Je li Isus Jehova?

• Pokretač teme Pokretač teme Hope
  • Datum početka Datum početka
mijenjao se je!!!
nije ga bilo - stvoren
rodio se
rastao
napredovao u mudrosti
bio duh - posto tijelo
umro
usrksnuo
....
..
.

Jovan 1,14. I Riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu Njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od Oca..............​

1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu...............ISUS je REČ BOŽJA!!!!!

Pa piše da toga Boga izvan naše dimenzije nitko ne vidje (Otac), a Jahvu su mnogi vidjeli i komunicirali su čak osobno, recimo s Isusom, dakle i te kako se tvrdi da postoji Bog kojega ne možemo vidjeti, a ako ga ne možemo vidjeti, onda je izvan našega svijeta, jel, a ne u našoj dimenziji, logično, dakle to piše, samo neki nisu to shvatili, e da.

Neki nisu shvatili da ima Otac YHWH i sin koji se isto zove YHWH i to je Isus i On je taj koji nosi Očevo ime ,nitko nije vidio Oca YHWH-u jer je ljudima nevidljiv njega mogu andeli vidjeti, a sina YHWH-su vidjeli jer to je Isus.YHWH je jedan jedini Bog koji je istovremeno u 3 oblika (osobe) i te osobe su svaka za sebe ali nerazdvojne sa druge dvije.

Neki nisu shvatili da ima Otac YHWH i sin koji se isto zove YHWH i to je Isus i On je taj koji nosi Očevo ime ,nitko nije vidio Oca YHWH-u jer je ljudima nevidljiv njega mogu andeli vidjeti, a sina YHWH-su vidjeli jer to je Isus.YHWH je jedan jedini Bog koji je istovremeno u 3 oblika (osobe) i te osobe su svaka za sebe ali nerazdvojne sa druge dvije.

Nema tri osobe u Bogu, to je nelogična dogma, nastala 300 godina poslije Krista, Isus nikada nije tvrdio da su Bog neke tri osobe, dapače!

Nema tri osobe u Bogu, to je nelogična dogma, nastala 300 godina poslije Krista, Isus nikada nije tvrdio da su Bog neke tri osobe, dapače!

Matej 28,19Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga

2. Korinćanima 13,13 Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama!

1. Korinćanima 12,4Različiti su dari, a isti Duh;
1. Korinćanima 12,5i različite službe, a isti Gospodin;
1. Korinćanima 12,6i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima.

Ja sve dokazujem Biblijom.

Matej 28,19Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga

2. Korinćanima 13,13 Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama!

1. Korinćanima 12,4Različiti su dari, a isti Duh;
1. Korinćanima 12,5i različite službe, a isti Gospodin;
1. Korinćanima 12,6i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima.

Ja sve dokazujem Biblijom.

I gdje ti tu vidiš da piše da su to tri osobe, ja ne vidim, e da!

Bog je jedan jedini i to je biće istovremeno u 3 oblika(osobe) gdje je svaka osoba za sebe ali je trajno nerazdvojna sa druge dvije.

Vidiš koje sve nositelj imena (YHWH) u Matej 28,19,nositelji su Otac,Sin i Duh Sveti.YHWH hebrejski =ISUS grčki

Ali ne piše da su to 3 osobe, kontaš?

Može netko nešto napisati recimo da SAD, NATO i EUROPA rade da spriječe rat u Ukrajini, ali to ne znači da su to 3 osobe, je tako?

Ista stvar je i u Bibliji, nisu sva imena osobe, dapače!

Ali ne piše da su to 3 osobe, kontaš?

Može netko nešto napisati recimo da SAD, NATO i EUROPA rade da spriječe rat u Ukrajini, ali to ne znači da su to 3 osobe, je tako?

Ista stvar je i u Bibliji, nisu sva imena osobe, dapače!

To nije adekvatan primjer i nije u Bibliji NATO,SAD i EU i Ukrajina,Ja sve dokazujem Biblijom
Matej 28,19Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Otac je Osoba,Sin je Osoba i Duh Sveti je Osoba jer su nositelji osobnog imena.

To nije adekvatan primjer i nije u Bibliji NATO,SAD i EU i Ukrajina,Ja sve dokazujem Biblijom
Matej 28,19Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Otac je Osoba,Sin je Osoba i Duh Sveti je Osoba jer su nositelji osobnog imena.

Sveti Duh nema ime i nije osoba - vek kao sto rec kaze sv duh - duh Boga
dakle nemas Biblijski dokaz za to

takodje JHVH Jehova Bog
i njegov Sin Isus Hrist su dve razlicite osobe.

Jovan 14

28 Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘
Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca, jer Otac je veći od mene.+

29 To vam govorim sada, pre nego što se dogodi, da biste poverovali kad se dogodi.+
30 Neću još mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar ovog sveta.+ On nema vlast nada mnom.+
31 Ali da bi svet znao da volim Oca, ja činim upravo onako kako mi je Otac zapovedio.+ Ustanite, idemo odavde.

