Sila Najvisega-Sveti Duh

Sta je sila Najvisega?

• Sveti Duh,je bozje sredstvo,tehnologija i oruzje sve zjedno.

Glasovi: 2 66.7%
  • Sila ime coveka sa kim je zatrudnela

Glasovi: 0 0.0%
  • Treca osoba u trojstvu

Glasovi: 1 33.3%
  • Bozja inkarnacija

• Bog Zevs

• Isus Hrist

• Bog Jehova

• Ukupno glasača
    3
Sila Najvisega nije osoba ,vec Jehove Boga tehnologija...
Da slikovito pretstavimo to kao dete iz epruvete....
Jer za Sveti Duh se nigde ne kaze ili ne pise da je Bog.
U suprotnom to bi bilo ludilo,incest sa verovanjem da je Bog trojstvo.

kaš više shvatiti da SD NIJE SAMO SILA !?!?!?
nego jako puno više -

IZAIJA 11,2

Na njemu će DUH JAHVIN počivat`,

duh MUDROSTI
i UMNOSTI,

duh SAVJETA
i JAKOSTI, = SILA

duh ZNANJA
i STRAHA Gospodnjeg.
--------

mudrost nije sila
umnost nije sila
savjet nije sila
znanje nije sila
strah nije sila

jel ti jasno?

kaš više shvatiti da SD NIJE SAMO SILA !?!?!?
nego jako puno više -

IZAIJA 11,2

duh MUDROSTI
i UMNOSTI,

duh SAVJETA
i JAKOSTI, = SILA

duh ZNANJA
i STRAHA Gospodnjeg.
--------

mudrost nije sila
umnost nije sila
savjet nije sila
znanje nije sila
strah nije sila

jel ti jasno?

Mogao si da napises i Duh Zakona,
ali to nije osoba,a jos manje bog.
Gde procita u Bibliji da je sveti duh Bog???
okle ti to?

Mogao si da napises i Duh Zakona,

opet nisi niš naučio

zato jer ti oni iz B nisu poslali depešu da su popravili dogmu
----------
dal je SD = SAMO SILA?
da ili njet?
dao sam ti stih
moš ti sam svojom glavom razmišljati i istinu prihvatiti?
------------

Gde procita u Bibliji da je sveti duh Bog???
okle ti to?

netko reče nekome - mali - ća si pa s mendule?
-------
kad sam ja reko da je SD = OSOBA = BOG?

opet nisi niš naučio

zato jer ti oni iz B nisu poslali depešu da su popravili dogmu
----------
dal je SD = SAMO SILA?
da ili njet?
dao sam ti stih
moš ti sam svojom glavom razmišljati i istinu prihvatiti?
------------

netko reče nekome - mali - ća si pa s mendule?
-------
kad sam ja reko da je SD = OSOBA = BOG?

Eto slazemo se da je Sveti Duh ,Bozja delujuca sila ili kao za nas danas tehnologija na daljinski klik,pa sta ces vise?

Eto slazemo se da je Sveti Duh ,Bozja delujuca sila ili kao za nas danas tehnologija na daljinski klik,pa sta ces vise?

na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvo
gljedaš a nje čuješ
-------
zašto ti je tako teško prihvatiti istinu
ali
ako iz Bruklina poruče
od sad naučavamo - ovako
odmah ćeš to prihvatiti

a svojom glavom - ne biš razmišljao
i shvatio - da to znači - ta promjena da znači
(a bilo ih je)
da si do tada - naučavao laž i bija u laži

SD NIJE SAMO SILA

ČITAJ
TO NAVEDENO NIJE SAMO SILA
IZAIJA 11,2

duh MUDROSTI
i UMNOSTI,

duh SAVJETA
i JAKOSTI,

duh ZNANJA
i STRAHA Gospodnjeg.

na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvo
gljedaš a nje čuješ
-------
zašto ti je tako teško prihvatiti istinu
ali
ako iz Bruklina poruče
od sad naučavamo - ovako
odmah ćeš to prihvatiti

a svojom glavom - ne biš razmišljao
i shvatio - da to znači - ta promjena da znači
(a bilo ih je)
da si do tada - naučavao laž i bija u laži

SD NIJE SAMO SILA

ČITAJ
TO NAVEDENO NIJE SAMO SILA
IZAIJA 11,2

duh MUDROSTI
i UMNOSTI,

duh SAVJETA
i JAKOSTI,

duh ZNANJA
i STRAHA Gospodnjeg.

