- Reakcijski bodovi
- 19
- Bodovi
- 18
Baš ste snalažljivi , kad nemate argumenata iz Biblije , onda vam je dobar i UiZ 58:27-29 tamo nešto piše ."Čudi me da ste došli do tog zaključka , kao da slušam adventiste sedmog dana."
Da, ali ne samo sa njima, mnogi drugi Hrišćani isto tako veruju, postoje paralele.
Biblija dopušta to tumačenje, ali dopušta i tumačenje Jehovinih svedoka.
"Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni?"
Isus tu govori da su Otac i Sin složni kao jedan. Tako je Otac u njemu jer čini Njegovo delo, ali i Sin je u Ocu jer i Sin čini isto što i Otac čini. "a sve što je moje tvoje je, i tvoje je moje." (Jovan 17:10)
"Kažem vam, budite jedno; a ako niste jedno, niste moji." (UiZ 38:27)
Pored toga Isus ima identičan izgled Boga Oca, On je "slika nevidljivog Boga", ko je video njega video je i Oca.
"Morate uzeti u obzir Ivan 4:24 - Bog je duh."
Samo tu ne piše Bog je jedan Duh, nego Bog je Duh. Ako čitamo taj stih dalje: " i oni koji mu se mole moraju mu se moliti duhom i istinom.” (Jov 4:24) Što znači da se njemu trebamo moliti našim duhom, što znači da smo i mi duhovi iako smo obučeni telom.
Kada piše Bog je duh, ne mislimo da on nema telo, već da je on izvor neobjašnjive životvorne sile koja osnažuje ljudsko telo i da on ima puninu moći.
Dalje piše o Bogu:
„Bog je svetlo” (1. Jovanova 1:5)
„Bog je ljubav” (1. Jovanova 4:8)
A i za Isusa piše: "Gospod je Duh" (2 Kor 3:17).
"Daklem otac je bio u njemu i izliječio svakoga tko je vjerovao u Krista da je mesija."
To nije Biblijsko učenje. Bog vlada i utiče svojim Duhom, ali on ne mora biti na određenom mestu, da njegova moć ne bi delovala. Isto tako je i sa svetim Duhom, koji ima uticaj dobrog nad ljudima i nadahnjuje proroke iako ne mora biti lično prisutan.
Niti sveti Duh niti Bog Otac ulaze u tudja tela, to samo sotona čini. Pored toga bi bilo čudno da Bog bude svugde u svakom trenutku na bezbroj svetova koja je stvorio.
"A Isus nije znao tko ga je dodirnuo.Da je Isus bio Jehova on bi znao tko se dotakao njegove odjeće."
Isus je svojim dolazkom na zemlju prošao kao i svi ljudi kroz zavesu zaborava i morao je od malena sve da uči. Bog Otac mu je mnogo čega objavio i On je puno čega znao,
"Pročitaj kako je Lazar uskrsnut !
Prije nego je uskrsnut, krist se zahvaljuje za to , i objašnjava tko čini čuda."
Da Bog čini ta čuda i to tako što je svoju Moć dao Isusu. Tu moć nazivamo sveštenstvo. Isus je prvosveštenik neba i zemlje. Sva materija i svi elementi priznaju njegovu od Boga primljenu moć i slušaju njegovo reč, i kada On nešto kaže to tako bude. Ali to ne znači da Bog mora da ide za njegovim sinom i da čini čuda gde su potrebna. To bi se protivilo tome da je Bog dao slobodnu volju čoveku,
"Zaista kažem, ljudi bi trebalo da se brižno zauzimaju za ono što je dobro, i da čine mnogo toga po slobodnoj volji svojoj, i da ostvare mnogo pravednosti; Jer u njima je moć kojom deluju sami po sebi. I ukoliko budu činili dobro, nipošto neće izgubiti nagradu svoju. Ali onaj koji ne čini ništa dok mu se ne zapovedi, i prima zapovest sumnjičava srca, i drži je nemarno, taj je proklet." (UiZ 58:27-29)
Ja bih vam mogao citirati purane , indijske knjige mudrosti starije od Biblije .
Daklem granice nema .
Jedino čime vas ošamariti mogu je tekst iz Mateja 7:21-23 .
On kaže da ćete činiti i čuda u ime Isusovo , a biti ćete odbačeni kao da vas ne pozna :
Imate li i na to odgovor ?
Mt 7:21
21 »Neće svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’ ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj koji vrši volju Oca mojega koji je na nebesima.
(VB)
Vi zovete Krista gospodom , i za njega tvrdite da je Bog otac , koristite citat u kome piše kako će ga ljudi zvati .
Mt 7:22
22 Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime prorokovali i u tvoje ime zloduhe izgonili i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’
(VB)
Vaša su djela u ime Kristovo vidljiva , ali rijetki vide da ne činite po volji oca .
Dok se Krist ponizio , i dao ocu slavu , vi ste Oca izbacili , iz tog razloga podržavam piramidu P4 , ortodoksni Židov koji vam se suprostavlja sa pripremljenim šablonama , i citatima gdje vam navodi 10 bz.
Vas identificira kao one koji kršite 1. Zapovjed .