Da li svi mormoni vjeruju kao Nefi ?

"Čudi me da ste došli do tog zaključka , kao da slušam adventiste sedmog dana."

Da, ali ne samo sa njima, mnogi drugi Hrišćani isto tako veruju, postoje paralele.

Biblija dopušta to tumačenje, ali dopušta i tumačenje Jehovinih svedoka.

"Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni?"

Isus tu govori da su Otac i Sin složni kao jedan. Tako je Otac u njemu jer čini Njegovo delo, ali i Sin je u Ocu jer i Sin čini isto što i Otac čini. "a sve što je moje tvoje je, i tvoje je moje." (Jovan 17:10)

"Kažem vam, budite jedno; a ako niste jedno, niste moji." (UiZ 38:27)

Pored toga Isus ima identičan izgled Boga Oca, On je "slika nevidljivog Boga", ko je video njega video je i Oca.

"Morate uzeti u obzir Ivan 4:24 - Bog je duh."

Samo tu ne piše Bog je jedan Duh, nego Bog je Duh. Ako čitamo taj stih dalje: " i oni koji mu se mole moraju mu se moliti duhom i istinom.” (Jov 4:24) Što znači da se njemu trebamo moliti našim duhom, što znači da smo i mi duhovi iako smo obučeni telom.
Kada piše Bog je duh, ne mislimo da on nema telo, već da je on izvor neobjašnjive životvorne sile koja osnažuje ljudsko telo i da on ima puninu moći.

Dalje piše o Bogu:

„Bog je svetlo” (1. Jovanova 1:5)

„Bog je ljubav” (1. Jovanova 4:8)

A i za Isusa piše: "Gospod je Duh" (2 Kor 3:17).

"Daklem otac je bio u njemu i izliječio svakoga tko je vjerovao u Krista da je mesija."

To nije Biblijsko učenje. Bog vlada i utiče svojim Duhom, ali on ne mora biti na određenom mestu, da njegova moć ne bi delovala. Isto tako je i sa svetim Duhom, koji ima uticaj dobrog nad ljudima i nadahnjuje proroke iako ne mora biti lično prisutan.
Niti sveti Duh niti Bog Otac ulaze u tudja tela, to samo sotona čini. Pored toga bi bilo čudno da Bog bude svugde u svakom trenutku na bezbroj svetova koja je stvorio.

"A Isus nije znao tko ga je dodirnuo.Da je Isus bio Jehova on bi znao tko se dotakao njegove odjeće."

Isus je svojim dolazkom na zemlju prošao kao i svi ljudi kroz zavesu zaborava i morao je od malena sve da uči. Bog Otac mu je mnogo čega objavio i On je puno čega znao,

"Pročitaj kako je Lazar uskrsnut !
Prije nego je uskrsnut, krist se zahvaljuje za to , i objašnjava tko čini čuda."

Da Bog čini ta čuda i to tako što je svoju Moć dao Isusu. Tu moć nazivamo sveštenstvo. Isus je prvosveštenik neba i zemlje. Sva materija i svi elementi priznaju njegovu od Boga primljenu moć i slušaju njegovo reč, i kada On nešto kaže to tako bude. Ali to ne znači da Bog mora da ide za njegovim sinom i da čini čuda gde su potrebna. To bi se protivilo tome da je Bog dao slobodnu volju čoveku,

"Zaista kažem, ljudi bi trebalo da se brižno zauzimaju za ono što je dobro, i da čine mnogo toga po slobodnoj volji svojoj, i da ostvare mnogo pravednosti; Jer u njima je moć kojom deluju sami po sebi. I ukoliko budu činili dobro, nipošto neće izgubiti nagradu svoju. Ali onaj koji ne čini ništa dok mu se ne zapovedi, i prima zapovest sumnjičava srca, i drži je nemarno, taj je proklet." (UiZ 58:27-29)
Baš ste snalažljivi , kad nemate argumenata iz Biblije , onda vam je dobar i UiZ 58:27-29 tamo nešto piše .
Ja bih vam mogao citirati purane , indijske knjige mudrosti starije od Biblije .
Daklem granice nema .
Jedino čime vas ošamariti mogu je tekst iz Mateja 7:21-23 .
On kaže da ćete činiti i čuda u ime Isusovo , a biti ćete odbačeni kao da vas ne pozna :
Imate li i na to odgovor ?
Mt 7:21
21 »Neće svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’ ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj koji vrši volju Oca mojega koji je na nebesima.
(VB)

Vi zovete Krista gospodom , i za njega tvrdite da je Bog otac , koristite citat u kome piše kako će ga ljudi zvati .
Mt 7:22

22 Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime prorokovali i u tvoje ime zloduhe izgonili i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’
(VB)

Vaša su djela u ime Kristovo vidljiva , ali rijetki vide da ne činite po volji oca .

