Potvrđeno: Antipapa Lav nastavlja blagoslivljanje homoseksualnih parova

Carolus_Rex

Katolik
Član
Reakcijski bodovi
2
Bodovi
8
Antipapa Franjo godine 2023. izdao je ex cathedra dokument Fiducia supplicans kojom se svečenicima dopušta blagoslov izvanbračnim parovima (dakle koji nisu u braku i žive u grijehu) što je skandalozno samo po sebi. Dio dokumenta koji je u biti najkontrovezniji je dopuštanje svečenicima blagoslov homoseksualnih parova.

Fiducia supplicans je izazvao zgražanje konzervativnih pristaša drugovatikanske religije. Prije dva dana šef Dikasterija za nauk i vjeru (poznatiji po starijem nazivu Sveta inkvizicija) "kardinal" Fernandez (ovaj je sam razvratni homoseksualac) je potvrdio da će i Prevost nastavljati politiku svojeg prethodnika.

Izvor: https://lettersfromleo.substack.com/p/new-pope-leos-doctrinal-chief-confirm

Mene prvenstveno zanima ako postoje na ovome forumu ljudi koji se smatraju katolicima, kako komentiraju ovo? Kako će se nositi s time jednom kada se doista dopuste crkvena homoseksualna vjenčanja?

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Mogu li nekatolici odgovarati? I jesi li ti Starokatolik?

Pa kako ex cathedra? Zar nisu pape ex cathedra nepogrešivi?

A sta ce sa homoseksualcima u kleru?

Mislim da bi opcenito Crkva trebala dopustiti da se svecenici zene, a da redovnici samo zive u celibatu. Tako bi se rijesio veliki dio problema.

Zar je toliko teško SHVATITI o čemu je tu riječ?:

1.Blagosloviti VINO - koje mora biti u nečemu, npr. u čaši

2.Blagosloviti ČAŠU VINA

3. Blagosloviti samo ČAŠU

.1: i 2. je zapravo ista stvar, ali pod 3. je bedastoća, jer ZAŠTO bi itko blagoslovio samo čašu, a ne vino, zar je čaša svetinja, zar ne?
Pa i ne! Ako se radi o kaležu koji će ubuduće biti korišten na oltaru, zar je neobično ako(kad) npr. biskup tek zaređenom svećeniku blagoslovi pozlaćeni kalež u kojem će se pod misom nalaziti vino, a nakon pretvorbe (nama nevidljiva) Isusova Krv?

Tko (sam sebi) na ovo odgovori shvatit će da oba zadnja Pape ne blagoslivljaju VEZU niti SKLONOSTI nego OSOBE, LJUDSKA BIĆA s dušom i tijelom, pa makar bila i u grijehu, Sam blagoslov često pomaže grješniku da prestane griješiti.
Isus je blagoslivljao, najradije dječicu - ZAŠTO?

Fazlija, ženidbom se ne bi postiglo ništa po pitanju homoseksualnosti.

Po mojoj procjeni, kod katolickog klera, ovako stoje stvari:

25% zivi u celibatu (bez obzira na svoje spolne sklonosti)
40% ima zene i djecu u susjednom selu i to svi znaju
20% su homoseksualci koji su se sklonili u crkvu
10% su alkoholicari koji su se sklonili u crkvu
5% su perverznjaci (pedofili i sl.) koji su se sklonili u crkvu

Dakle, to je organizacija koja uposljava barem 75% profesionalaca koji ne zadovoljavaju osnovno pravilo svoje struke, da zive u celibatu. Tu se mogu skloniti svi oni koji zele raditi razmjerno lak posao, imati prilican ugled u zajednici, a potajno imati zene i djecu, odrzavati homoseksualne veze, slobodno piti ili cak imati zaklon za svoje preverzne sklonosti.

Ako bi se tu pocele rasciscavati stvari, ja bih omogucio onima koji zele ostati u celibatu i onima koji vec imaju zene i djecu da to slobodno imaju. Time bi se vec 65% klera nekako izvuklo iz sive zone licemjerja, lazi i skrivanja. Ako u to ubrojimo i popove pijandure... procenat se dize na 75% klera ciji bi nacin zivota bio institucionalno prihvacen. Da ne govorim i da bi legalizacija braka kod popova privukla jedan dio onih koji sada niti ne pomisljaju za zaredjenje pa bi postotak ozenjenih popova porastao na mozda 50-60% (usputno bi se rijesilo i pitanje pomanjkanaj popova i sl.).

E sada, ako bi se stvorila klima u kojoj je 50-60% popova ozenjeno i jos njih oko 20-25% zivi u celibatu (pijani ili trijezni, posve svejedno), crkva ne bi vise bila stroj koji proizvodi licemjerje i skriva seksualnu praksu 65% svojeg profesionalnog klera. Onda bi se i homoseksualci rjedje odlucivali za skrivanje i prikrivanje u crkvi, jer bi ona nosila ugled organizacije u kojoj je 60% klera legalno ozenjeno i nista ne skriva.

Nije se isto skrivati nekome u organizaciji u kojoj 75% nesto skriva i prikriva ili u organizaciji u kojoj to radi samo 25%.

Nazad
Vrh