Da li je neko bio na Tompsonu?

To nije nikakva ceta jadnih cudaka, niti ustaska folklorna skupina idiota, nego ustaska jedinica (HOS) koja javno i bez ikakvih problema svake godine paradira i u Kninu za Dan pobjede i jos pokoji put godisnje po Hrvatskoj.

I nije problem sto su te gnjide ustaske talog hrv. drustva, nego sto njihovo javno djelovanje odobravaju i poticu i Vlada RH, zajedno s Policijom i obicni ljudi poput tebe Kopitaru, koji misli da je to samo jedna bezazlena skupina budala. A nije, to je ustaska paravojna formacija koja javno djeluje u Hrvatskoj i nitko je pri tome ne hapsi.

https://sbperiskop.net/objave/boris-dezulovic-smradska-elita
Ref.
Al' ja imam sebe
u sebi postenog druga
i volim sto su tako ciste
moja sreca, moja tuga

Ceta ludjaka, ne da se rijeci
a bartina tuce, bez kicme je bolje
ljuti se stoka, al' bodre me preci
skupo je voce, gradjanstvo se kolje

Šobić

I Fazliji iz DEMOCID...
"Drama se počela događati 1988. godine. Milošević se silovito uspinjao na ljestvici moći i najavljivao preustroj vizije Titove Jugoslavije. Vlast je prešla na ulice. Miroslav Šolević s Kosova organizirao je pučističke mitinge kojima je rušio Miloševićeve neprijatelje i prijetio silom oružja. Slovenski komunisti solidno su pripremali autonomistički pokret i bili su već jednom nogom izvan Jugoslavije. Hrvatski udbaši držali su se svoje "hrvatske šutnje" i nisu se otvoreno suprotstavljali Miloševićevoj predstavi. U tišini su gradili sustav dviju vodećih stranaka u Hrvatskoj, preoblikovani postojeći SKH (Savez komunista Hrvatske) i novostvorenu udbašku stranku HDZ. U tu hrvatsku "demokratsku" zajednicu (stranku) najprije je ušlo nekoliko tisuća udbaša, a kasnije i oko 90.000 komunista. Svi ti članovi Saveza komunista Hrvatske naglo su postali ponizni katolici, a veliki dio njih i fanatični "katolibani". Komunisti u cijeloj državi koji nisu znali za udbaške planove bili su dezorijentirani. Informacije o sustavnom urušavanju tekovina Oktobarske revolucije u Istočnom bloku počele su stizati sa svih strana. Po svim mjerilima mogao se očekivati raspad svih saveza komunista, ali i samih "socijalističkih" država. No, formalno i pravno u to vijeme, u SFR Jugoslaviji još je sve "štimalo", državni mehanizmi su funkcionirali. Za građanstvo, puk ili demos, čitava provedba plana bila je izuzetno dobro pripremljena predstava. Do kritične točke pucanja svih okvira udbaški kordoni u svim republikama razvili su nacionalistički populizam., posebice u Srbiji. Stvaranje averzije između Srbije i Hrvatske, tretirano je najjače i najuspješnije. [26]

Nakon inicijalnog momenta - pada Berlinskog zida 9. studenog 1989., što je označilo najavu pada komunizma u Istočnom bloku, SFR Jugoslavija je faktično trajala još jedva dva i pol mjeseca. Već od 20. do 22. siječnja 1990. "dogodio" se 14. izvanredni kongres Saveza komunista Jugoslavije u beogradskom centru "Sava". Uz elitu UDBE iz cijele države, sudjelovalo je i partijsko izaslanstvo JNA, važne karike udbaškog plana. Predsjednik CKSKJ bio je Milan Pančevski iz Makedonije. Sjednice Saveza komunista Jugoslavije 1989. i 1990. godine bile su u javnosti praćene kao trileri. Gledala ih je napeto cijela tadašnja država, jer je postajalo sve jasnije da se Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija ruši kao kula od karata".

Zadnje uređeno:
Pitanje svima: Nije li Thompson idealan primjer naj-populiste?

