Čista & nečista hrana

Da li bi kršćani trebali jesti nečistu hranu?

• Da

Glasovi: 3 42.9%
  • Ne

Glasovi: 4 57.1%

• Ukupno glasača
    7
Amen. Istina, tako će biti.

Drago mi je što smo došli do zaključka da niko nikog ne optužuje niti ne smatra boljim od drugog. Pisano je: A jelo nas ne privodi k Bogu: niti smo bolji ako jedemo, niti smo gori ako ne jedemo.1 Korinćanima 8,8

Možeš li mi samo reći u kojem svijetlu vidiš ovo proročanstvo kao JS:

Izaija 66,15-18:

Jer, evo, GOSPOD će doći s ognjem, a kola njegova kao vihor; da uzvrati srdžbom svojom u jarosti i prijekorom svojim u plamenima ognjenim.
Jer će se GOSPOD ognjem i mačem svojim parničiti sa svakim tijelom, i pogubljenih od GOSPODA bit će mnogo.
“Oni koji se posvećuju i čiste se u vrtovima iza jednog stabla u sredini, koji jedu svinjsko meso i gnjusobe i miševe, zajedno će biti zatrti”, govori GOSPOD.
“Jer ja poznajem djela njihova i namisli njihove. I dogodit će se, da ću sakupiti sve narode i jezike; i oni će doći i vidjeti slavu moju.
Dela ap 15:20 Nego da im se zapovedi da se čuvaju od priloga idolskih i od kurvarstva i od udavljenog i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čine.

Dal se u ovoj zapovedi naredjuje hriscanima da moraju da se obrezu,da moraju da slave sabate,da ne smeju da jesu meso???

Odavde ucimo samo kako su fariseji uvek ispruzali svoju nogu da bi saplitali Hriscane sa raznim glupostima i zato je Vodece telo u Jerusalimu zapovedilo gore receno,a ti sad vidi dal su im nesto rekli za jedenje mesa.

Ne razumijem što mi želiš reći...

Niti sam te osuđivala, niti sam ti rekla da držiš zakon. Zapravo postavila sam ti stih koji kaže da nitko nije bolji drugoga:

Korinćanima 8,8: A jelo nas ne privodi k Bogu: niti smo bolji ako jedemo, niti smo gori ako ne jedemo

Moje pitanje nije bila provokacija, već mi nije jasno kako to da prihvaćate proročanstvo iz Izaije 65,25:

Vuk i janje zajedno će se napasati, i lav će jesti slamu kao vol, a prah će zmiji biti jelo. Neće oni zlo nanositi niti nešto uništavati na svoj svetoj gori mojoj”, govori GOSPOD.

a ne prihvaćate proročanstvo iz Izaije 66,15-18:

Jer, evo, GOSPOD će doći s ognjem, a kola njegova kao vihor; da uzvrati srdžbom svojom u jarosti i prijekorom svojim u plamenima ognjenim. Jer će se GOSPOD ognjem i mačem svojim parničiti sa svakim tijelom, i pogubljenih od GOSPODA bit će mnogo. “Oni koji se posvećuju i čiste se u vrtovima iza jednog stabla u sredini, koji jedu svinjsko meso i gnjusobe i miševe, zajedno će biti zatrti”, govori GOSPOD. “Jer ja poznajem djela njihova i namisli njihove. I dogodit će se, da ću sakupiti sve narode i jezike; i oni će doći i vidjeti slavu moju.

---

Što se tiče Pavla... Uvijek sam ga branila i vjerujem da je on najveći apostol. Bog koji poznaje naume svakog srce zna koju osobu može koristiti u koje vrijeme. No, sam apostol Petar izrazio je brigu poradi nekih stvari vezanih uz Pavlove poslanice:

2 Petrova 3:15-17

I trpljenje Gospoda našega držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa. Kao što govori o ovome i u svima svojijem poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumjeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao. A vi dakle, ljubazni, znajući naprijed, čuvajte se da prijevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe; Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našega i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u vječna vremena. Amin.

Ako si ti uvjeren u svoje u redu.

Svako dobro!

