Učenja Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana - Šta je knjiga Učenje i Zaveti ?

• Pokretač teme Pokretač teme Nefi
  • Datum početka Datum početka
U originalu nije pisalo Jehova, već YHWH tetragramaton.
Čemu je bliži tetragramaton JHWH - Gospod ili Jehova ?
Da li ste istražili to ime ? Kako je to u svakodnevnim imenima Židova ? Židovi su u imena svoje djece stavljali i božije ime :

JEHOV
Jehovahaz3059
Jehovas3060
Jehoviada3077
Jehovjakin3078
Jehoviakim3079
Jehovjarib3080
Jehovnatan3083
Jehovsaf3084
JehovAdah3085

Brojevi vam pokazuju u bibelhub , gdje se nalazi u originalu to ime . Ali to za vas ne važi .
Jer kaže Isus da nije svakome dano :
Mt 13:10-11
10 Pristupiše mu učenici te rekoše: »Zašto im u prispodobama govoriš?«
11 A on im, odgovorivši, reče: »Vama je dano spoznati tajne kraljevstva nebeskoga, a njima nije dano.
(VB)

Tako je to i od vas skriveno.

Nećete ime nema ni života !

Po čemu ste vi bolji od tadašnjih Židova , koji su se Kristovom podučavanju protivili ?

Oni su se također bojali da će im se oduzeti ono što su imali -
Iv 11:48
48 Ako ga pustimo tako, svi će uzvjerovati u nj pa će doći Rimljani i oduzeti nam i ovo mjesto i narod.«
(VB)

Daklem vaše protivljenje je iz straha da ne izgubite tu lažnu slavu kod naroda .

Možda, ali to ne čini "Jehova" ispravnim izgovorom YHWH.
Pitanje je da li vi uopće tražite ispravan izgovor ?

Jer Krist kaže Slijedeće :
Mt 7:8
8 Jer svatko tko išće, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca, otvorit će se.
(VB)

Ja sam čak otkrio da pored Hebreja , i Skandinavci izgovaraju ispravno božije ime Jèhòvá

Zanimljivo je da u hebrejskim imenima postoje imena koja u sebi imaju dio božijeg imena “Jeho” ali postoje i ona koja sadrže “Jah” , za taj dio se tvrdi da je skraćeni oblik imena .
Čak ga i vi ponekad koristite a da ni ne znate .
Kad kažete Aleluja, a na hebrejskom je to “halelujah”
Daklem prevareni ste sa imenom “GOSPOD”

Pa vas pitam zašto ga ne biste svjesno koristili ?
Uzmimo neki psalam : katolička Biblija :
PRVA KNJIGA LJETOPISA 16, 36
Blagoslovljen Jahve, Bog Izraelov, od vijeka do vijeka!' Sav narod neka kaže: 'Amen! Aleluja!'"

TOBIJA 13, 18
Njegove će ulice kazivati: ‘Aleluja!’ i klicat će: ‘Blagoslovljen Bog, uzvišen dovijeka.’«

PSALMI 104, 35
Nek' zločinci sa zemlje nestanu i bezbožnika nek' više ne bude! Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja! Aleluja!

PSALMI 105, 45
da čuvaju naredbe njegove i zakone da mu paze. Aleluja!

PSALMI 106, 1
Aleluja! Hvalite Jahvu jer je dobar, jer je vječna ljubav njegova!

PSALMI 106, 48
Blagoslovljen Jahve, Bog Izraelov, od vijeka dovijeka! I sav narod neka kaže: "Amen! Aleluja!"

PSALMI 111, 1
Aleluja! ALEF Hvalit ću Jahvu svim srcem svojim BET u zboru pravednika, u zajednici njihovoj. GIMEL

PSALMI 112, 1
Aleluja! ALEF Blago čovjeku koji se boji Jahve BET i koji uživa u naredbama njegovim: GIMEL

PSALMI 113, 1
Aleluja! Hvalite, sluge Jahvine, hvalite ime Jahvino!

Ostale Biblije na hrvatskom ne sadrže tu riječ osim u Otkrivenju , što je dokaz da je Biblija kopirana bez imena da bi se prilagodila novom Bogu zvanom Gospod !

Tako je kršćanstvo postalo lažna religija koju će Bog ukinuti , jer u Otkrivenju piše Slijedeće :
Otk 17:16

16 I deset rogova koje vidje na Zvijeri — tȋ će zamrziti bludnicu i opustošiti je i ogoliti; i mesa će se njezina najesti i ognjem je spaliti.
(VB)

Daklem vi ste lažni kršćani koje će države ovog svijeta ukinuti - na silu !

Ne tražim pravi izgovor jer ne smatram pravi izgovor bitnim za svoje spasenje. Apostoli nikada nisu Boga nazivali YHWH pa ne vidim da im je išta falilo. YHWH ima značenje na hebrejskom, na drugim jezicima se to značenje gubi.

Ako Nije tako , zašto su onda Židovi mijenjali psalam 40:6 u “ uši si mi otvorio “ umjesto “ tijelo si mi pripravio “ ha ?

Zašto je onda pismo napadnuto ako je svejedno šta piše ?

Zašto Pavle kaže da zli razgovori kvare korisne navike ?

Zašto bi Bog objavljivao uopće u Izaiji 42 : 8 da svoju slavu drugima ne da ?
Izaija 42:8
Ja sam Jehova. To je moje ime. Nikome neću dati svoju slavu niti ću dati da se čast koja pripada meni iskazuje rezbarenim kipovima

Ili izaija 48:9-11
No radi svog imena obuzdat ću svoj gnjev, suzdržat ću se radi svoje časti i neću te istrijebiti. 10 Pročistio sam te, ali ne kao srebro. Iskušao sam te dok si se talio u peći nevolje. 11 Radi sebe, radi sebe ću učiniti ono što sam naumio. Zar ću dopustiti da se moje ime sramoti? Nikome neću dati svoju slavu!

Zato vam i umiru bolesnici kad se okupite i molite za njih , jer se molite Gospod -u a ne spominjete ime Jehova .

I kad to vidim odmah se sjetim proroka Ilije kako se rugao balovim prorocima , pa vam se rugam kao i on .

