Prati noge jedni drugima prije učešća u Gospodnjoj večeri?

Da dao im je primer iz poniznosti
da i oni primenjuju poniznost u ophodjenju jedni prema drugima.
A ne bukvalno da peru noge jedni drugima.

A zar se Isus nije ophodio ponizno prerma njima ,sta Mu je bilo potrebno bukvalno,dakle doslovno pratri im noge pa jos im porucio da to i dalje trebaju ciniti Njemu na spomen ?
...nije valjda da se je pre togao ophodio "oholo"...!?? हिन्दी

A zar se Isus nije ophodio ponizno prerma njima ,sta Mu je bilo potrebno bukvalno,dakle doslovno pratri im noge pa jos im porucio da to i dalje trebaju ciniti Njemu na spomen ?
...nije valjda da se je pre togao ophodio "oholo"...!?? हिन्दी

Ti shvati to bukvalno niko ti ne brani
Ja sam napisala na sta se misli.

Ti shvati to bukvalno niko ti ne brani
Ja sam napisala na sta se misli.

Ja sam te pitao konkretno i jasno da bi utvrdili sta se zaista misli...
...mozda je bolje i korektnije da kazes "ja mislim talko i tako..." i to je u redu ali ti ova formulacija definitivno ne stoji...

Ja sam te pitao konkretno i jasno da bi utvrdili sta se zaista misli...
...mozda je bolje i korektnije da kazes "ja mislim talko i tako..." i to je u redu ali ti ova formulacija definitivno ne stoji...

neces mi ti reci kako ja da kazem
zna se da je to lekcija iz poniznosti i to je to

neces mi ti reci kako ja da kazem
zna se
da je to lekcija iz poniznosti i to je to

Mat.13,15:
"...Jer je odrvenilo srce ovijeh ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumiju, i ne obrate se da ih iscijelim..."

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Suština pranja nogu je 'Hrišćanska poniznost, i spremnost da se služi bližnjima.

Treba praktikovati ovaj obred pre večere Gosodnje, ali nažalost to je danas postala forma.
A suština je promena srca pod uticajem Svetog Duha, koji čoveku daje i dar poniznosti, krotosti, i ljubavi da služi drugima, poput Isusa koji je oprao noge učenicima.

Nazad
Vrh