Ti ne znas sta pises.
Hoces li malo da razmislis svojom glavom,a ne tudjom?
Jel mozda Sveti Duh ispada da je Otac od Isusa Hrista ,a ne Jehova Bog jer u Bibliji pise da je zacet od Svetog Duha, pa dakle jel Sveti Duh osoba,ili pak Bozje sredstvo kojim je omogucio da Marija zatrudni.
Matej, glava 1
18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.
Ovakvih primera ima gomila i to pocev od Starog zaveta.

Vas dvojica se raspravljate oko zamisljaja, oko pretpostavki sopstvenog uma. Jedan je zamislio, pretpostavio da je Duh sveti jedno, a drugi da je Duh sveti nesto drugo. Slicno doduse, ali malo razlicito. I oko tih pretpostavki se natezete, tko je u pravu.

No, niti jedan od tih zamisljaja nema puno veze sa stvarnoscu. Nas zivot, nasa svakodnevnica, nema puno veze s time postoji li ili ne postoji Duh sveti. Niti s time da ako i postoji, da li je sila ili osoba ili svemoguc ili nije. Neuk covjek koji nema pojma o Duhu svetome i uceni teolog koji pozna sve teorije o Duhu svetome jednako pate u zivotu.

Ako ne prozremo u prirodu vlastite pohlepe, mrznje i obmane, svo znanje, sve pretpostavke i svi zamisljaji o Duhu svetome, ili bilo koje drugo umno znanje, nas nece osloboditi patnje. I iz vase rasprave se vidi da vas sve pretpostavke o Duhu svetome nisu oslobodile strasti (za pobjedom u raspravi), pohlepe (za priznanjem), mrznje (prema drugacijem misljenju), obmane (o gordosti), niti prijanjanjanja za vjerovanje u "ja i moje". Tako da vam je uzaludno da se svadjate i natezete, uzaludna je ta prepirka koja ne vodi niti do iznalazenja zadovoljavajuceg razumnog objasnjenja, niti do smanjenja patnje. Stovise, kao sto vidimo iz rasprave, ona vodi do povecanja patnje, do povecanja bijesa, mrznje, oholosti i samodopadnosti. Niti jednom povoljnom i pozeljnom dusevnom stanju ne vodi ta rasprava.

Posto je Bog izvan domasaja naseg uma, posto se o prirodi Boga ne moze raspravljati, posto nas um ne moze obuhvatiti i dokuciti pravu prirodu Boga, niti jedna rasprava o pretpostavkama uma kakva bi mogla biti priroda Boga nas nece dovesti do zadovoljavajuceg rjesenja. Svakoj ce se pretpostavki uvijek moci naci neko proturjecje. Zato se badava prepirete.

Vas dvojica se raspravljate oko zamisljaja, oko pretpostavki sopstvenog uma. Jedan je zamislio, pretpostavio da je Duh sveti jedno, a drugi da je Duh sveti nesto drugo. Slicno doduse, ali malo razlicito. I oko tih pretpostavki se natezete, tko je u pravu.

No, niti jedan od tih zamisljaja nema puno veze sa stvarnoscu. Nas zivot, nasa svakodnevnica, nema puno veze s time postoji li ili ne postoji Duh sveti. Niti s time da ako i postoji, da li je sila ili osoba ili svemoguc ili nije. Neuk covjek koji nema pojma o Duhu svetome i uceni teolog koji pozna sve teorije o Duhu svetome jednako pate u zivotu.

Ako ne prozremo u prirodu vlastite pohlepe, mrznje i obmane, svo znanje, sve pretpostavke i svi zamisljaji o Duhu svetome, ili bilo koje drugo umno znanje, nas nece osloboditi patnje. I iz vase rasprave se vidi da vas sve pretpostavke o Duhu svetome nisu oslobodile strasti (za pobjedom u raspravi), pohlepe (za priznanjem), mrznje (prema drugacijem misljenju), obmane (o gordosti), niti prijanjanjanja za vjerovanje u "ja i moje". Tako da vam je uzaludno da se svadjate i natezete, uzaludna je ta prepirka koja ne vodi niti do iznalazenja zadovoljavajuceg razumnog objasnjenja, niti do smanjenja patnje. Stovise, kao sto vidimo iz rasprave, ona vodi do povecanja patnje, do povecanja bijesa, mrznje, oholosti i samodopadnosti. Niti jednom povoljnom i pozeljnom dusevnom stanju ne vodi ta rasprava.

