Toliko pričamo o Isusu. Samo pričamo...

Metuzalem

Član
Reakcijski bodovi
5
Bodovi
8
Jao nama...meni!!! Tolikih propusta u mom životu!!! A drugih negativnpsti i grijeha? Da, da...Odem na ispovijed, ali što je s LJUBAVI, ljubavi barem prema Bogu, Iusu? Kako mu ja to pokazuje iskazujem? Zar pišući ovdje...po...drugim forumima?
Što ja to radim?

Pa u cemu je problem? Zar ne mozes jednostavno zamisliti da se dobronamjernost iz tvojeg srca siri na sve strane oko tebe u svijet?

To je vrlo jednostavna stvar. To svatko moze. Zeljeti sve najbolje svakom bicu i siritu tu ljubav, tu dobronamjernost na sve strane oko sebe.

Ja to radim kad god hodam po ulici.

Pa u cemu je problem? Zar ne mozes jednostavno zamisliti da se dobronamjernost iz tvojeg srca siri na sve strane oko tebe u svijet?

To je vrlo jednostavna stvar. To svatko moze. Zeljeti sve najbolje svakom bicu i siritu tu ljubav, tu dobronamjernost na sve strane oko sebe.

Ja to radim kad god hodam po ulici.
Čuo si da je ova žena izjavila kako je njezin odnos s Bogom bio intelektualni umjesto baziran na ljubavi prema Gospodinu svim umom, srcem, dušom i tijelom...Tko od nas ovdje na forumu - i na ostalim forumima - ima takav odnos?

"Ne sudite da ne budete suđeni! - Isusova je opomena. OK, nisam sudac, ali me smeta tuđa glupost i naivnost, one me najviše "raspale". A trebam se sjetiti da je i za te osobe Isus umro...Da ih ljubi i više nego mene. Što je netko od Boga udaljeniji, On ga ljubi tim više - želi BAŠ SVAKOGA koga je stvorio imati uz sebe u vječnosti. I umjesto da kažem "Smiluj se, Isuse, toj osobi i blagoslovi ju" - ja joj zamjeram.

Vidiš, Fazlija, nisam ja "probušeno burence dobronamjernosti" koje rasipa tu dobronamjernost...A kad bi moj odnos s Isusom UVIJEK bio kakav On očekuje da bude...Eh...Di sam ja još na tom putu uspinjanja!! Na početku...valjda...2., 3. stepenica od 100? Nisam brojao, ali... :)

Čuo si da je ova žena izjavila kako je njezin odnos s Bogom bio intelektualni umjesto baziran na ljubavi prema Gospodinu svim umom, srcem, dušom i tijelom...Tko od nas ovdje na forumu - i na ostalim forumima - ima takav odnos?
Pravo da ti kazem, onu zenu nisam niti poslusao do kraja. Cim sam vidio da na pocetku nesto umuje, kritizira... nisam vise gledao.

I kritika je intelektualiziranje. Zato preporucujem da nase najbolje zelje (nasu dobronamjernost) sirimo oko sebe na sve strane prema svim bicima. I to je to, to svatko moze. Ako je nekome lakse da odrzi paznju na takvoj jednostavnoj praksi, moze slobodno u sebi ponavljati: ljubav, ljubav, ljubav ili volim, volim, volim...

Evo, probajte to raditi dok prolazite ulicom (pjeske, na biciklu ili u kolima, posve svejedno).

Hmmm...Ovako, Fazlija: Trebam preko pješačkog. Stanem, ali ne uz "zebru", više uz zid i čekam da - ako dolazi više automobila. Zar nije meni lakše, jednostavnije i jeftinije malo sačekati nego da tri, pet ili makar samo i jedan automobil mora stati, pa vozač mora mijenjati brzine itd. a meni se ipak nikada baš toliko ne žuri.
To je IZ OBZIRA PREMA VOZAČIMA.
Kažeš dobronamjernost. OK, moja namjera je dobra...Valjda. Ali ja ne "isijavam" iz sebe ništa. Razum mi to "šapuće"!

Ljubav koju osjecas prema svim stvorenjima, ne moze te niti "prozdirati" niti "razdirati", kako tvrde u onom priglupom videu. Ljubav prema svima te moze samo ispuniti s jos vise ljubavi. Nadahnuti te i ispuniti mirom i spokojem.

Pokusajte jednostavno, svaki put kada se toga sjetite, bilo gdje da ste (pa makar i sami u praznoj sobi) osjetiti ljubav i dobronamjernost prema svim zivim bicima, svim bozjim stvorenjima i zamisliti je da se ona siri iz vaseg srca na sve strane (gore, dolje, naprijed, nazad, u strane i sl.). A pogotovo to vjezbajte kada hodate ulicom punom ljudi, kada s nekim razgovarate i sl.

Vidjet cete da necete osjecati nikakva "razdiranja" i prozdiranja", nego veliko nadahnuce i srecu. U slucaju da vas netko mrko pogleda, posaljite mu jos vise ljubavi. U vasem srcu ce se pojaviti samilost prema svima, pa i prema onima koji vas mrko gledaju ili vas ne vole, a ne gorko plakanje i tuga. To je posve besmislena tvrdnja da Isus "gorko place jer nista nema gorega nego da nas odbace oni koje volimo". Ona osoba (bio to Isus ili bilo tko drugi) koja ima beskonacnu i bezuslovnu ljubav prema svima, nikada gorko ne place zbog nicega. Ona moze samo osjecati saosjecanje sto ne primamo njezinu ljubav i poslati nam jos vise ljubavi.

Dakle, onaj video - lazu! Tko zna kakvi sve naivni budalasi snimaju te videje. U zivotu nikada nisu niti pokusali njegovati i uzgajati ljubav prema svim stvorenjima i tu ljubav siriti prema svima. Jer da jesu, onda ne bi snimali onakve budalastine. Isus, ili bilo tko drugi, da iskreno voli sva bica, ne bi osjecao razdiranje, niti prozdiranje i ne bi plakao, nego bi se smijao od ushicenja i radosti.

Drugo, moguce je da je ta navodna zena doista tako nesto prozivjela, ali i tada je to njezina osobna vizija, na temelju njezinih (moguce krivih) shvacanja ljubavi. Iskustvo koje je u tom trenutku isplivalo iz njezine podsvjesti i moguce je da je obojeno njezinim ogranicenim shvacanjem ljubavi, duhovnosti, Isusa i sl. (iako sumnjam, cijel prica je izmisljena jer bi u suprotnom nju snimili kako to govori, a ne namontirali neke opcenite snimke uz govor spikreice... dakle, lazu dok zinu).

Nemojte nasjedati na provokacije manipulatora. Van na ulicu i sirite ljubav na sve strane oko sebe pa cete imati vlastito iskustvo. Nece vam nitko moci prodavati suplje price.

Hmmm...Ovako, Fazlija: Trebam preko pješačkog. Stanem, ali ne uz "zebru", više uz zid i čekam da - ako dolazi više automobila. Zar nije meni lakše, jednostavnije i jeftinije malo sačekati nego da tri, pet ili makar samo i jedan automobil mora stati, pa vozač mora mijenjati brzine itd. a meni se ipak nikada baš toliko ne žuri.
To je IZ OBZIRA PREMA VOZAČIMA.
Kažeš dobronamjernost. OK, moja namjera je dobra...Valjda. Ali ja ne "isijavam" iz sebe ništa. Razum mi to "šapuće"!
Ti mozes slobodno misliti sto god hoces, pa i to da propustas aute, iako imas prednost i oni bi tebe trebali propustiti. To je tvoja dobra volja da odustnes od svojeg prava u korist drugih.

