A zasto ljudi iz adventistickog pokreta nisu posteno rekli, zeznuli smo se, krivo smo racunali. Isus nije dosao, raspustamo adventisticki pokret, vracamo se u krilo baptisticke crkve iz koje smo potekli. Nego su osnovali Adventisticku crkvu.
Shvacam da su ljudi imali potrebu izmisliti neki razlog zasto Isus opet nije dosao. Dobro, izmislili su da je usao u neku Svetinju?! Ne's ti objasnjenja... Ljudima je posve svejedno zbog kojeg razloga ne dolazi, da li je u Svetinji ili nije. Za njih je opet isto - nema ga. To mi je jasno da su si morali nekako objasniti zasto nije dosao kada su oni ocekivali... ali zasto su zbog svega toga morali osnivati potpuno novu crkvu?
Adventistička nauka meni izgleda kao najbliža istini, no ne mora to biti tako ako nekom izgleda... Ono što stvara sumnju u meni jeste njihov istražni sud, ne zbog mene već zbog toga što piše u Bibliji...
Efežanima 1
Pavao, apostol Isusa Krista voljom Božjom, svetima koji su u Efezu i vjernima u Kristu Isusu:
[2] Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i
od Gospodina Isusa Krista.
[3]
Neka je blagoslovljen Bog i Otac našega Gospodina Isusa Krista, koji nas je blagoslovio svakim duhovnim blagoslovom u nebeskim
pre
djelima u Kristu,
[4] kao što nas je u njemu i izabrao prije utemeljenja svijeta da budemo sveti i besprijekorni pred njim u ljubavi,
[5] predodredivši nas za posinjenje po Isusu Kristu za sebe, u skladu s dobrohotnošću svoje volje,
[6] na hvalu slave svoje milosti, u kojoj nas je učinio prihvaćenima u Ljubljenome,
[7] u kom
e imamo otkupljenje po njegovoj krvi
, oproštenje grijehâ, prema bogatstvu njegove milosti,
[8] u kojoj je obilovao prema nama u svoj mudrosti i razumijevanju,
[9] obznanivši nam tajnu svoje volje po svojoj dobrohotnosti što je već prije u sebi naumio:
[10] da u provedbi punine vremena objedini u Kristu sve, i ono što je na nebesima i ono što je na zemlji; u njemu
[11] u kome smo i stekli baštinu mi koji smo predodređeni po naumu njega koji sve izvodi prema odluci svoje volje,