Posto je Bog izvan domasaja naseg uma, posto se o prirodi Boga ne moze raspravljati, posto nas um ne moze obuhvatiti i dokuciti pravu prirodu Boga, niti jedna rasprava o pretpostavkama uma kakva bi mogla biti priroda Boga nas nece dovesti do zadovoljavajuceg rjesenja. Svakoj ce se pretpostavki uvijek moci naci neko proturjecje. Zato se badava prepirete.

Raspravljanje je razgovor sa dokazivanjem,kao naprimer iznosenje dokaza o stetnosti drogiranja i bavljenjem kriminala ili pak unistavanja zabluda.
Nema svadje,nema vredjanja,nema psovki,samo zelja da se objasni Biblijska istina.
Sveti Duh nije tvoj "zamisljaj" vec dve reci koje se koriste na stotinak mesta u Bibliji.
Poenta ovog razgovora jeste sta predstavljaju te dve reci? Osobu ili pak Bozju tehnologiju.
Eto piramida i svi ne-JS smatraju da je Sveti Duh osoba u trojstvu.
Pa ako zaista jeste oni su zbunjeni jer ne znaju kako da objasne da je Marija zacela(zatrudnela) od Svetog Duha,a ne od Boga Oca Jehove.
Matej, glava 1
18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.
Ovako zelim da ih potstaknem da razmisljaju svojom glavom ,a ne da recituju popovske pesmice.
A da je Sveti duh Bozji dar odnosno "Bozja tehnologija"
CRO Luke 11:13 Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!« (Lk. 11:13 CRO),moze li se neka osoba podeliti na hiljade delova??? ☺
A ta tvoja tvrdnja da nam Sveti Duh nece pomoci da odagnamo patnju itd sta mislis o ovom primeru?
Oni koji imaju Bozjeg Svetog duha dobijaju snagu da istraju pa do same smrti ako zatreba
CRO Acts 16:22 Nato svjetina nahrupi na njih, a pretori trgoše s njih odijelo i zapovjediše da se išibaju. (Acts 16:22 CRO)
CRO Acts 16:23 Pošto ih izudaraše, bace ih u tamnicu i zapovjede tamničaru da ih pomno čuva. (Acts 16:23 CRO)
CRO Acts 16:24 Primivši takvu zapovijed, uze ih on i baci u nutarnju tamnicu, a noge im stavi u klade.
(Acts 16:24 CRO)
CRO Acts 16:25 Oko ponoći su Pavao i Sila molili pjevajući hvalu Bogu, a uznici ih slušali. (Acts 16:25 CRO)
Sta mislis kolka je ta snaga da posle tolkih batina,sibanja i stavljanja noge u klade neko peva hvalospev Bogu??? odakle potice ta snaga?
Sveti Duh je Bozje sredstvo ili pak "Bozja tehnologija" kojom ce izleciti sve bolesne,gladne,zedne,sakate,gluvo neme pa cak i vaskrsnuti u zivot sve one koji su ostali kao dobre osobe u Bozjem secanju.
Jehova Bog nam je jedina prava nada,...a ta prica o samospoznanju i ubijanju osecaja do nirvane sta bi sa njima?,dodje li ko do nirvane?,da nisu sad na nebu ili su se pretvorili u prah i pepeo i opet dodjosmo da prve sotonske lazi kako ljudi nece umreti vec ce postati kao Bogovi prema
1 Mojsijeva, glava 3
4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;
5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
A ti sad izaberi kome verujes.
Dal Sotoni i njegovim 1000 varijanata besmrtnosti ili pak jednom Bogu kom su se molili i Abrahamovi (Ibrahimovi)sinovi Ismailo i Isak???

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Pavao i Sila su bili jako pozitivni ljudi kada su u takvim okolnostima mogli sacuvati optimizam.

Ipak, koliko god bila nadahnjujuca prica o njima, jos uvijek je to mastanje o necemu sto se dogodilo davno i sto se dogodilo nekome drugome. Jos uvijek ne predstavlja nase vlastito iskustvo. A nadahnjivati se samo iskustvima drugih je kao i cuvati tudje krave.

Sto se tice budizma, rekao bih samo da on ne naucava da ljudi nece nikada umrijeti, a jos manje da ce postati kao bogovi. Takve tvrdnje nemaju nikakve veze s budizmom. Trebao bi ipak nesto nauciti o budizmu prije nego li otvoris raspravu na tu temu. Ne toliko zbog budizma, nego zbog opce kulture. Kada o necemu govoris da ne iznosis potpuno pogresne stvari.

