Nije problem. Pišemo kako mislimo, svatko ima neku svoju logiku i stav.
Što se tiče Boga koji je odlučio otkriti stvar x ili y: Bog ima više načina da nešto kaže. Ne samo kroz Objavu, ako ćemo uzeti to kao neku referentnu točku. Recimo 20% (uzimam grubu procjenu) američkih kršćana vjeruje u reinkarnaciju. Zašto? Djelomično zbog utjecaja duhovne misli sa indijskog potkontinenta, djelomično zbog indijanskih vjerovanja, osobnih razmišljanja...
Mene osobno na to nagoni (iako sam odgajan u izrazito kršćanskoj, katoličkoj obitelji) - logika. Oštra podjela na raj ili pakao mi je previše gruba. Zamisli da si u učionici u kojoj svi pišu test. I učitelj na kraju podijeli samo ili petice ili jedinice. Tako ti to meni osobno izgleda. Prihvaćam raj ili pakao kao neku početnu točku, opis duhovnog, fizičkog ili općeg stanja, ali tu fali razrada. Nisu svi ljudi koji su "dobri" - jednako dobri. A niti svi koji su "zli" jednako zli. Stavljam navodnike jer je i to zapravo žestoko pojednostavljivanje, ljudi su najčešće i dobri i loši istovremeno.
I sad dolazim do poante: ako mi je Bog dao logiku da se njome koristim, i mozak da učim o svijetu oko sebe, nije li i to način da Bog govori? Bog nije samo transcedentan, nego i imanentan.
Ili da se vratim na onaj početni argument: da smo rođeni (karikiram) u Judeji netom nakon izbavljenja iz babilonskog ropstva, mi bi znali samo za prvih 5 knjiga Mojsijevih, ako i toliko. I onda bi netko mogao reći "ma kakvo ognjeno jezero, kakav Isus, kakva žrtva na križu, Otkrivenje, to Bog nije objavio".