- Reakcijski bodovi
- 361
- Bodovi
- 83
Od 4og stoljeca jel? Nije to bas rano.
VEč iz 2. vijeka imamo izvore koji ukazuju da su hrišćani imali krst kao simbol.
Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Od 4og stoljeca jel? Nije to bas rano.
Biblija možda i nije ali vaša učenja jesu.
VEč iz 2. vijeka imamo izvore koji ukazuju da su hrišćani imali krst kao simbol.
Zna se da krst nema veze sa hriscanima
A sa kime ima onda? Da li je Hristos razapet na krstu? Jeste.
Sutra ćete opet nešto izmijeniti i reći da je to po Bibliji.
Pa i krst je od drveta. Nisu ga od željeza pravili.
Rimljanima 8,32: " Bog, koji nije ni vlastitog Sina poštedio, nego ga je predao da umre umjesto svih nas, sigurno će nam dati i sve ostalo zajedno s njim.
Isus je Božji vlastiti, sopstveni sin, to kaže apostol Pavle.
Koliko ja znam Isus nikad nije umro... jer da je umro ne bi ga bilo. Ako je uskrsnuo onda nije dao život za nas...jer lako je tako dati svoj život. Kažeš "nego ga je predao da umre umjesto svih nas" ...a koliko ja vidim da ljudi i danas umiru.
Nego kako je za tebe Isus Sin Božji. Da li je to posao nakon rođenja kao čovjek? Isto, ako trojstvo uči da su trojica svi vječni bez početka, kako je onda Isus Sin Božji - da li su uzeli uloge, ja sam Otac, ja sam Sin itd.....je li to samo metafora?
Nego kako je za tebe Isus Sin Božji. Da li je to posao nakon rođenja kao čovjek? Isto, ako trojstvo uči da su trojica svi vječni bez početka, kako je onda Isus Sin Božji - da li su uzeli uloge, ja sam Otac, ja sam Sin itd.....je li to samo metafora?
Odustao si od moje upadice gore tebi, no nebitno. Ja bi o ovim tvojim pitanjima gore morao puno pisati a ne da mi se, već skraćeno;
Za nas je tajna kako su Židovi posmatrali pojam "Sin Božji". Vjerovatno kao emanacija Boga; od Boga Bog. To bi bilo ispravno. To što Isus kaže da je Sin Božji njima se ne sviđa i osuđuju ga da se time pravi Bogom. I sam Otac je emanacija od Duha Svetog jer personalni Bog otac i Bog Sin nisi imali potrebu postojati i sjediti na nekom prijestolju kroz vječnost a da ničeg nema osim njih....stoga Otac i Sin su emanirani kao vidljiva boštva tek u predstvaralačkolm činu. Do tada Bog je postojao kao impersonalni Duh Sveti. Tako možemo reći da je Duh Sveti otac Ocu i djed Sinu. Tko razumije strukturu Duha Svetog jasno mu je zašto se je On emanirao-manifestirao u dvije persone i kako je trojstvo jedno i jedan Bog. Sve je metafora, i Otac i Sin su metafora a ljudski riječnik je siromašan da naširoko i dublje objašnjava Boga.
Po Bibliji nije tako kako si ovdje napisao, jasno je da je jedini vječni Bog Otac, a da su i Sin i Duh Sveti proizašli od Oca, dakle Duh Sveti je najmlađi od to troje (Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, dakle ne postoji prije nego Sin nastane, jednostavno i logično).
I taj Otac je što radio prije postanka svijeta? Je li sjedio na prestolju i čitavu vječnost razmišljao što da radi pa se sjetio da ide stvarati?
I taj Otac je što radio prije postanka svijeta? Je li sjedio na prestolju i čitavu vječnost razmišljao što da radi pa se sjetio da ide stvarati?
Koliko ja znam Isus nikad nije umro... jer da je umro ne bi ga bilo. Ako je uskrsnuo onda nije dao život za nas...jer lako je tako dati svoj život. Kažeš "nego ga je predao da umre umjesto svih nas" ...a koliko ja vidim da ljudi i danas umiru.
Pise u Bibliji d aje umro i vaskrsao.
zato ga ima
vaskrsao je na nebo kod Boga KHVH
Piše u bibliji mnogo toga što ti ne razumiješ.... Iako piše da je Isus umro ali njuegova prava osobnost nije umrla jer je Isus za vrijeme "smrti" otišao u podzemlje propovjedati evanđelje. Dakle nije umro. Da je umro ne bi mogao sam sebe oživjeti jer Isus jasno kaže "Dajem svoj život i imam ovlast da ga uzmem natrag". Kako može svoj život "uzeti natrag" ako je mrtav? Pitaj to rukovodeće tijelo JW oni su super pametni !