Izaija 9:6
Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.
Isus je slika Boga živoga.Ali na Zemlji on preuzima ulogu sluge,odriče se svoje jednakosti sa Bogom koju je imao prije toga i postaje čovjekom.To mnoge zbunjuje.Za Isusa u Hebrejima jasno piše da se odrekao svoje jednakosti sa Bogom i uzeo narav sluge.Kao takav morao je izvršiti misiju spasenja do kraja.Kad je Petar odsjekao uho rimskom vojniku Isus kaže da može u svakom trenutku dozvati legiju anđela ali to bi poništilo cijeli plan spasenja, jer bi upotrijebio svoje božanske atribute.Kasnije kad se vraća na nebo opet mu biva vraćeno sve božansko što nijedan anđeo,kerub ili ostala stvorenja nemaju.Sveprisutnost.Nije mogao biti sveprisutan u tijelu.Po Duhu se nastanjuje zajedno sa Ocem u svakom obraćenom vjerniku.
On je jednak Ocu.Kada kaže slika i otisak Božji...Kad promatraš 2 iste slike ne postoje razlike.Niti jedne.Ili je netko pogriješio kada u Izaiji kaže za Isusa da je Otac vječni
Svi anđeli su duhovi kao i Bog , Ivan 4:24 - Bog je Duh … po tome je jednak Bogu kao i Sotona , ali je Sotona htio da se uzvisi iznad boga .
Postoji i tekst koji kaže “ Eli Eli Lama sabaktani “ bože bože zašto si me ostavio . Pokazuje da je Bog napustio Kristovo tijelo - koliko primjera imate da nečisti duhovi vladaju nečijim tijelom ? Kao da niste te stihove čitali . Bog je cijelo vrijeme “ duh” bio u Kristu , i po potrebi je djelovao , kada bi Krist rekao Lazare izađi , otac ga je probudio , jer se Krist već prije tog djela zahvaljuje Bogu i kaže :
Iv 11:41b,42
41b) A Isus podiže oči i reče: »Oče, hvala ti što si me uslišao.
42 A ja sam znao da me svagda uslišavaš, ali rekoh to zbog mnoštva što okolo stoji; da uzvjeruju da si me ti poslao.«
(VB)
Apostol Petar je bio svjestan da Bog svjedoči čudima za svog sina i kaže Slijedeće :
Dj 2:22
22 Ljudi, Izraelci, čujte ove riječi: Isusa Nazarećanina, čovjeka kojega Bog pred vama potvrdi silnim djelima i čudesima i znacima koje, kao što i sami znate, Bog po njemu učini među vama,
(VB)
Da li vi možete shvatiti da je Krist morao biti običan čovjek da otplati grijeh običnog čovjeka Adama ?
Ili mislite da je Bog nepravedan kao mi Ljudi , da će primiti otkupninu i još uzeti i mito ?
Da tako su vas učili da je Bog sam sebe žrtvovao da otkupi ljudski grijeh - od koga ?
Od samog sebe ? Pa ljudi , vi imate košmar u glavama !
Jer šta kaže ezekijel ?
Ez 18:4
4 Gle, sve duše — one su moje; kako duša očevā, tako i duša sinova — one su moje. Ona duša koja zgriješi, ta će i umrijeti.
(VB)
Od koga onda Bog treba da otkupi vaše duše ?
Ne nego se sin pojavio u tijelu i žrtvovao to tijelo Ocu , tijelo je moralo biti covječije i nikako polubog i Bog , jer Adam nije izgubio božanski život .
Pavle ga spominja i kako ga uspoređuje s Adamom ?
1. Kor 15:45
45 Tako je i pisano: Prvi čovjek, Adam, posta duša živa; posljednji Adam — duh životvorni.
(VB)
Posljednji Adam ? Daklem bio je jednak Adamu , jer Bog nije nepravedan.
Znate li vi koliko teško je sad vama ispraviti ta kriva učenja ?
Moj susjed se našalio samnom bio je stariji 4 godine od mene i kada sam ja bio pet godina naučio me je brojati do deset ovako 1,2,4,5,3,6,8,9,7,10 , ja sam se sa ocem i starijom braćom svađao kad su mi rekli da nije tako !
Tako se sad i vi možete samnom svađati , a ja vam svaki put iznesem dokaze .
Znate koliko je meni trebalo vremena da naučim ispravno da brojim ?
Krenem da brojim pa mi uvjek dođe ono što sam prvo naučio !
Ni vama neće biti lako , ovdje je mnogo više gradiva !