Jer moliti za bolesnika za koga vi molite Gospoda, bi učvrstilo vašu laž .

Mnogi bi mislili da Gospod nešto čini … zato vam molitve bivaju ne uslišene , jer Bog ne da slavu drugim imenima osim njegovom .

Sad u vašim Biblijama piše Gospod , ali zar ste tako slijepi da ne vidite da je tu netko izmijenio tekst ?

Tako neka vam i bude !
Isus nije učio da Boga nazivamo imenom Jehova nego titulom Oca našeg Nebeskog. Bog, naš Otac Nebeski je od Isusa Hrista objavljen. "Jedinorođeni Sin, koji je Ocu u naručju, on ga je obznanio." (Jov 1:19)
Da je Bog naš Nebeski Otac bio Jehova, ne bi bilo potrebe da ga On obznani, jer su svi Jevreli tada znali ko je Jehova Bog.
Isus je Jehova Bog, koga je Otac poslao da sklopi savez sa Izraelom. On ga je zastupao u svemu. Do Njegovog dolazka na zemlju bilo je tako. On nam je danas obzanio Boga Oca i zapovedio da samo njega prizivamo i to sa "Oče naš", jer On je bukvalni Otac našeg Duha.

"Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja." (Isaija 43:11)
"I ni u kom drugom nema spasenja, jer nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela apostolska 4:12)

"Ovako kaže Jehova, Otkupitelj vaš, Sveti Bog Izraelov...” (Isaija 43:14)
"Jer znate, otkupljeni ste... dragocenom Hristovom krvlju." (1. Petrova 1:18,19)

"Neka i drveće šumsko radosno usklikuje zbog Jehove, jer je došao da sudi zemlji." (1 Dnevnika 16:33)
"Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu." (Jovan 5:22)

"Ja sam Jehova koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije." (Isaija 44:24)
"Na svetu beše, i svet kroz njega posta." (Jovan 1:10-12)
"Jer je u njemu stvoreno sve što je na nebesima i na zemlji, sve vidljivo i nevidljivo,." (Kolosanima 1:15-20)

"Zakleo sam se samim sobom, u pravednosti je reč izašla iz mojih usta, i neće se vratiti, da će se svako koleno saviti preda mnom i da će mi se svaki jezik zaklinjati, (Isaja 45:23)
"Zato ga je Bog i uzvisio i dao mu ime koje je iznad svakog imena, da se u Isusovo ime savije svako koleno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom." (Filipljanima 2:9-11)

A sada o lečenju bolesnih. Isusovi učenici su činili velika čuda u ime Isusa Hrista, jer su imali vlast sveštenstva koje su dobili od Isusa Hrista.
"I dozvav svojih dvanaest učenika dade im vlast nad nečistim duhovima da ih izgone, i da leče svaku bolest i svaku slabost." (Mateja 10:1)

Nije tačno da naši bolesnici umiru. Ja sam video velika čida i mnoga isceljenja kod nas u crkvi i savo isceljenje je učinjeno u ime Isusa Hrista i sa vlašću koju su apostoli dobili od Hrista.

A ako neko umre, umre u Hristu, jer ako nas Duh sveti nadahne da će neko biti isceljen, biće isceljen, a ako nas Duh nadahne da je došao kraj, onda će isto tako biti. Tu je veoma bvažno vršiti Božju volju, jer smrt nije kraj. Kao što stoji napisano:

"A starešine crkve, dvojica ili više njih, treba da se pozovu, i da se mole i polože svoje ruke na njih u ime moje; i ako umru u meni će umreti, a ako žive u meni će živeti." (UiZ 42:44).

"Polaži svoje ruke na bolesne, i oporaviće se." (UiZ 66:9)

U originalu nije pisalo Jehova, već YHWH tetragramaton.
To je zato jer Jevreji tog vremena nisu pisali vokale. Ipak su vokali postojali, ali radi ne izgovanja tog svetog imena su to zaboravili. Mi verujemo da je pravilno izgovanje tog imena "Jehova".

"Jedinorođeni Sin, koji je Ocu u naručju, on ga je obznanio." (Jov 1:19)
Da je Bog naš Nebeski Otac bio Jehova, ne bi bilo potrebe da ga On obznani, jer su svi Jevreli tada znali ko je Jehova Bog.

Isus je Jehova Bog, koga je Otac poslao da sklopi savez sa Izraelom.

"Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja." (Isaija 43:11)
Kako možete citirati izjave Jehove boga i primjenjivati ih na Jehošua sina njegovog .

Recite mi kada je Abraham svoga sina trebao žrtvovati , da li je Izak bio Abraham?

Bog mu je rekao da prinese svoga sina Bogu na žrtvu , da dokaže da vjeruje Bogu da on može uskrsnuti čovjeka .

I povjerova Abraham Bogu i to mu se uračuna u pravdu .

Zašto sad spominjem Abrahama ?

Zato što je Bog napravio usporedbu i žrtvovao svoga sina , da i on pokaže da vjeruje nama , nama koji ga prihvaćamo kao spasitelja .

Kako je Jehova spasitelj ?
Tako što je Jehošua došao njegov sin , da sebe žrtvuje za grijeh Adamov .

Kada bi Isus bio Jehova , onda bi to značilo da je sam sebi otac .

Halo halo , da samome sebi prinese žrtvu ?

Nego je sad za vas otac bez imena , a Isus je i Jehova i Jehošua .

To se zove košmar !
Vaša logika je da su Židovi znali tko je Jehova , a nisu razumjeli pismo ?
Nisu znali kako je mesija sin Davidov a gospodar ?
Gle ovo :
Mt 13:10-11
10 Pristupiše mu učenici te rekoše: »Zašto im u prispodobama govoriš?«
11 A on im, odgovorivši, reče: »Vama je dano spoznati tajne kraljevstva nebeskoga, a njima nije dano. (VB)

Po čemu su oni poznavali boga kad nisu razumjeli ni pismo , čak ni učenici nisu razumjeli dok im Isus nije objasnio .

Nitko nije poznavao boga ,

jedini ljudi koji su imali uvid u božiju silu su bili proroci i to jedan dva u cijelom Izraelu .

Kako vješto zaobilazite istinu .

