Prvo, besmisleno je vjerovati da je Isus nesto prorokovao prije 2.000 godina za nase vrijeme. Zasto bi to ucinio? Zar je poludio? Zasto bi nepismenim pastirima i ribarima u antici govorio sto ce se desiti za 2.000 godina?! Zasto bi poducavao ljude kojih se to uopce ne tice? Ne samo da se njih ne tice, nego i desetke pokoljenja nakon njih. Do sada je svaki narastaj krscana cvrsto vjerovao da su ta prorocanstva bas za njihovo vrijeme pa opet nista.
Besmislenost se lako da dokazati cinjenicama,ali one ne postoje.
To je nesto kao kad ucenik koji uci matematiku,kaze za svog profesora da prica besmisleno jer je njemu dovoljno da zna da broji na prstima ruku i nogu,pa mozda mu je dovoljno samo da sabere i oduzima???
Dakle tog ucenika ne zanima ni matematika niti profesor matematike i sam je sebi dovoljan.
A onaj koji ne zna,a zeli da zna,on pita.
i tako profesor matematike u zelji da pomogne pokusava na razne nacine da pokaze ucenicima kolko je bitna matematika......i opet ce mnogi reci besmisleno je....
Drugo, svijet je uvijek imao i svojih zala i svojih dobara. U svijetu su se uvijek desavale poplave, potopi, ratovi. Nista se posebno sada ne desava. Naravno, sada je opasnije jer ako se kraljevi pobiju atomskim bombama, bit ce to mnogo opasnije nego da se biju sjekirama.
Kad pricamo o ratovima,pa oni ispunjavaju celu ljudsku istoriju i prouzrokuju vise vekovnu patnju.
Eto mi u Srbiji smo bili u islamskom ropstvu 500 godina i ne mora niko da nam govori kako je ono lepo i plemenito.
Ali Isus sada kaze.
Mt. 24
6 Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba da to sve bude, ali nije još tada kraj.
Dakle ratova je bilo i bice,ali treba da se desi jedan koji je bas poseban jer ce u njemu da se ispune i glad i bolesti i potresi.
To se sve desilo 1914
Mt. 24
7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu.
8
A to je sve početak stradanja.
Od te 1914 sve se promenilo i nista nije isto kao sto je bilo.
I sad je pitanje kad ce biti kraj tog stradanja,ali za tebe je besmisleno sve,pa i svi dodatni dokazi o tome...
Trece, jesi li razmisljao sta ce biti kada se taj smak svijeta ne desi niti u narednih 20-30 godina? Niti u naredni 200-300 godina? Kao sto se vec 2.000 godina nije desio. Sta ce onda vasa Centrala? Promijenit ce vam vjerovanje pa cete vjerovat u nesto drugo.
Jehova Bog nije covek da laze.Sve sto je rekao desice se.On nije stvorio zemlju i ljude na njoj da se muce,pate i umiru ,vec da se brinu o njoj,da je napune i da budu srecni uzivajuci na njoj.Bozja namera se nije promenila.
Isa. 46
10 Koji od početka javljam kraj i izdaleka šta još nije bilo; koji kažem:
namera moja stoji i učiniću sve što mi je volja.
Isa. 55
11 Tako će biti reč moja kad izađe iz mojih usta: neće se vratiti k meni prazna, nego će učiniti šta mi je drago, i srećno će svršiti na šta je pošaljem
Zato je moj savjet da se opustite. Pustite te budalastine i naivna vjerovanja da ce smak svijeta biti u slijedeci utorak. Osvrnite se oko sebe i pogledajte svijet u kojem zivite. Taj svijet nece propasti i bolje vam je da se prilagodite tom svijetu i naucite zivjeti u njemu, nego sto uzaludno ocekujete propast svijeta u kojem zivite.
Jel se secas kako nas je ucio drug Tito?
Spremajte se za rat kao da ce ga sutra biti,a zivite kao da ga nikad nece biti?
E pa nesto slicno,vazi i za nas danas.
Srecni smo sto zivimo i sto vecina nas uziva u zivotu,ali to ne zloupotrebljavamo,vec se pripremamo za Novi svet koji je Bog obecao
Isaija 65:
20 Neće više biti onde malog deteta ni starca koji ne bi navršio dana svojih; jer će dete umirati od sto godina, a grešnik od sto godina biće proklet.
21 I oni će graditi kuće i sedeće u njima; i sadiće vinograde i ješće rod njihov.
22
Neće oni graditi a drugi se naseliti, neće saditi a drugi jesti, jer će dani narodu mom biti kao dani drvetu, i izabranicima će mojim ovetšati dela ruku njihovih.
23
Neće raditi uzalud, niti će rađati za strah, jer će biti seme blagoslovenih od Gospoda, i natražje će njihovo biti s njima.
24
I pre nego poviču, ja ću se odazvati; još će govoriti, a ja ću uslišiti.
25 Vuk i jagnje zajedno će pasti,
i lav će jesti slamu kao vo; a zmiji će biti hrana prah; neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, veli Gospod.
Poznam nekoliko obitelji JS koji su svojom zatucanoscu upropastili zivote svoje djece. U strahu od sudnjeg dana, mahnito se posvetili crkvi i propovijedanju, a zanemarili vlastitu djecu. Opustite se i posvetite se sebi i svojim bliznjima. Izadjite s prijateljima na utakmicu ili kavu. Odvedite svoje dijete na bazen ili zoo. Provedite vise vremena sa svojom djecom, a ne u crkvi ili na ulici propovijedajuci. Dopustite svojoj djeci da s vrsnjacima slave rodjendane, nove godine, bozice i slave. Nece Bog nikuda uteci. Niti Bog ovisi od vase pomoci da spasite svijet. On ako hoce da napravi smak svijeta, napravit ce ga nezavisno o vama. Vi mu ne trebate pomagati.
Lepo je sto poznajes neke JS.Pravi JS obracaju mnogo paznje na svoju decu,ali svako dete kad odraste odlucuje samo za sebe.
Pravi JS obrazuju svoju decu u svakom pogledu,vode ih i u zoo vrtove,i na bazene i na sportska igralista i u njivu i u stalu i u fabriku ili radionicu ,ali naravno dva puta sedmicno na po manje od 2 sata na sastanke JS. A to sto pricaju sa drugim ljudima o Jehovi Bogu to zavisi od svakog pojedinacno hoce li pricati jedan sat i mnogo vise sati mesecno i to je uzivanje ,a ne nesto nazor.
A sto se tice toga da Bogu ne trebaju pomagaci,i to je tacno,Bog moze sve sam,ali nam je ipak dao i tu prednost da uzivamo u tom radu ...,ako razumes sta znace reci ispod.
1. Kor. 3
9
Jer mi smo Bogu pomagači, a vi ste Božija njiva, Božija građevina.