Dok se Krist ponizio , i dao ocu slavu , vi ste Oca izbacili , iz tog razloga podržavam piramidu P4 , ortodoksni Židov koji vam se suprostavlja sa pripremljenim šablonama , i citatima gdje vam navodi 10 bz.
Vas identificira kao one koji kršite 1. Zapovjed .

Da, ali ne samo sa njima, mnogi drugi Hrišćani isto tako veruju, postoje paralele.

Biblija dopušta to tumačenje, ali dopušta i tumačenje Jehovinih svedoka.
Biblija dopušta sve , jer u Otkrivenju piše Slijedeće :
Otk 22:11-12

11 Tko je nepravedan, neka i dalje čini nepravdu; i tko je okaljan, neka se i dalje kalja; i tko je pravedan, neka i dalje čini pravdu; i tko je svet, neka se i dalje posvećuje.«

12 »I evo, dolazim ubrzo, i plaća moja sa mnom, da svakomu platim kakvo mu je djelo.
(VB)

To je opis slobodne volje , da ne bude da netko pogine jer je bio Bogu ugodan .

Svako sebi izabira sud !

Mt 7:2
2 Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.
(VB)

Samo zanemarivanje Oca nebeskog , brisanje njega kao da ne postoji , to vam je potez kojim sebe brišete . Uzalud vam sve te knjige i Mormonova knjiga i UiZ , mislim zato su i napisane da biste ih izabrali .

Zato Izaija kaže :

Iza 6:9-10
9 A on reče: »Idi i reci ovomu puku: ‘Slušat ćete slušajući, i nećete razumjeti; i gledat ćete gledajući, i nećete spoznati.’
10 Usali srce tog puka i otežaj mu uši i zaslijepi mu oči, da očima svojim ne vide i ušima svojim ne čuju i srcem svojim ne razumiju te se ne obrate i budu iscijeljeni.«
(VB)

Jer kada biste se ponizili i tražili vodstvo Jehove , on bi vam oprostio , možda neki i shvate , i prestanu biti dio te mase koji ustraju u svojim tumačenjima .

Ali vi biste silom u kraljevstvo božije iako ste stvoreni da na zemlji živite .

Isusu zapovijedate ovako : Ti si naš Bog - i šuti tamo !

Jer kada biste se ponizili i tražili vodstvo Jehove , on bi vam oprostio , možda neki i shvate , i prestanu biti dio te mase koji ustraju u svojim tumačenjima .
nebi ja sve ovo tvrdio da nisam u iskrenoj molitvi čitao Mormonovu knjigu i upitao da li je istinita i Bog mi je objavio kao nakoliko godina ranije da je Biblija istinita, da je i Mormobova knjiga takođe istinita. Ja ne mogu da poreknem što sam spoznao moći Duha svetoga. Vi naravno možete da verujete kako mislite da je tačno. Ja vas ne osuđujem.

nebi ja sve ovo tvrdio da nisam u iskrenoj molitvi čitao Mormonovu knjigu i upitao da li je istinita i Bog mi je objavio kao nakoliko godina ranije da je Biblija istinita, da je i Mormobova knjiga takođe istinita. Ja ne mogu da poreknem što sam spoznao moći Duha svetoga. Vi naravno možete da verujete kako mislite da je tačno. Ja vas ne osuđujem.
Kao osnovnoškolci smo imali jednu basnu u programu hrvatskog jezika , guska i svinja na santi leda plove i nailaze na vodopad . I guska poleti , a svinja ne može .
Nikad nam nisu objasniti znali kako su dospjeli na tu santu leda , i šta je pouka , poslije sam čuo i viceve gdje papagaj u avionu psuje kapetana i Mujo također psuje , i bivaju oba izbačeni na visini od 2000 metara .
I onda papagaj pita Muju, jel ti znaš letjeti ? Hrabar si , vrijeđaš one od kojih ti život ovisi .

