Trojstvo

Vec jasno pise da je Bog JEDAN.

Da Bog je jedan ali na način JEDNOTE. Bog je "ehad" ali na način množine jer su slično "muž i žena" ehad ili jedno dok je udovac "jahid". Zar u pečetku stvaranja ne piše da Bog kaže "Načinimo čovjeka...". Izgovorio je množinu. Ja to umijem i dublje objasniti ali to čuvam za svoju knjigu jer se mojim uvidima neće niko kititi dok autorski ne objavim.

U svakom slučaju lijepo je da si se javila jer došlo je "novo svjetlo" i na tebe....što ne može stražarska kula mogu ja.

Da Bog je jedan ali na način JEDNOTE. Bog je "ehad" ali na način množine jer su slično "muž i žena" ehad ili jedno dok je udovac "jahid". Zar u pečetku stvaranja ne piše da Bog kaže "Načinimo čovjeka...". Izgovorio je množinu. Ja to umijem i dublje objasniti ali to čuvam za svoju knjigu jer se mojim uvidima neće niko kititi dok autorski ne objavim.

U svakom slučaju lijepo je da si se javila jer došlo je "novo svjetlo" i na tebe....što ne može stražarska kula mogu ja.

To je samo tvoja filozofija.
prema Bibliji Bog je jedan.
Rekao je da nacinimo jer je do njega bio Bozji Sin preko koga je Bog stvarao.
Dakle eto objasnjena je mnozina

Razlog zašto su se Židovi otuđili od doktrine Trojedinog Boga nalazi se u učenjima Mojsija Maimonidesa. Sastavio je trinaest članaka vjere koje su Židovi prihvatili uključenima u svoju liturgiju. Jedan od njih je 'vjerujem savršenom vjerom da je Stvoritelj, blagoslovljeno neka je Njegovo ime, apsolutan' (hebrejski, 'Yachid'). To Židovi svakodnevno ponavljaju u svojim molitvama, još od dvanaestog stoljeća, kada je živio Mojsije Maimonides. Ovaj izraz 'apsolutnog' je dijametralno suprotan Božjoj riječi koja s velikim naglaskom uči da Bog nije 'yachid,' što znači jedini, ili 'apsolutni', već 'echad,' što znači ujedinjeni. U Ponovljenom zakonu 6:4 Bog je za svoj narod postavio načelo vjere, koje je svakako superiornije od načela Mojsija Maimonidesa, utoliko što dolazi od samog Boga. Čitamo, Čuj Izraele, Gospodine, Bože naš, Gospodin je JEDAN,' naglašavajući smisao izraza 'jedan' ne koristeći 'yachid', što čini Mojsije Maimonides, već 'echad', što znači ujedinjeni.
Studies in Theology, Presbyterian and Reformed Publishing Company, Philadelphia, 1965., stranice 152, 153.

Sto to znaci da je Bog ujedinjen? Je l' to panteizam, da je Bog sve sto postoji? Pa onda ujedinjenjem pojedinih zasebnih dijelova, ukupnost svega sto postoji jeste Bog?

Sto to znaci da je Bog ujedinjen? Je l' to panteizam, da je Bog sve sto postoji? Pa onda ujedinjenjem pojedinih zasebnih dijelova, ukupnost svega sto postoji jeste Bog?

Ne, to ne znači to. Oprostite, ali na te fore hvataju anti-trinitarci i to kod mene ne prolazi, zapravo oni uče neki vid panteizma jer ne vjeruju u osobu Svetog Duha i time unižavaju Njegovo božanstvo.

Moje istraživanje me dovelo da je ispravno gledište da postoji Nebeski trio. I kao svako ljudsko biće ima pravo podijeliti svoja saznanja, a ako nekome smeta znači da je vođen sotonskim duhom netrpeljivosti.

Neka je svako uvjeren u svoje i neka proučava samostalno uz Božju pomoć.

365288007_959281811976756_5500514459389161617_n.jpg

Zadnje uređeno:

Ako vas zanima ova tema mislim da ovo nije loše predavanje.. iako na kraju svega pisano je:
Možeš li dubine Božje proniknuti, dokučiti savršenstvo Svesilnoga? Od neba je više: što još da učiniš? Od Šeola dublje: što još da mudruješ?
Job 11,7-8

https://www.youtube.com/watch?v=gkyXkSnQ9os

Joj bez_imena Fazlija ti je budist, nije ni monoteist, dvojičar, a kamoli trinitarac ησεν

Joj bez_imena Fazlija ti je budist, nije ni monoteist, dvojičar, a kamoli trinitarac ησεν

Da, kao nisam to primijetila καιnos, samo sam odgovorila čovjeku...

