Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Bog je ljudima dao slobodnu volju da odaberu. Neko se neće ženiti i posvetiće se Bogu, neko će se oženiti i opet će mu biti posvećen.
Ti koji su se odricali, se sigurno nisu odricali u formi današnjih monaha.
Monaštvo nije biblijski, niti Hrišćanski utemeljeno i to je činjenica.
Ako vjeruješ religiji.me onda nije utemeljeno. Ako vjeruješ istorijskim podacima onda je itekako utemeljeno a već sam pokazao da autor religije.me ne barata dobro istorijskim činjenicama. Istina je da organizovanog monaštva nema u prvim vijekovima Crkve ali to je zato što je to doba mučeništva i progona. Mučeništvo je bilo primarni način pokazivanja vjere. Nakon prestanka progona mnogi odlučuju postati monasi jer mučeništvo hvala Bogu nije više bilo izraženo za hrišćane u granicama Rima.
Ma ne verujem ja nikom ništa, samo tražim logiku kroz pismo.
Znamo da monaški način života postoji u paganstvu i pre hrišćanstva, što mi je dovoljno.
Dok u Hrišćanstvu tako nešto nije utemeljeno.
Ali kada se čita istorija koju je pisala neke crkva, onda se i tebi sve poklapa.
Utvrdili smo da monaški život, odricanje, celibat i ostali nemaju Hrišćansko poreklo.
https://www.youtube.com/watch?v=oDJhurG9r-A
Monasi su zrelo voće hrišćanstva. Ukusno i slatko. So zemlji.
Kako to znaš?
Po njihovim životima. Oni su riznice smirenosti i znanja. Nisam ima priliku posjetiti puno manastira ali one što jesam su stvarno bili divni i bilo je krasno iskustvo.
Ovo će reći svaka religija koja ima monahe.
Ne možeš monahe da staviš ispred onih koji su se medju ljudima borili za svoju veru i stradali za istu.
Apostoli su imali porodice, pa ni tako nešto nije sprečilo Isusa da im se otkrije, niti ih je sprečilo da mu služe kao pravi Hrišćani.
Po njihovim životima. Oni su riznice smirenosti i znanja. Nisam ima priliku posjetiti puno manastira ali one što jesam su stvarno bili divni i bilo je krasno iskustvo.
Ne svi. Apostol Pavle nije imao recimo. Uostalom i brak je legitiman put. Oba puta su legitimna. I bračni i bezbračni.
To isto su mi rekli i oni što su odlazili kod budista...
Pa Serafim Rouz je i pisao da je budizam odmah pored hrišćanstva kao religija sa najrazvijenijim duhovnim sistemom.