robivek
Član
- Reakcijski bodovi
- 95
- Bodovi
- 48
Kakva gomila besmislica.
Moguce je da si u pravu,da vidimo argumente:
"6. Zagledavši u njega pažljivo, razmotrih i vidjeh četvoronožne životinje zemaljske i zvjerinje i gmizavce i ptice nebeske."
Petar vidi razne životinje uključujući i nečiste.
"7. I čuh glas koji mi govori: Ustani, Petre, zakolji i jedi."
Bog mu kaže da jede te životinje.
"8. A ja rekoh: Nipošto, Gospode, jer ništa pogano ili nečisto nikada ne uđe u moja usta."
Petar odgovara da ne smije jer su to nečiste tj. pogane životinje. Zašto ovo govori? Zato što je u Mojsijevom Zakonu bilo predviđeno koje su životinje nečiste za jelo.
Tako je,slazem se,to sam i ja isto rekao...idemo dalje:
"9. I odgovori mi glas sa neba po drugi put: Što je Bog očistio, ti ne pogani!"
Bog mu odgovara da su te životinje očišćene i da ih Petar ne treba više smatrati poganima.
Zasto OPET FALSIFIKUJES I PODMECES kad to definitivno ne pise ???
Ja sam prvi put reagovao misleci da ti je slucajno izletelo ali sad kad ponavljas onda i ja naglasavam kako nam deluje ovaj tvoj ponovni pokusaj !!!
Molim te nemoj tumaciti viziju nego citaj iskljucivo TO STO PISE...!!!
Pustimo apostola i njegove ucenike,dakle ljudi koji su delili istu veru sa Petrom da nam protumace tu viziju,jel moze ???
Riječ "ti ne pogani" je u kontekstu nove zapovijesti Božije da ne postoje više nečiste životinje za hranu.
Ma taman posla,kako moze Petar poganiti svinju proglasivsi je necistom KADA JE TO URADIO BOG NEBESKI ???
Pa jel shvacas da ovom tvrdnjom ti zapravo optuzujes Boga da je podmecivao Petru i ni kriv ni duzan ga optuzio za nesto sto nije bilo njegovo delo !!?
Inace termin POGAN ( poganiti,opoganjen i t.d.) u Svetom Pismu ima siroki opfat znacaja a direktno i nedvosmisljeno opisuje duhovno stanje coveka koji se ogresio o Bozjem zakonu !!!
Petar je do tada poganio nečiste životinje
Ovo sam ti vec pojasnio ali ocito treba ponoviti - Petar nije nista na svoju ruku poganio nego je samo prihvatio Bozju izricitu zapovest po tom pitanju !!!
Primecujes razliku ???
a sada je dobio zapovijest da to više ne čini. Da ih je nastavio poganiti prekršio bi Božju zapovijest. Što čine svi oni koji bi i danas hrišćane da vrate pod Zakon.
Jasno kao dan. Riječima Gospoda Isusa Hrista: "Ništa nema što bi čovjeka moglo opoganiti od onoga što spolja ulazi u njega, nego što izlazi iz njega ono je što pogani čovjeka." (Marko 7:15).
Molim te da se u ovu fazu analize zadrzimo na predmetnu viziju jer nismo jos uvek s tim zavrsili a svakako cemo se pozabaviti tekstovima kojih pominjes jer su oni takodje sustinski bitni za ovu temu.
Zadnje uređeno od strane moderatora: