• Kanon Novog Zavjeta kakvog danas koristimo utvrđen je u 4 st,prvi sljedbenici Krista nisu koristili Novi Zavjet nego samo Stari Zavjet i u njemu su vidjeli Isusa


    Da

    Izaija 44,24 : Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam Jahve koji sam sve stvorio,
    koji sam nebesa SAM razapeo i učvrstio zemlju BEZ POMOĆI IČIJE.
    Znači sam Bog kaže da nema mjesta za dodatno Božanski biće koje mu pomaže

    Izaija 44, 8: Nisam li vam to odavna navijestio i otkrio?
    Vi ste mi svjedoci: ima li Boga osim mene? Ima li Stijene? Ja ne znam!

    U izvještaju Postanka o stvaranju vidimo Boga Oca, Krista Sina i Duha Svetoga koji su uključeni u stvaranje. Svaki član Božanstva pridonio je stvaranju čovjeka (pisano je "Stvorimo čovjeka"), a čovjek je stvoren na Božju sliku (pisano je "na našu sliku"). U Postanku 2,7 Bog je stvorio Adama iz praha zemlje i udahnuo u nosnice dah života.


  • Da

    Izaija 44,24 : Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam Jahve koji sam sve stvorio,
    koji sam nebesa SAM razapeo i učvrstio zemlju BEZ POMOĆI IČIJE.
    Znači sam Bog kaže da nema mjesta za dodatno Božanski biće koje mu pomaže

    Izaija 44, 8: Nisam li vam to odavna navijestio i otkrio?
    Vi ste mi svjedoci: ima li Boga osim mene? Ima li Stijene? Ja ne znam!

    U izvještaju Postanka o stvaranju vidimo Boga Oca, Krista Sina i Duha Svetoga koji su uključeni u stvaranje. Svaki član Božanstva pridonio je stvaranju čovjeka (pisano je "Stvorimo čovjeka"), a čovjek je stvoren na Božju sliku (pisano je "na našu sliku"). U Postanku 2,7 Bog je stvorio Adama iz praha zemlje i udahnuo u nosnice dah života.

    Sve ok, ali nigdje ne piše u Bibliji da su Otac, Sin i Duh Sveti tri osobe, kontaš, u tome je problem, niti je to Isus ikada rekao a ni Apostoli, e da!

  • Trojstvo Bogova je lazna i nebiblijska nauka koju se neznabosci nametnuli ovim danasnjim hriscanima.

    Od koga je onda zacela Marija? Dal od Boga Oca ,dal od Svetog Duha,dal od sina Bozjeg???

    Jel zacela od sve trojice ako su sva trojica jednaki ,isti???

    18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.

  • Sve ok, ali nigdje ne piše u Bibliji da su Otac, Sin i Duh Sveti tri osobe, kontaš, u tome je problem, niti je to Isus ikada rekao a ni Apostoli, e da!

    Pa u redu, kao ljudsko biće mogu te razumjeti. No, ipak u Božjoj riječi je pisano ovako:

    Priče Solomunove 3,5: Uzdaj se u Gospoda svijem srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se

    Jevrejima 11,1: Vjera je pak tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo, i dokazivanje onoga što ne vidimo.


    Osobno vjerujem kao i tvoj kolega sa foruma Mudri Salamun da su prvi sljedbenici Krista samo imali Stari Zavjet i u njemu su vidjeli Isusa te da je kanon Novog Zavjeta kakvog danas koristimo utvrđen u 4 st.

    Možemo naći brojne stihove u knjizi proroka Izaije o Kristovoj božanskoj prirodi, a ovaj koji sam istaknula (Izaija 44,24) svjedoči o tome da se supstanca izgleda ne može razdvojiti tj. nema Boga bez Gospoda Isusa Krista.

    Isus je naš Spasitelj:

    Izaija 43:3 Jer ja sam Gospodin, Bog tvoj, Sveti Izraelov, i tvoj Spasitelj.

