Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Brate, izgleda da si ti fulao forum. Tvoja nauka pari mi gnostička - dojam od svih tvojih pročitanih postova. Možeš li mi reći koje su ti knjige autoritet za tvoje učenje?Nisam bio pored Svetog trojstva vac ispred
Ljudski um ne može u potpunosti shvatiti otajstvo Trojstva. Onaj tko je pokušao potpuno razumjeti tajnu, izgubit će razum; ali tko bi zanijekao Trojstvo mogao bi izgubiti svoju dušu. A Handbook of Christian Truth (Westwood, NJ: F. H. Revell), 1953., str. 51-52
Ja sam stigao do 18 minute gledanja, i mogu reći jednostavno objašnjeno, a vi?Rugala se lonac padeli a oboje crni i zli
Mislim da Bog zna da je trojstvo teška materija, i da neko neznanjem neće izgubiti svoj život ili kako taj gore veli dušu, bilo da je trojičar ili antitrojičar. Nego nisam znao da ovaj forum može pustiti goste da pišu na forumu. Jedino što ja moram odobriti svaki tvoj post koji napišem. Ali ako na forumu nisam 10 sati, onda tvoj post mora nažalost toliko čekati, jer nisam bio na forumu. Znači s jedne strane forum daje mogućnost neregistriranim članovima da pišu, ali post mora od moderatora biti odobren. Samo da znaš, ako post ne bude odmah odobren nakon tvoga objavljivanja.ali tko bi zanijekao Trojstvo mogao bi izgubiti svoju dušu. A Handbook of Christian Truth (Westwood, NJ: F. H. Revell), 1953., str. 51-52
Draga Vjera,način na koji opisujete Boga je tjelesan gospodine Rise, u Bibliji nam Bog govori da naše misli nisu njegove i naši puti nisu njegovi puti
Izaija 55,8 "Jer misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti," riječ je Jahvina.
Isto tako Bog kaže da ne gleda kao što mi gledamo.
Ali Gospod reče Samuilu: ne gledaj na lice njegovo ni na visinu rasta njegova, jer sam ga odbacio; jer ne gledam na što čovjek gleda: čovjek gleda što je na očima, a Gospod gleda na srce. 1. Samuilova 16,7
Ne 7 ni 777 vec mnogo mnogo vise...CRO 1 Kings 22:21 Tada uđe jedan duh i stade pred Jahvu. 'Ja ću ga', reče, 'zavesti.' Jahve ga upita: 'Kako?' 22 On odgovori: 'Izaći ću i bit ću lažljiv duh u ustima svih njegovih proroka.' Jahve reče: 'Ti ćeš ga zavesti. I uspjet ćeš. Idi i učini tako!' (1 Ki. 22:21 CRO)U knjizi Otkrivenja postoji sedam duhova Božjih.. koji je od njih sišao na Djevicu Mariju -- ne vidite li možda da je pomalo apsurdno gledati tako tjelesno...
Draga Vjera,Neke stvari nam nisu date i Bog je to i rekao da će biti tako u Ponovljenom zakoniku 29,29
uostalom zašto bi se itko preopterećivao tuđim mišljenjem.. moje mišljenje je ta je Trojstvo biblijski nauk i da je Ellen White imala duhovne darove bez obzira na svoje mane i nedostatak u pogrešivosti... ne postoji čovjek bez mana, taj sebe laže -- sva sreća da imamo Isusa Krista Spasitelja i Otkupitelja, a onaj koji je klevetnik u Bibliji je nazvan sotona... dakle nikog ne treba preopterećivati moje mišljenje.
ja razumijem da vi gledate drugačije i da ste sigurni da vaša vjerska zajednica vidi to najbolje...no to je vaša stvar.
Također ne zanimaju me napadi na mene i opraštam ih jer čovjek je često rob svoje tjelesne prirode pa i naglosti i netrpeljivosti--. uostalom Isusa su razapeli -- a sluga nije veći od gospodara, veći je onaj koji je u meni nego onaj koji je u svijetu
Lijep pozdrav još jednom i Božji Blagoslov -- vjera
Po Bibliji niti su Bog tri osobe a niti Sotona nije nikakav pali anđeo, vjeruješ u dogme koje ne postoje u Bibliji, a koje su ljudi izmislili, mada nisu namjerno to napravili, jednostavno ne razumiju što zapravo Biblija govori, zato i nema jedinstva među kršćanima, jer nijedna crkva nije shvatila do kraja Bibliju, eto, to ti je činjenica.P.s. mislila sam na sujevjerje u kontekstu da kao neka osoba vjeruje u ispravnu dogmu a čini loše i misli da će niz nekih ceremonija ili vjerovanja prekriti zlo koje ona radi...ne znam ni ja zašto ljudi misle na taj način -- no tako je i u malim sektama...evo ti tvoji misle da će ih spasiti to što misle da imaju ispravno vjerovanje... mi ljudi smo ko mala dešpetljiva djeca ponekad...