.
Sveti Duh je Duh OD Boga Jedinoga Oca YHWH
YHWH je SVET pa je i Njegov DUH - SVET - zato se kaže Sveti Duh!

Svako biće ima svoj duh.
SIN Gospodin Yehoshua ima svoj Duh.
Čovjek ima svoj duh.
Sotona ima svoj duh.

DUH je OSOBNOST te osobe – a NE posebna Osoba.

Svaka Osoba ima i svoje Osobno IME.
Koje je Osobno Ime Svetom Duhu?
NEMA! – Jer – NIJE Osoba!
------------
SD je „sastavni dio“ Boga Jedinoga Oca YHWH.

1. IVANOVA 5,7

Jer su trojica, što svjedoče u nebu:

"Otac, Riječ i DUH SVETI; i ova su trojica jedno,

------------
Sveti Duh je Jahvin Duh.
Bog Otac YHVH je Osoba koja ima svoju Osobnost
a TO je: Memorija, Intelekt, Osjećaji, Karakter,….

IZAIJA 11,2

duh MUDROSTI
i UMNOSTI,

duh SAVJETA
i JAKOSTI,

duh ZNANJA
i STRAHA Gospodnjeg.

.............

Reci mi kako Jeh. svjedoci tumače ovaj stih - inače ovakvih stihova gdje se kaže "Duh Sveti reče" ima nekoliko u Djelima apostola. Ovaj je

Dj 13: Dok su jednom obavljali Božju službu i postili, Sveti Duh im reče: 'Pošaljite Barnabu i Savla na djelo na koje sam ih pozvao.'

Ti veliš da je Duh samo sila, kako onda sila ovdje može govoriti?!
Obicna personifikacija kao i 7 Nećeš li biti mio, kad dobro činiš? A kad ne činiš dobro, greh je na vratima. Greh nije osoba i ne moze da bude na vratima (1.Moj4:7) ,pa i mi ljudi kazemo Zakon lepo govori itd itd..pa idemo tako daleko da ocem Istorije nazovemo Herodotom itd itd...

Nadalje u Bibliji su i andjeli predstavljeni kao duhovi i jasno se razlikuje da su osobe

18 A Miheja reče: Zato čujte reč Gospodnju: Videh Gospoda gde sedi na prestolu svom, a sva vojska nebeska stajaše mu s desne i s leve strane;
19 I Gospod reče: Ko će prevariti Ahava cara Izrailjevog da otide i padne kod Ramota galadskog? Još reče: Jedan reče ovo a drugi ono.

20 Tada iziđe jedan duh, i stavši pred Gospoda reče: Ja ću ga prevariti. A Gospod mu reče: Kako?
21 Odgovori: Izići ću i biću lažljiv duh u ustima svih proroka njegovih. A Gospod mu reče: Prevarićeš ga i nadvladaćeš, idi učini tako.
22 Zato sada eto, Gospod je metnuo lažljiv duh u usta tim prorocima tvojim; a Gospod je izrekao zlo po te.
23 Tada pristupi Sedekija sin Hananin, i udari Miheju po obrazu govoreći: Kojim je putem otišao duh Gospodnji od mene da govori s tobom?

Dakle da skratim ,Duh se moze i odnositi i na osobu koja je za nas nevidljiva kao andjeli i demoni,pa je cak i sam Bog takodje duh jer je za nas nevidljiv.

Ali ako na zemlji medju ljudima i moze da prodje prica kako svaki covek ima svoj duh ,zar nije suludo i pomisliti kako svaki duh na nebu ima neki svoj duh?

Kao sto mi ljudi nemamo reci da nazovemo neke tehnoloske izume i delovanja ,sta reci za ljude pre 20 vekova?

Sveti Duh je za njih uvek bio znak da Jehova Bog deluje,naprimer kao sto zapisa

20 No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.

Pametan si covek,pa razmisli malo i sam svojom glavom .Razmisli zasto ne pise da je zacet od Boga Jehove ?,ili i od Jehove i od Svetog Duha,a gde je dvoje moze da bude i trece pa ooops incest...

Zar je Jehovi bilo nemoguce da ucini plodnim spermatozoide Avrahama i jajne celije Sare u dubokoj starosti?A kako je to ucinio?Nekom hirurskom intervencijom ili pak preko WiFi? Jehova Bog sve sto cini cini preko svog Svetog Duha.Eto preko njega je oblikovao Zemlju za zivot itd itd...

Nadam se da je sada mnogo jasnije

Pozdrav

Nazad
Vrh