To je samo jedna misao, kako kazes "saputanje" tvojeg vlastitog uma, koje moze, u ovom konkretnom slucaju, biti dobronamjerno, korisno i sl.
(u nekom drugom slucaju, npr. kada juris u bolnicu da jer ti je majka bolesna, ta ista misao moze biti posve budalasta, nepotrebna, pogresna i stetna).

No, ovo o cemu govorim nema toliko veze sa misljenjem. To je njegovanje ljubavi i dobronamjernosti u svakoj situaciji. Jednostavno zamislimo da osjecamo sve najbolje prema svakom bozjem stvoru i taj osjecaj sirimo na sve strane oko sebe. Ne trebamo se previse zamarati s time koliko daleko se taj osjecaj siri oko nas i sl. Bitna je namjera.

To moze svatko osjetiti i napraviti. Za to nam nije potrebna nikakva religijska pozadina. Potpuno je nebitno je li osoba musliman, krscanin, komunist, biciklist ili alpinist. I ateist moze zeljeti sve najbolje svima i taj osjecaj siriti na sve strane oko sebe.

Pa cak i dok trcimo u bolnicu jer smo primili iznenadnu vijest da nam je hitna pomoc odvezla majku... mozemo zeljeti sve najbolje svojoj majci na koju mislimo, svim prolaznicima pored kojih trcimao, svim autima koji prolaze, svim lijecnicima, portiririma, drvecu, pticama i mravima pored koji trcimo do bolnice svojoj majci.

Pokusajte siriti ovakvu ljubav i dobronamjernost. To je jednostavno, ali nije lako. Nas um je od rodjenja uvjezban da misli samo sebicne misli. Vrlo ga je tesko drzati dugo vremena u stanju da zeli samo sve najbolje svima (pa cak i ako to ukljucuje i nas same, kojima isto zelimo sve najbolje). Zato se ova ljubav mora malo vjezbati, malo kultivirati, njegovati. Ali se isplati.

Nemojte slusati one srcedrapajuce budalastine o tome kako ljubav boli, razdire i prozdire... Samo sebicnost boli, razdire i prozdire. Samo sebicna osoba moze plakati i naricati zbog gubitka. Osoba koja sve voli ne osjeca gubitak. Ona je tu i dalje za voljenu osobu, bez ikakve sebicnosti, bez ocekivanja. Nju ne zanima je li ljubav uzvracena ili nije, jer joj je dovoljna samo ljubav. Za neuzvracenu ljubav moze samo poslati jos vise ljubavi voljenoj osobi.

Naravno, mnogi ljudi pobrkaju sebicnost i ljubav pa onda optuzuju ljubav za plodove koje im je donijela sebicnost.

Ljubav daje jos samo vise ljubavi, srece i blagostanja. Osoba koja iskreno voli i zeli samo sve najbolje drugome, ne moze nikada biti razdirana i prozdirana ako njezina ljubav nije primljena. Moze samo voljeti jos vise i vise. Bez sebicnog ocekivanja.

Ovo je toliko glup i stetan video, da bi ga trebalo zabraniti... ako ne vec na You Tube-u, onda barem na ovom forumu.

Video nema nikakve veze s poticajem na iskrenu ljubav, dobronamjernost i saosjecanje prema svim bicima, prema svim bozjim stvorenjima. Bas suprotno, zeli slusaocu usaditi osjecaj krivice sto ne voli dovoljno Isusa (ili bilo koga drugoga, posve svejedno), sto nema dovoljno ljubavi i sl.

Osoba koja je radila ovaj lazni video sama nema ljubavi, ne zna sto je ljubav, ima izopacen pogled na ljubav. Zeli slusaocima usaditi osjecaj krivnje da bi ih kasnije lakse izrabljivala.

