Ma 'ajde, to nema nikakvog smisla. Pa zasto je onda dolazio Isus, ako nije bio u stanju uspostaviti Kraljevstvo na Zemlji? Mogao je slati dalje proroke, slati poruke, vijesti s neba i objave... To da Bog i dalje nastavlja slati neke proroke, poruke, upute s neba nas vraca ravno na Stari zavjet. U tom slucaju Isusova misija nema nikakvog smisla. Zasto je Isus onda dolazio?! Jedini odgovor bi bio da je Isus bio samo jedan od prolaznih prorka u nizu; i da se nakon njega taj niz nastavlja u beskonacnost. A zbog toga se nismo morali odvajati od judaizma. Mogli smo samo nastaviti starozavjetnu tradiciju i nizati nove proroke.
Ma 'ajde, to nema nikakvog smisla. Pa zasto je onda dolazio Isus, ako nije bio u stanju uspostaviti Kraljevstvo na Zemlji?
........................
"Tvoju smrt naviještamo, tvoje uskrsnuće slavino, tvoj slavni dolazak iščekujemo" - to katolici mole pod svakom Misom, nakon Pretvorbe(Podizanja). SLAVNI dolazak uspostave Kraljevstva Mira na Zemlji, a to je od Ivana opisano ono 1000-godišnje razdoblje do dolaska Isusa-Suca. Ne Kraljevstvo Božje, ali gdje Isus više neće biti žrtva za naše grijehe nego zasluženo štovan i slavljen na oltarima cijeloga tada na 1/4 smanjenoga svijeta (u početku gradnje nove civilizacije Mira.).
A on im reče: "Ovo je krv moja, krv Saveza, koja se za mnoge prolijeva. Zaista, kažem vam, ne, neću više piti od ovoga roda trsova do onoga dana kad ću ga - novoga - piti u kraljevstvu Božjem."(Mk 14,24.25)
Zbog takvih kao ti, moj Fazlija i tebi sličnih, koji raspravljaju o kršćanstvu, o Svetom pismu, Evanđelju ali uvijek orijentiranih na SVOJU VJERU(bolje filozofiju) - takvi nisu u stanju shvatiti DUH kršćanstva, jer da Bog...ni Otac(koji misli, planira)ni Riječ(koja čini, realizira Očevu (za)misao, ni Duh Sveti (čijom silom Sin stvara od Oca zamišljeno preko anđela koje je i stvorio za tu svrhu - koji su usput i mnogi od njih NOSITELJ i realizatori i o(b)državatelji od Oca zamišljenih te Sina i Duha postavljenih BOŽJIH ZAKONA) - da takav Bog poštuje slobodnu volju svakoga bića takvoga od Njega stvorenoga ( sa slobodnom voljom) - on, tj Krist je rekao da njegova noga više neće stupiti na tlo zemaljsko do uspostave kraljevstva Božjega, a u svijetu gdje vlada zlo(koje je posljedica grijeha) bog može stvioriti svoje kraljevstvo jedino ako "ukloni" sve Božje protivnike. (Jesi li tu i ti, ti znaš, ja ne).
Dakle, Isus-čovjek je svojom mukom, krvlju, smrću na križu pobijedio Sotonu, uzročnika, zavoditelja na grijeh. Ostavio je i sebe u otajstvu Presvete Euharistije, a svima koji se kaju za uvrede Bogu i ljudima, Isus oprašta, sebe prinoseći Ocu kao žrtvu, zadovoljštinu: na sebe uzima krivnju za grijehe pokajnika.
I TO NIJE KRALJEVSTVO BOŽJE niti će ga na Zemlji ikada biti. Jer znamo da je ono gdje su sve tri Osobe, dakle Trojstvo, Trojedini bog, čega ne Zemlji nikada ne može biti, jet što je Zemlja? Bludnica, Babilon, bratoubilački planet, pa kad netko kaže ako ima svemiraca, što ne dođu, da uspostavimo kontakt? Pa da već pri prvom kontaktu budu proglašeni ludima? Ma svaka mudra civilizacija izbjegava kontakt s divljacima koji se ubijaju međusobno, reže, mrče jedan na drugoga (pa i na ovakvim forumima

...).
Bogu treba davati SLAVU, ČAST, Hvalu - DJELIMA...A kojim to djelima čini stanovništvo našega planeta? I TU BI TI da Krist uspostavi svoje, tj Kraljevstvo Božje? Eee...
Zbog grijeha( usput: "Krv njegova na nas i na našu djecu" - urlali su Židovi) raspršeni su po svoj zemlje jedno vrijeme i još jedno i još malo(a to je upravo isteklo) kad će se Židovi opet naći na jednome mjestu i pokušati osnovati svoju državu. Zar dugoročno? Oni tek SADA počinju ispaštati zbog toga grijeha - BOGOUBOJSTVA!!! Samo čekajmo..."Djeca" na koju je pala Njegova krv, tek čeka pravo ispaštanje, a Netanjahu se "trudi" da to započne što prije. )A u taj rat je uključeno još 30-ak zemalja prekrivenih dvoličnom maskom pa tobože upozoravaju kako taj rat "mora" prestati).
Ti, a ni 98% forumaša ne pratite cjelinu svjetskih i vjerskih piranja/problema koji se sve više zbijaju i sabiru u jednoj točki, koja je tako blizu. I to od 1997. god. kad je na vidjelo isplivalo nešto što ja neću objelodaniti, kao ni ulogu "Duboke države" (njih 12, kao 12 apostola, koje li gadosti!!!). Sve se moglo naći na Netu...sata podmuklo maknuto, a ako je video klip piše ti"Taj prilog nije prikladan" - KOME?
U ``Maria Mensajeri``sam čitao izjavu jednog biskupa ostalima: "Kad bismo živjeli Evanđelje, poruka neba ne bi ni bilo, ali pošto su poruke već tu, a sve one nas upućuju upravo na to Evanđelje, mi ne smijemo apriori u svojoj oholosti nijekati sve poruke, jer nas one, kako rekoh UPUĆUJU NA EVANĐELJE,od kojeg smo se udaljili". Dakle, biskup(nije jedini) koji priznaje da su
privatne poruke opomena nama, dase MORAMO promijeniti...Barem one duše koju su svjesne da je i njihov vlastiti život milost, dar Neba, Oca koji svakuoga želi imati uza sebe - ako to želi...životom dokazujući "nebesima".
Kažeš, Fazlija: "U tom slucaju Isusova misija nema nikakvog smisla. Zasto je Isus onda dolazio?! Jedini odgovor bi bio
da je Isus bio samo jedan od prolaznih prorka u nizu...".
Eto, ti PRVI NE PRIZNAJEŠ ISUSOVO ČOVJEŠTVO I BOŽANSTVO. I što očekivati?
Ja dalje ne bih...