Očito je da smo i mi tako slično , u avionu bez padobrana . I pričamo o kapetanu viceve , uvrede , crtamo karikature , brišemo ih , kako nam se hoće . Možemo dok letimo , kad nas izbace hoćemo li imati krila ?

Kako vama može biti Bog kad ljudi nisu pomrli što su s njim jeli skupa , a Mojsije ga nije mogao vidjeti ?
Da kada je Izrel zgrešio, Bog je rekao da ga u tom stanju nemogu videti a da ne umru, ali tu se opisuje momentalno stanje i ne odnosi se na to da Mojsije nije viedo Boga. "I Jehova govoraše s Mojsijem licem k licu kao što govori čovek s prijateljem svojim. " ( Izlazak - 2 Mojsijeva 33. 9 - 11)

"Reči Božje, koje On govoraše Mojsiju u vreme kada Mojsije beše uznesen na veoma visoku goru, I vide on Boga licem u lice, i govoraše s Njim, a slava Božja beše na Mojsiju; zato Mojsije mogaše da istraje u Njegovom prisustvu. I prisutnost Božja se povuče od Mojsija, tako da slava Njegova ne beše na Mojsiju; i Mojsije beše prepušten sam sebi. A kako beše prepušten sam sebi, pade na zemlju. I dogodi se da prođe mnogo časova pre nego što Mojsije ne zadobi svoju prirodnu snagu poput čoveka; i reče sebi: Sada, zbog ovoga znam da je čovek ništa, što nikada nisam mogao da pretpostavim. Ali sada moje sopstvene oči videše Boga; ali ne prirodne, već moje duhovne oči, jer moje prirodne oči ne bi mogle da vide; jer bih kopnio i umro u prisustvu Njegovom; ali slava Njegova beše na meni; i videh lice Njegovo, jer se preobrazih pred Njim." (Mojsije 1:1-3,9-
11)

Novi zavet kaže da Boga Oca niko nikada nije video. Pa dobro, koga du to neki od prorka videl kako to Biblija opisujei:

AVRAM GA VIDE:

"Kad je Avram imao devedeset i devet godina, Jahve mu se pojavio i rekao mu: „Ja sam Bog Svemoćni. Živi po mojoj volji i budi neporočan." (Postanak 17:1)

JAKOV GA VIDE:

"Bog se opet pojavio Jakovu kad se on vraćao iz Padan-Arama i blagoslovio ga. Bog mu je rekao: „Ime ti je Jakov. Ali više se nećeš zvati Jakov, nego će ti ime biti Izrael.” Zatim se Bog podigao od njega s mesta gde je govorio s njim." (Postanak 35:9-13)

JEZEKILJA GA VIDE:

"Nad svodom koji je bio iznad njihovih glava bilo je nešto kao kamen safir, nalik prestolu. A gore, na onom što je ličilo na presto, bio je neko kao zemaljski čovek." (Jezekilja 1:26)

"Video sam nekog ko je izgledao kao vatra. Od onog što je izgledalo kao njegova bedra pa naniže bila je vatra, a od njegovih bedara pa naviše bilo je nešto kao svetlost, kao sjajno belo zlato. On je ispružio nešto nalik ruci i uhvatio me je za pramen kose na glavi.." (Jezekilja 8:2-3)

MOJSIJE GA VIDE:

"A govorio je JAHVE s Mojsijem licem u lice, kao što govori netko s prijateljem svojim. " (2 Mojsije 33:11)

SEDAMDESET STAREŠINA GA VIDEŠE:

"Potom otide gore Mojsije i Aron, Nadav i Avijud, i sedamdeset starešina Izrailjevih. I videše Boga Izrailjevog, i pod nogama Njegovim kao delo od kamena safira i kao nebo kad je vedro." (Izlazak 24:9,10)

ISAJA GA VIDE:

"...a oči su moje videle Cara, Jahve nad vojskama!’ (Isaja:6:5)

Pošto novi zavet tvrdi:

"Nijedan čovek nikada nije video Boga. Jedinorođeni Sin, koji je Ocu u naručju, on ga je obznanio." (Jovan 1:18)

Koga su onda svi ovi proroci videli?

Odgovor je da oni nisu videli Boga Oca nego su videli Sina koji se predstavlja kao Jehova.

Koga su onda svi ovi proroci videli?