    Izaija 43:10–11 "Vi ste moji svjedoci" – to je Gospodinova izjava – »i sluga moj kojeg sam izabrao, kako biste me znali i vjerovali i razumjeli da sam ja on. Nijedan bog nije formiran prije mene, i neće ga biti poslije mene. Ja sam – ja sam Gospodin. Osim mene, nema spasitelja.

    No razumijevanje Božanske prirode nije nešto što je važno, jer nam izgleda i nije u potpunosti dano. Bogu je važan naš karakter i da li ga ljubio i npr. prema evanđelju po Mateju 25 ili ukratko sažeto u ovom stihu:

    Pobožnost čista i neokaljana pred Bogom i Ocem jest ova: pomagati sirotama i udovicama u njihovoj nevolji Jakovljeva 1:27

    Lijep pozdrav i Božji blagoslov

    vjera

  • CRO Isaiah 43:3 Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj spasitelj. Za otkupninu tvoju dajem Egipat, mjesto tebe dajem Kuš i Šebu. (Isa. 43:3 CRO)

    WTT Isaiah 43:3 כִּ֗י אֲנִי֙ יְהוָ֣ה אֱלֹהֶ֔יךָ קְד֥וֹשׁ יִשְׂרָאֵ֖ל מוֹשִׁיעֶ֑ךָ נָתַ֤תִּי כָפְרְךָ֙ מִצְרַ֔יִם כּ֥וּשׁ וּסְבָ֖א תַּחְתֶּֽיךָ׃
    (Isa. 43:3 WTT)

    Dakle to sto si napisao za Isaiju da se odnosi na Isusa,nije tacno jer stoji jevrejsko ime JHVH,Jehova.

    Isus kao i svaki drugi Jevrejin molio se svom Jevrejskom Bogu Jehovi.

    46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?

    Pa kako se zove Isusov Bog?,kome se to Isus obracao?

    • Official Post

    Euzebije Pamfil (Εὐσέβιος τοῦ Παμφίλου)— kompromitirajući biskup Cezareje

    Spominjanje Nicejskog sabora 325. godine po Kr. odmah priziva imena kao što su car Konstantin, Arije i Atanazije. Ali trebalo bi nas potaknuti i na razmišljanje o Euzebiju Pamfiliju, cezarejskom biskupu, jer je i on imao vodeću ulogu na tom saboru, iako je to za njega bila osobna tragedija. (Euzebije je također bilo ime nekih četrdeset tadašnjih suvremenika; u stvari, tijekom prvih osam stoljeća 137 muškaraca u crkvi nosilo je to ime. Dolazi od grčkog korijena što znači "pobožnost".) Činjenice o njemu pomažu naglasiti biblijsku i logičku slabost Nicejskog vjerovanja, izrađenog na tom koncilu, a također služe kao upozorenje svim kršćanima o kazni za kompromis.

    Euzebije je rođen između 260. i 270. godine po Kr., iako se neki autoriteti s tim nisu slagali, drugi su bili nesigurni; i umro je 339. ili 340. godine. Čini se da je ugledao svjetlo dana nekoliko godina prije cara Konstantina, čiji je miljenik postao, te je nadživio cara nekoliko godina. Njegovo rodno mjesto je najvjerojatnije bila Palestina, gdje je proveo mladost. Očito su mu roditelji uspjeli dati dobro obrazovanje.

    Na Euzebija su jako utjecali spisi Origena, vršnjaka postapostolskih "otaca", i njegovo prijateljstvo s Pamfilom, tako da je Euzebije sebi dao prezime Pamphili, to jest "Pamfilov prijatelj". Pamfil je bio izvanredan, baš kao i Origen prije njega, zbog naglaska koji je stavljao na proučavanje Božje riječi u vrijeme kada se sve više i više okretali tradiciji i grčkoj filozofiji.

    U prvoj polovici svog života Euzebije je svjedočio progonima i mučeništvu kršćana na Dioklecijanov poticaj; Pamfil, njegov najbolji prijatelj, se nalazio među tim mučenicima. Zašto je Euzebije pobjegao neozlijeđen, nije jasno. Je li pristao na kompromis ili su ga utjecajne veze poštedjele? Jedno je sigurno, neprestano je posjećivao svoju braću u tamnici, potičući ih na vjernu ustrajnost. Zatim je 315. godine poslije Krista, dvije godine nakon smrti cara Dioklecijana, Euzebije postavljen za biskupa Cezareje, a tu je dužnost obnašao do kraja života, nekih dvadeset pet godina.

