Zašto Bog dopušta smrt mladih osoba, djece?

Reakcijski bodovi
1
Bodovi
0
Zašto Bog dopušta smrt mladih osoba, djece? Kako vi shvatate onu rečenicu, Bog se proslavio kroz nečiju smrt?

+!
Čovjeku nije mnogo toga jasno niti će biti koliko god se trudio ili molio Duha Svetoga za odgovor.
Dakle, samo Ljubav zna i vjerujem, da nema namjeru nekome objašnjavati.
Svaka osoba je slučaj za sebe, a ja uopće ne bih ni počeo općenito objašnjavati, iako se sve događa s razlogom.
Bespočetna Ljubav je odgovorna za sva stvorenja.

Osobito je roditeljima teško, kada im umre rođeno ili nerođeno dijete.

Dok sam imao 4 godine, moj brat (12) je bio s razredom uz Dunav,
kad mu je netko razbio glavu i dok je vodom prao glavu, bio je gurnut.
Nikad nije pronađen.

Zašto Bog dopušta smrt mladih osoba, djece? Kako vi shvatate onu rečenicu, Bog se proslavio kroz nečiju smrt?

Mogli bi smo reci karma, ali u osnovi, sve je volja Bozja. Zasto bi netko imao losu karmu, isto volja Bozja. Zato je temeljno ucenje mnogih religija, potpuno prepustanje Bozjoj volji i radikalno prihvacanje stvarnosti kakva god da ona bila.

+!
Čovjeku nije mnogo toga jasno niti će biti koliko god se trudio ili molio Duha Svetoga za odgovor.
Dakle, samo Ljubav zna i vjerujem, da nema namjeru nekome objašnjavati.
Svaka osoba je slučaj za sebe, a ja uopće ne bih ni počeo općenito objašnjavati, iako se sve događa s razlogom.
Bespočetna Ljubav je odgovorna za sva stvorenja.

Osobito je roditeljima teško, kada im umre rođeno ili nerođeno dijete.

Dok sam imao 4 godine, moj brat (12) je bio s razredom uz Dunav,
kad mu je netko razbio glavu i dok je vodom prao glavu, bio je gurnut.
Nikad nije pronađen.

Zao mi je stvarno. Znam da je bolno možda i diskutirati na ovu temu, ali eto čovjek često, svakodnevno vidi na vijestima, portalima da umiru mlade osobe, pa nekad se čovjek zapita zašto. Kako sam puno članaka nekakvih čitala, na jednom sam pročitala da Bog nekad umre mladu osobu, jer bi u budućnosti zapala u takve grijehe ili otvrdlost srca, hajmo reći u tom trenutku kada je uzeo mladu osobu ona je bila spremna za raja. Često sam u zadnje vrijeme slušala svjedočanstva, gdje se roditelji npr kod smrti djece obrate, okrenu Bogu, pa nekad i cijela porodica. Naravno Božije naume mi ne možemo dokučiti, on ima svoje razloge za neku dobrobit.

+!

Znam da je bolno možda i diskutirati na ovu temu, ali eto čovjek često, svakodnevno vidi na vijestima, portalima da umiru mlade osobe, pa nekad se čovjek zapita zašto.

https://narod.hr/kultura/nevjerojat...obode-bozja-providnost-u-zivotu-tima-ballarda

Ne treba pročitati ovaj članak, da bi se shvatilo koliko je boli na svijetu, ali...
Žalosno je, što toliko ulažemo energije i vrijeme na 'forumašenje', a gotovo nimalo u borbi za Ljubav kako nepravda ne bi imala moć.
'Crne figure' imaju inicijativu, jer su 'bijele figure' to dopustile.

https://www.youtube.com/watch?v=GI3pN7Wb4qc:390

Ovdje se spominje i adrenalizirana krv.

Nazad
Vrh