Tekstovi njegovih pjesama su pisani u skladu noga što publika(ne sva) ŽELI čuti. A tu su i teme o kojim se javno baš ne govori, uvijeno u celofan "pjesničke slobode"...A zapravo to čini zbog zarade, slave, što je u suprutnosti s onim čime se kiti - vjerim u Boga, jer Bog, konkretno Isus u svom manifestu na prvom mjestu ističe:

1. Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo neesko.

Osoba siromašna duhom se trudi živjeti skromno, bez pompe, zadovoljna oni e štoj je Bog dao...itd., itd.

Sve mi ovo liči na štovanje, ovakva - po meni ne baš logična i shvatljiva popularnost, plus ona brojka od pola milijuna zapravo su jako nalik kultu ličnosti, jer 450 ili 504 tisuće, koja razlika?

Tu je i razvod braka - kod Pape. Nema razrješivosti braka osim ako on nije valjano sklopljen. A po onome što sam čitao, sklopljen je po "pravilima". Dakle? Moralo je tu biti krivotvotrina i tko zna što jođ.
Nema ništa loše u tome da se glazbenik obraća publici koja razumije njegove teme, to je cijela poanta umjetnosti. Thompson ne izmišlja rat, vjeru i domoljublje, on o tome pjeva jer je to osobno proživio, a tisuće ljudi se u tim emocijama prepoznaju. To se zove autentičnost, ne populizam.

Popularnost sama po sebi ne znači idolopoklonstvo, jer onda bi svaki popularni pjevač, pa i onaj koji pjeva o seksu, alkoholu i novcu, bio kult ličnosti. Je li netko idol, to prvenstveno ovisi o promatraču i kako ga on doživljava u svom srcu...
A što se tiče duhovnosti, pa ne sudi se čovjekova vjera prema tome ima li mikrofon i pozornicu. Isus je rekao: "Ne sudite da ne budete suđeni." Thompson ne propovijeda s oltara, nego pjeva... i njega, kao i druge ljude treba gledati realno... čovjek od krvi i mesa, ne netko iznad svega onog što nas okružuje...A za razvod ne mogu komentirati jer ne znam, a nije ni važno... njegova stvar...

Neka mi neko objasni kako to da je zeleno- lijevi blok u Srbiji najveći kritičar Thompsona a isto tako i kod nas naši zelenolijevi također.... zašto Srbi vole naše zelenolijeve i mi njihove a u isto vrijeme ne voli niko svoje.
Ko želi najveće zlo jedni drugima domoljubi vjernici ili ovi zeleno- lijevi?
Zašto mi vjernici i domoljubi ne možemo uspostaviti dijalog jedni s drugima a ovi zeleno- lijevi mogu?

Prenosim zdrav i normalan stav jednog branitelja upuce Njonji, pre'cjedniku Sabora:

Ne gospodine predsjedniče Sabora, ZDS je uvijek imao jednu konotaciju - onu ustašku. Ali, otkud bi vi to znali, niste nijedan dan proveli u uniformi, osim kad ste služili JNA, iako ste 91. imali 24 godine.

Dakle, iz prve ruke, od ljeta 91. kad sam pristupio Narodnoj zaštiti, do jeseni 95. kad sam završio svoj ratni put u Brgatu u brdima ponad Dubrovnika prema Trebinju, ni u jednoj mojoj postrojbi HV-a ni službeno ni neslužbeno nije korišten pozdrav Za dom spremni. Koristili su ga isključivo crnokošuljaši HOS-a, paravojna stranačka vojska HSP-a ideološki direktno naslonjena na zločinačku ideologiju NDH, marionetske kvislinške države u okviru Trećeg Reicha, što je vidljivo i po tome da su svojim bojnama redovito davali nazive notornih ratnih zločinaca i domaćih izdajnika iz doba NDH.

I još nešto na znanje predsjedniku Sabora, HOS u Domovinskom ratu nije bio pravilo, već iznimka i eksces, marginalija. Kroz njihove redove prošlo je sveukupno oko 9.000 boraca (računajući tu i BiH gdje su bili najbrojniji), dok je u sluzbenim postrojbama HV-a u četiri godine rata sudjelovalo skoro pola milijuna. Dvostruka konotacija my ass.

