Makarios
Član
- Reakcijski bodovi
- 85
- Bodovi
- 0
Lovac Istine ti je citirao 1. Kor 24 da je Isus Mudrost Božja
Evo jednog citata iz Luka 11,49: "Zato i reče mudrost Božja: "Poslat ću im proroke i vjesnike; od njih će jedne pobiti druge progoniti.
Ako pogledaš paralelne stihove u druga tri evnađelja, vidjet ćeš da tamo umjesto mudrost Božja stoji Isus. Ako već braniš subotu, onda EGW na dva tri mjesta veli da se Izreke 8,22-30 odnosi na Isusa.
Ja sam diskutivao o suboti a nisam je branio. Da li trbam da je branim? Zasto? Kome treba moja odbrana?
Predpostavljao sam da je tvoje insistiranje o mudrosti kao argumenat bio zasnovan na pisanju adventistickog proroka Ellen White, ali nisam bio 100% siguran. Sada sam siguran da i izjava nekih antitrinitaraca ovde, da je Hristos imao istu prirodu kso i Otac doslo iz njenih spisa.
Ok, nacitao sam se i tih diskusija i prepirka po Facebook-u i jedni je citiraju u korist Trojstva a jedni protiv. I shvato sam iz jednog predhodnog posta da si nakon 15 godina napustio tu crkvu. Ali izgleda da se jos jednom rukom drzis za nju. Zar ti je to potrebno?
Ako nemas Sola scriptura za nesto, onda sta ce ti bilo koji prorok bio istiniti ili neistiniti?
Ako se ni jednim biblijskim argumentom nisi potrudio da objasnis zasto je Hristos Bog i zasto ima istu prirodu kao Otac, onda i te izjave nemaju nikakvu vrednost pa bilo od koga dolaze.