    Euzebije je napisao niz djela. Zbog svoje Crkvene povijesti priznat je kao začetnik crkvenih povjesničara. Međutim, u usporedbi s eminentnim crkvenim povjesničarima od njegova vremena, da ne spominjemo Lukino remek-djelo, Djela apostolska, Euzebije ostavlja mnogo toga za poželjeti, kako u pogledu točnosti tako i metode pisanja. Njegova glavna vrijednost kao povjesničara je to što je iskoristio građu koja bi inače bila potpuno izgubljena. Njegova povijest obuhvaća nekih 350 godina, od oko 30. pr.n.e. do A.D. 324. Među njegovim ostalim spisima su neke vrlo učinkovite rasprave koje pobijaju argumente pogana i Konstantinov život; o kojem se čini da potonji Euzebije ne može reći dovoljno laskavih riječi o koljaču koji je preorao kroz mora krvi kako bi se postavio za rimskog cara.

    Međutim, ono što nas najviše zanima jest stajalište koje je Euzebije zauzeo u sporu o trojstvu koji je tako potresao Crkvu tijekom prve četvrtine četvrtog stoljeća. Na saboru u Niceji zauzimao je mjesto s desne strane cara Konstantina, koji je predsjedao saborom, i održao je uvodni govor u ime 318 okupljenih biskupa i u slavu cara koji je sazvao sabor. (Prema samom Euzebiju, bilo je prisutno samo više od 250 biskupa, od dvije tisuće pozvanih. Neizvjestan je i točan datum održavanja sabora.) Euzebije je podržavao Konstantinovu namjeru: obnoviti među navodnim kršćanima jedinstvo koje su očitovali dok su bili progonjeni, ali koje je sada tako tužno propadalo pod sunčanom klimom Konstantinove zaštite. Euzebije je predložio svoju vlastitu vjeroispovijest, koja je zapravo zanemarila sva uključena pitanja. Dok je većina bila za to, ne obazirući se ozbiljno na ovaj ili onaj način, ekstremisti nisu popuštali i na kraju su trinitarci pobijedili. ( https://archive.org/details/ahisto…ge/116/mode/2up )

    Kojoj je frakciji naginjao Euzebije? Vrlo očito prema arijancima; samo njegovo kompromisno vjerovanje bila je pljuska trinitarcima. Zapravo, on je stao na Arijevu stranu godinama ranije po tom pitanju. Osim toga, kamen razdora bio je grčki pojam homoousios, što znači "da je Sin Božji iste biti ili tvari s Ocem", pojam koji je Euzebije marljivo izbjegavao. Što je on osjećao o toj temi može se vidjeti iz sljedećih citata koje je zabilježio njegov biograf Valezije:

    “Kao što je neispitivanje istina koje dopuštaju istraživanje nerad, tako je zabadanje u druge, gdje je ispitivanje nesvrsishodno, drskost. Koje bismo istine trebali tražiti? One koje nalazimo zapisane u Svetom pismu. Ali ono što tamo ne nađemo zapisano, nemojmo tražiti. Jer da je znanje o njima bilo potvrđeno, Duh Sveti bi ih nedvojbeno smjestio tamo. . . Neka se ne izbriše ništa što je napisano. . . Govorite ono što je napisano i svađe više neće biti.” Mogli bi se dati i drugi citati sličnog značaja.

    Ipak, usprkos takvim uvjerenjima, što je Euzebije učinio na Nicejskom saboru? Na kraju se postavio za Nicejsko vjerovanje koje je sadržavalo upravo one homoousios kojima se toliko protivio. Je li to učinio zato što ga je Atanazije uvjerio? ili da udovolji Konstantinu? ili da izbjegne progonstvo koje je zadesilo Arija i dvojicu biskupa koji su odbili kompromis?