Odgovor je da oni nisu videli Boga Oca nego su videli Sina koji se predstavlja kao Jehova.
Ne predstavlja se već zastupa . Čini u ime njegovo i onda mora da ga odglumi .

Ne lažite da ne budete slagani ! Ok ?

Mojsije nije vidio boga , razgovarao je u magli s Bogom , bila je gusta magla da ne umre !

A kada su zakupa blagovali On Aron i 72 stariješine nije bilo magle i Krist je glumio - zastupao oca !

To je laž da je Mojsije vidio boga , ostali proroci su imali viziju , daklem vidjeli su u snu sliku koja ima je dana - nisu vidjeli boga uživo , pa ni Abraham .
Svi su vidjeli njegovog zastupnika .

Citiram :
Iv 14:10
10 Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim sȃm od sebe, nego Otac koji prebiva u meni sȃm čini djela.
(VB)
Kada je Isus posle svog vaskrsenja otišao da poseti i druge od doma Izrela: "Imam i druge ovce, koje nisu iz ovoga tora; (Juda) i njih treba da dovedem, pa će slušati moj glas i biće jedno stado, jedan pastir." (Jovan 10:16) Onda je posetio i potomke Josifa, koji su bili na američkom kontinentu.

Njih je slično učio:

"Gle, ja sam Isus Krist, Sin Božji. Ja stvorih nebesa i zemlju, i sve što na njima jest. Ja bijah kod Oca od početka. Ja sam u Ocu i Otac je u meni; i u meni Otac proslavi

ime svoje. Dođoh k svojima, a moji me ne primiše. A Pisma o dolasku mojemu ispunjena su. A svi oni koji me primiše, njima dadoh da postanu sinovi Božji; i isto ću tako svima onima koji povjeruju u ime moje, jer gle, po meni otkupljenje dolazi, i u

meni se zakon Mojsijev ispuni. Ja sam svjetlo i život svijeta. Ja sam Alfa i Omega, početak i svršetak." (3 Nefi 9:15-18)

"Jer gle, zaista kažem vam da su Otac, i Sin, i Duh Sveti jedno; i ja sam u Ocu, i Otac je u meni, i Otac i ja jedno smo." (3 Nefi 11:27)

Kada je Isus posle svog vaskrsenja otišao da poseti i druge od doma Izrela: "Imam i druge ovce, koje nisu iz ovoga tora; (Juda) i njih treba da dovedem, pa će slušati moj glas i biće jedno stado, jedan pastir." (Jovan 10:16) Onda je posetio i potomke Josifa, koji su bili na američkom kontinentu.
Glupost - on govori o ovcama koje trebaju ostati na zemlji , jer se zemlja treba obnoviti i ne radi se o posjeti , već o prikupljanju .

To su vas slagali .
Jer ako su apostoli i prvi kršćani bili svi za nebo tko će ostati na zemlji ?

I zato vam se neće otvoriti vrata jer su za svadbu pozvani samo Pomazanici .

Ostali trebaju biti na zemlji .

Glupost - on govori o ovcama koje trebaju ostati na zemlji , jer se zemlja treba obnoviti i ne radi se o posjeti , već o prikupljanju .
Isus je rekao da je došao SAMO izgubljenim plemenima Izraela, "ja sam poslan samo izgubljenim ovcama doma Izrailjeva."(Mateja 15) znači da su oni tada zaista bili izgubljeni i niko nije znao gdesu . Dalje kaže On svojim apostolima: "Imam i druge ovce, koje nisu iz ovoga tora; i njih treba da dovedem, pa će slušati moj glas i biće jedno stado, jedan pastir." (Jovan 10:16) Znači da se te druge ovce mogu odnositi samo na Izrelska plemena.

Ovo ukazuje na to da je Isus zaista posetio te ovce. Mormonova knjiga to opisuje:

"I zaista, kažem vam da ste vi oni za koje rekoh: I druge ovce imam koje nisu iz ovog stada, i njih moram dovesti, i one će čuti glas moj. I biće jedno stado i jedan pastir. A oni me ne razumeše, jer mišljahu da su to nejevreji, jer ne razumeše da nejevreji treba da se obrate kroz propovedanje njihovo. I ne razumeše me kad rekoh da će oni čuti glas moj. I ne razumeše da nejevreji nikada neće čuti glas moj – da im se ja sâm neću objaviti, osim preko Svetog Duha. Ali gle, vi i čuste glas moj i videste me, i vi ste ovce moje, i ubrojani ste među one koje mi Otac dade." (3 Nefi 15:21-24)

