Kako spasiti društvo od propadanja?

• Pokretač teme Pokretač teme Maki
  • Datum početka Datum početka
Ti Skandinavci su nosioci svega lošeg u Evropi trenutno.

Ne znam baš. Nezgodno je vagati kroz perspektivu njihove politike. S jedne strane, izlaze u susret mnogima, razvijena socijalna prava, a s druge strane određene devijacije u tim novim trendovima kao da se svi utrkuju tko će biti više friendly po tako nekim pitanjima... u konačnici, mislim da takvo što ne može ni blizu ugroziti crkvu, kao taština i gordost što je prisutno u našim narodima. Iz totalno pogrešnih motiva pristupa se crkvi i ono malo živosti ubijaju do krajnjih granica... da ne govorim na što bi ličila Europa da su naši ljudi dominantno prisutni tamo... stanje u Ukrajini je dobra ilustracija na što bi Europa izgledala da smo mi tamo dominantni...

Fazlija, nema ti ništa od toga, barem ne za sada. Zamisli naš narod u takvoj perspektivi, kako bi to izgledalo? Malverzacije od uredskog materijala, pa svega ostalog na čemu se može pribaviti određena korist za "snalažljivije". Takvi sistemi o kojima ti govoriš zahtijevaju odgovornost i visok standard morala. Zato i nije funkcionirao sistem u bivšoj državi.
Tehnokracija je realnija za očekivati...

Ne uvodi se to dekretom na razini cijele zemlje. To su inicijative jednog po jednog poduzeca koje se odluci za takav pristup. I radnici kupuju te svoje vlasnicke udjele, ili potrosaci svoje u potrosackim poduzecima.

Ne uvodi se to dekretom na razini cijele zemlje. To su inicijative jednog po jednog poduzeca koje se odluci za takav pristup. I radnici kupuju te svoje vlasnicke udjele, ili potrosaci svoje u potrosackim poduzecima.

Opet na isto dođe. Na zapadu gdje su narodi reformirani takve stvari možeš raditi, kod nas to bi teško opstalo...

Pošto smo svedoci gljivičnog širenja sotonističkog LGBTQ kulta moj prijatelj ateista ima sledeće rešenje:
Pošto nije dobro ubijati i mučiti divlje životinje kao i držati ih zarobljenima , najbolje je vratiti ih da žive u svom prirodnom okruženju , e tako i LGBTQ treba vratiti u njihovo prirodno okruženje , a to je orman.

+!
Ova tema i pisanje me asociralo na ovcu iz crtića.

https://www.youtube.com/watch?v=BzeBrFI4Q6Q

+!
Makni pojmove 'mama' i 'tata' iz društva i posljedice su gore od atomske eksplozije.

https://lidermedia.hr/aktualno/majk...aviti-neutralan-rod-u-sve-svoje-obrasce-47006

Što je žena? (knjiga)
https://narod.hr/kultura/urednik-tr...on-nje-nitko-ne-ce-moci-ostati-skrstenih-ruku

What is a woman? (dokumentarni film)
https://www.youtube.com/watch?v=O56IehopweQ

Penzija:
https://www.24sata.hr/news/muskarac-je-postao-zena-kako-bi-ranije-otisao-u-mirovinu-565908

Njegova crna majka je zbunjena.
https://narod.hr/svijet/komedija-af...ansrasni-identitet-ja-sam-35-godisnji-bijelac

Neki nalik na ljude su ...

"Stručnjaci su pozvali na razlikovanje “terijanaca”, ljudi koji se “identificiraju kao stvorenja koja nisu ljudi”,
i “furriesa”, pojedinaca koji uživaju u cosplayu u životinjskim odijelima."
https://narod.hr/eu/njemacka-stotin...-psi-lajali-i-zavijali-na-kolodvoru-u-berlinu

Od komunista nisi mogao da nosiš ni šajkaču, niti da jasno izražavaš kako si pravoslavac, a kamoli da si nacionalista Srbin.

Kako spasiti drustvo ...tako da se zene osjecaju zasticene.
Zena je pola drustva, a odgaja i musko i zensko...tako ona biva drustvo u komletu.

Meni ima , hmm u drustvima u kojima se zene ne osjecaju zasticenim nece biti progresa, jer ona je ta koja odgaja buduce narastaje..