Čas je, o Jahve, da se javiš: oskvrnuše Zakon tvoj Psalam 119,126

Ne razumijem što mi želiš reći...

Niti sam te osuđivala, niti sam ti rekla da držiš zakon. Zapravo postavila sam ti stih koji kaže da nitko nije bolji drugoga:

Korinćanima 8,8: A jelo nas ne privodi k Bogu: niti smo bolji ako jedemo, niti smo gori ako ne jedemo

Moje pitanje nije bila provokacija, već mi nije jasno kako to da prihvaćate proročanstvo iz Izaije 65,25:

Vuk i janje zajedno će se napasati, i lav će jesti slamu kao vol, a prah će zmiji biti jelo. Neće oni zlo nanositi niti nešto uništavati na svoj svetoj gori mojoj”, govori GOSPOD.

a ne prihvaćate proročanstvo iz Izaije 66,15-18:

Jer, evo, GOSPOD će doći s ognjem, a kola njegova kao vihor; da uzvrati srdžbom svojom u jarosti i prijekorom svojim u plamenima ognjenim. Jer će se GOSPOD ognjem i mačem svojim parničiti sa svakim tijelom, i pogubljenih od GOSPODA bit će mnogo. “Oni koji se posvećuju i čiste se u vrtovima iza jednog stabla u sredini, koji jedu svinjsko meso i gnjusobe i miševe, zajedno će biti zatrti”, govori GOSPOD. “Jer ja poznajem djela njihova i namisli njihove. I dogodit će se, da ću sakupiti sve narode i jezike; i oni će doći i vidjeti slavu moju.

---

Što se tiče Pavla... Uvijek sam ga branila i vjerujem da je on najveći apostol. Bog koji poznaje naume svakog srce zna koju osobu može koristiti u koje vrijeme. No, sam apostol Petar izrazio je brigu poradi nekih stvari vezanih uz Pavlove poslanice:

2 Petrova 3:15-17

I trpljenje Gospoda našega držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa. Kao što govori o ovome i u svima svojijem poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumjeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao. A vi dakle, ljubazni, znajući naprijed, čuvajte se da prijevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe; Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našega i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u vječna vremena. Amin.

Ako si ti uvjeren u svoje u redu.

Svako dobro!

Čas je, o Jahve, da se javiš: oskvrnuše Zakon tvoj Psalam 119,126
A kako da ne prihvatamo prorocanstvo iz Isaije 65:25 da ce cak i lav jesti slamu kao vo,to jest kao kad su bili u Edenskom vrtu,tamo zivotinje nisu ubijale jedna drugo,ili mozda mislis da su se ubijale i da su to sve videli i adam i Eva? Zivotinje su pocele da se ubijaju sa Avljevom prvom zivotinjskom zrtvom

Ali eto dala si i lep stih koji na prvi pogled izgleda protivrecan,ali samo na prvi pogled.Isaija 66:15-18

Ako se slazemo da se Isaija 65:25 odnosi na buducnost koja tek treba i nama da dodje,dotle se Isaija 66:15-18 trebalo ispuniti na Jevrejima,ne i neJevrejima jer postoji tacka.Pogledaj

17 Koji se osveštavaju i koji se očišćavaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjsko i stvari gadne i miševe, svi će izginuti, veli Gospod.

Pa Juda je imala vise bogova neg okolni narodi zajedno i na njoj se ispunilo i unistenje i rasejanje i nakon toga sledi tacka pa onda za nas i buducnost sledi

18 A ja znam dela njihova i misli njihove, i doći će vreme, te ću sabrati sve narode i jezike, i doći će i videće slavu moju.

