Čitam. Pratim. Što nalazim?
Tako je to kada nedorasli temama sole pamet drugima, kao pastir sa završena 4 razr. Osnovne škole, da mu ne bude dosadno, ponese tko zna gdje nađenu knjigu Einsteinove Teorije relativnosti. A kad se vrati kući za večerom objašnjava kako je sve relativno: ovce ili goveda, on od će sada smatrati da će čuvati goveda jer su goveda isplativija. I bit će oprezniji.
.
Da! Luciferovom ohološću je u svemir ušlo zlo: nije htio prihvatiti da sve što ima, se što je on, sve, baš sve duguje Stvoritelju. Da ga bez Stvoritelja ne bi ni bilo on ne prihvaća. Obzirom da je materija trebala biti pod njegovom upravom, uzoholio se toliko da njemu više „nisu bile potrebne“ NIKAKVE „instrukcije“ Stvoritelja: ON ZNA JAKO DOBRO kake će stvoriti svemir i sve u njemu.
Mihael i ostali koji su bili svjesni svoje ovisnosti o Stvoriteljevom milosrđu, ljubavi, koji se daruhući sebe starao anđele, složno su…recimo zapjevali hvale Stvoritelju. Zli, Sotona i ostali koji su mu se pridružili to nisu mogli više slušati jer ti hvalospjevi su samo udarali po egu Lucifera i njegove.
„Dostaaa“! – morao je urlati, na što su dobri anđeli bili još glasniji iznoseći sve više i sve veće razloge slavljenja Boga Stvoritelja i isticali svoju ovisnost o Njemu.
Nastao je rat? Da – HVALAMA Boga! Sotona,Zli, Lucifer, kako hoćete, koji je postao sam sebi mjerilo svega, želeći biti ne samo ravan Stvoritelju nego biti čak i veći – biti KRALJ – dobio je svoje kraljevstvo od Stvoritelja: mjesto gdje će sa svojima kraljevati cijelu vječnost. To je mjesto na kojem nema ničega što bi imalo ikakvu vezu s bilo čime a da će jednom ukazati na mogućnost doživljaja onog prvog trenutka nakon njihova stvaranja (blaženog stanja uz Boga). Jednom, za milijarde godina. Kad bi postojala barem takva legenda, e, to više ne bi bio pakao. Postojala bi nada.
Ali u paklu nestaje svaka nada. Nema nade, nema smiješka, nema lijepe misli, ničega đpto bi čak mi ljudi mogli zamisliti kao nekakvu pozitivnost. Prijezir svih Luciferovih se izražava na najgore moguće načine prema svome kolovođi koji ih je doveo u zabludu i ovakvo vječno stanje. Mržnja izaziva u Luciferu grohotan smijeh, mržnja na mržnju. Zavist na svakoga tko ima NADU da će doći k Svevišnjem. ZATO NAS, ljude, ZAVODI! Otima Bogu naše duše i likuje kako je moćan.
.
Pisac u SZ koristi sliku zmije, koja se u prirodi neprimjetno šulja puzeći, pa ju ugledamo nekada prekasni, kad nas ugrize. U usta takve životinje pisac stavlja Sotonine riječi. I zavodi prve ljude.
A naivnosti (odakle ih samo izvlače pojedinci???): „Adam se ne prevari, a žena prevarivši se postade prestupnica…Adam je imao izbor.Mozda mu se Eva nije svidela, Mozda se UPLASIO DA BOG NE MOZE DA MU STVORI DRUGU ZENU UMESTO EVE? (Ovo je biser nad biserima)!!!!
i tako je pocelo zlo....;“ – tvrdi RIS BG…Znači po njegovom je Adam ostao bezgrješan?
Pa o Mojsijevoj zmiji podignutoj u pustinji… Neću nabrajati sve papazjanije. No hajde, zmija u pustinji liječi; zmija u Zemaljskom raju uništava ljudsku sreću; Isus traži da se bude lukav kao zmija… I u se ističueniz „argumenata“ poput dječice u predškolskom…u vrtiću.
Je li kamen dobar za gradnju kuće? Itekako! A kamen bačen u zrak iznad nečijih glava? Postaje ubojizo oruđe. Tko kuži kuži, tko ne NI NE MORA.
Uzmimo Opći potop. Nešto strašno! Ali ta ista voda pri krštenju pere grijehe, zar ne?
Pa i Fazlija lupa: „Bog je stvoritelj svega pa tako i zla. Zlo je volja samoga Boga.“ – Dragi moj, razočarao si me ovom rečenicom. Bog, jedino, apsolutno dobro da u sebi ima i svojstvo „rađati“ zlo???? Cccc.
A Piramida 4 iznosi prikolice, ma, vagone citata,a li se samo vrti u krug: NEMA SVOGA ČVRSTOG UPORIŠTA, ne zna formulirati svojim riječima? Ne znam razlog, ali je sva zbrkana u tim citatima tzv. Biblije, NEKAKVE retuširane, plagirane Biblije na onaj oblik koji odgovara…pitam se kome, ako se i na ovome forum traži Istina? ISTINA! Ona ne smije biti prepravljana, a tu je retuša napretek.
Bostan Sufija koristi ilustraciju: Bog Otac želi da se anđeli sami opredijele, da zasluže svoje bčaženstvo jer to što postoje nije njihova zasluga. Ilustracija "kaže" da je Bog Otac pokazao UTJEOLJENOG SINA, kojemu se svi anđeli trebaju pokloniti. "Ovo e moj Sin. Njemu se poklonite" - objasnio je Otac. Luciver se hoće poklonisti Sinu, ali ne i MATERIJI koja će biti pod njegovom upravom(Bio je jedan od 4 arkanđela!). Ne! On je ŠEF nad materijom, i bio taj materijalni lik i sam Sin Bižji pokloniti mu se neće nikada. (Čak ni onda).
Neću više...
Nadam se da sad netko neće pitati zašto sam do sada „šutio“? Jer me je sramota…pa i strah sudjelovati u ovakvim čestim izmišljotinama, bubanjima, naklapanjima pa i herezama.
Potdrav!