Uostalom, pa šta onda ako je budista možda se preobrati nikad se ne zna

Samo je jedan pravi put:
Ivan 14,6, Isus mu reče:
"Ja sam put i istina i život: nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni

Ivan 8,24, Stoga vam i rekoh: `Umrijet ćete u grijesima svojim.` Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.

Baš ti lijepa ova kapica znači vraćaš se katolicima, svaka ptica svome jatu leti ☺

To je malo cudno, da postoje 3 boga koji su ustvari jedno, a sva trojica su opet odvojeni od svijeta koji su navodno stvorili i kojem vladaju. Nije posve jasna veza i odnos tvorca i tvorevine.

Meni se cini da je trojstvo najbolje objasnjeno u monistickom shaivizmu, gdje se kaze da su beskonacna kozmicka svijest, njezina stvaralacka sila (ili volja) te proizvodi te stvaralacke sile (bica, predmeti i sl.) ustvari svi jedno s kozmickom svijescu iz koje su i nastali.

To je malo cudno, da postoje 3 boga koji su ustvari jedno, a sva trojica su opet odvojeni od svijeta koji su navodno stvorili i kojem vladaju. Nije posve jasna veza i odnos tvorca i tvorevine.

Meni se cini da je trojstvo najbolje objasnjeno u monistickom shaivizmu, gdje se kaze da su beskonacna kozmicka svijest, njezina stvaralacka sila (ili volja) te proizvodi te stvaralacke sile (bica, predmeti i sl.) ustvari svi jedno s kozmickom svijescu iz koje su i nastali.

Mogu vas razumijeti i ne smeta mi vaše mišljenje, ali svojim samostalnim istraživanjem sam došla do toga da bi bila teški lažov barem za sebe gledajući u kontekstu kršćanstva a da ne prihvatim neki vid trojstva. Čak sam na silu jednom rekla sebi pa ne može biti, nije logično na silu ću biti antitrinitarka jer mi to zvuči logično i nakon noćne molitve dobila sam čudan san neko filmsko platno i na njemu sva moja istraživanja i dokumenti se izlistavaju o tome, izgledalo je kao da mi je putem sna dato upozorenje da griješim kada tako razmišljam.

Isus nije oduvek postojao.
Postoji vreme kada je iznjedren iz Oca.

Jeste stvoren od Bozjeg bica, i zato ima Bozansku prirodu.
Ne kao andjeli i covek koji su stvoreni od drugacije tvari.

Nema dva Boga.
Bog je jedan, a Isus je njegov Sin iznjedren iz Ocevih grudi.

On je manji od Oca, i njemu podcinjen.
Bog ga je pred andjelima proglasio jednakim sebi, po telu.
Dao mu je moc da stvara, da ima silu zivota...itd..

Isus sam kaze ucenicima "MOJ OTAC JE VECI OD MENE"

Farisejima kaze "ON MI DADE STA CU KAZATI"

A u molitvi Ocu "OCE, HOCU DA I OVI KOJE SI MI DAO VIDE SLAVU KOJU SI MI DAO JER SI IMAO LJUBAV K MENI PRE POSTANJA SVETA"

Kad kažete da je Sin morao imati početak postojanja, da biste bili dosljedni, morate umanjiti Oca govoreći da On za vas nije bio Otac uvijek u svom postojanju.

Zadnje uređeno:
Budući da postoji samo jedan Bog, ispravno je reći da je Duh Sveti Duh Boga Oca, a ispravno je reći da je Duh Sveti Duh Isusa Krista. Međutim, Biblija nam također govori da Otac, Isus i Duh Sveti imaju različitu ulogu, i svaki ima drugačiju osobnost, i svaki ima različite karakteristike, i svaki od njih troje je u interakciji s ostalo dvoje, tako da je također ispravno reći da je svaki od njih troje osoba.
Postoje neki biblijski stihovi koji spominju samo Boga Oca (Malahija 2:10, Marko 12:32, Rimljanima 3:30, 1. Korinćanima 8:6, Efežanima 4:6, 1. Timoteju 2:5, Jakovljeva 2:19). Židovi, muslimani i unitaristi ukazuju na te stihove i tvrde da to dokazuje da su njihova vjerovanja ispravna.