Vi polazite iz stavova šta nisu vjerovali farizeji pa onda kontrirate njihovim ne vjerovanjima .

Zamjene vam ime Jehova sa riječju Gospodin i vi ste svi u banani . Niste u stanju preispitati istinu i laž .

To je zato jer Jevreji tog vremena nisu pisali vokale. Ipak su vokali postojali, ali radi ne izgovanja tog svetog imena su to zaboravili. Mi verujemo da je pravilno izgovanje tog imena "Jehova".
A istoričari vjeruju da je izgovor "Jahve".

Kako možete citirati izjave Jehove boga i primjenjivati ih na Jehošua sina njegovog .
Mi verujemo da je to tako jer se Isus javio Josephu Smithu i Oliveru Cowderiju u Hramu i to u više navrata rekao da je On spasitelj, Gospod i Jehova.

"Poslušaj, o narode crkve moje, govori glas onoga koji boravi na visini i čije su oči nad svim ljudima." (UiZ 1:1 Otkrivenje dato 1831. god,)

"Gle, ja sam Bog, osvrnite se na reč moju, koja je živa i moćna, oštrija od dvosekla mača..." (UiZ 6:1,2 Otkrivenje dato 1829. god.)

"... čuj reči Isusa Hrista, Gospoda tvoga i Otkupitelja tvoga. Jer gle, govorim ti oštrinom i moću, jer moja je ruka nad celom zemljom." (UiZ 15:1 Otkrivenje dato 1829. god,)

"Ja sam Alfa i Omega, Hrist Gospod; da, ja sam On, početak i kraj, Otkupitelj sveta. Ja, pošto izvrših i svrših volju onoga čiji sam, i to Očevu volju za mene – učinih to da bih sve mogao da potčinim sebi. A zaista svaki čovek mora da se pokaje ili da trpi, jer ja, Bog, sam beskrajan." (UiZ 19:1-4 Otkrivenje dato 1829. god.)

"Poslušajte glas Isusa Hrista, Otkupitelja vašega, velikog Jehovu, čija ruka milostiva izvrši pomirenje za vaše grehe." (UiZ 29:1 Otkrivenje dato 1830. god.)

1832 g. Joseph Smith i Sidni Rigdon imaju viđenje od Isus Hrista. U kome vide Isusa koji sebe prestavlja kao Jehova Bog.

"Veo je sklonjen sa uma našeg, i oči razumevanja našeg su se otvorile. Videsmo Gospoda kako stoji na naslonu govornice, pred nama; a pod nogama Njegovim beše delo popločano od čistog zlata, boje ćilibara. Oči Njegove behu kao plamen ognjeni; kosa na glavi Njegovoj beše bela kao čisti sneg; lice Njegovo sijaše više od sjaja sunčevog; a glas Njegov beše kao huka velikih voda, i to glas Jehovin koji govori: Ja sam prvi i poslednji; ja sam onaj koji živi, ja sam onaj koji beše pogubljen; ja sam vaš zastupnik kod Oca." (UiZ 110:1-4)

Naravno vi smete da verujete drugačije.

Mi verujemo da je to tako jer se Isus javio Josephu Smithu i Oliveru Cowderiju u Hramu i to u više navrata rekao da je On spasitelj, Gospod i Jehova.

"Poslušaj, o narode crkve moje, govori glas onoga koji boravi na visini i čije su oči nad svim ljudima." (UiZ 1:1 Otkrivenje dato 1831. god,)

"Gle, ja sam Bog, osvrnite se na reč moju, koja je živa i moćna, oštrija od dvosekla mača..." (UiZ 6:1,2 Otkrivenje dato 1829. god.)

"... čuj reči Isusa Hrista, Gospoda tvoga i Otkupitelja tvoga. Jer gle, govorim ti oštrinom i moću, jer moja je ruka nad celom zemljom." (UiZ 15:1 Otkrivenje dato 1829. god,)

"Ja sam Alfa i Omega, Hrist Gospod; da, ja sam On, početak i kraj, Otkupitelj sveta. Ja, pošto izvrših i svrših volju onoga čiji sam, i to Očevu volju za mene – učinih to da bih sve mogao da potčinim sebi. A zaista svaki čovek mora da se pokaje ili da trpi, jer ja, Bog, sam beskrajan." (UiZ 19:1-4 Otkrivenje dato 1829. god.)

"Poslušajte glas Isusa Hrista, Otkupitelja vašega, velikog Jehovu, čija ruka milostiva izvrši pomirenje za vaše grehe." (UiZ 29:1 Otkrivenje dato 1830. god.)

1832 g. Joseph Smith i Sidni Rigdon imaju viđenje od Isus Hrista. U kome vide Isusa koji sebe prestavlja kao Jehova Bog.

"Veo je sklonjen sa uma našeg, i oči razumevanja našeg su se otvorile. Videsmo Gospoda kako stoji na naslonu govornice, pred nama; a pod nogama Njegovim beše delo popločano od čistog zlata, boje ćilibara. Oči Njegove behu kao plamen ognjeni; kosa na glavi Njegovoj beše bela kao čisti sneg; lice Njegovo sijaše više od sjaja sunčevog; a glas Njegov beše kao huka velikih voda, i to glas Jehovin koji govori: Ja sam prvi i poslednji; ja sam onaj koji živi, ja sam onaj koji beše pogubljen; ja sam vaš zastupnik kod Oca." (UiZ 110:1-4)

Naravno vi smete da verujete drugačije.
Da čuo sam za Josefa Smitha , čak sam vidio i snimke kako stvara čuda u ime Isusa Krista .

Ali ste zanemarili Isusova upozorenja o dolasku lažnog Isusa Krista u njegovo ime .

Mt 24:3-5

3 A dok je on sjedio na Maslinskoj gori, pristupiše mu učenici nasamo govoreći: »Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega dolaska i svršetka svijeta?«

4 I Isus im, odgovorivši, reče: »Pazite da vas tko ne zavede!

5 Jer mnogi će doći u moje ime govoreći: ‘Ja sam Krist!’, i mnoge će zavesti.
(VB)

Njegov povratak je trebao biti na oblacima a ne utvara s novim uputama .