Ali što se tiče Trojstva ja vjerujem da je ispravno i da je Kristovo božanstvo po svuda u Bibliji ...uostalom Biblija je Božja riječ a Isus Krist je Riječ.. cijela Biblija govori o Isusu Kristu koji je naš Spasitelj. Sotona, bivši najljepši arhanđeo Lucifer je ljubomoran na Isusa baš zato što je jednak sa svojim Ocem i trebao se njemu pokloniti i biti poslušan...
Nisam imala loše namjere kad sam postavila onaj citat o Trojstvu, već je u Biblijskoj lekciji koju sam čitala bio taj citat iz stare knjižice i pomislila kako je zaista to tako... I koliko daleko idu neki ljudi samo da bi bili u pravu...tko sije vjetar žanje oluju...to su besmislice
Pa i tvoja Ellen je nešto slično napisala, slično tom citatu:
Ljudski talent i ljudsko nagađanje pokušali su traganjem pronaći Boga. Mnogi su kročili tim putem. Najviši intelekt može se opterećivati sve dok se ne umori, u nagađanjima o Bogu, ali napor će biti uzaludan; i ostat će činjenica da čovjek traženjem ne može pronaći Boga. Ovaj problem nam nije dan da riješimo.” Loma Linde poruke, 253.
Samo da ti kažem zaista nisam htjela zvučati grubo i ako slučajno jesam molim te oprosti. Izgleda mi često, kako se ljudi koji drže do Trojstva i Kristova božanstva uvijek trebaju opravdavati ako obrane svoje uvjerenje i ne žele se povinovati drugoj strani. Uvijek su oni neki dogmati koji ne poznaju Bibliju i za nešto odgovorni. Čak ne mislim na sebe jer nisam po društvenim mrežama i samo sam par puta probala ovako nešto napisati vrlo kratko na par foruma...Moguće da i griješim ovisi o grupi ljudi kojom budeš okružen.Po Bibliji niti su Bog tri osobe a niti Sotona nije nikakav pali anđeo, vjeruješ u dogme koje ne postoje u Bibliji, a koje su ljudi izmislili, mada nisu namjerno to napravili, jednostavno ne razumiju što zapravo Biblija govori, zato i nema jedinstva među kršćanima, jer nijedna crkva nije shvatila do kraja Bibliju, eto, to ti je činjenica.
Gledaj, mene ne zanima u što tko vjeruje, razumiješ, zato niti nekoga ponizujem niti nekoga uzvisujem, samo sam rekao činjenicu, da po Bibliji niti su Bog neke tri doslovne osobe kako uči dogma o Trojstvu, a niti igdje piše da je Sotona neki pali anđeo, dapače, daj bilo koji citat o tome ako hoćeš ozbiljno o Bibliji raspravljati.Nisu to nikakve dogme, to tako govorite jer mislite da ćete time uniziti drugu osobu i učvrstiti svoje uvjerenje. Sve ja to razumijem, svi smo mi samo ljudi...
Božanstvo Isusa Krista vidi se po cijeloj Bibliji a i ovo da sotona nije pali anđeo su sve novokomponirani kritičari, bila je borba na nebu..
No, kao što je pisano mnogo gospoda, mnogo bogova kao i mnogo lažnih učitelja u posljednja vremena... sotona najviše od svega želi da netko kaže da ne postoji. Djeluje mi da je na kraju i istina da bez vizije narod propada
Ono što znam jest da postoji Otac i Sin i Sveti Duh koji proizlazi iz Oca i kojeg Otac daje Sinu.
Nekad osoba više ne odgovara jer jednostavno ne vidi smisao toga. Pisano je da ne odlazimo predaleko, to je besmisleno:
A ludijeh zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno. Titu 3,10: Čovjeka jeretika po prvome i drugom svjetovanju kloni se, Titu 3,11: Znajući da se takovi izopačio, i griješi, i sam je sebe osudio. Titu 3,12
Efrajim se udružio s kumirima: pusti ga! Hošea 4,17
Ljudska je izmišljotina da se s nekim trebaš raspravljati i ponavljati kao pokvarena ploča...
Niste me uvjerili u ništa. Neka je svako uvjeren u svoje. Želim vam svako dobro