćemo prepustiti nekom drugom da računa nego zato što će se tada ostvariti dolazak Hristov pa neće biti više potrebe za računanjem ni sa naše ni sa nečije druge strane."