Dj 1:11
11 I oni rekoše: »Ljudi, Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus, koji je od vas uzet u nebo, isto će tako doći kao što ste ga vidjeli da u nebo odlazi.«
(VB)

I može biti lijepo činiti čuda i liječiti , sve uokolo , ali kada je Isus liječio , on je dao vlast i njegovim učenicima da liječe ljude .

Gdje ima zapisano da su i braća Josefa Smitha nekoga izliječili ?

Ako je doista bila božija sila , zašto se nije raširila kao u slučaju kada je Isus liječio sve oko sebe ?

Zašto su mogli i učenici da liječe i da izgone nečiste duhove .

Daklem ne radi se o povratku Kristovom , niti je itko osim njega mogao liječiti .

Zašto i druga braća i sestre nisu dobili svetog duha , da liječe , i izgone nečiste duhove ?

Možete li mi odgovoriti ?

Da čuo sam za Josefa Smitha , čak sam vidio i snimke kako stvara čuda u ime Isusa Krista .
KAŽETE:

"A dok je on sjedio na Maslinskoj gori, pristupiše mu učenici nasamo govoreći: »Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega dolaska i svršetka svijeta?«

(VB)
Njegov povratak je trebao biti na oblacima a ne utvara s novim uputama."

ODGOVOR:

Prvo vizija Isusa Hrista nije Njegov povratak, a takvu viziju je imao i Pavle. Po vašoj teoriji Isus se ne obajavljuje nikom, a znamo da je On davao objave apostolima i upute za Njegovu Crkvu. A Javio se i apostolu Jovanu kako čitamo u otkrivenju u prvoj glavi.

A lažni Hristi su oni koji obećavaju spas bez Isusa Hrista. A Sotona se nikada nije javljao niti će ikada doći u obličju Isusa Hrista, jer On Njega mrzi. Kada je Isus Hirist izterao đavole, fariseji su ga optužili da to čini silom đavola. Isus je odgovorio: „Bilo koje carstvo koje je podeljeno“, rekao je, „postaće napušteno i ... porodica koja je podeljena neće opstati“. A zatim veliki vrhunac njegovih reči: „Dakle, ako Sotona izgoni Sotonu, onda je Sotona podeljen u sebi. Kako onda može da opstane njegovo kraljevstvo? "(Matej 12: 25-26).

Ako nas bilo šta uči da odbacimo i oteramo Sotonu, i da volimo, obožavamo i služimo Spasitelju, kako može onda to biti od đavola? Da je tako, bio bi Sotona podeljen u sebi i uništio bi svoje carstvo, a Isus je izjavio da to ne može biti.

Tačno je da će se Isus vratiti sa Neba i doći u slavi, ipak objava ili vizija od Njega ne znači da je On već došao.

PITANJE:
"Gdje ima zapisano da su i braća Josefa Smitha nekoga izliječili?

Ako je doista bila božija sila , zašto se nije raširila kao u slučaju kada je Isus liječio sve oko sebe ?"
ODGOVOR:

Joseph Smith je činio mnoga čuda i to je sve zapisano, ali ne samo on nego i mnogi drugi do današnjeg dana. Mislim da bi mogao previše dugo da pišem i da sve to ne bi moglo ovde da stane. Ipak napisaću par čuda koje je On učinio u ime Isusa Hrista:

1830.g.

Joseph Smith je bio u poseti domu gospodina Joseph Knight-a u Colesville-u, Counti Broome, New York, oterao demona koji ga je bacao tamo-amo Nevel Knighta, ukorio sotonu i zapovedio mu da ostavi čoveka, što se odmah dogodilo.

1835.g.

Otac Josepha Smitha je bio teško bolestan, tokom njegove molitve Bog mu je objavio: "Otac tvoj će živeti" Joseph opisuje: "Pozvali smo Gospoda u moćnoj molitvi u ime Isusa Hrista, položili ruke na njega i oterali bolest. I Bog je uslišio naše molitve - na veliku radost i zadovoljstvo naše duše. Naš ostareli otac ustao je i obukao se, zvao i hvalio Gospoda.

1835.g.

Izceljenje veoma bolesne žene. Molili smo se za nju i položili smo ruke na nju u ime Isusa Hrista i zapovedili joj u Njegovo ime odmah joj je bilo bolje.

1839.g.

Smith zajedno sa Sidnijem Rigdonom i nekima od Dvanaestorice otišao kod bolesnika koji su ležali na obali reke i glasno im zapovedio da ustanu i ozdrave u ime Isusa Hrista, i svi su bili dobro.

Izceljen je na taj način Brigham Young, zatim Ilije Fordhama. Dalje Joseph B. Noble,

Izceljenje velikog broja dece. Kao i mnoge druge, sa mnogim svedocima.

1840.g

Izceljenje ćerke J. Shamp i Magaret Shamp, iz grada Bavia, okrug Gennesee, koja je bila gluvonema četiri i po godine, a njen sluh je obnovljen polaganjem ruku Smitha i starešina Nathan R. Knight i Charles Thompsona.

Isceljenja i takva čuda se dešavaju kod nas ali mi ne pričamo mnogo o tome jer ih držimo svetim. Takva čuda su se raširila po svim našim crkvenim zajednicima širom sveta. Skoro svake nedelja polažemo ruke na nekoga ko je bolestan, to je nešto sasvim normalno.

PITANJE:

"Zašto su mogli i učenici da liječe i da izgone nečiste duhove."

ODGOVOR:

Zato jer im je Isus dao vlast Melhisedekovog sveštenstva i zato jer su imali veru u Hrista.
Ipak mora da razlikujemo vlast sveštenstva i dar izceljenja koji se daje kao dar Duha.

PITANJE:
"Zašto i druga braća i sestre nisu dobili svetog duha , da liječe , i izgone nečiste duhove ?"

ODGOVOR:
Zato što nemaju svi ljudi iste darove Duha, nego svako dobija one darove koji mu Duh sveti dodeli.

Ipak ko je zaređen u starešinu u Melhisedekovom sveštenstvu ima vlast da pomaže bolesnog uljem i da mu položi ruke da bi ozdraveo.

