Coffee Chat

Meh hiljadu puta iznošeni argumenti od strane protestanata. Nadam se da je barem našla mir u grupi čiji je sada član.

Uh, ako je ovo starija gospodja...

Evo, ova je zena nasla du'ovnu istinu i smirenje.

Uh, ako je ovo starija gospodja...

:cool:

Evo, ova je zena nasla du'ovnu istinu i smirenje.

Tradicionalni kad krenu čitati Pismo otvori im se čitav jedan novi svijet kojeg su do tada ispustili...
I to je uglavnom pokazatelj da se s njima baš ne radi na duhovnom planu, jer kod njih je sve navodno "kristocentrično", a za većinu vjernika radi se samo o formalnostima. I onda nije ni čudo kad na kraju se stvori neka doza averzije kod tako nekih koji krenu svojim putem, a ne bi trebalo tako biti...

:cool:

Tradicionalni kad krenu čitati Pismo otvori im se čitav jedan novi svijet kojeg su do tada ispustili...
I to je uglavnom pokazatelj da se s njima baš ne radi na duhovnom planu, jer kod njih je sve navodno "kristocentrično", a za većinu vjernika radi se samo o formalnostima. I onda nije ni čudo kad na kraju se stvori neka doza averzije kod tako nekih koji krenu svojim putem, a ne bi trebalo tako biti...

To jeste problem što se ne radi dovoljno na tom pitanju. Potpuno je teren prepušten protestantima. Trebalo bi napraviti da se izdaju Biblije sa komentarima Svetih Otaca.

To jeste problem što se ne radi dovoljno na tom pitanju. Potpuno je teren prepušten protestantima. Trebalo bi napraviti da se izdaju Biblije sa komentarima Svetih Otaca.

Neki rimokatolički prijevodi imaju varijantu Biblija plus gdje su dodani komentari, ali to ne koristi ništa ako ljudi ne čitaju.
Dokle god crkva ima niske standarde za članstvo, ništa od ozbiljnog rada... doslovno netko se može pridružiti crkvi i da ga više nikad ne vidi svećenik, niti na misi/liturgiji niti na bilo kakvim okupljanjima, ali i dalje on se vodi kao član. Kod nas takve stvari nisu moguće... ili da pojedinac ništa ne zna o Pismu ili povijesti crkve... pastir je postavljen da vodi stado i brine...

Ovo je mogao da napise samo jedan najobicniji heretik koji napada crkvu, kler i svete obrede ησεν

Postoje oni koji danas namjerno hrane narod duhom gordosti, prezentirajući to kao čin domoljublja i znak ispravne vjere koja hrabro stoji protiv zla u društvu. I tako otrovan pojedinac duhom gordosti, nema potrebe za Kristom, već su mu potrebni različiti rituali, parade na osnovu kojih će se sam identificirati sa svojim slavnim predcima, da bi imao predstavu o samom sebi da je netko i nešto. A što je još gore, za sva stradanja tražit će krivca u nekom drugom, dok će sebe proglasiti pravednim.

Tužaljke 2:14 - "Proroci tvoji prorokovaše ti laž i bezumlje, i ne otkrivaše bezakonja tvojega da bi odvratili ropstvo tvoje; nego ti kazivaše utvare lažne i koje će te prognati."

Posljednja plovidba života?
Urugvajac Ramon Artagaveytia1871. na putovanju sa brodom doživio je nezgodu. Njegov se brod zapalio, te potonuo. Jedva je ostao živ, a za njega je to ostalo teško traumatično iskustvo koje će ga godinama slijediti kud god on pošao. Dugo vremena je živio u strahu, osobito je imao strah od vode i bilo kakve pomisli o putovanju sa brodom.

Tako su prolazile duge godine straha za njega. I nakon dugih četrdeset godina njegovi strahovi su iščezli. Više nije imao onaj nemir od pomisli na putovanje; više nije sanjao teške snove o tragičnom događaju; bio je posve uvjeren da je nadvladao svoj strah. Nakon dugih četrdeset i jednu godinu, odvažio se na jednu podužu plovidbu Atlantikom. Tako je Urugvajac Ramon Artagaveytia ukrcao se ni manje, ni više nego na Titanik. Nažalost, nije preživio tu tragediju. Stradao je s većinom putnika. „Neki se put učini čovjeku prav, a na koncu vodi k smrti.“(Izr 14:12)

Stoga, jer nas Sotona često želi navesti na krivi put, a potom pogubiti, David je zapisao jednu važnu molitvu:
„Istraži me, Bože, i upoznaj srce moje, ispitaj me i upoznaj pomisli moje! Vidi, jesam li na zlu putu, i vodi me na put vječnosti!“ (Ps 139:23,24
1687784477711.png

Nazad
Vrh