Dakle 18 stih govori o buducnosti koja nije dosla cak ni u Isusovo vreme kad su ga ubili nego tek u buducnosti koja je pred nasom generacijom

vjera_

U potpunosti se slazem s tobom s tim sto cu ssamo dodati da mi nemamo prava nikog osudjivati iz prostog razloga sto i sam apostol kaze da sto god radili mi Bogu radimo ili ne radimo stoga smo PRED NJIM odgovorni za svoja dela.Mi imamo obavezu da ukazemo na cinjenicno stanje i s tim nasa obaveza prestaje - dali ce ljudi prihvatiti taj nas poziv / ukazivanje jeste njihova licna stvar za koju ce snositi odgovornost pred Bogom a ne pred ljudima !!!
Razumijem što želite reći, ali ne znam da li je to baš dobar pristup. Možda možemo skrenuti pozornost nekome na lijep i prijateljski način i to privatno. No, o nekome prosuđivati, popovati mu, ponižavati drugo ljudsko biće to nikako -- smatram da su sve to posljedice pale ljudske prirode. Mi nismo bogovi, samo oni koji pobjede i dobiju vijenac života će kao sveci suditi drugima u budućnosti. Zapravo je sotona taj koji nas optužuje pred Bogom dan i noć. Bog nije svevideće oko.Tako kad ljudi dobiju porive da vrebaju, maltretiraju, nepotrebno kritiziraju druge potaknuti su krivim duhom, ugledali su se na pogrešnog i lažnog boga, kneza ovog svijeta. Jedini istiniti Bog nas već poznaje:

U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo, kao što i neki od vaših pjesnika rekoše: "Njegov smo čak i rod! Djela apostolska 17,29

Prije nego što sam te oblikovao u majčinoj utrobi, poznavao sam te. Izabrao sam te i prije nego što si bio rođen Jeremija 1,5

Pisano je da savršena ljubav izgoni svaki strah 1. Ivanova 4,19

Ali, ispovijedajući istinu u ljubavi, mi ćemo porasti u svakom pogledu, prema onome koji je glava, Kristu. Efežanima 4,5

I ako imam dar proročanstva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru, da i gore premještam, a ljubavi nemam, ništa sam. 1. Korinćanima 13,2

Svako dobro

A kako da ne prihvatamo prorocanstvo iz Isaije 65:25 da ce cak i lav jesti slamu kao vo,to jest kao kad su bili u Edenskom vrtu,tamo zivotinje nisu ubijale jedna drugo,ili mozda mislis da su se ubijale i da su to sve videli i adam i Eva? Zivotinje su pocele da se ubijaju sa Avljevom prvom zivotinjskom zrtvom

Ali eto dala si i lep stih koji na prvi pogled izgleda protivrecan,ali samo na prvi pogled.Isaija 66:15-18

Ako se slazemo da se Isaija 65:25 odnosi na buducnost koja tek treba i nama da dodje,dotle se Isaija 66:15-18 trebalo ispuniti na Jevrejima,ne i neJevrejima jer postoji tacka.Pogledaj

17 Koji se osveštavaju i koji se očišćavaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjsko i stvari gadne i miševe, svi će izginuti, veli Gospod.

Pa Juda je imala vise bogova neg okolni narodi zajedno i na njoj se ispunilo i unistenje i rasejanje i nakon toga sledi tacka pa onda za nas i buducnost sledi

18 A ja znam dela njihova i misli njihove, i doći će vreme, te ću sabrati sve narode i jezike, i doći će i videće slavu moju.

Dakle 18 stih govori o buducnosti koja nije dosla cak ni u Isusovo vreme kad su ga ubili nego tek u buducnosti koja je pred nasom generacijom
Dobro Rise_BG, zaključujem da jednostavno ne vidim stvari baš kao ti. Nekako mi to nije uvjerljivo, ali možda griješim. Kao ljudsko biće bi prije voljela da si ti u pravu po tom pitanju bez obzira što sam na biljnoj ishrani, jer nisam to iz vjerskih razloga. Remek djelo je sotonino da se ljudi koji vjeruju u Bibliju kao Božju riječ raspravljaju oko ovakvih stvari u nedogled.

Rimljanima 14,17: Ta kraljevstvo Božje nije jelo ili piće, nego pravednost, mir i radost u Duhu Svetome

Svako dobro

Razumijem što želite reći, ali ne znam da li je to baš dobar pristup. Možda možemo skrenuti pozornost nekome na lijep i prijateljski način i to privatno. No, o nekome prosuđivati, popovati mu, ponižavati drugo ljudsko biće to nikako -- smatram da su sve to posljedice pale ljudske prirode.
Mislim da sam ja to isto rekao samo drugim recima,sustina je da niko nema prava optuzivati druge ljude zbog njihovg verskog ubedjenja.

Dobro Rise_BG, zaključujem da jednostavno ne vidim stvari baš kao ti. Nekako mi to nije uvjerljivo, ali možda griješim. Kao ljudsko biće bi prije voljela da si ti u pravu po tom pitanju bez obzira što sam na biljnoj ishrani, jer nisam to iz vjerskih razloga. Remek djelo je sotonino da se ljudi koji vjeruju u Bibliju kao Božju riječ raspravljaju oko ovakvih stvari u nedogled.

Rimljanima 14,17: Ta kraljevstvo Božje nije jelo ili piće, nego pravednost, mir i radost u Duhu Svetome

Svako dobro
I medju JS ima vegeterijanaca osoba koje ne jedu meso,neka ne jedu cak ni ribu pa ni proizvode od mleka ,neko cak ne pije ni jogurt jer mu je odvratno i niko to nikom ne brani niti ismeva,to je stvar svakog pojedinca bilo zbog vere ili ukusa i mirisa hrane.

Ja se ne podsmevam ni tebi ni bilo kom drugom ko ne jede meso itd itd.

Poenta ove teme jeste ne nametati nikome u ime Biblije sta jesti a sta ne jesti.,jer sve je receno u delima ap 15:20 Nego da im se zapovedi da se čuvaju od priloga idolskih i od kurvarstva i od udavljenog i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čine.

Da, slažem se s obojicom. Što ima legalizam s milošću? To je neka druga vjera. Spasenje je dar. Bog je ljubav. On želi samo iz ljubavi da se mijenjamo, a savršena ljubav izgoni svaki strah. Gledajući u Njega i razmišljajući o Isusu mi se mijenjamo agape požrtvovnom ljubavlju...

A mi svi otkrivena lica zrcalimo slavu Gospodnju, i kako Duh Gospodnji djeluje u nama, sve se više suobličujemo njegovoj sve sjajnijoj slici.(2. Korinćanima 3:18)

Na kraju, braćo i sestre, ispunite svoje misli onim što je istinito, što je plemenito, pravedno, čisto, ljubazno i hvale vrijedno. Sve što ste naučili i primili, sve što ste čuli i vidjeli da ja radim, nastavite i vi raditi. I Bog, izvor mira, bit će s vama (Poslanica Filipljanima 4:8-9)

Ali nikada nećemo rasti u milosti gledajući greške i nedostatke nekog drugog, tako ćemo samo postati duhovno oslabljeni. Gledajući na Krista i na ono što je on učinio dato nam je obećanje da ćemo biti promijenjeni u Njegovu sliku.

"Dok um prebiva na Kristu, karakter se oblikuje prema božanskoj sličnosti. Misli su prožete osjećajem Njegove dobrote, Njegove ljubavi. Kontempliramo Njegov karakter, i stoga je On u svim našim mislima. Njegova ljubav nas okružuje. Ako čak i na trenutak gledamo u sunce u njegovoj slavi, kad odvratimo oči, slika sunca pojavit će se u svemu što gledamo; sve što gledamo odražava Njegovu sliku, sliku Sunca Pravednosti. Ne možemo vidjeti ništa drugo, niti govoriti o bilo čemu drugome, utisnut je u oko duše i utječe na svaki dio našeg svakodnevnog života, omekšavajući i pokoravajući cijelu našu prirodu prema božanskoj, čak i sličnosti s Kristom, mi odražavamo svijetle i vedre zrake Njegove pravednosti, jer smo ozračeni odrazom Njega koji nas je ljubio i predao se za nas. {TM 388.2}

tumblr_ong5qpz03K1s94jl7o1_500.jpg

Svako dobro i lijep pozdrav!

...jer sve je receno u delima ap 15:20 Nego da im se zapovedi da se čuvaju od priloga idolskih i od kurvarstva i od udavljenog i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čine.
A jel po tebi to sto je tamo receno brise SVE OSTALO U PISMU po tom pitanju !????????