"I zaista, zaista, kažem vam da imam druge ovce koje nisu u ovoj zemlji, niti u zemlji jerusalimskoj, niti u bilo kojim delovima zemlje unaokolo gde bejah da služim; Jer one o kojima govorim su one koji još ne čuše glas moj, niti im se ja sam ikad objavih. Ali primih zapovest od Oca da odem k njima, i da će one čuti glas moj, i pribrojati se ovcama mojim, da bude jedno stado i jedan pastir. Stoga, idem da im se objavim." (3 Nefi 16:1-3)

"Ali sada idem ...da se pokažem izgubljenim plemenima Izraelovim, jer ona nisu izgubljena za Oca, jer On zna gde ih odvede." (3 Nefi 17:4)

Isus je rekao da je došao SAMO izgubljenim plemenima Izraela, "ja sam poslan samo izgubljenim ovcama doma Izrailjeva."(Mateja 15) znači da su oni tada zaista bili izgubljeni i niko nije znao gdesu . Dalje kaže On svojim apostolima: "Imam i druge ovce, koje nisu iz ovoga tora; i njih treba da dovedem, pa će slušati moj glas i biće jedno stado, jedan pastir." (Jovan 10:16) Znači da se te druge ovce mogu odnositi samo na Izrelska plemena.

Ovo ukazuje na to da je Isus zaista posetio te ovce. Mormonova knjiga to opisuje:

"I zaista, kažem vam da ste vi oni za koje rekoh: I druge ovce imam koje nisu iz ovog stada, i njih moram dovesti, i one će čuti glas moj. I biće jedno stado i jedan pastir. A oni me ne razumeše, jer mišljahu da su to nejevreji, jer ne razumeše da nejevreji treba da se obrate kroz propovedanje njihovo. I ne razumeše me kad rekoh da će oni čuti glas moj. I ne razumeše da nejevreji nikada neće čuti glas moj – da im se ja sâm neću objaviti, osim preko Svetog Duha. Ali gle, vi i čuste glas moj i videste me, i vi ste ovce moje, i ubrojani ste među one koje mi Otac dade." (3 Nefi 15:21-24)

"I zaista, zaista, kažem vam da imam druge ovce koje nisu u ovoj zemlji, niti u zemlji jerusalimskoj, niti u bilo kojim delovima zemlje unaokolo gde bejah da služim; Jer one o kojima govorim su one koji još ne čuše glas moj, niti im se ja sam ikad objavih. Ali primih zapovest od Oca da odem k njima, i da će one čuti glas moj, i pribrojati se ovcama mojim, da bude jedno stado i jedan pastir. Stoga, idem da im se objavim." (3 Nefi 16:1-3)

"Ali sada idem ...da se pokažem izgubljenim plemenima Izraelovim, jer ona nisu izgubljena za Oca, jer On zna gde ih odvede." (3 Nefi 17:4)
Ne nije tako . Druge ovce se može odnositi na kršćane koji nisu od Izraela , koji su od pogana - ili oni koji nemaju nebesku nadu kao apostoli , jer Isus im je rekao da im ide pripraviti mjesto .
Druge ovce će mu biti poslušne a ne pripadaju onima koji će s neba zajedno sa Isusom Kristom vladati . To što su tebe pridobili nekim navodnim istinama iz mormonske knjige , to nema veze , vi čak nećete ni biti spašeni , jer je vama Isus i Jehova ista stvar . Za vas važi tekst iz Mateja 7:21-23 … nismo li u ime tvoje činili … nikad vas nisam znao .
Šta kaže Krist ? Onaj koji vrši volju oca mog koji je na nebesima , taj će biti spašen .
Svi vi izmišljate neke nove nauke , Isuse bože , i majko božija ( to su oni s desna vama ) prosipate nauke iz novih knjiga , a Otkrivenje je posljednja knjiga koju je Krist dao preko anđela , apostolu Ivanu .
I tamo sve piše , ali ne razumijete , jer niste njegovi !