    Dok samo Bog može čitati srce, sve naknadne činjenice ukazuju na to da je Euzebije prihvatio Nicejsko vjerovanje zbog politike, a ne načela. Kao što Valezije dobro primjećuje, Euzebije je ostao Arijev gorljivi prijatelj i Atanazijev ljuti neprijatelj. Potpisivanje te izjave vjere očito nije promijenilo ni njegovo srce ni njegov način djelovanja - čin ekspeditivnosti rijetko, ako ikad, to promijeni.

    Zanimljiva je, također činjenica da Euzebije, u svom Konstantinovom životu, iako bilježi Nicejski koncil, u potpunosti zanemaruje trojstvenu kontroverzu koja je na njemu bjesnila. Zašto je ignorirao samu srž i dušu tog događaja? Zašto čak nije napisao niti jedan od svojih govora na saboru koji se tiču Kristove naravi? Proglasio ga je uspješnim na temelju dogovora o tome kada će se slaviti Uskrs! Je li time pribjegao ironiji kako bi pokazao svoj prezir prema cjelokupnom trojstvenom zakjučku sabora?

    Možda, ali čini se da je bilo uključeno više, jer u svojoj Crkvenoj povijesti on u potpunosti ignorira taj Sabor; što je mogao učiniti jedino zaustavljanjem svoje povijesti s godinom 324. po Kr. Zašto zaustaviti povijest (ispovijeđene) kršćanske religije neposredno prije najvažnijeg događaja u povijesti u zadnjih dvjesto godina? Može se navesti samo jedan razlog: nije bio ponosan na ulogu koju je imao na tom Saboru. Stoga je prepustio drugim povjesničarima da zabilježe tok događaja, uključujući vlastite govore i opširno objašnjenje zašto je potpisao Nicejski simbol vjere. Dok zbog te činjenice trinitarci vole Euzebija Pamfilija smatrati svojim, u srcu se on nije promijenio; Jeronim je bio u pravu kad ga je nazvao priznatim pobornikom arijanstva.

    Euzebija je Konstantin toliko cijenio da je izjavio da Euzebije može biti biskup gotovo cijelog svijeta. A onaj koji je napokon krstio Konstantina, neposredno prije njegove smrti, bio je bliski prijatelj Euzebija Pamfilija, naime Euzebije iz Nikomedije, koji je imao još jače arijanske simpatije i koji je tek na samom kraju potpisao Nicejsko vjerovanje. Stoga nije nezamislivo, da je Euzebije Pamfili bio gorljivi zagovornik biblijskog stajališta kao što je to bio Arije, i da je imao hrabrosti za zagovaranje svoga uvjerenja, Nicejski koncil mogao je odlučiti protiv trojstva umjesto za trojstvo, pogotovo jer je toliko mnogo nazočnih biskupa nije bilo odlučno u vezi s tom temom.

    Ali Euzebije Pamfil bio je više zabrinut za politiku nego za načela, za dobivanje naklonosti Konstantina nego stjecanje naklonosti Jehove Boga. Žrtvovao je istinu radi ekspeditivnosti. On stoga mora zauzeti svoje mjesto među takvima kao što je Nikodem, koji se usudio doći Isusu samo pod okriljem noći, i uz Josipa iz Arimateje, "koji je bio Isusov učenik, ali je to tajio jer se bojao Židova." —Ivan 3:1, 2; 12:42; 19:38.

    Činjenice o Euzebiju uistinu naglašavaju biblijsku i logičku slabost Nicejskog vjerovanja. I ne ostavljaju nikakvu sumnju da je Euzebije potajno često žalio zbog svog kompromisa na saboru u Niceji, u kojem on služi kao upozorenje svim kršćanima: Kazna da moramo živjeti s grižnjom savjesti trebala bi nas učiniti uvijek osjetljivima i opreznima na opasnost od kompromitiranja.