KAŽETE:

"A dok je on sjedio na Maslinskoj gori, pristupiše mu učenici nasamo govoreći: »Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega dolaska i svršetka svijeta?«

(VB)
Njegov povratak je trebao biti na oblacima a ne utvara s novim uputama."

ODGOVOR:

Prvo vizija Isusa Hrista nije Njegov povratak, a takvu viziju je imao i Pavle. Po vašoj teoriji Isus se ne obajavljuje nikom, a znamo da je On davao objave apostolima i upute za Njegovu Crkvu. A Javio se i apostolu Jovanu kako čitamo u otkrivenju u prvoj glavi.

A lažni Hristi su oni koji obećavaju spas bez Isusa Hrista. A Sotona se nikada nije javljao niti će ikada doći u obličju Isusa Hrista, jer On Njega mrzi. Kada je Isus Hirist izterao đavole, fariseji su ga optužili da to čini silom đavola. Isus je odgovorio: „Bilo koje carstvo koje je podeljeno“, rekao je, „postaće napušteno i ... porodica koja je podeljena neće opstati“. A zatim veliki vrhunac njegovih reči: „Dakle, ako Sotona izgoni Sotonu, onda je Sotona podeljen u sebi. Kako onda može da opstane njegovo kraljevstvo? "(Matej 12: 25-26).

Ako nas bilo šta uči da odbacimo i oteramo Sotonu, i da volimo, obožavamo i služimo Spasitelju, kako može onda to biti od đavola? Da je tako, bio bi Sotona podeljen u sebi i uništio bi svoje carstvo, a Isus je izjavio da to ne može biti.

Tačno je da će se Isus vratiti sa Neba i doći u slavi, ipak objava ili vizija od Njega ne znači da je On već došao.

PITANJE:
"Gdje ima zapisano da su i braća Josefa Smitha nekoga izliječili?

Ako je doista bila božija sila , zašto se nije raširila kao u slučaju kada je Isus liječio sve oko sebe ?"
ODGOVOR:

Joseph Smith je činio mnoga čuda i to je sve zapisano, ali ne samo on nego i mnogi drugi do današnjeg dana. Mislim da bi mogao previše dugo da pišem i da sve to ne bi moglo ovde da stane. Ipak napisaću par čuda koje je On učinio u ime Isusa Hrista:

1830.g.

Joseph Smith je bio u poseti domu gospodina Joseph Knight-a u Colesville-u, Counti Broome, New York, oterao demona koji ga je bacao tamo-amo Nevel Knighta, ukorio sotonu i zapovedio mu da ostavi čoveka, što se odmah dogodilo.

1835.g.

Otac Josepha Smitha je bio teško bolestan, tokom njegove molitve Bog mu je objavio: "Otac tvoj će živeti" Joseph opisuje: "Pozvali smo Gospoda u moćnoj molitvi u ime Isusa Hrista, položili ruke na njega i oterali bolest. I Bog je uslišio naše molitve - na veliku radost i zadovoljstvo naše duše. Naš ostareli otac ustao je i obukao se, zvao i hvalio Gospoda.

1835.g.

Izceljenje veoma bolesne žene. Molili smo se za nju i položili smo ruke na nju u ime Isusa Hrista i zapovedili joj u Njegovo ime odmah joj je bilo bolje.

1839.g.

Smith zajedno sa Sidnijem Rigdonom i nekima od Dvanaestorice otišao kod bolesnika koji su ležali na obali reke i glasno im zapovedio da ustanu i ozdrave u ime Isusa Hrista, i svi su bili dobro.

Izceljen je na taj način Brigham Young, zatim Ilije Fordhama. Dalje Joseph B. Noble,

Izceljenje velikog broja dece. Kao i mnoge druge, sa mnogim svedocima.

1840.g

Izceljenje ćerke J. Shamp i Magaret Shamp, iz grada Bavia, okrug Gennesee, koja je bila gluvonema četiri i po godine, a njen sluh je obnovljen polaganjem ruku Smitha i starešina Nathan R. Knight i Charles Thompsona.

Isceljenja i takva čuda se dešavaju kod nas ali mi ne pričamo mnogo o tome jer ih držimo svetim. Takva čuda su se raširila po svim našim crkvenim zajednicima širom sveta. Skoro svake nedelja polažemo ruke na nekoga ko je bolestan, to je nešto sasvim normalno.

PITANJE:

"Zašto su mogli i učenici da liječe i da izgone nečiste duhove."

ODGOVOR:

Zato jer im je Isus dao vlast Melhisedekovog sveštenstva i zato jer su imali veru u Hrista.
Ipak mora da razlikujemo vlast sveštenstva i dar izceljenja koji se daje kao dar Duha.

PITANJE:
"Zašto i druga braća i sestre nisu dobili svetog duha , da liječe , i izgone nečiste duhove ?"

ODGOVOR:
Zato što nemaju svi ljudi iste darove Duha, nego svako dobija one darove koji mu Duh sveti dodeli.

Ipak ko je zaređen u starešinu u Melhisedekovom sveštenstvu ima vlast da pomaže bolesnog uljem i da mu položi ruke da bi ozdraveo.
To novo svjetlo je i Ellen wajt je uvela kršćanima svetkovanje subote . Obratite pažnju na vaše obožavanje Krista . Kako ga obožavate ?
Kao poslanog Mesiju ili kao samostalnog boga ?

Iv 5:43

43 Ja sam došao u ime Oca svojega, a ne primate me. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti.
(VB)
I vi sada imate Krista koji dolazi u svoje ime .
Imate masku Krista . Jer je Biblija završena sa Ivanovim otkrivenjem . Nema dalje.
Međutim vi imate !

Ja sam Alfa i Omega, Hrist Gospod; da, ja sam On, početak i kraj, Otkupitelj sveta. Ja, pošto izvrših i svrših volju onoga čiji sam, i to Očevu volju za mene – učinih to da bih sve mogao da potčinim sebi. A zaista svaki čovek mora da se pokaje ili da trpi, jer ja, Bog, sam beskrajan." (UiZ 19:1-4Otkrivenje dato 1829. god.)
Nikada do sada nisam došao do ovakvog teksta .
Čuo sam za Mormone , ali nisam se nikada njima bavio .

Danas ću vam pokazati kako je ovaj tekst , objava skrivenog boga iza Krista koji sebe proglašava Bogom .

Pogledajte Kristove riječi upućene ne vjernim židovima:

Iv 5:43
43 Ja sam došao u ime Oca svojega, a ne primate me. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti.
(VB)

On cijelo vrijeme govori kako zastupa oca .

U novom Otkrivenju on dolazi kao Bog i kao stvoritelj i to u svoje ime .

Šta je Krist rekao ?

Ako dođe netko u svoje ime njega ćete prihvatiti !

I baš kako sam rekao , prevodi Biblija su zamjenili božije ime sa Gospod , da bi ustvrdili da je Krist taj Gospod iz starog zavjeta , i na kraju je on sam sebi otac .

Znate na ovom mjestu bi umjetna inteligencija dobila EROR 7
Ponovo pokretanje . I ponovo slaganje činjenica …
Ali ljudi mogu zanemariti neke podatke ljudima ne smeta tekst kao ovaj :
Otk 3:21
21 Onomu koji pobjeđuje dat ću da sjedi sa mnom na prijestolju mojemu, kao što i ja pobijedih te sjedoh s Ocem svojim na prijestolju njegovu.
(VB)

Znači on sjedi na očevu prijestolju, da li je on tu sin ili otac kad sjedne na taj prijestol ?

Umjetna inteligencija tu dobije EROR 8

Isključi se a vi ste kao u izrekama žena preljubnica

Priče Solomonove 30:20

20 Ovakav je put žene preljubnice: najede se, obriše usta i kaže: „Ništa loše nisam učinila.”

Tako ste i vi na dobrom putu .

Bez spoznaje nema grijeha.

Niste krivi ako ste na dobrom putu .

Vidite iz tog će razloga sin postupiti prema vama po Mateju 7:21-23 .

Sve odlike imate njegovih sljedbenika .
I čuda i pismo sve osim Oca Nebeskog .

Nedovoljno !

U novom Otkrivenju on dolazi kao Bog i kao stvoritelj i to u svoje ime .
Naravno da Isus dolazi u ime svog Oca jer ga On zastupa u svemu. U svetim pismima ima vrlo malo svetih primera kada je predstavljen glas Boga Oca. Stoga, kad On nešto kaže, zaista treba da slušamo. Više puta je predstavio svog ljubljenog Sina, Isusa Hrista, sa posebnim nalogom: "Slušaj Ga!" Da li ste se ikada zapitali: "Zašto?" Zašto je naš Nebeski Otac toliko uporan i dosledan u svojoj molbi da slušate Njegovog ljubljenog Sina, Isusa Hrista? Isus je sam odgovorio na to pitanje. Rekao je: "Ja sam put, istina i život; niko neće doći Ocu do kroza me." Naš Otac nas voli i čezne da svi odaberemo da se vratimo u Njegovo sveto prisustvo. On nas moli da poslušamo glas Isusa Hrista, koga je Otac pomazao i odredio za našeg Posrednika, Spasitelja i Otkupitelja.

Zadnje uređeno:
Naravno da Isus dolazi u ime svog Oca jer ga On zastupa u svemu. U svetim pismima ima vrlo malo svetih primera kada je predstavljen glas Boga Oca. Stoga, kad On nešto kaže, zaista treba da slušamo. Više puta je predstavio svog ljubljenog Sina, Isusa Hrista, sa posebnim nalogom: "Slušaj Ga!" Da li ste se ikada zapitali: "Zašto?" Zašto je naš Nebeski Otac toliko uporan i dosledan u svojoj molbi da slušate Njegovog ljubljenog Sina, Isusa Hrista? Isus je sam odgovorio na to pitanje. Rekao je: "Ja sam put, istina i život; niko neće doći Ocu do kroza me." Naš Otac nas voli i čezne da svi odaberemo da se vratimo u Njegovo sveto prisustvo. On nas moli da poslušamo glas Isusa Hrista, koga je Otac pomazao i odredio za našeg Posrednika, Spasitelja i Otkupitelja.
Nije odgovor na pisano . U prethodnoj objavi pišeš da je Isus Jehova , i da dolazi u svoje ime a sad kažeš u očevo ime . Odluči se - ili ovce ili novce !

Nije odgovor na pisano . U prethodnoj objavi pišeš da je Isus Jehova , i da dolazi u svoje ime a sad kažeš u očevo ime . Odluči se - ili ovce ili novce !
Isus je zajedno sa Ocem i svetim duhom. Oni čine prvo presdedništvo svemira. Ono su jedno, znači u svemu složni kao jedan. Tako da je sve jedno, da li Isus dolazi u svoje ime ili u ime Boga Oca, jer piše da On sedi zajedno sa Ocem na prestolu moći. Bog Otac i Isus Hrist su dva savršena bića, Oni imaju potpunu istinu, potpunu ljubav, potpunu moć, potpunu pravdu, potpuni sud, potpunu milost, potpuno znanje i potpuno verovanje. To znači da Bog nije čovek, da bi imao različita mišljenja sa svojim Sinom, tako da bez obzira u čije ime Isus dolazi, On čini uvek ono što bi i Bog Otac činio i tako su u potpunoj saglasnosti u svemu.

Isus je zajedno sa Ocem i svetim duhom. Oni čine prvo presdedništvo svemira. Ono su jedno, znači u svemu složni kao jedan. Tako da je sve jedno, da li Isus dolazi u svoje ime ili u ime Boga Oca, jer piše da On sedi zajedno sa Ocem na prestolu moći. Bog Otac i Isus Hrist su dva savršena bića, Oni imaju potpunu istinu, potpunu ljubav, potpunu moć, potpunu pravdu, potpuni sud, potpunu milost, potpuno znanje i potpuno verovanje. To znači da Bog nije čovek, da bi imao različita mišljenja sa svojim Sinom, tako da bez obzira u čije ime Isus dolazi, On čini uvek ono što bi i Bog Otac činio i tako su u potpunoj saglasnosti u svemu.
Većina ovih stvari je tako , osim znaka jednakosti !
U Otkrivenju piše ovako :” onaj koji pobjeđuje dati ću mu da sjedne na moj prijestol kao što sam ja pobijedio i sjeo na očev prijestol “

Ako vam nije jasno to što čitate , a nije vam jasno , zašto ne tražite pomoć kao etiopski eunuh ?

