B
bez_imena
Guest
Polikarp, koji je bio učenik apostola Ivana, bio je pogođen rimskim progonima kršćana. Kada je Polikarpu naređeno da zaniječe Krista, navodno je rekao: "Ja sam 86 godina služio Krista, i On me nikada nije izdao, zašto bih ja sada izdao Njega?". Polikarp je zatim živ spaljen na lomači, zajedno sa svojih dvanaest učenika.
Lionski biskup, Irinej, bio je Polikarpov najpoznatiji učenik:
Postoji jedan Bog, Stvoritelj—On koji je iznad svakoga Poglavarstva, i Moći, i Vlasti, i Vrline: On je Otac, On je Bog, On Utemeljitelj, On Tvorac, On Stvoritelj, koji je te stvari sam stvorio , to jest kroz Njegovu Riječ i Njegovu Mudrost .
Irenej, “Protiv krivovjerja”, knjiga 2, 175-185 CE.
Njegova Riječ, koja je Njegov Sin, po Njemu se objavljuje i očituje svima kojima se objavljuje; jer poznaju ga samo oni kojima ga je Sin objavio. Ali Sin, koji vječno supostoji s Ocem, od davnina, da, od početka, uvijek otkriva Oca anđelima, arkanđelima, silama, vrlinama i svima kojima želi da se Bog objavi.Irenej, “Protiv krivovjerja” knjiga 2, c. 175-185 CE.
Također sam u velikoj mjeri pokazao da je Riječ, odnosno Sin, uvijek bila s Ocem; i da je Mudrost također, koja je Duh, bila prisutna s Njim prije svega stvaranja”
Irenej, “Protiv krivovjerja,” knjiga 5, 175-185 CE.
https://www.youtube.com/watch?v=mFPAmZr-aBw
Lionski biskup, Irinej, bio je Polikarpov najpoznatiji učenik:
Postoji jedan Bog, Stvoritelj—On koji je iznad svakoga Poglavarstva, i Moći, i Vlasti, i Vrline: On je Otac, On je Bog, On Utemeljitelj, On Tvorac, On Stvoritelj, koji je te stvari sam stvorio , to jest kroz Njegovu Riječ i Njegovu Mudrost .
Irenej, “Protiv krivovjerja”, knjiga 2, 175-185 CE.
Njegova Riječ, koja je Njegov Sin, po Njemu se objavljuje i očituje svima kojima se objavljuje; jer poznaju ga samo oni kojima ga je Sin objavio. Ali Sin, koji vječno supostoji s Ocem, od davnina, da, od početka, uvijek otkriva Oca anđelima, arkanđelima, silama, vrlinama i svima kojima želi da se Bog objavi.Irenej, “Protiv krivovjerja” knjiga 2, c. 175-185 CE.
Također sam u velikoj mjeri pokazao da je Riječ, odnosno Sin, uvijek bila s Ocem; i da je Mudrost također, koja je Duh, bila prisutna s Njim prije svega stvaranja”
Irenej, “Protiv krivovjerja,” knjiga 5, 175-185 CE.
https://www.youtube.com/watch?v=mFPAmZr-aBw
Zadnje uređeno: