Kako to misliš da bi neko drzao Bozje zapovesti a da bi se ujedeno odvojio od Boga ?
Ovo je nemoguc misija jer sve to ide u paketu !
Koja je ta nova nauka o suboti ?
Vidiš nije to ništa novo , nego je to ono o čemu Petar govori o Pavlovim poslanicama :
2. Pt 3:15-16
15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,
16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.
(VB)
Tako su se vama, uvukla kriva učenja kao da je bitna subota i deset božijih zapovjedi , a time su se kroz zakon odvojili od mesije Krista Isusa .
Krist je došao da ispuni zakon , zakon je kao ugovor o gradnji kuće , kad ispuniš ugovor sagradio si kuću i ne vraćaš se na gradnju kuće .
Tu stupa ono što sam rekao na snagu , ako držiš zakon nisi pod milosti već si pod zakonom . Ako si pod zakonom onda ne možeš pogriješiti ni kod jedne zapovjesti , a u 10 božijih zapovjedi ima jedna zapovjed koja kaže ne poželi , šta ?
Da bi shvatio šta ne smiješ moraš to poželjeti , tek tada si shvatio šta ne smiješ - a onda si već zgriješio .
U švedskom jeziku kao i u njemačkom jeziku se koristi glagol koji na našem znači pomisliti , to njima daje u uvid da se ne može negacija ispuniti jer naše tijelo poznaje samo zapovjed uradi .
Pokušaj zapovjediti svojem nožnom prstu da ne mrda , i mrdnuti će .
Jer mozak ne može zapovjediti tijelu sa nemoj .
Tako se ni jedna zapovjed koja počinje sa nemoj ne može održati jer naš mozak zna samo uradi !
To je samo znanstveno objašnjenje zašto Pavle kaže da je zakon tu da se pokaže grijeh :
Rim 7:7
7 Što ćemo dakle reći? Je li Zakon grijeh? Nipošto! Nego grijeha ne upoznah osim po Zakonu; ta ni za požudu ne bih znao da Zakon ne govoraše:
Ne poželi! (VB)
Pitanje je kako održati zakon a da ne upadneš u zamku da tvoje tijelo pogriješi kroz negaciju ?
Svaka zapovjed sa negacijom tijelo ispunjava kao da je bez negacije !
problem je u stvari u tome da kada slavite svetu subotu , ulazite u 10 božijih zapovjedi a posljednja od njih vas ubije .
I sad je tu problem što vas uče da je to Kristov zakon , a samo matejevo evanđelje od 5-7 poglavlja trebate proučiti i našli ste riješenje - citirat ću vam : Mt 7:12
12 Sve dakle što hoćete da ljudi čine vama, to činite i vi njima. Jer to je Zakon i Proroci.«(VB)
Zakon da bi se održao treba ga zaobići .
Tako je Krist na pitanje pismoznanaca ovako odgovorio :
Mt 22:37-40
37 A Isus mu reče: »Ljubi
Gospoda, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim.
38 To je prva i najveća zapovijed.
39 A druga je ovoj slična:
Ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe.
40 O tim dvjema zapovijedima vise sav Zakon i Proroci.«
(VB)
Daklem zapovjedaj sebi uvjek da činiš dobro bližnjemu , izbjegavaj negacije , uvjek pozitivne zapovjedi .
Pitanja koja si možeš postaviti da bi znao da si na dobrom putu su Slijedeća :
1. da li bi Bog volio da to učinim ?
2. Da li bih ja volio da to netko meni učini ?
Ako su oba odgovora Da onda se treba to učiniti ako je jedno ne - onda traži drugo riješenje .
Nadam se da sam bio jasan .
Lijep pozdrav