U djelima apostolskim on kaže Filipu , kako ću razumjeti ako me netko ne uputi ?

Pobjediti pa kao nagradu primiti pravo da netko sjedne na nečiji prijestol , uzdiže davaoca nagrade iznad onog tko prima nagradu .

Tim riječima Isus odaje ocu pravo da odluči šta je u redu .

Nema Demokratije !

Ne može nitko odlučivati konsenzusom , nismo u komunističkom društvu .

Jedino otac odlučuje i svi ostali samo mogu reći amen !

Već sam pisao o tome zašto nije u redu da izjednačujete ikoga sa ocem nebeskim .

Anđeli su samo po tome njemu slični što su i oni Duhovi .

Sve piše u Bibliji , samo treba proučavati .

Nitko nije ravan ocu nebeskom .

Iz tog razloga ćete biti proglašeni bezakonicima kako piše u
Mateju 7:21-23

Jer upravo zato je došao Krist da poruši djela sotonina .

Njegova želja je skinuti oca sa vrhovne vlasti , njemu nije bitno tko će biti na vrhu , samo da ne bude očeva volja .

Zato je i krivotvorio Biblije da prikaže sina kao vrhovnog vladara koji ne dolazi u očevo ime već u svoje ime vlada !

Knapp da neben ist auch vorbei = Jako blizu mete je također promašaj !

Nema Demokratije !
PITANJE:

Većina ovih stvari je tako , osim znaka jednakosti !
U Otkrivenju piše ovako :” onaj koji pobjeđuje dati ću mu da sjedne na moj prijestol kao što sam ja pobijedio i sjeo na očev prijestol “

ODGOVOR:

Piše jasno da je Isus pobedio i seo na prestol. Ali i mi ako pobedimo sešćemo na prestol, što znači bićemo nagraženi vlastima i silama. Ipak Bog Otac pre stvaranja ove zemlje, sklopio večni savez sa Sinom i svetim Duhom, vezan za izlivanje svih blagoslova čovečanstvu na ovoj zemlji i ostvarenje njihovog večnog spasenja.

"Zato ja s vama sklapam savez za carstvo, kao što je moj Otac sa mnom sklopio savez.” (Luka 22:29-30)

Znači da Isus ima vlast da nastupa u svoje ime, jer ga je Bog Otac postavio da to sme da čini.
Mi mešamo vreme Isusa Hrista na zemlji u smrtnosti, sa njegovim stanjem sada kod Boga Oca. On je tada sebe potčinio volji Boga Oca, "unizio sebe poput sluge", kako to Pavle piše, ali ne treba zaboraviti ko je On bio pre dolazka na zemlju:

"A sada ti, Oče, proslavi me svojom slavom koju sam imao s tobom pre nego što je svet postao." (Jovan 17:5)

"Oče, želim da i oni koje si mi dao budu sa mnom, tamo gde sam ja, kako bi gledali moju slavu koju si mi dao, jer si me voleo pre postanka sveta." (Jovan 17:24)

Isus je tu slavu ponovo primio odlazkom na nebo:

"koji je s desne strane Bogu, pošto je otišao na nebo, gde su mu potčinjeni anđeli, i vlasti, i sile." (1 Petrova 3:22)

PITANJE:

"Tim riječima Isus odaje ocu pravo da odluči šta je u redu. Nema Demokratije !
Ne može nitko odlučivati konsenzusom , nismo u komunističkom društvu .
Jedino otac odlučuje i svi ostali samo mogu reći amen !"

ODGOVOR:

Ne slažem se sa tim da tu nema demokratije. Mislim da tu nema komunizma ili drugog totaliternog sistema, nego tu postoji sloboda izbora. Slobodna volja, ili sloboda biranja dobra ili zla. Sotona se pobunio protiv Boga, što znači da je mogao da bira dobro ili zlo. Adam i Eva su birali dobro ili zlo. Drvo spoznaje je bilo stablo spoznaje dobra i zla.

Isus je odlučio još na nebu da bude dobar i tako poslušan Bogu Ocu, a ne da nije imao izbor i to je morao, jer se onda postavlja pitanje zašto onda Sotona to nije morao?

Na velikom saboru na Nebu, nakon stvaranje zemlje, Bog Otac je pitao koga da pošaljem na zemlju da bude spasitelj?

"I čuo sam Gospodnji glas kako kaže: ‘Koga ću poslati? Ko će za nas ići?’ A ja sam odgovorio: ‘Evo mene, mene pošalji.’ (Isaja 6:8)

"I Gospod reče: Koga ću poslati? A odgovori jedan koji beše nalik Sinu Čovečjem: Evo me, mene pošalji. I drugi odgovori i reče: Evo me, mene pošalji. A Gospod reče: Poslaću prvoga. I drugi beše gnevan, i ne zadrža svoje prvo stanje; i od tog dana mnogi ga sleđahu." (Avram 3:27)

"I ja, Gospod Bog, prozborih Mojsiju, govoreći: Taj Sotona, kome ti zapovedi u ime Jedinorođenca moga, onaj je koji beše od početka, i on dođe preda me, govoreći – Gle, ovde sam, pošalji mene, ja ću biti tvoj sin, i otkupiću sav ljudski rod, kako ni jedna duša ne bi bila izgubljena, i to ću sigurno učiniti; stoga, pruži mi čast svoju. Ali, gle, ljubljeni Sin moj, koji beše moj ljubljeni i izabrani od početka, reče mi – Oče, neka bude volja Tvoja, i slava Tvoja neka bude zauvek. Stoga, jer se Sotona pobuni protiv mene, i nastojaše da uništi čovekovu slobodu izbora, koju mu ja, Gospod Bog dadoh, tražeći i da mu predam moć svoju; moću Jedinorođenca moga, učinih da on bude oboren; I on postade Sotona, da, i to đavo, otac svih laži, da obmanjuje i zaslepljuje ljude, i da ih vodi zarobljene po svojoj volji, i to sve one koji ne poslušaju glas moj." (Mojsije 4:1-4).
Eto tu čitamo da je Sotona bio taj koji je hteo čoveka da spasi nasilno, bez "demokratije", ili slobodne volje. Isus je tada sam dobrovoljno želeo da bude spasitelj, a da slav ipak pripda svom Ocu. Što znači da nije uvek tako da Bog odlučuje i mi moramo da slušamo bez prigovora. Prisetimo se da je Avram predlagao u molitvi Bogu da ne uništi Sodom i Gomoru, ako s tamo nađe pravednik i da je Bog pristao na njegov predlog.

