Sveštenstvo

ja mislim da ti varas ljude, jer si i sam prevaren, jer ne bi onda Hristos rekao da je dosao da sluzi, nego da vlada kao prvosvestenik
Govorimo o vlasti otpuštanja grijeha. Tu vlast je Hristos jasno predao apostolima.

"22. I ovo rekavši, dunu i reče im: Primite Duh Sveti!
23. Kojima oprostite grijehe, opraštaju im se; i kojima zadržite, zadržani su.
" (Jovan 20:22-23).

Kasnije su apostoli tu vlast prenosili na episkope i prezvitere u Crkvi, a ovi su onda dalje i tako neprekidno do danas. Dokle god sveštenik nije raščinjen tj. dok je god sveštenik on ima vlast otpuštanja grijeha, bez obzira na svoje moralne kvalitete.

Govorimo o vlasti otpuštanja grijeha. Tu vlast je Hristos jasno predao apostolima.

Kasnije su apostoli tu vlast prenosili na episkope i prezvitere u Crkvi, a ovi su onda dalje i tako neprekidno do danas. Dokle god sveštenik nije raščinjen tj. dok je god sveštenik on ima vlast otpuštanja grijeha, bez obzira na svoje moralne kvalitete.
...

SVEĆENSTA VIŠE NEMA !!!
=========

ŠTO je bila dužnost SVEĆENSTVA?
..........................
HEBREJIMA 2,17

Stoga je trebalo da u svemu postane braći sličan,

da milosrdan bude i ovjerovljen

VELIKI SVEĆENIK U ODNOSU PREMA BOGU

KAKO BI OKAJAVAO GRIJEHE NARODA
.

HEBREJIMA 5,1

Svaki veliki svećenik, zaista,

OD LJUDI UZET, ZA LJUDE SE POSTAVLJA

U ODNOSU PREMA BOGU

DA PRINOSI DAROVE I ŽRTVE ZA GRIJEHE
.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Svećenici su posredovali između
Boga Jedinoga Oca YHVH i ljudi.

Svećenici su bili SLUGE
Bogu Jedinome Ocu YHVH!

Svećenici su prinosili KRVNE žrtve za oprost grijeha!
Koji svećenik gdje TO danas radi?
-------------
Od kada je Hram Boga Oca YHVH u Jeruzalemu – SRUŠEN,
NEMA više svećenstva,
jer nema se više gdje vršiti obredni postupci pomirenja
prema Bogu Jedinome Ocu YHVH.

Bog Otac YHVH je postavio JEDNOG JEDINOG
Velikog Svećenika – a taj je SIN G Yehoshua,
lažno zvan Isusek.

SIN je SLUGA svome Bogu Ocu YHVH.
.............
Bog Jedini Otac YHVH odredio je da su SVEĆENICI
SAMO iz roda LEVIJEVA - ARONA !!!

Koji današnji samo-zvani svećenik zadovoljava TU odredbu?

----

ti to zoves vlast, a mislis hijerarhija, no opet ostaje pitanje zasto je dunuo, a vi kazete rukopolaganje je posle kljuc?

Sveštenstvo je moć i vlast data čoveku da deluje u Božje ime radi spasenja Njegove dece. Kroz sveštenstvo primamo obrede spasenja, kao i blagoslove isceljenja, utehu i savet.

Posoje dva svešenstva, niže i više, Aronovo i Melhisedekovo sveštenstvo. Aronovi sveštenici obavljaju obrede kao što su krštenje i pričešće. Dostojni nosioci Melhisedekovog sveštenstva mogu dati dar Svetog Duha, zarediti druge u određeno sveštenstvo, pomazati bolesnika posvećenim uljem i dati blagoslove isceljenja i utehe. Dostojni muževi i očevi, koji su nosioci Melhisedekovog sveštenstva mogu svoj posebni blagoslov dati supruzi, deci i drugim članovima porodice.

Sveštenstvo se daje polaganjem ruku onih koji ga nose i tako čovek može dobiti svešteničku vlast samo pravilnim zaređenjem olaganjem ruku od strane osobe koja ima vlast. Čoveku koji primi sveštenstvo, data je izuzetna prilika. On ulazi u savez da bi ispunio svete obaveze, služio drugima i pomagao izgradnju Crkve.

Samo nosioci sveštenstva obavljaju svete obrede, kao što su krštenje, davanje Dara Duha svetoga i sveštenje pričešća.

Kada se sveštenička vlast dostojno koristi, manifestuje se Božja moć. Sveštenička moć se može koristiti samo u pravednosti, ljubavi i sa strpljenjem. Ko otpadne od vere gubi moć sveštenstva, a ko bude eksomuniciran gubi i svešteničku vlast.

ja mislim da ti varas ljude, jer si i sam prevaren, jer ne bi onda Hristos rekao da je dosao da sluzi, nego da vlada kao prvosvestenik
„Znate da oni koje smatraju vladarima gospodare narodima i velikaši ih drže pod svojom vlašću. A među vama neka ne bude tako. Nego ko hoće da bude velik među vama, neka vam bude sluga, i ko hoće da bude među vama prvi, neka bude svima rob. Jer ni Sin čovečiji nije došao da mu služe, nego da služi i da svoj život da kao otkupninu za mnoge.” (Marko 10:42-45)

Jedan sveštenik je svima sluga.

Nazad
Vrh