Nemojte nasjedati na ovakve provokacije. Ovakve jadne ljude treba sazaljevati, a ne od njih uciti.

umjesto baziran na ljubavi prema Gospodinu svim umom, srcem, dušom i tijelom...Tko od nas ovdje na forumu - i na ostalim forumima - ima takav odnos?
mislim da razumem srcem i dusom da ti potenciras, to jest osecanjima, ali umom mora da se razUMe, i zato "samo pricamo", jer je On Rec, Logos

Jao nama...meni!!! Tolikih propusta u mom životu!!! A drugih negativnpsti i grijeha? Da, da...Odem na ispovijed, ali što je s LJUBAVI, ljubavi barem prema Bogu, Iusu? Kako mu ja to pokazuje iskazujem? Zar pišući ovdje...po...drugim forumima?
Što ja to radim?

Toliko pričamo o Isusu. Samo pričamo...

.

ODBACILI BOGA OCA JEDINOGA YHVH
ZABORAVILI YHVH !!!
=========
Mnogi su ZABORAVILI Boga Jedinoga Oca YHVH
Jedinoga Stvoritelja svega, Jedinog Spasitelja,
a BEZ NJEGA – NEMA SPASA NIKOME!
_________

PONOVLJENI ZAKON 6,12

PAZI DA NE ZABORAVIŠ JAHVU koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

PONOVLJENI ZAKON 8,11

ČUVAJ SE DA NE ZABORAVIŠ JAHVU, BOGA svoga, zanemarujući njegove zapovijedi, njegove uredbe i njegove zakone koje ti danas dajem.

PONOVLJENI ZAKON 8,14

nemoj da se uznese srce tvoje i DA ZABORAVIŠ JAHVU, BOGA svoga,

koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva;

PONOVLJENI ZAKON 8,19

Ako li ZABORAVIŠ JAHVU, BOGA svoga, i pođeš za drugim bogovima

te njima budeš iskazivao štovanje, njima se klanjao, kunem vam se

danas da ćete zacijelo izginuti;

PONOVLJENI ZAKON 25,19

I zato kad te JAHVE, BOG tvoj, smiri od svih tvojih neprijatelja naokolo u zemlji koju ti JAHVE, BOG tvoj, daje u baštinu, izbriši pod nebom spomen na Amaleka.

NE ZABORAVI!

SUCI 3,7

I činili su Izraelci ono što JAHVI nije bilo po volji.

ZABORAVILI SU JAHVU, SVOGA BOGA, da bi služili baalima i aštartama.

1. SAMUELOVA 12,9

Ali oni ZABORAVIŠE JAHVU, BOGA svoga, i on ih predade u ruke Siseri,

vojvodi hasorske vojske, i u ruke Filistejaca, i u ruke moapskome kralju,

koji su vojevali na njih.

IZAIJA 51,13

ZABORAVIO SI JAHVU, SVOGA STVORITELJA, koji razastrije nebesa i koji zemlju utemelji; sveudilj strepiš, svaki dan, od tlačiteljeve jarosti. Kao da je pregnuo da te uništi. Ali gdje je sad jarost tlačiteljeva?

JEREMIJA 3,21

Čuj! Po goletima plač se čuje, zapomaganje djece Izraelove, jer skrenuše s puta svojega. JAHVU, BOGA SVOGA, ZABORAVIŠE.

JEREMIJA 13,25

To je sudba tvoja i dio tebi odmjeren –

riječ je JAHVINA - JER SI MENE ZABORAVIO i u laž se uzdao.

EZEKIEL 23,35

Stoga ovako govori JAHVE GOSPOD: `JER TI MENE ZABORAVI

i leđa mi okrenu, snosi sada svu svoju sramotu i bestidnost!`

--------------

.

1. IVANOVA 5,5-8 – TKO je ŠTO?
TKO je LOGOS?

=============

1. IVANOVA 5,5

Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj,
koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?

……………………

TKO JE POBIJEDIO SVIJET?

DA LI JE POBIJEDIO SVIJET ONAJ KOJI VJERUJE
DA JE SIN Yehoshua = BOG?
NE!