Bog nije diktator, On je pun ljubavi, i pun milosti prema nama, i zato je poslao svog Sina da nas spase.

PITANJE:

"Anđeli su samo po tome njemu slični što su i oni Duhovi. Sve piše u Bibliji , samo treba proučavati."

ODGOVOR:

To je tačno, ali sva bića su prvo stvorena kao duhovi, pa i mi. Ipak to ne znači da Bog nema telo. A ako je nešto loše imati proslavljeno večno telo, zašto je onda kaznio svog Sina da u telu ode na Nebo?

Kada kažemo da je Bog duh, ne mislimo da on nema telo, već da je on izvor neobjašnjive životvorne sile koja osnažuje ljudsko telo i da on ima puninu moći. Uvek moramo zapamtiti da su Bibliju napisali Jevreji - pisci Novog zaveta su bili svi Jevreji. Šta su drevni Jevreji mislili o ovoj temi? Jevreji su uvek zamišljali Boga koga obožavaju, da ima telo i um sličnog našem.

"Na primer, veliki hrišćanski pisac Tertulijan (oko 200. godine pne) piše:" Jer ko poriče da Bog ima telo, iako se kaže da je Bog duh? "Jer je duh njegova sopstvena telesna supstanca, u jednom vlastitom obliku."

Zašto su hrišćani počeli da veruju drugačije? Zato što se uticaj neoplatonizma uvukao u crkvu, koja je bila vrlo uobičajena u danima Rimskog carstva, i imala veliki uticaj na ovo pitanje.

PITANJE:

"Nitko nije ravan ocu nebeskom."

ODGOVOR:

To je tačno, ipak piše da je Isus "jednak Ocu". "on, koji je u obličju Božijem, nije smatrao kao nešto prigrabljeno - to što je jednak Bogu...." (Filipljanima 2:6-11)

Tačno je takođe da Bog Otac prezidira nad celim svemirom, i da je On "jedini i pravi Bog", vladar svega. Zato niko Njemu nije ravan, ipak Isus je postao jednak Njemu.

Sveta pisma uključuju činjenicu da je Bog Otac dao sve i svu moć Sinu:

"Sve što Otac ima moje je." (Jovan 16:15)

"a sve što je moje tvoje je, i tvoje je moje." (Jovan 17:10)

"Moj Otac mi je sve predao, i niko, osim Oca, ne poznaje Sina. I niko ne poznaje Oca, samo Sin i oni kojima Sin hoće da ga otkrije." (Mateja 11:27)

„Data mi je sva vlast na nebu i na zemlji." (Mateja 28:18)

Kada nas je Spasitelj poučio da smo „...moj Otac i ja jedno“, verujem, kao i vi, da nije to mislio fizički, nego su jedno u sili, moći, vlasti, prestižu, časti i slavi neba i zemlje. Tako nam kaže Sveto pismo.

Znači Isus je uvek u svemu i još od početka zastupao Oca. Kao što prorok Isaja piše, On je stvoritelj, spasitelj, otkupitelj, svetac Izraelov, prvi i poslednji, Jehova nad vojskama, sudija živih i mrtvih, Večni Otac, knez mira i silni Bog. (Isaja 9:6)

On će ponovo doći, a opaki neće podneti njegovu slavu.

PITANJE:

"Zato je i krivotvorio Biblije da prikaže sina kao vrhovnog vladara koji ne dolazi u očevo ime već u svoje ime vlada !"

ODGOVOR:

Očigledno ne poznajete Bibliju. U Otkrivenju Jovana Isus se Njemu javlja i govori u svoje ime. U Otkrivenju, prvoj glavi Apostol Jovan čuje glas „Ja sam Alfa i Omega”, početak i svršetak govori Gospod Bog, „koji jeste i koji je bio i koji dolazi, Svemoćni.”

Obećanje da će On lično doći.

Dalje,
Jovan se okrenuo se da vidi ko to govori: “Kad sam se okrenuo, video sam nekog nalik Sinu čovečijem. Bio je obučen u haljinu koja mu je dopirala do stopala, a oko grudi je bio opasan zlatnim pojasom. Glava i kosa bile su mu bele kao bela vuna, kao sneg, a oči kao plamen ognjeni. Noge su mu bile nalik čistom bakru zažarenom u peći, a glas mu je bio kao huka mnogih voda, a lice mu je bilo kao sunce u svom punom sjaju. Kad sam ga video, pao sam pred njegove noge kao da sam mrtav."

A on je položio svoju desnicu na mene i rekao mi: „Ne boj se. Ja sam Prvi i Poslednji, i živ sam. Bio sam mrtav, i evo živim u vekovima vekova, i imam ključeve od smrti i hada. (Otkrivenje 1:8-18)

Isus ima svu vlast od Boga Oca i tako sme da dolazi u svoje ime. To je svrha vlasti ili ovlašćenja. Kada je podigao Lazara, koji je bio već četri dana mrtva, On nije govorio u ime Oca, nego u svoje ime: "Lazere ustani" i Lazar je ustao. Kada se Isus javio Pavlu , reko mu je zašto me progoniš? Govorio je u svoje ime. Apostoli su lečili bolesne "u ime Isusa Hrista", a ne u ime Boga Oca, i ipak su činili tako velika čuda. A zašto?

Zato što "ni u kom drugom nema spasenja, jer nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela apostolska 4:12)

Isus ima svu vlast i svu moć od Boga Oca i zato sme da govori u svoje ime, jer je On jedno sa Ocem. "Sve što Otac ima moje je." (Jovan 16:15). Ne nešto malo ne samo neki deo, nego zaista SVE što Otac ima.

Nazad
Vrh