Osjećaj zaštićenosti sam po sebi ne jamči postojanje moralnih standarda među ljudima. Čak štoviše, ukoliko je mentalitet ljudi neprilagođen ili nereformiran, to rezultira većim izazovima i iskušenjima, umjesto da društvo ostvaruje napredak. Primjerice, možemo analizirati najrazvijenije zemlje koje su napravile značajan korak naprijed u tom smislu u usporedbi s drugim dijelovima svijeta...

Osjećaj zaštićenosti sam po sebi ne jamči postojanje moralnih standarda među ljudima. Čak štoviše, ukoliko je mentalitet ljudi neprilagođen ili nereformiran, to rezultira većim izazovima i iskušenjima, umjesto da društvo ostvaruje napredak. Primjerice, možemo analizirati najrazvijenije zemlje koje su napravile značajan korak naprijed u tom smislu u usporedbi s drugim dijelovima svijeta...

Ukoliko je mentalitet kako velis neformiran to je opet do odgoja. Svako napredno drustvo treba da da mogucnost razvoja svojih pozitivnih potencijala, a to se uci od malih nogu...od majke prevashodno.

Ukoliko je mentalitet kako velis neformiran to je opet do odgoja. Svako napredno drustvo treba da da mogucnost razvoja svojih pozitivnih potencijala, a to se uci od malih nogu...od majke prevashodno.

A od koga naši uče? Gdje vide prve slabosti? U kafiću ili kod kuće?

Kad stasaju za kafica vec je donekle kasno...prvo se od kuce krece.

A kako bi ti reformirao obitelj? Što ti roditelji moguu ponuditi kao alternativu suvremenim iskušenjima?
Da li je naše pouzdanje u naše majke (ljude) ili u Boga? Ako se roditelji ne reformiraju, ništa od zdravog odgoja...

Hmm Bog treba da je u centru svega sto se desava u obitelji.Musko je zastitnik zena, i vise se bavi vanobiteljskim pitanjima(opskrbe prije svega), a zensko-majka je odgajateljica i 'cuvar' kuce.Tako relacija Bog-covjek-zena biva uravnotezena.

+!

Ukoliko je mentalitet kako velis neformiran to je opet do odgoja. Svako napredno drustvo treba da da mogucnost razvoja svojih pozitivnih potencijala,

- Što je napredno društvo?
Za mene je napredno društvo u kojem vlada Ljubav i Pravednost, a ne ljudska računica.

a to se uci od malih nogu...od majke prevashodno.

Roditelji mogu dijete vrhunski odgajati, a da dijete opet postane sebični buntovnik.
Neko dijete može imati loše roditelje, a da osoba bude moralna, nesebična i empatična.

+!

- Što je napredno društvo?
Za mene je napredno društvo u kojem vlada Ljubav i Pravednost, a ne ljudska računica.

Da slazem se , no mislim da napredno drustvo daje mogucnost da sami izaberemo svoj razvitak u pozitivnom smjeru...preko pozitivnih i pozeljnih osobina i uzora.

Roditelji mogu dijete vrhunski odgajati, a da dijete opet postane sebični buntovnik.
Neko dijete može imati loše roditelje, a da osoba bude moralna, nesebična i empatična.

Pa dobro izuzetak potvrđuje pravilo.

Hmm Bog treba da je u centru svega sto se desava u obitelji.Musko je zastitnik zena, i vise se bavi vanobiteljskim pitanjima(opskrbe prije svega), a zensko-majka je odgajateljica i 'cuvar' kuce.Tako relacija Bog-covjek-zena biva uravnotezena.

Ako pretpostavimo da je njihova koncepcija Boga točna, naglašava se potreba za reformom srca. Reforma srca implicira dublje promjene u unutarnjem moralnom i duhovnom biću pojedinca. Ključna komponenta takve reforme uključuje razumijevanje Božjeg zakona i iskren čin pokajanja.

Zato treba prepoznati da sami ljudi često nisu u mogućnosti ili ne žele sami provesti takvu duboku promjenu. Stoga, naglašava se potreba za duhovnim vodstvom, obrazovanjem i zajedničkim naporima kako bi se pojedinci potaknuli na putu prema poznavanju Božjeg zakona i ispravnog života.

Nazad
Vrh