Postoje i biblijski stihovi koji spominju samo Boga Oca i Boga Sina (Isusa).(Matej 11:27, Matej 16:27, Marko 8:38, Marko 13:32, Luka 1:32, Luka 10:22, Ivan 1:18, Ivan 3:35, Ivan 5:19, Ivan 5:20 , Ivan 5:21, Ivan 5:22, Ivan 5:23, Ivan 5:26, Ivan 6:27, Ivan 8:28, Ivan 10:36, Ivan 14:13, Ivan 17:1, 2Pe 1:17 , 1. Ivanova 1:3, 1. Ivanova 2:22, 1. Ivanova 2:23, 1. Ivanova 2:24, 1. Ivanova 4:14, 2. Ivanova 1:3, 2. Ivanova 1:9) Arijanci i binitarci ukazuju na njih i tvrde da to dokazuje da su njihova vjerovanja točna; ali Židovi i muslimani i unitaristi ignoriraju te stihove.

Tu su i stihovi koji spominju sve tri osobe Božanstva.(Matej 28:19, Ivan 3:34-35, Ivan 14:16-17, Ivan 15:26, Ivan 16:12-15, Djela 2:32-33, Djela 2:38-39, Djela 5:29 -32, Djela 19:5-8, Rimljanima 5:1-5, Rimljanima 8:9-11, 1. Korinćanima 12:3-6, 2. Korinćanima 1:20-22, 2. Korinćanima 13:14, Efežanima 1:13 -14, Efežanima 2:19-22, Efežanima 3:1-7, Efežanima 3:14-19, Efežanima 4:14-18, Efežanima 4:30 - 5:2, 1. Solunjanima 1:2-5, 1. Solunjanima 5:18-19, 2. Solunjanima 2:13, 2. Timoteju 1:3-14, Hebrejima 2:3-4, Hebrejima 6:4-6, Hebrejima 9:14, 1. Petrova 1:2, 1. Petrova 4: 14, 1. Ivanova 4:13-14, 1. Ivanova 5:5-6, Judina 1:20-21, Otkrivenje 1:4-6, Otkrivenje 5:6-7, Otkrivenje 14:12-13, Otkrivenje 22:16 -18) Arijanci i binitarci ignoriraju te stihove. Zašto? Iz istog razloga zbog kojeg Židovi, muslimani i unitaristi ignoriraju stihove koji spominju Boga Oca i Boga Sina (Isusa) - ti stihovi ne podržavaju ono u što oni žele vjerovati. Dakle, iz Biblije možemo pokazati da postoji jedan Bog, koji je također tri, Otac, Sin (Isus) i Duh Sveti. Ali tri što? Ne tri Boga, jer Biblija jasno kaže da postoji jedan Bog. Dakle, tri čega? To je ono s čime se ljudi bore. Koje riječi koristimo?Imajte na umu da vaš izbor riječi mora biti usklađen sa svim drugim doktrinama vaše vjere, jer ako nisu, stvarate probleme kada pokušavate preobratiti ljude na kršćanstvo. Riječ osobe učinkovito prenosi ideju bez stvaranja sukoba s bilo kojom drugom doktrinom. Iz tih razloga dobro je koristiti riječ osobe. Jedan Bog koji je tri osobe.

U krscanstvu su se vodile stoljecima rasprave o trojstvu i vjerovatno to pitanje nikada nece biti do konca razjasnjeno.

Za mene je Bog jedno beskonacno polje kozmicke svijesti iz kojega je sve nastalo i taj vid se naziva Otac (Izvor iz kojega je sve nastalo i u kojem sve opstaje).

Svako stvoreno bice je proizvod stvaralacke volje tog Oca pa tako u sustini nema razlike izmedju Oca i Sina. Sin nije samo povijesni Isus, nego svako stvoreno bice. Isus je samo potpuno toga bio svjestan i druge je ucio da toga budu svjesni. Zato je On bio ucitelj covjecanstva. Ali u sustini nema razlike izmedju Oca, Isusa kao sina bozjeg i bilo kojeg drugog bica kao sina bozjeg.

