- Reakcijski bodovi
- 361
- Bodovi
- 83
Zamolio bih te da se malo bolje fokusiras malo bolje na diskusiju - ja sam dao dokaze kako bi pobio tvoju ovu tvoju tvrdnju:
... i ovo sam demantirao konkretnim Bibliskim dokazima !!!
Konkretno nisi već si okrenuo diskusiju na priču o potopu. Sv. Pismo je jasno da je nečistoća životinja povezana sa nečistoćom drugih naroda.
Tako je,odlicno razmisljas samo molim te poradi MALO na fokusu jer dolazi kljucno pitanje - posto je Bog ljujdima omogucio mesnu ishranu NAKON IZLASKA IZ ARKE , sta bi se desilo ukoliko je Noje zaista mogao jesti i ciste i neciste zivotinje ... !??
Dakle obrati paznju da je bilo po 7 parova cistih i SAMO po jedan par od nec istih zivotinja - i sta bi se desilo ukoliko je Noje zavrtio na razenju svinjce ili mozda zeca ili magarca...!??? ...danas jednostavno te zivotinje ne bi postojale !!!
Noje je u arku stavio po 14 čistih životinja i po 2 nečistih. Svede se na isto. Da su ih on i njegova porodica odmah počeli jesti izumrle bi sve životinje jer ih nije bilo puno sveukupno. Npr. uzmimo 14 jagnjadi. Noje hipotetički žrtvuje 7 i ostane 7. Noje ima ženu i 3 sina koji opet imaju svoje žene. I oni svi moraju jesti.
Jel ti sad jasno da je Bog jos i pre nego sto se sve to realizovalo,veoma precizno planirao svaki detalj o pretstojecim dogadjajima pa je toga radi naredio da se OD SVIH CISTIH zivotinja uzmu po sedam parova kako bi bilo i za hrane coveka kako i za zrtvovanje Bogu !!?
Ti sad dodaješ riječi Sv. Pismu. Sv. Pismo je jasno:
"Šta se god miče i živi, neka vam bude za jelo, sve vam to dadoh kao zelenu travu.
Ali ne jedite mesa s dušom njegovom, a to mu je krv."
SVE vam to dadoh kao zelenu travu. SVE.
Čak se navodi i 1 ograničenje i to ograničenje nema veze sa nečistim životinjama već sa jedenjem krvi što i apostoli ponavljaju na jerusalimskom saboru.