Blagodatni oganj

Za ljkude sa strane papstvo je sasvim dovoljno da bi bilo identifikovano kao nehriscanska zajednica s tim da i oni imaju takva "cuda"gde navodno placu neki kipovi,pa padaju krvave suze,pa ovo pa ono...u tom smislu,to isto vazi i za pravoslavlje jer je koncepat manje vise isti - svestenike,sveci,ikone,kipove i t.d. pa da i njima ne fali "nista"eto dobilu su pomenutu "cudnu"vatru...da se niko ne ljuti...!!! 😄

Nema to nekog smisla. Po učenju protestanata a i adventista papa je antihrist tako da jedino ima smisla da đavo šalje oganj svom "izabranom" i njegovim sljedbenicima a ne da se ti sljedbenici sramote kad pokušaju da "naprave" blagodatni oganj. Pošto kao što sam rekao Crkva sv. groba nije pravoslavna već je dijele tri hrišćanske zajednice. U takvim okolnostima poslati oganj rimokatolicima bi bio značajan boost kredibilitetu RKC koja je opet kažem po protestantima i adventistima zajednica antihrista.

Precizno je papa antihrist za većinu protestanata jer su oni nastali upravo kao pobuna protiv Rimokatoličke crkve i čak su se pokušali priljubiti uz Pravoslavnu Crkvu pa je npr. poznato da je Kalvin imao prepiske sa pravoslavnim patrijarsima a protestantski englesko-škotski kralj James VI/I je na svom dvoru imao predstavnike Grčke Pravoslavne Crkve. Tek je 1672. na Saboru u Jerusalimu osuđeno Kalvinovo učenje od strane pravoslavnih.

Za adventiste je stvar još jasnija jer njihovi lideri oduvijek nazivaju papu antihristom.

Joj kako ste se zeznuli... mogli ste prosiriti pravoslavlje do Kalifornije.

Bitnija je istina od geografske rasprostranjenosti. A nije da pravoslavnih nema u Americi. Nema nas puno ali rastemo. I već dajemo duhovne plodove. Sv. Herman Aljaski, sv. Inokentije Aljski, sveti mučenik Petar Aleut, otac Serafim Rouz, Jefrem Arizonski, sv. vladika Mardarije, sv. Jovan Šangajski i Sanfranciskanski.

Nema to nekog smisla. Po učenju protestanata a i adventista papa je antihrist tako da jedino ima smisla da đavo šalje oganj svom "izabranom" i njegovim sljedbenicima a ne da se ti sljedbenici sramote kad pokušaju da "naprave" blagodatni oganj.

...a sad si postao i ekspert za "djavolja posla" u smislu sta on navodno moze i treba raditi a da bude u skladu sa tvojom logikom...!? ☺

Pošto kao što sam rekao Crkva sv. groba nije pravoslavna već je dijele tri hrišćanske zajednice. U takvim okolnostima poslati oganj rimokatolicima bi bio značajan boost kredibilitetu RKC koja je opet kažem po protestantima i adventistima zajednica antihrista.

...ovakve primedbe trebas adresirati odelenju za "djavolja posla" u resornom "ministarstvu"...a kad to obavis i zelis pricati na osnovu Bibliskih sadrzina,tu smo,izvoli...हिन्दी

...nego vidim da veoma cesto pominjes adventiste,proucavao si njihova ucenja,imas neka dobra saznanja u vezi njihove doktrine ili si samo nesto pokupio sa neta levo-desno...!?

...a sad si postao i ekspert za "djavolja posla" u smislu sta on navodno moze i treba raditi a da bude u skladu sa tvojom logikom...!? ☺

Ja samo ističem nelogičnost učenja da je blagodatni oganj od đavola. Prije svega navode se stihovi iz Otkrivenja koji opisuju događaje u budućnosti.
Zatim po vama su sve 3 zajednice u Crkvi sv. groba đavolske/nebiblijske. A eto pravoslavni se tu nekako ističu i imaju nešto čudesno što ostale zajednice nemaju. Pa ako je to od đavola onda smo valjda mi pravoslavni "najđavolskiji" a gleda čuda to se kosi sa učvršćenim protestantskim učenjem da je antihrist papa. Znači kontradikcija.

...nego vidim da veoma cesto pominjes adventiste,proucavao si njihova ucenja,imas neka dobra saznanja u vezi njihove doktrine ili si samo nesto pokupio sa neta levo-desno...!?

Pominjem ja i mnoge druge grupe ali kad već pitaš nisam ekspert ali informisao sam se dovoljno da formiram svoje mišljenje. I to isključivo na osnovu njihovih izvora.

Pa mozda je i njemu Bog spustio blagorodni oganj?

:-), ne.

Mislim da su svi svima jednako antikristi. Katolicima protestanti i pravoslavci. Pravoslavcima katolici i protestanti. A protestantima katolici i pravoslavni podjednako.

Ma i nisu baš. To je više internet fenomen etiketiranja. RKC je dosta angažirana na polju međureligijskog dijaloga i onda se klone takvih tema i ne vidim da imaju nekakve agresivne nastupe po tom pitanju. Pravoslavna, ako se i spori s njima, to nikad nije nešto strašno što bi podizalo tenzije... a protestantizam, to je tema za sebe i svakoj denominaciji treba zasebno pristupati...

Precizno je papa antihrist za većinu protestanata jer su oni nastali upravo kao pobuna protiv Rimokatoličke crkve i čak su se pokušali priljubiti uz Pravoslavnu Crkvu pa je npr. poznato da je Kalvin imao prepiske sa pravoslavnim patrijarsima a protestantski englesko-škotski kralj James VI/I je na svom dvoru imao predstavnike Grčke Pravoslavne Crkve. Tek je 1672. na Saboru u Jerusalimu osuđeno Kalvinovo učenje od strane pravoslavnih.

Za adventiste je stvar još jasnija jer njihovi lideri oduvijek nazivaju papu antihristom.

Mala digresija, ne papu, nego papstvo kao instituciju.

Ja samo ističem nelogičnost učenja da je blagodatni oganj od đavola. Prije svega navode se stihovi iz Otkrivenja koji opisuju događaje u budućnosti.
Zatim po vama su sve 3 zajednice u Crkvi sv. groba đavolske/nebiblijske. A eto pravoslavni se tu nekako ističu i imaju nešto čudesno što ostale zajednice nemaju. Pa ako je to od đavola onda smo valjda mi pravoslavni "najđavolskiji" a gleda čuda to se kosi sa učvršćenim protestantskim učenjem da je antihrist papa. Znači kontradikcija.

Sve sto si naveo ti je manje-vise tacno osim ovo zadnje,nema tu nikjakvih kontradikcija,stvari su jednostavno takve kakve jesu...

Pominjem ja i mnoge druge grupe ali kad već pitaš nisam ekspert ali informisao sam se dovoljno da formiram svoje mišljenje. I to isključivo na osnovu njihovih izvora.

Najbolje je tako da se informiras,direktno kod izvora...i,kako ti izgleda ta nauka,jel ima neku teolosku logiku ili je to smo jos jedna "verska novotarija" ili "nevernicka sekta"pod suncem...???

A kakav je to oganj, kad na njemu ne mozes nista isprziti?!

Nema to nekog smisla. Po učenju protestanata a i adventista papa je antihrist tako da jedino ima smisla da đavo šalje oganj svom "izabranom" i njegovim sljedbenicima a ne da se ti sljedbenici sramote kad pokušaju da "naprave" blagodatni oganj. Pošto kao što sam rekao Crkva sv. groba nije pravoslavna već je dijele tri hrišćanske zajednice. U takvim okolnostima poslati oganj rimokatolicima bi bio značajan boost kredibilitetu RKC koja je opet kažem po protestantima i adventistima zajednica antihrista.

Pa nisam siguran po kakvom to ucenju, ali pa apostolu Jovanu je bilo antihrista i u njegovo vreme. Anihrist ili antihristi se ne svode samo na jednu osobu.

Nisam ja rekao da je taj oganj od antihrista, samo sam rekao da ovo ili ono cudo nije jedini dokaz da je nesto od Boga.

Pa nisam siguran po kakvom to ucenju, ali pa apostolu Jovanu je bilo antihrista i u njegovo vreme. Anihrist ili antihristi se ne svode samo na jednu osobu.

Nisam ja rekao da je taj oganj od antihrista, samo sam rekao da ovo ili ono cudo nije jedini dokaz da je nesto od Boga.

Dobro ali konkretno taj oganj iz Otkrivenja se odnosi na buduće vrijeme i to na posljednja vremena.

Dobro ali konkretno taj oganj iz Otkrivenja se odnosi na buduće vrijeme i to na posljednja vremena.

Svakako,to se upravo i desava nakon Hristovog prvog dolaska...nemoj zaboraviti da su neki od apostola verovali da ce neki od njih cak i zivi docekati Hrista... हिन्दी

Svakako,to se upravo i desava nakon Hristovog prvog dolaska... हिन्दी

No oganj iz Otkrivenja 13 je očito oganj u budućnosti jer odmah nakon toga imamo stihove o žigu na desnoj ruci. Ja ne vidim da mi to sad imamo tako da...budućnost. Blagodatni oganj nije od đavola već je to Božije čudo dato Pravoslavnoj Crkvi. To pokazuje to da druge crkve ne mogu ponoviti to čudo i da niko nije otkrio navodni trik u ovih 1500+ godina.

No oganj iz Otkrivenja 13 je očito oganj u budućnosti jer odmah nakon toga imamo stihove o žigu na desnoj ruci. Ja ne vidim da mi to sad imamo tako da...budućnost. Blagodatni oganj nije od đavola već je to Božije čudo dato Pravoslavnoj Crkvi. To pokazuje to da druge crkve ne mogu ponoviti to čudo i da niko nije otkrio navodni trik u ovih 1500+ godina.

Hmmm,a jel to ikada dato prvoj crkvi pa da imamo primera kojeg bi lako prepoznali u svemu pa i u tom ognju ili nam zelis prodati ideju da i pored toga sto se pravoslavlje temelji na verske novotarske price nekih otaca umesto na Bozju rec - ono je navodno po Bozjoj volji...!???

Hmmm,a jel to ikada dato prvoj crkvi pa da imamo primera kojeg bi lako prepoznali u svemu pa i u tom ognju ili nam zelis prodati ideju da i pored toga sto se pravoslavlje temelji na verske novotarske price nekih otaca umesto na Bozju rec - ono je navodno po Bozjoj volji...!???

Evo opet robi o novotarijama. Ima prijatelju žive vjere i van beskonačnih naklapanja o Pismu. Bog je idalje aktivan u svijetu i može čuda raditi kada hoće. Dakle i poslije kompletiranja Pisma. Prve zapise o čudesnom ognju u Jerusalimu imamo iz 2. vijeka a o godišnjem čudu već u 4. vijeku. Jasno je da je u pitanju veoma stara praksa.

Evo opet robi o novotarijama. Ima prijatelju žive vjere i van beskonačnih naklapanja o Pismu

Eto ti jos jednu novotariju - ne postoji kategorizacija ziva/mrtva vera nego iskljucivo samo vera u Boga i to je veoma precizno definisano u Jvre.11,1.

. Bog je idalje aktivan u svijetu i može čuda raditi kada hoće.

Tako je,AMIN !

Dakle i poslije kompletiranja Pisma.

Tako je,AMIN !

Prve zapise o čudesnom ognju u Jerusalimu imamo iz 2. vijeka a o godišnjem čudu već u 4. vijeku. Jasno je da je u pitanju veoma stara praksa.

Nazalost tako je i to jeste potvrda onog sto sam vec rekao - novotarija van Bibliskih sadrzina...!!!

Nazad
Vrh