Već sam vam rekla svoje mišljenje o tome. Postoje razne spekulacije oko toga. Nigdje u Novom zavjetu "Isusova braća" nisu izričito nazvana "sinovi Marijini". Odlomak koji je najbliži toj ideji je Matej 13:55: “Nije li ovo tesarev sin? Ne zove li se majka njegova Marija, a braća njegova Jakov, Josip, Šimun i Juda?” . Ali Isus je jedini koji se posebno naziva sinom Marijin.
Mišljenja sam da je moj stav ispravniji zbog toga što vaše stajalište dovodi do toga da Mariju pojedinci više ne nazivaju blaženom, već se gube u raznim teorijama zavjera. Tako ona postaje surogat, semiramida, sporedni lik, Isus je Josipov sin a ne Božji i slično...
Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo , svi naraštaji zvati blaženom . Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. Iskaže snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća očima našim: spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka." Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući. Lk 1,46-56
Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? (Luka 1,42).
Da, dolazi lijepo i sunčano vrijeme, ako imate priliku, svoju dobru suprugu koja vas poštuje i voli uzmite za ruku, u drugoj ruci lopta, pa na basket -- iako bi supruga vjerojatno više voljela šetnju.. loptanje po internetu je bzvz
..Zato 'iziđite između njih i odvojite se' — veli Gospodin” 2. Korinćanima 6,17a
Svako dobro i lijep pozdrav!