Ne nije tako . Druge ovce se može odnositi na kršćane koji nisu od Izraela , koji su od pogana - ili oni koji nemaju nebesku nadu kao apostoli , jer Isus im je rekao da im ide pripraviti mjesto .
Ta teorija mi je poznata, ali tu piše: "pa će slušati moj glas i biće jedno stado, jedan pastir." (Jovan 10:16) Znači čuće mu lično Njegov glas, ali pogani hrišćani nikada nisu lično čuli njegov glas nego samo od apostola.

Dalje, cela Biblija pominje sabiranje Izrael i obnovu Izraela, nije li logičnije da ih je Isus zaista posetio? "ja sam poslan samo izgubljenim ovcama doma Izrailjeva."(Mateja 15) On je čak sa ovom izjavom to potvrdio. Pogledajte On nije rekao da je došao samo jednom Judinom plemenu, nego je tu pomenuo celi Izrael.

Ovo nije novo učenje ali mnogi rado zaboravljaju obećanja koja je Bog dao Izraelsim plemenima.

Kada je Jakov, otac svih Izraelaca ležio na samrti, pozavao je sve svoje sinove da bi im dao poslednji blagoslov. Judi je dato obećanje da će mesija doći preko njegove linije. "Palica vladalačka neće se odvojiti od Jude niti od nogu njegovih onaj koji postavlja zakon, dokle ne dodje Onaj kome pripada, i Njemu će se pokoravati narodi." (Postanak 49:10)
Ipak nejveće obećanje dobija njegov najpravedniji sin Josif. U Postanak 49:22-26 govori o Josifu kao "grane rodnog drveta" i kaže da su te "grane" Josifovi potomci - "preko zida tera svoje grane." Što znači da će potomci Josifa biti odvedeni preko granica Izarela i da će On tamo dobiti obećanu zemlju;

Gde su ti Josifovi potomci, o kojima je u Ponovljenom zakonu 33:13-16 prorečeno: „Neka Gospod blagosilja zemlju njegovu najboljim nebeskim darom, rosom, i vodama iz velikih dubina, najboljim plodovima onim što je najbolje sa istočnih gora i što je najbolje s vekovnih brda, najboljim plodovima zemlje i obiljem njenim i naklonošću onoga koji je u grmu prebivao. Na Josifovu glavu neka sve to dođe, na teme onoga ko je izdvojen od braće svoje. Veličanstven je kao prvenac..."

Gde je ta njihova dragocena zemlja koja se pominje u Postanku 49:22-26 i Ponovljenom zakonu 33:13-16?

A ako to mesto postoji, zašto je onda nemoguće da su i ostali Izraelci imali svoje proroke kao što su ih i Judejci imali? A ako si ih imali, nije li onda logično da su i oni imali svoja sveta pisma?

"Jer gle, zaista kažem vam da su Otac, i Sin, i Duh Sveti jedno; i ja sam u Ocu, i Otac je u meni, i Otac i ja jedno smo." (3 Nefi 11:27)
Kopija svih lažnih religija ovog svijeta , sveto trojstvo , imaju je katolici , i adventisti , i Egipćani i hinduisti , postoje kipovi - glave sa tri lica u krug .

Istina je da je samo jedan Bog , sve ostalo su sluge .
Pnz 6:4-5

4 Čuj, Izraele! Gospod je Bog naš, Gospod je jedan.

5 Zato ljubi Gospoda, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svom snagom svojom.

Istina izbacili su božije ime , ali ostalo je ono da je Bog jedan !

Nema tri boga u jednom Bogu . I ono ja i otac jedno smo treba razumjeti .
Treba pročitati prvosvecenicku molitvu :
Iv 17:11

11 I više nisam u svijetu, a ovi jesu u svijetu. I ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj u imenu svojemu one koje si mi dao, da budu jedno kao što smo i mi.
(VB)

Daklem “ ja i otac jedno smo “ znači mi smo u jedinstvu i daj i mojim učenicima da to budu !

To je istina , a ne sve ove gluposti koje vi navodite !

pa će slušati moj glas i biće jedno stado, jedan pastir." (Jovan 10:16) Znači čuće mu lično Njegov glas, ali pogani hrišćani nikada nisu lično čuli njegov glas nego samo od apostola.
I Jehova je iz gorućeg grma govorio preko anđela .
Izl 3:2, 4

2 Tada mu se ukaza anđeo Gospodnji u plamenu ognjenome isred jednoga grma. I on pogleda, kad gle: grm ognjem gori, ali grm taj ne izgara.

