robivek
Član
- Reakcijski bodovi
- 95
- Bodovi
- 48
Nije rekao da se ne prave nego da se ne prave za sebe da bi im sluzili,evo dokaza:sta je problem? jel rece da se na prave likovi, figure?>
2 Mojs.20,4-6;
"...Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje..."
Pa jesu li se klanjali tim figurama,jesu li im sluzili,jesu li ih ljubili ili mozda prinosili dare ???jel su jevreji napravili heruvim, dva komada na kovcegu zaveta?
Pa naravno da nisu s tim sto si propustio primetiti da te figure jevreji nisu izradili onako na svoju ruku vec im je sam Bog sve to izricito nalozio.
Ma znaaaaaaaaaam da ne vazi za vas bezboznike,on vazi iskljucivo za vernike stoga vozi Mishko...molim lepo, dekalog ne vazi vise, mojsije je ionako originalne tablice razbio, posle je pravio duplikat
Kakvi ste bre vi hriscani koji ste odbacili Bozje zapovesti koje je Isus direktno naveo kao uslov za vecni zivot ??????mi hriscani ionako imamo visi standard od mojsijevog, ne samo da ne ubijamo, nego ni ne mrzimo svoje neprijatelje, daleko im lepa kuca
komsinice cu da preskocim ovoga puta, na provokacije ne odgovaram
OBJASNI KAKO.ja Bogu posvecujem svaki dan,
To se jasno vidi ali smatram da je to iz razloga sto imas potpuno pogresnu percepciju...subota mi nista ne znaci,
Kako to mislis da hriscani posvecuju Bogu samo jedan dan ?sto znaci da sam sedam puta bolji od subotara koji mu samo 1 dan posvecuju, a ko pazi svaki sat taj je 24 puta bolji od mene
Jesi li ti ikada procitao 4-tu Bozju zapovest ili si cuo neke tralalske pa se ovde uvelikom brukas i blamiras ?
Dozvoli mi da te potsetim da se subota svetkuje bukvalno sedam dana sedmicno u kontinuitetu sve dok je vernik ziv i to upravo tako kako je nalozio Stvoritelj po primeru Njegovog stvaranja: sest dana ljudi trebaju aktivno raditi i svrsavati sve svoje poslove sto ce reci da je to izuzetno aktivan radni angazman sa visoko postavljenim ciljevima - upravo onako kako je uradio i Bog...
...a kada zavrsi radni ciklus od sest dana onda se ljudi trebaju potpuno odmoriti sto ce reci da obustave sve uobicajene radne aktivnosti po primeru onog sto je uradio Bog na kraju stvaranja...!!!
DAKLE 4-TA BOZJA ZAPOVEST SE DRZI TAKO STO SE BOGU POSVECUJU SEDAM DANA SEDMICNO A NE SAMO JEDAN !!!!