samo se ti zafrkavaj, uskoro ce vestacka inteligencija zameniti sve, neces znati na forumu da li sa njom pricas ili sa covekom
To je jako dobro. Onda cemo svi napustiti drusteven mreze i forume i poceti pricati uzivo.
Tehnologija otudjuje ljude. Ja sam odrastao u 1970'im godinama. Tada jos nije bilo telefona po kucama. Morao si uplatiti iznos 10-mjesecne place i cekati 3 godine da ti ukopcaju telefon. Stoga gotovo nitko nije imao telefon u kuci.
Svi su se druzili sa svima. U nas je u kuci uvijek bilo ljudi. Susjedi su navracali jedni drugima po cijeli dan. Mi smo isli njima, oni k nama i sl. Nisi imao kako javiti susjedu da dolazis, jednostavno si uzeo tanjur kolaca, ili malo pecenja ili par piva i otisao kod susjeda. Pokucas na vrata, kad tamo vec neka ekipa, upadas i stavljas na stol sto si donio.
A onda je u drugoj polovici 1970'ih dosao telefon. Nazoves, pitas jesu li slobodni, jesu li kod kuce... necu da smetam... broj izravnih posjeta je naglo pao. Kako sad najednom nisu slobodni, kako sad nisu kod kuce... a prije, kada si dolazio nenajavljen na vrata, svi su bili kod kuce i svi su bili slobodni?!
Tako da podrzavam tu umjetnicku inteligenciju da svaka komunikacija, osim one uzivo, postane neuvjerljiva i sumnjiva. Naci cemo se u sumi, na cistom zraku, i pricat cemo kao ljudi u kamenom dobu. Ja sam za to.