A jel po tebi to sto je tamo receno brise SVE OSTALO U PISMU po tom pitanju !????????
Ostalo je samo istorija koju je lepo znati,jer mi smo sada pod Novim zavetom ,Mi nikoga ne ogranicavamo ali za te koji hoce kako hoce lepo je receno,

Ili si pod starim ili si pod novim zavetom. Ne moze ovo cu da uzmem iz starog zaveta a ovo necu.

U NZ nije zpovedejeno da mora da se obrezuje,da slavi subotu,da deli hranu na ciste i neccitu itd

galatima 3:10 Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.
kolosanima 2:16 Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

Pa ko voli nek izvoli.

Ostalo je samo istorija koju je lepo znati,jer mi smo sada pod Novim zavetom ,Mi nikoga ne ogranicavamo ali za te koji hoce kako hoce lepo je receno,
A jel NZ vreme koje ce biti sve do Bozjeg suda ?

Molim te odgovori mi na ovo pitanje jer nakon toga dolazi ono kljucno pitanje na osnovu konkretnog Biblijskog teksta iz SZ-ta.

Vegetarijanci ne jedu ribu kao ni ostalo meso i mesne prerađevine, a vegani uz meso, ne jedu ni jaja, mlijeko, odnosno nikakve prehrambene proizvode koji su nastali od životinja...

Neka onaj koji jede ne prezire onoga koji ne jede, a onaj koji ne jede neka ne osuđuje onoga koji jede, jer ga je Bog primio.” Rimljanima 14,3🙏

Lijep pozdrav!

Molim te odgovori mi na ovo pitanje jer nakon toga dolazi ono kljucno pitanje na osnovu konkretnog Biblijskog teksta iz SZ-ta.
A zašto je ranokršćanski pisac Tertulijan vjerovao da je apostol Pavao dopustio da jedu sve? Tertulijan jest bio neporočan i na biljnoj ishrani, ali pisao je o tome da su sve što im je dozvoljeno zloupotrijebili, a ne da ne smiju jesti. Aludirajući na apostola Pavla napisao je:

"pa čak i ako vam je predao ključeve od klaonice...dopuštajući vam da jedete sve...barem nije učinio kraljevstvo nebesko da se sastoji u klanju: jer, kaže on, jelo i piće nije kraljevstvo Božje."

Tertulijan je iznio svoje argumente za umjerenu prehranu pozivajući se na povijest Izraelaca (Brojevi 11:4-34): "I ako postoji 'Onaj' koji preferira djela pravde, ne međutim, bez žrtve - to jest, duh koji se vježba apstinencijom - to je sigurno onaj Bog kojemu ni proždrljiv narod ni takvi svećenici nisu bili prihvatljivi - spomenici čije su požude ostali do danas, gdje su laži pokopale ljude pohlepne i željne mesa, koji su prepelice žderali čak do točke izazivanja žutice.

---

Istina da postoji i etiopska crkva, oni su ostali košer, a mnogi su i vegetarijanci. Da li je to možda zato što njihova Biblija sadrži knjigu proroka Henoka? Ona govori da su divovi učili lijepe kćeri ljudske raznim stvarima. Knjiga Henokova kaže da Nefili nisu bili zadovoljni hranom i počeli su jesti sve životinje s njihovom krvlju izazivajući time jedinog istinitog Boga. Znam i razumijem da ta knjiga nije prihvaćena kao dio Biblije, ali može imati neke segmente istine.

U svakom slučaju:

Neka onaj koji jede ne prezire onoga koji ne jede, a onaj koji ne jede neka ne osuđuje onoga koji jede, jer ga je Bog primio.” Rimljanima 14,3

A zašto je ranokršćanski pisac Tertulijan vjerovao da je apostol Pavao dopustio da jedu sve? Tertulijan jest bio neporočan i na biljnoj ishrani, ali pisao je o tome da su sve što im je dozvoljeno zloupotrijebili, a ne da ne smiju jesti. Aludirajući na apostola Pavla napisao je:

"pa čak i ako vam je predao ključeve od klaonice...dopuštajući vam da jedete sve...barem nije učinio kraljevstvo nebesko da se sastoji u klanju: jer, kaže on, jelo i piće nije kraljevstvo Božje."