I na koncu Duh sveti jeste prisustvo Oca u ovom svijetu, prisustvo beskonacne kozmicke svijesti u svojoj vlastitoj tvorevini. No niti to nije trece i zasebno bice, nego samo razlicit vid Jednog. Tako su Otac, Sin i Duh jedno te isto. Cijelo otajstvo je u tome da izmedju Tvorca i tvorevine nema razlike. Krscani grijese kada misle da je samo Isus sin bozji. Svaki sin (ili kcerka) covjecji je ujedno i sin (ili kcer) bozji.

Nije fer ni sportski degradirati nečiji trud koji je pripremljen bez skrivenih motiva već prožet istinitom vjerom.
Sve je onako kako sam napisala.. sad vrijeđa li to ikog ili ne meni je istinski žao ako je tako.

Lijep pozdrav!

Uh, nisam imao namjeru ista degradirati. Samo sam iznio svoje misljenje o temi trojstva. Postujem trud prozet istinskom vjerom i ne vredja me nicije misljenje.

Kad kažete da je Sin morao imati početak postojanja, da biste bili dosljedni, morate umanjiti Oca govoreći da On za vas nije bio Otac uvijek u svom postojanju.

Ako je Isus stvoren na nebu, on u tom slučaju nije Otac, već posrednik u stvaranju preko koga je Bog Otac sve stvorio.
A on sam njega u početku - iznedrivši ga iz svog bića.

Ako je Isus večni ne stvoreni Bog, on onda jeste Otac zajedno sa Bogom I Svetim Duhom.

Meni nije bitno, jer to nije uslov spasenja.

Ako je Isus stvoren na nebu, on u tom slučaju nije Otac, već posrednik u stvaranju preko koga je Bog Otac sve stvorio.
A on sam njega u početku - iznedrivši ga iz svog bića.

Ako je Isus večni ne stvoreni Bog, on onda jeste Otac zajedno sa Bogom I Svetim Duhom.

Meni nije bitno, jer to nije uslov spasenja.

Mislim da ipak u kontekstu kršćanske vjere to jest zaista važno. Znam da se tu filozofira sa pojmovima rođen i stvoren ali ipak..
mišljenje da je stvoren daje predodžbu kao da je On stvorenje. Klanjati se stvorenim bićima je grijeh. Rimljanima 1:25 kaže: "Koji je istinu Božju pretvorio u laž, te štovao i služio stvorenju više nego Stvoritelju, koji je blagoslovljen zauvijek. Amen."

Sveto pismo i sestra White iznova izjavljuju da je Isus vrijedan našeg štovanja, stoga je nemoguće da On bude stvoreno biće.

Ako se npr. ova izjava pročita sa razumijevanjem i u svojoj cjelovitosti te uz pomoć Biblije koja je Božja Riječ dobivamo pravu sliku onoga što je pisac nadahnut Svetim Duhom htio reći:

Anđeli su protjerani s neba jer nisu htjeli raditi u skladu s Bogom. Pali su sa svog visokog položaja jer su htjeli biti uzvišeni. Došli su da se uzvise, a zaboravili su da njihova ljepota osobe i karaktera dolaze od Gospodina Isusa. Ovu činjenicu [pali] anđeli su htjeli zamagliti, da je Krist jedinorođeni Sin Božji, i došli su do zaključka da se ne trebaju savjetovati s Kristom.

”E.G.W. kaže da anđeli "ne bi radili u skladu s Bogom". Očigledno su zaboravili da je Gospodin Isus Svevišnji Bog, a njihova ljepota i veličanstvena svojstva potječu od Njega. Izaija 14:14 kaže da je Lucifer želio biti “kao Svevišnji”

----

Lijep pozdrav prijatelju nadam se da si dobro da li ima zvijezda na nebu?
Evo jedna prigodna:

Brzo se približavaju dani kada će biti velike nedoumice i zbunjenosti. Sotona, odjeven u anđeoske haljine, prevarit će, ako je moguće, i same izabrane. Bit će mnogo bogova i mnogo gospodara. Svaki vjetar doktrine će puhati. Oni koji su iskazali vrhunsko poštovanje "lažnoj takozvanoj znanosti" tada neće biti vođe. Oni koji su vjerovali intelektu, geniju ili talentu neće tada stajati na čelu redova. Nisu išli u korak sa svjetlom. Onima koji su se pokazali nevjernima neće tada biti povjereno stado. U posljednjem svečanom radu malo će velikih ljudi biti angažirano. Oni su sami sebi dovoljni, neovisni o Bogu i On ih ne može koristiti. Gospodin ima vjerne sluge, koji će u potresnom, ispitnom vremenu biti otkriveni. Sada su skriveni dragocjeni koji nisu prignuli koljena pred Baalom. Oni nisu imali svjetlo koje je u koncentriranom plamenu sjalo na vas. Ali možda će se ispod grube i neprivlačne vanjštine otkriti čista svjetlina pravog kršćanskog karaktera. Danju gledamo prema nebu, ali ne vidimo zvijezde. One su tu, učvršćene na nebeskom svodu, ali ih oko ne može razlikovati. U noći gledamo njihov pravi sjaj. 5T 080

Mislim da ipak u kontekstu kršćanske vjere to jest zaista važno. Znam da se tu filozofira sa pojmovima rođen i stvoren ali ipak..
mišljenje da je stvoren daje predodžbu kao da je On stvorenje. Klanjati se stvorenim bićima je grijeh. Rimljanima 1:25 kaže: "Koji je istinu Božju pretvorio u laž, te štovao i služio stvorenju više nego Stvoritelju, koji je blagoslovljen zauvijek. Amen."

Sveto pismo i sestra White iznova izjavljuju da je Isus vrijedan našeg štovanja, stoga je nemoguće da On bude stvoreno biće.

Ako se npr. ova izjava pročita sa razumijevanjem i u svojoj cjelovitosti te uz pomoć Biblije koja je Božja Riječ dobivamo pravu sliku onoga što je pisac nadahnut Svetim Duhom htio reći:

Anđeli su protjerani s neba jer nisu htjeli raditi u skladu s Bogom. Pali su sa svog visokog položaja jer su htjeli biti uzvišeni. Došli su da se uzvise, a zaboravili su da njihova ljepota osobe i karaktera dolaze od Gospodina Isusa. Ovu činjenicu [pali] anđeli su htjeli zamagliti, da je Krist jedinorođeni Sin Božji, i došli su do zaključka da se ne trebaju savjetovati s Kristom.

”E.G.W. kaže da anđeli "ne bi radili u skladu s Bogom". Očigledno su zaboravili da je Gospodin Isus Svevišnji Bog, a njihova ljepota i veličanstvena svojstva potječu od Njega. Izaija 14:14 kaže da je Lucifer želio biti “kao Svevišnji”

----

Lijep pozdrav prijatelju nadam se da si dobro da li ima zvijezda na nebu?
Evo jedna prigodna:

Brzo se približavaju dani kada će biti velike nedoumice i zbunjenosti. Sotona, odjeven u anđeoske haljine, prevarit će, ako je moguće, i same izabrane. Bit će mnogo bogova i mnogo gospodara. Svaki vjetar doktrine će puhati. Oni koji su iskazali vrhunsko poštovanje "lažnoj takozvanoj znanosti" tada neće biti vođe. Oni koji su vjerovali intelektu, geniju ili talentu neće tada stajati na čelu redova. Nisu išli u korak sa svjetlom. Onima koji su se pokazali nevjernima neće tada biti povjereno stado. U posljednjem svečanom radu malo će velikih ljudi biti angažirano. Oni su sami sebi dovoljni, neovisni o Bogu i On ih ne može koristiti. Gospodin ima vjerne sluge, koji će u potresnom, ispitnom vremenu biti otkriveni. Sada su skriveni dragocjeni koji nisu prignuli koljena pred Baalom. Oni nisu imali svjetlo koje je u koncentriranom plamenu sjalo na vas. Ali možda će se ispod grube i neprivlačne vanjštine otkriti čista svjetlina pravog kršćanskog karaktera. Danju gledamo prema nebu, ali ne vidimo zvijezde. One su tu, učvršćene na nebeskom svodu, ali ih oko ne može razlikovati. U noći gledamo njihov pravi sjaj. 5T 080

Isus je verdan poštovanja kao i Otac u oba slučaja, jer je po prirodi i autoritetu jednak Ocu, bilo da je deo njega samo ga po prirodi, ili da mu je da to stvaranjem.