    Praeparatio evangelica:

    Ponekad će biti potrebno koristiti neistinu kao lijek za dobrobit onih kojima je potreban takav način liječenja (XII.31.).

    https://www.newadvent.org/fathers/25023.htm

  • Smatram da je "sveto trojstvo" pogrešna doktrina, jer iz onoga što znam i razumijem Bog je jedan, a Sveti Duh je instrument kojim Bog prenosi svoju Ljubav u duše svoje djece, kada je prisutna istina i želja za tom ljubavlju. Isus nije Bog već je u prvom stoljeću postigao stanje u Jednote s Bogom, (što je stanje potpunog sklada s Božjim zakonima i Božjom ljubavi) kroz primanje Božje supstance u sebe u tolikoj mjeri da je "ponovno rođen", gdje je postao novo biće, duša je transformirana iz normalne ljudske u Božansku dušu koja više nije samo napravljena na "sliku Božju" već je sada slična Bogu i po supstanci. Ovo je stanje za koje je Isus podučavao da je dostupno svima koji to žele, i način na koji se u njega dolazi je nazvao "Uski Put" koji vodi u život.

    Evo par zanimljivih videa:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    He who dwells in love, dwells in God and God in him.

    Seek God's Love first, and everything else will be added to you.

    Ako nekoga zanima, istinu o Bogu(koja nije religijska već znanstvena) može pronaći na Divine Truth youtube kanalu: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

  • Nikejski sabor,cezar Konstantin,Arije,Atanasije,Euzebije itd...

    Ovo je bio odgovor ap.Pavla na pitanje ucenika o dolasku Isusa Hrista.

    2.Sol 2:3Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,

    2Sol 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

    Dakle otpad je podavno preuzeo vlast i bas kao Aron sto je nakon Mojsijevog odlaska da primi 10 zapovedi pretvorio Boga u zlatin kip teleta,tako su od Konstantina preokrenuli hriscanske zapovedi naopacke.

    Cezar Konstantin je bio mnogobozac koji je smatran od Rimljana za Avgusta i Boga. Tako da je on paganin dosao kod Hriscana kao Bog i dao im zapovedi.Takodje je bitno reci da je doslo samo trecina pozvanih episkopa,i da je on to sve cinio radi Rimskog carstva a ne radi Isusa i Bozjeg carstva.

  • Da li u Bibliji igdje nalazimo riječ trojstvo - reći će te ne. Je li trojstvo biblijski nauk ili poganska doktrina koja je ušla u crkvu?

    To je dogma koja je donesena 325 godine u Niceji, i tek od tada se vjeruje u Trojstvo kakvo danas postoji u većini kršćanskih crkvi, dakle nije to ni Isusova a ni apostolska nauka, dapače.

  • način na koji opisujete Boga je tjelesan gospodine Rise, u Bibliji nam Bog govori da naše misli nisu njegove i naši puti nisu njegovi puti

    Izaija 55,8 "Jer misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti," riječ je Jahvina.

    Isto tako Bog kaže da ne gleda kao što mi gledamo.

    Ali Gospod reče Samuilu: ne gledaj na lice njegovo ni na visinu rasta njegova, jer sam ga odbacio; jer ne gledam na što čovjek gleda: čovjek gleda što je na očima, a Gospod gleda na srce. 1. Samuilova 16,7

    U knjizi Otkrivenja postoji sedam duhova Božjih.. koji je od njih sišao na Djevicu Mariju -- ne vidite li možda da je pomalo apsurdno gledati tako tjelesno...

    Neke stvari nam nisu date i Bog je to i rekao da će biti tako u Ponovljenom zakoniku 29,29

    uostalom zašto bi se itko preopterećivao tuđim mišljenjem.. moje mišljenje je ta je Trojstvo biblijski nauk i da je Ellen White imala duhovne darove bez obzira na svoje mane i nedostatak u pogrešivosti... ne postoji čovjek bez mana, taj sebe laže -- sva sreća da imamo Isusa Krista Spasitelja i Otkupitelja, a onaj koji je klevetnik u Bibliji je nazvan sotona... dakle nikog ne treba preopterećivati moje mišljenje.


    ja razumijem da vi gledate drugačije i da ste sigurni da vaša vjerska zajednica vidi to najbolje...no to je vaša stvar.