Tertulijan je iznio svoje argumente za umjerenu prehranu pozivajući se na povijest Izraelaca (Brojevi 11:4-34): "I ako postoji 'Onaj' koji preferira djela pravde, ne međutim, bez žrtve - to jest, duh koji se vježba apstinencijom - to je sigurno onaj Bog kojemu ni proždrljiv narod ni takvi svećenici nisu bili prihvatljivi - spomenici čije su požude ostali do danas, gdje su laži pokopale ljude pohlepne i željne mesa, koji su prepelice žderali čak do točke izazivanja žutice.

---

Istina da postoji i etiopska crkva, oni su ostali košer, a mnogi su i vegetarijanci. Da li je to možda zato što njihova Biblija sadrži knjigu proroka Henoka? Ona govori da su divovi učili lijepe kćeri ljudske raznim stvarima. Knjiga Henokova kaže da Nefili nisu bili zadovoljni hranom i počeli su jesti sve životinje s njihovom krvlju izazivajući time jedinog istinitog Boga. Znam i razumijem da ta knjiga nije prihvaćena kao dio Biblije, ali može imati neke segmente istine.

U svakom slučaju:

Neka onaj koji jede ne prezire onoga koji ne jede, a onaj koji ne jede neka ne osuđuje onoga koji jede, jer ga je Bog primio.” Rimljanima 14,3
Kljucno je primetiti da Petar nije jeo nista necistog i nakon Hristovog vaskrsenja sto nam pokazuje da on definitivno nije smatrao da je Hristova zrtva ispunila zakon o mesnoj ishrani.

..a i kako bi uopste mogao kada su jevreji veoma dobro znali sledece:

Isa.66,15-17:

"...Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će mu biti kao vihor, da izlije gnjev svoj u jarosti i prijetnju u plamenu ognjenom.

Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom tijelu, i mnogo će biti pobijenijeh od Gospoda.

Koji se osveštavaju i koji se očišćaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjeće i stvari gadne i miše, svi će izginuti, veli Gospod..."

Kao sto se jasno vidi,Bozji sud koji ce se desiti na kraju ovog sveta predvidja smrtnu kaznu I za one koje ne postuju Bozju zapovest o mesnoj ishrani a ono sto nam daje globalni karakter ove realnosti jeste cinjenica da se to ne odnosi samo na jevreje nego kao sto sam citirao - NA SVAKOM LJUDSKOM TELU !!!

Kljucno je primetiti da Petar nije jeo nista necistog i nakon Hristovog vaskrsenja sto nam pokazuje da on definitivno nije smatrao da je Hristova zrtva ispunila zakon o mesnoj ishrani.

..a i kako bi uopste mogao kada su jevreji veoma dobro znali sledece:

Isa.66,15-17:

"...Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će mu biti kao vihor, da izlije gnjev svoj u jarosti i prijetnju u plamenu ognjenom.

Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom tijelu, i mnogo će biti pobijenijeh od Gospoda.

Koji se osveštavaju i koji se očišćaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjeće i stvari gadne i miše, svi će izginuti, veli Gospod..."

Kao sto se jasno vidi,Bozji sud koji ce se desiti na kraju ovog sveta predvidja smrtnu kaznu I za one koje ne postuju Bozju zapovest o mesnoj ishrani a ono sto nam daje globalni karakter ove realnosti jeste cinjenica da se to ne odnosi samo na jevreje nego kao sto sam citirao - NA SVAKOM LJUDSKOM TELU !!!
Ok, samo sam vas pitala, ne razumijem zašto naglašavate s velikim slovima i uskličnicima kad ionako to ne jedem, ali sve u redu...

Vezani za proročanstvo Izaije 66,15-17, ako se zaista radi o budućem vremenu, ima više smisla vaše tumačenje.