Jovan 14
6 Isus mu je odgovorio: „Ja sam put+ i istina+ i život.+ Do Oca se može doći samo preko mene

Je li Isus Jehova, ili to ime pripada samo Bog Ocu? Sto mislite po ovom pitanju?

Jehova je spasitelj

"Ja sam Jehova i osim mene nema Spasitelja." (Isaija 43:11)

Isus je spasitelj

"Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti." (Dela Apostolska 4:10,12, 5:31,13:23)

Jehova je svetac

"Ja jesam JAHVE Svetac Izrailjev, Stvoritelj i car vaš." (Isaja 43:15)

Isus je svetac

(Luka 4:33-37) "A u sinagogi je bio jedan čovek koga je opseo duh nečistog demona, te povika veoma glasno: ah, šta imamo mi s tobom Isuse Nazarećanine? Došao si da nas upropastiš? Znam te ko si, svetac Božiji."

Jehova je stvoritelj

"Rečju Jehove nebesa se stvoriše, i duhom usta Njegovih sva vojska njihova. Jer On reče, i postade; On zapovedi, i pokaza se." (Psalm 33:6,9)

Isus je stvoritelj

"konačno, u ove dane, progovori nama preko Sina. Njega postavi baštinikom svega; Njega po kome sazda svetove." (Jevrejima 1: 2)

Jehova je prvi i poslednji

„Ovako kaže Jehova, Izraelov Car i Otkupitelj, Gospod nad vojskama: ‘Ja sam prvi i ja sam poslednji, osim mene nema Boga..“ (Isaija 44:6.)

Isus je prvi i poslednji

"Evo, dolazim brzo i donosim platu, da platim svakome prema njegovom delu. Ja sam, prvi i poslednji, početak i svršetak." (Otkrivenje 22:13,14)

Jehova je otkupitelj

"Ja ću ti pomoći’, govori Jehova, Otkupitelj tvoj, Sveti Bog Izraelov." (Isaja 41:13-14)

Isus je otkupitelj

"da pasete crkvu Gospoda i Boga koju je otkupio krvlju svojom." (Dela 20:28)

Jehova je nepromenjiv

„Jer sam ja Jehova, ja se ne menjam..." (Malahija 3:6)

Isus je nepromenjiv

"Isus Hristos je juče i danas isti i u svim dobima." (Jevrejima 13:8)

Jehova je sudija

"Neka i drveće šumsko radosno usklikuje zbog Gospoda, jer je došao da sudi zemlji." (1 Dnevnika 16:33)

Isus je sudija

"Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu." (Jovan 5:22)

Jehova je vodio Izrael

"Jehova je išao pred njima danju u stubu od oblaka da ih vodi putem, a noću u stubu od vatre da im svetli, kako bi mogli da putuju i danju i noću. Stub od oblaka nije se udaljavao od naroda danju, ni stub od vatre noću." (1. Mojsije 13:21-22)

Isus je vodio Izrael

"Naši praočevi su svi bili pod oblakom i svi su prošli kroz more i svi su se krstili u Mojsija kad su pod oblakom prošli kroz more i svi su jeli istu duhovnu hranu i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je bila Hristos." (1 Korićanima 10:1-4,9)

takodje JHVH Jehova Bog

Jovan 14

29 To vam govorim sada, pre nego što se dogodi, da biste poverovali kad se dogodi.+
30 Neću još mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar ovog sveta.+ On nema vlast nada mnom.+
31 Ali da bi svet znao da volim Oca, ja činim upravo onako kako mi je Otac zapovedio.+ Ustanite, idemo odavde.

Jovan 14
6 Isus mu je odgovorio: „Ja sam put+ i istina+ i život.+ Do Oca se može doći samo preko mene

Jasno rečeno tko je sve nositelj BOŽJEG imena YHWH to su Otac,Sin i Duh Sveti.Duh Sveti je Božji Duh i on je živi Duh i ima sve karakteristike osobe.

takodje JHVH Jehova Bog

Jovan 14

Jovan 14

Jasno rečeno tko je sve nositelj BOŽJEG imena YHWH to su Otac,Sin i Duh Sveti.Duh Sveti je Božji Duh i on je živi Duh i ima sve karakteristike osobe.Naravno da su YHWH i Isus Krist odnosno Yahoshua Hamashiach sve različite ali nerazdvojne osobe jednoga jedinoga Boga YHWH
Ivan 10,30 Ja i Otac jedno smo.

U Isusu odnosno Yahoshui Hamashiachu prebiva Otac Bog YHWH ne dio ili djelić Boga nego Bog YHWH u potpunosti,Isus odnosno Yahoshua Hamashiach je istovremeno u Bogu Ocu YHWH dok je Bog Otac YHWH istovremeno u Isusu odnosno Yahoshui Hamashiachu

Ivan 14,10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Ivan 14,11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.

Zato i kaže
Ivan 14,9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?