I ono što je bitno, to je da verujemo u njega kao spasitelja.

Uh, nisam imao namjeru ista degradirati. Samo sam iznio svoje misljenje o temi trojstva. Postujem trud prozet istinskom vjerom i ne vredja me nicije misljenje.

Naravno, svatko od nas ima svoje mišljenje, ali ja sam postavila nešto što nije moje mišljenje, već nešto što svatko tko želi može istražiti čitajući Božju Riječ. Možda bi moglo pomoći nekoj pogubljenoj i zbunjenoj duši koja traži odgovore na pitanja koja možda u ovom životu ni neće u potpunosti dobiti jer tako je i pisano: Tajne su stvari u Gospoda, Boga našega. Objavljene stvari za nas su i djecu našu dovijeka Ponovljeni zakonik 29,29a

Nemam ništa protiv anti-trinitaraca, ima svugdje dobrih i loših ljudi to je do nečije osobnosti valjda, a ne uvjerenja. No, što se tiče kršćanstva takvo vjerovanje je s razlogom krivovjerje i nema se tu puno pričati više.

Svako dobro vama i lijep pozdrav! ☺

Oxfordski rječnik kršćanske crkve, Oxford University Press, 2005, opisuje Trojstvo kao "središnju dogmu kršćanske teologije".

Lingvističke studije pokazale su da genes nije povezan s glagolom gennao (začeti), već s pojmom genos (klasa ili vrsta). Dakle, riječ znači nešto poput "jedinstveno" ili "jedini". Da je pisac Biblije htio reći "jedinorođeni", upotrijebio bi grčku riječ monogennetos (vidi Moulton i Milligan). Činjenica da monogenes ne znači »jedinorođeni« može se lako vidjeti u odnosu na Hebrejima 11,17 gdje se Izaka naziva Abrahamovim monogenes. Izak nije bio jedini Abrahamov sin, on je također imao Jišmaela, svog starijeg sina.

DOKTRINA O TROJSTVU, Martin Luther:

Vidimo, dakle, da je Bog sačuvao ovu dogmu najprije kroz spise i sukobe apostola, a potom i kroz čuda, protiv đavla i njegovih bogohulnika. I čuvat će se i u budućnosti, da bez trunke sumnje vjerujemo u Boga Oca, Boga Sina, Boga Duha Svetoga. To je vjera koju svakodnevno ispovijedamo sa svojom djecom.

Zadnje uređeno:
.

GDJE U istinitoj
Božjoj Očevoj Jahvinoj Riječi – BIBLIJI,
PIŠE – koji stih
;

---------------------

1.

Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Bog?

Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam Bog! - ?

2.

Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?

Gdje je SD rekao – Ja sam Bog! - ?

3.

Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On sve stvorio?

Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?

4.

Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On sve stvorio?

Gdje je SD rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?

5.

Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da se ljudi

trebaju Njemu klanjati kao Bogu?

6.

Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljudi

trebaju Njemu klanjati kao Bogu?

7.

Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Alfa i Omega?

Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam A&0! - ?

8.

Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?

Gdje je SD rekao – Ja sam A&0! - ?

9.

Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Trojednaki,

BogoČovjek, Bog u tijelu, Bog se rodio, BogoRodica...?

10.

Bog Otac Bog SIN Bog SD?

11.

Da za spasenje treba vjerovati da je SIN Yehoshua Pomazanik = Bog?

12.

Da za spasenje treba vjerovati da je SD Bog?

13.

Da za spasenje treba vjerovati u TTT?

-------------

Da li imaš jasne nedvosmislene stihove za gornje???

Jer to gornje je temelj tvoje vjere!!!

Ako ti je to temelj – onda imaš u Bibliji masu takovih stihova.

ALI – ako nema takovih stihova - a NEMA IH –

onda tvoj nauk nije Biblijski.

Onda ti imaš dogmatski nauk – NE-Biblijski.

A pošto NIJE Božji Očev Jahvin,
onda je od Oca Laži!

Biblija jasno kaže na mnogo mjesta -
NE DODAJI NE ODUZIMAJ NE PREKO NAPISANOGA!!!
---------

Nazad
Vrh