Apostol Petar je bio Židov, a ne poganin koji je postao kršćanin, kao što je to bio i apostol Pavao:

Djela 21:18-24 18 Sutradan Pavao uđe s nama k Jakovu, a bijahu prisutni i svi starješine. 19 Pošto ih je pozdravio, ispričao im je jedno po jedno što je Bog učinio među poganima po njegovoj službi. 20 Kad su to čuli, slavili su Boga. I rekoše mu (Pavlu) : "Vidiš, brate, koliko je među Židovima tisuća onih koji su povjerovali. Svi su oni revni za Zakon, 21 a rečeno im je o tebi da učiš sve Židove koji su među poganima da se odreknu Mojsija, govoreći im da ne obrezuju svoju djecu i ne žive po našim običajima . 22 Što dakle treba učiniti? Sigurno će čuti da ste došli. 23 Činite dakle što vam kažemo. Imamo četiri čovjeka koji su pod zavjetom; 24 Uzmi te ljude i očisti se s njima i plati njihove troškove, tako da mogu obrijati svoje glave. Tako će svi znati da nema ništa u onome što im je rečeno o tebi , nego da ti sam ( Pavao ) također živiš u poštivanju zakona . 25 A za neznabošce koji vjerovaše mi poslasmo presudivši da oni takovo ništa ne drže osim da se čuvaju od priloga idolskijeh, i od krvi, i od udavljenoga, i od kurvarstva.

Jednostavno je, ali ljudi kompliciraju jer nije kako oni žele već će biti kako Bog želi jer je On Stvoritelj, a mi smo stvorenja.

Oni koji su bezazleni, pravedni, pošteni i ne rade zlo odlaze Bogu, a oni koji su zli i rade drugima zlo, u bilo kojem smislu, odlaze u ognjeno jezero...ako se iskrenog srca pokaju na vrijeme i prestanu činiti zlo i pokušaju ispraviti ako mogu zlo što su učinili vjerujem da je Bog milostiv, dobrostiv i na kazni spor.

Ljudi mogu imati obličje pobožnosti i raditi sve kako treba da bi drugi smrtni ljudi dobili dojam o njima da su ispravni no kada bi se duša od tih mnogih vidjela, vidjelo bi se dosta tame i crnila, nažalost.. Isus je zato rekao licemjerima farizejima da operu čašu iznutra tek tada će zasjati izvana.

Mi sada imamo Sveto Pismo u njegovoj cjelosti i trebamo se držati Krista koji je odsjaj Slave očeve i otisak bića njegova (Hebrejima1,3)

Ovo nije moje već je tako pisano:

On odgovori: “Sijač dobrog sjemena je Sin Čovječji. Polje je svijet , i dobro sjeme predstavlja sinovi kraljevstva . Kukolji su sinovi Zloga , a neprijatelj koji ih sije je đavao . Žetva je svršetak svijeta, a žeteoci su anđeli Matej 13,38

Dječice, neka vas nitko ne zavede! Tko izvršava pravdu, pravedan je kao što je on pravedan. Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. 1.Ivanova 3,7

Ja slušah, ali ne razumjeh, pa upitah: “Gospodaru, kako će to svršiti? On reče: “Idi, Daniele, ove su riječi tajne i zapečaćene do vremena svršetka. Mnogi će se očistiti, ubijeliti i prokušati; a bezbožnici će i dalje biti bezbožni; bezbožnici se neće urazumjeti, a umnici će razumjeti. Danijel 12,8.- 10.

Otvorice se nove knjige u od Boga odredjen dan,kad dodje °Buduci zavet°,do tada smo pod NZ.

Svako ima slobodu da jede sta zeli i ruzno je nametati drugima svoje misljenje jer bi to neke spotaklo kao u vreme fariseja

Otvorice se nove knjige u od Boga odredjen dan,kad dodje °Buduci zavet°,do tada smo pod NZ.
Nisam te to pitao,zasto eskiviras jasno i direktno pitanje koje je sustinski bitno za tekucu raspravu ?

Svako ima slobodu da jede sta zeli i ruzno je nametati drugima svoje misljenje jer bi to neke spotaklo kao u vreme fariseja
Ko ti bre namece sto god,jedi sto ti dusa zeli,tvoja stvar...isto kao sto ti ne namecem da se uzdrzavas od bluda,kradje i t.d. ali ti ujedno veoma ozbiljno ukazujem da je sve to prekrsaj izricitih Bozjih zapovesti za koje prestoji odgovornost pred Bogom...

I danas ali i jednom na Njegovom sudu !!!

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Nazad
Vrh