    Također ne zanimaju me napadi na mene i opraštam ih jer čovjek je često rob svoje tjelesne prirode pa i naglosti i netrpeljivosti--. uostalom Isusa su razapeli -- a sluga nije veći od gospodara, veći je onaj koji je u meni nego onaj koji je u svijetu

    Lijep pozdrav još jednom i Božji Blagoslov -- vjera

  • još sam htjela nadodati da u Izaiji piše da je Bog jedini spasitelj i za mene kao kršćanku to tako jest. Spasitelj je Isus Krist..

    tu me ne zanima što kažu drugi, niti Ellen White jer Biblija je Božja riječ, njene pojedine knjige su lijepe i uzdižu Krista no to je za mene kraj priče o njoj, ona jest govorila da je Biblija ona koja se treba proučavati i da je to Božja riječ a ne njeni spisi niti tuđi spisi.. apostol Pavao potiče da na to da samostalno istražujemo pisma.

    Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema spasitelja. Izaija 43,11

    Ja objavih, i spasoh, i naprijed kazah, i nikoji tuđ bog među vama, i vi ste mi svjedoci, veli Gospod, i ja sam Bog. Izaija 43,11

    U Novom Zavjetu također je pisano:

    A Isus znajući sve što će biti od njega iziđe i reče im: koga tražite? Odgovoriše mu: Isusa Nazarećanina. Isus im reče: ja sam. A s njima stajaše i Juda koji ga izdavaše. A kad im reče: ja sam; izmakoše se natrag i popadaše na zemlju. Ivan 18,4-6

    Što mislite zašto popadaše na zemlju kad je rekao JA SAM?

    Kada su ga došli uhititi u vrtu, tražili su Isusa iz Nazareta, a Isus im je odgovorio: "JA JESAM", i svi su pali na zemlju kad je izgovorio: "JA JESAM"; TO JE MOĆ! Ako vaša Biblija kaže: 'Ja sam on'to baš nije tako , jer su moderni prevoditelji dodali englesku riječ 'on', neki su stavili zagrade oko 'on', ali većina ih samo dodaje u stih. U grčkim rukopisima koine piše "Isus je rekao, JESAM". A kad je to rekao, svi su se povukli i pali na zemlju! SAMO božanska sila Svemogućeg Boga to može učiniti!

    Znači neka je svako uvjeren u svoje ja znam u koga vjerujem i zašto vjerujem. Nije potrebno da mi šaljete post za postom uvjeravajući me u svoje, ja priznajem da Jehovi Svjedoci proučavaju Bibliju ali morate razumjeti da postoje ljudi, istina nije ih puno, koji isto tako proučavaju Božju riječ i to samostalno. Želim vam Božji mir.

    Budući da sam proučavala povijesti kršćanstva ovo što pišete o Niceji i trojstvu ne smatram ispravnim i da je baš bilo sve tako. Pisano je u Bibliji ne zovi zavjera sve što ovaj svijet zove zavjera

    .. ali kažem neka je svako uvjeren u svoje i nije potrebno nikog uvjeravati i iživljavati se na drugom ljudskom biću. Isus nije bio nametljiv i svaka osoba ima pravo iznijeti svoj stav.

    Lijep pozdrav i Božji Blagoslov gospodine vama i vašoj obitelji --- vjera

  • Govori se Isus će doći i tada će se to i to. Ali za mene je već došao, već je tu.

    Što se Trojstva tiče, moje je iskustvo, Bog je u sredini, Isus je desno od Boga ( meni koji sam bio ispred s lijeve strane) i Duh sveti je s lijeva Bogu. Svo troje ima svoju osobnost. Osobnost samim time i slobodu i sve što ide uz jedinstvenu osobnost.

    Tako da ja mogu reći, jer sam vidio, da Trojstvo je istinito

  • Kad bi ja rekao kroz svoje iskustvo na temu Isus će doči .... za mene je već tu.

    Tako da po meni ne trebate čekati već ga potražite sada i tu. Stvarno je tu.

    Vidim ga, čujem ga, razgovaram s njme, dodirnem ga, štiti me, ima povjerenja u mene - ja u njega.

    Mislim da nam je puno važnije da ga imamo sada tu nego jednog dana kada ....

  • Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator.

    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

    Participate now!

    Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.