SVIJET JE POBIJEDIO ONAJ KOJI VJERUJE
DA JE SIN Yehoshua = SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH
i da NIJE = BOG
jer je Bog samo JEDAN – Otac YHVH

=============

1. IVANOVA 5,6

Ovaj je, koji dođe
VODOM I KRVLJU I DUHOM,
ISUS KRIST,
ne samo u vodi, nego u vodi i krvi;
i Duh je, koji svjedoči, jer je Duh istina.

…………………
KAKO JE SIN Yehoshua KRIST DOŠAO NA ZEMLJU?
DOŠAO JE VODOM, KRVLJU I DUHOM.

============

1. IVANOVA 5,7

Jer su trojica, što svjedoče u NEBU:

"OTAC,

RIJEČ

I

DUH SVETI;

i ova su trojica jedno,

…………………
POSTOJI SVJEDOČANSTVO NA NEBU.
TROJE JE NA NEBU.

1. NA NEBU JE BOG JEDINI YHVH.
2. BOG JEDINI YHVH IMA SVOJU RIJEČ KOJOM SVE STVARA.
RIJEČ JE BOG.
3. BOG YHVH IMA SVOGA DUHA.
BOG YHVH JE SVET I NJEGOV DUH JE SVETI DUH.

NA NEBU JE BOG YHVH – KOJI JE:
OTAC I NJEGOVA STVARALAČKA RIJEČ I NJEGOV SVETI DUH
KOJI ČINE JEDNOGA BOGA YHVH.

==========

1. IVANOVA 5,8

I troje je, što svjedoči na ZEMLJI:
"DUH, I VODA, I KRV;
I OVO JE TROJE JEDNO.

………………
POSTOJI SVJEDOČANSTVO NA ZEMLJI.
NA ZEMLJI JE BIO SIN Yehoshua.
I U Yehoshui Pomazaniku od Boga Oca YHVH JE:
1. DUH
2. VODA
3. KRV
NA ZEMLJI JE Yehoshua
SA SVOJIM DUHOM, VODOM I KRVLJU
SVJEDOČIO.

==========
Da ti još pomognem -

Imaš 2 svjedočanstva -

1. od Boga Oca YHVH SA NEBA - 1. IVANOVA 5,7

i
2. od SINA NA ZEMLJI - 1. IVANOVA 5:6,8
----------------

Riječ – Logos je „sastavni dio“ Boga Oca YHVH.

Yehoshua nema veze sa Logosom,

Sem te – što je i On – Yehoshua - stvoren PO YHVH riječi.

Nema stiha – Yehoshua je RIJEČ – Logos.

NEMA!

ZATO - iz gornjih razloga,

Niti jedan ozbiljni Teolog TTT, i još neki,

NE upotrebljava stih 1. IVANOVA 5,7

kao dokaz za TTT,
ili da je SIN = Riječ,

Jer mu okolina stihova (1. IVANOVA 5:6,8)
jasno ruši lažni nauk.

Nego – dapače – izbacuje taj stih!
-----------

pa u kom veku mislis da je taj stih ubacen?
očito nisi pažljivo pročitao što dadoh
NIJE UBAČEN !!!!

Da ti još pomognem -

Imaš 2 svjedočanstva -

1. od Boga Oca YHVH SA NEBA - 1. IVANOVA 5,7

i
2. od SINA NA ZEMLJI - 1. IVANOVA 5:6,8
----------------

Riječ – Logos je „sastavni dio“ Boga Oca YHVH.

Yehoshua nema veze sa Logosom,

Sem te – što je i On – Yehoshua - stvoren PO YHVH riječi.

Nema stiha – Yehoshua je RIJEČ – Logos.

NEMA!

ZATO - iz gornjih razloga,

Niti jedan ozbiljni Teolog TTT, i još neki,

NE upotrebljava stih 1. IVANOVA 5,7

kao dokaz za TTT,
ili da je SIN = Riječ,

Jer mu okolina stihova (1. IVANOVA 5:6,8)
jasno ruši lažni nauk.

Nego – dapače – izbacuje taj stih!
-----------

Nazad
Vrh