Kad je Isus rekao da sve što on (Sin) vidi što Otac čini, čini i on sam....ako Otac stvara, čini čuda, bilo što, po tom stihu može i sam Isus. Ako može i Sin Božji činiti sve što i Otac, onda je on Bog....drugo u Otkrivenju se kaže: hvala, čast i slava Bogu i Janjetu. Izvini, ali hvala, čast i slava pripada samo Bogu, ali po Otkrivenju i Sinu, što opet govori da je božansko biće.
Razlika između njega koji je postao sin i sotone je to što je Sotona htio da smjeni boga sa njegovog prijestolja , a sin se ponizio .
Gle sad isti tekst citiramo a različito tumačimo :
Filipljanima 2:6-8
6 koji se, premda u obličju Božjem, nije otimao da bude jednak Bogu,
7 nego sama sebe obezvrijedi uzevši obličje sluge i postavši ljudima sličan.
8 I našavši se u obličju poput čovjeka, ponizi sam sebe postavši poslušan do smrti, smrti na križu.
(VB)
Vama je to dokaz da je on Bog , i da se ponizio da ne bude Bog , ali obličje božije je duh , tako prije nego je postao čovjek bio je anđeo , jer su anđeli duhovi .
Zato je Bogu bio sličniji od ljudi .
Tu treba spomenuti tekst koji opisuje kako je mesija dobio tijelo :
Heb 10:5-6
5 Zato, ulazeći u svijet, veli: Žrtvu i prinos ti ne htjede, nego mi tijelo pripravi;
6 paljenice i okajnice za grijeh ne ugodiše ti.
(VB)
I sad da pojasnimo - u koji svijet je ulazio ?
U ljudski svijet !
Pošto je bio duh potrebno mu je bilo tijelo inače ne bi mogao odraditi svoj posao .
Ali su Židovi prepravili psalme koji o tome govore i tu ste i vi svjedoci protiv njih :
Ps 40:6
6 Ni žrtva ni prinosnica nije ti mila — uši si mi otvorio — paljenicu i okajnicu ne išćeš.
(VB)
Tako će rijetko koji Židov prihvatiti pavlovo svjedočenje , jer se ne slaže s njihovim psalmima .
Moje svjedočenje o Isusu Kristu jeste da je on “ posvojeni sin božiji i on je jedini sin božiji “
Psalam 2:7,8
Ps 2:7-8
7 Objavljujem odredbu: Gospod mi reče: ‘Ti si Sin moj, ja te danas rodih.
8 Išći u mene, i dat ću ti narode u baštinu, i krajeve zemaljske u posjed tebi.
(VB)
Ovaj psalam pokazuje kako je kao odrastao postao sin a to se događa jedino zakonski i posvajanjem .
Nakon što je proglašen sinom , silazi na zemlju te prima tijelo i postaje čovjek - ne Bogočovjek , jer sva su čuda učinjena od oca .
Adamov grijeh se morao otplatiti sa jednakom vrijednosti a ne s većom .
Tako da je žrtvovao ljudski život a ne božanski život .
Ubili su običnog bezgriješnog čovjeka koji je bio jednak Adamu .
Apostol Pavle uspoređuje prvog i posljednjeg Adama.
Tako da vi ipak tapkate u mraku .
Čak šta više izjednačavanje mesije sa pravim Bogom je bezakonje zbog kojeg će vas taj vladar proglasiti kao one koje ne poznaje .
( Matej 7:21-23)
Zašto se taj tekst odnosi na njegove sljedbenike ?
Zato što mu oni odgovaraju da su u njegovo ime činili čudesa i izgonili nečiste duhove iz ljudi .
Razmišljate li vi o biblijskom tekstu koji pročitate ?