Za dom spremni 2025. ima istu i jedinu konotaciju kao i Sieg heil u Njemačkoj ili Austriji danas i sve godine od 1945. naovamo. Samo vas u Njemačkoj, za razliku od Hrvatske, kad to javno zaurlate, prvo pošalju psihijatru da vide jeste li za ludnicu, a ako procijene da niste idete pred suca koji vam opali kaznu da vam se zavrti u glavi, iako je taj pozdrav kao i ovaj “naš” u biti univerzalan i nevin sa svojim značenjem “živjela pobjeda”. Ako je i od oportunističko-licemjernog predsjednika Sabora kakav je gospodin Jandroković, previše je.

Možda grešim ako verujem da je mnogima jako teško a manjini izuzetno lako
da žive (misle, veruju, govore...) po principu (slobodi):
"Dobro je ne jesti mesa i ne piti vina i ne uzimati ništa o što se tvoj brat spotiče.
Ti imaš uvjerenje. Za sebe ga imaj pred Bogom."* (Posl. Rim. 14, 21-22)

Teško da je bilo mnogo ljudi koji su na ovom koncertu razmišljali o svim onim ne-Hrvatima,
i o tome kako tekstovi pevača ili njihovi lični poklici zvuče u ušima durgih naroda.
A da ne pominjem da reči koje svako od nas izgovara (viče, piše) na nas utiču 100%,
(na ostale ... kako ko dozvoli da na njega tudju glas "deluje"), i da te reči govornika
menjaju - učvršćuju u stavu koji je imao ili koji je pod uticajem ostalih na koncertu
počeo usvajati (proklamovanjem, možda po prvi put). Jer "s kim si - onakav si."

*Zbog ove teme, korišten je prevod Duda-Fućak

Neka mi neko objasni kako to da je zeleno- lijevi blok u Srbiji najveći kritičar Thompsona a isto tako i kod nas naši zelenolijevi također.... zašto Srbi vole naše zelenolijeve i mi njihove a u isto vrijeme ne voli niko svoje.
Ko želi najveće zlo jedni drugima domoljubi vjernici ili ovi zeleno- lijevi?
Zašto mi vjernici i domoljubi ne možemo uspostaviti dijalog jedni s drugima a ovi zeleno- lijevi mogu?
Zato što je to neka njihova spika na koju se šlepaju... kao, oni su iznad... oni su borci protiv fašizma i još kojekakve gluposti... a kad ih suočiš sa činjenicom da su najobičniji populisti koji kad dođu na vlast ne rješavaju probleme koje su spočitavali prethodnoj vlasti, onda vidiš da je to sve ista stvar... samo što su oni na drugom platnom spisku...
A Srbi, šta će, kad čuju da netko ponavlja ono što oni sami govore, njima postaju dragi...

A prave desnice nema, tako da se tu mulja već godinama... narod pada uvijek na istu priču...
Kao što Thompson pjeva u jednoj pjesmi: "... e moj narode... guši nesloga...".

Teolog Zoran Grozdanov o koncertu na Hipodromu: Thompson je bogohulnik, to je religija bez Boga!

"Sretan nam blagdan Sv. Benedikta
Danas slavimo Sv. Benedikta, zaštitnika čiji medaljon oko vrata nosi i Marko Perković Thompson.
Thompson svake godine slavi Sv. Benedikta u Vinovu Gornjem, mjestu poznatom između ostaloga i po hrvatskom skladatelju koji je napisao operu "Ero s onoga svijeta", s društvom i njegovom dragom prijateljicom časnom sestrom Benediktom Gotovac koja je također iz Vinova Gornjeg. Benedikta Gotovac."
1752240495578.png

Danas slavimo Sv. Benedikta, zaštitnika čiji medaljon oko vrata nosi i Marko Perković Thompson.
Thompson svake godine slavi Sv. Benedikta u Vinovu Gornjem, mjestu poznatom između ostaloga i po hrvatskom skladatelju koji je napisao operu "Ero s onoga svijeta", s društvom i njegovom dragom prijateljicom časnom sestrom Benediktom Gotovac koja je također iz Vinova Gornjeg. Benedikta Gotovac."
Prikaz privitka 664
Ne mogu nas nikakvi sveci zaštititi, a kamoli taj SV. Benedikt. Samo Bog je zaštita.

Prikaz privitka 664
Nisam siguran da bi sv. Benedikt bio pobornik Thompsonove muzike

Nazad
Vrh