Jasno rečeno tko je sve nositelj BOŽJEG imena YHWH to su Otac,Sin i Duh Sveti.Duh Sveti je Božji Duh i on je živi Duh i ima sve karakteristike osobe.Naravno da su YHWH i Isus Krist odnosno Yahoshua Hamashiach sve različite ali nerazdvojne osobe jednoga jedinoga Boga YHWH
Ivan 10,30 Ja i Otac jedno smo.

U Isusu odnosno Yahoshui Hamashiachu prebiva Otac Bog YHWH ne dio ili djelić Boga nego Bog YHWH u potpunosti,Isus odnosno Yahoshua Hamashiach je istovremeno u Bogu Ocu YHWH dok je Bog Otac YHWH istovremeno u Isusu odnosno Yahoshui Hamashiachu

Ivan 14,10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Ivan 14,11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.

Zato i kaže
Ivan 14,9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?

Tko sad ovdje laže, Isus kada tvrdi da tko je Njega vidio, da je vidio i Oca, ili Biblija koja tvrdi da Boga Oca nitko nikada nije vidio, ili je oboje istina, ali onda kako, e da?

Tko sad ovdje laže, Isus kada tvrdi da tko je Njega vidio, da je vidio i Oca, ili Biblija koja tvrdi da Boga Oca nitko nikada nije vidio, ili je oboje istina, ali onda kako, e da?

Ja ni ne kažem da je Boga Oca koji se isto zove YHWH od ljudi netko vidio jer ga ljudi ne mogu vidjet Njega samo anđeli mogu vidjet,ljudi su vidjeli Isusa Božjeg sina On je taj ljudima vidljivi YHWH.

Otac YHWH

1. Timoteju 6,16koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može. Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.

Matej 18,10"Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima.

Sin YHWH Isus

Postanak 18,22Odande ljudi krenu prema Sodomi, dok je Abraham još stajao pred Jahvom.
Postanak 18,23Nato se Abraham primače bliže i reče: "Hoćeš li iskorijeniti i nevinoga s krivim

Postanak 18,33Kad je Jahve završio razgovor s Abrahamom, ode, a Abraham se vrati u svoje mjesto.

Izlazak 24,10 Oni vidješe Boga Izraelova: podnožje njegovim nogama kao da je bilo od dragoga kamena safira, sjajem nalik na samo nebo.

Ja ni ne kažem da je Boga Oca koji se isto zove YHWH od ljudi netko vidio jer ga ljudi ne mogu vidjet Njega samo anđeli mogu vidjet,ljudi su vidjeli Isusa Božjeg sina On je taj ljudima vidljivi YHWH.

Otac YHWH

1. Timoteju 6,16koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može. Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.

Matej 18,10"Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima.

Sin YHWH Isus

Postanak 18,22Odande ljudi krenu prema Sodomi, dok je Abraham još stajao pred Jahvom.
Postanak 18,23Nato se Abraham primače bliže i reče: "Hoćeš li iskorijeniti i nevinoga s krivim

Postanak 18,33Kad je Jahve završio razgovor s Abrahamom, ode, a Abraham se vrati u svoje mjesto.

Izlazak 24,10 Oni vidješe Boga Izraelova: podnožje njegovim nogama kao da je bilo od dragoga kamena safira, sjajem nalik na samo nebo.

Boga Oca ni anđeli ne mogu vidjeti, zares!

Otac YHWH

Sin YHWH Isus

Anđeli mogu tu nešto piše

Anđeli mogu
Matej 18,10"Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek 👉gledaju lice Oca mojega, 👈koji je na nebesima.

Otac YHWH

Sin YHWH Isus

Anđeli mogu tu nešto piše

Anđeli mogu
Matej 18,10"Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek 👉gledaju lice Oca mojega, 👈koji je na nebesima.

Onda Biblija laže da Oca nitko ne vidje ak Ga anđeli vide, daj se dogovorite što je od toga istina, ne može i jedno i drugo, dapače.

Onda Biblija laže da Oca nitko ne vidje ak Ga anđeli vide, daj se dogovorite što je od toga istina, ne može i jedno i drugo, dapače.

Nitko od ljudi Ga(Boga Oca YHWH) vidio nije,vide ga Isus i vide ga anđeli.
1. Timoteju 6,16 koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, 👉koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može.👈 Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.
Matej 18,10"Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, 👉anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega,👈 koji je na nebesima.

Nitko od ljudi Ga(Boga Oca YHWH) vidio nije,vide ga Isus i vide ga anđeli.
1. Timoteju 6,16 koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, 👉koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može.👈 Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.
Matej 18,10"Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, 👉anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega,👈 koji je na nebesima.

Nitko Oca nije vidio, ni anđeli ni Sin ni Duh Sveti, jer je to nemoguće, samo kažem, dio Oca koji je svugdje se može vidjeti, ali Oca u cjelini vidjeti to nije moguće, eto zašto negdje piše da se može a negdje da se ne može vidjeti.

Nazad
Vrh