4 I kad Gospod vidje da je svrnuo pogledati, zovnu ga Bog isred grma i reče: »Mojsije! Mojsije!« A on reče: »Evo me!«
(VB)

Sad još donosite zaključke na osnovu tumačenja kako se Krist kome ukazao ili nije ?

Ja imam svjedočanstvo da je Jehova isti vjetar poslao kao u Egiptu protiv skakavaca, poslao ga na moj balkon i otpuhao lisne uši sa mog cvijeća .

Kakav to vjetar mora biti da ne polomi cvijeće a da odnese sve lisne uši ?

Možete li si to zamisliti ?

Ima li nešto sto je Bogu nemoguće ?

Nema ! Ali vam nije dano da razumijete i sa još tri svete knjige pored Biblije . Ne vredi !

Ali vam nije dano da razumijete i sa još tri svete knjige pored Biblije . Ne vredi !
razumem ja Bibliju ali ne razumem vas. Isus nije pominjao nikave posrednike, nego je govorio o sebi i da će oni čuti njegov glas a a ne njegovu reč, što znač da će On lično govoriti njima. a tako pše u Mormonovoj knjizi da se to dogodilo.

U Bibliji piše da je posle smrti Solomuna došlo do podele Izraela 925 g. pre Hr. Juda je bio južni deo a Efraim severni. Juda je bio naseljen samo od Judinog plemena i delom Benjamina a ostala plemena Izraela su činili severni deo, koji su osvojeni i porobljeni od Asiraca 722 g. pre Hr.

Od tada se tih deset deportovanih plemena Izraela smatra „izgubljenim“ plemenima.

Zato je Isus rekao: "ja sam poslan samo izgubljenim ovcama doma Izrailjeva."(Mateja 15:24)

"Ali sada idem k Ocu, a i da se pokažem izgubljenim plemenima Izraelovim, jer ona nisu izgubljena za Oca, jer On zna gde ih odvede." (3 Nefi 17:4)

Zato smatramo da je Isus posetio sva ta Izraelska plemena i da su ga mnogi od njih primili kao Mesiju. Prorok Jeremija piše da su ta plemena otišla u zemlje severa i da će se pravedni deo njih pre i posle dolazka Isusa Hrista ponovo sabrati.

Ako zaista verujete u Bibliju nemožete ove činjenice ignorirati.

Kopija svih lažnih religija ovog svijeta , sveto trojstvo , imaju je katolici , i adventisti , i Egipćani i hinduisti , postoje kipovi - glave sa tri lica u krug .
Prvo mi ne verujemo u trojstvo, koje definira Boga kao jedno biće koje se pokazuje u tri lica. Nego mi verujemo u Boga večnoga Oca, Njegovog Sina Isusa Hrista i u Duha svetoga. Isus je učio da verujemo i da se uzdamo u Boga Oca, ali i da verujemo i da se uzdamo u Njega. A Bog Otac je u više navrata naglasio sa Neba: " Ovo je Sin moj ljubljeni Njga slušajte!"

Znači pošto je Bog naš Nebeski Otac više puta naglasio "ovo je Sin moj ljubljeni, njega slušajte." To znači Bog želi da verujemo i da se uzdamo u Njegovog sina, ali u Bibliji piše "Proklet onaj tko se u čoveka uzda...." (Jeremija 17:5,7) Kako onda Isus može biti običan čovek a Bog zahteva da se uzdamo u Njega a sdruge strane Bog kaže da je svako proklet ko se uzda u čoveka? A ako Isus nije čovek, šta je On onda?

Iako se mi molimo isključivo Bogu Ocu u Njegovo ime, jer je Isus tako učio, mi obožavamo i Isusa Hrista tako što se trudimo da držimo sve Njegove zapovesti. Prorok Isaija je rekao o Njemu: "Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni." (Isaja 9:6)

Radi toga i drugih objava sa neba znamo da: "nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela apostolska 4:12),
osim Isusa Hrista, Sina živoga Boga. Da bi On mogao da nas spasi, On je dobio sve atribute Božanastva. Sveta pisma uključuju činjenicu da je Bog Otac dao sve i svu moć Sinu:

"Sve što Otac ima moje je." (Jovan 16:15)

"a sve što je moje tvoje je, i tvoje je moje." (Jovan 17:10)

"Moj Otac mi je sve predao, i niko, osim Oca, ne poznaje Sina. I niko ne poznaje Oca, samo Sin i oni kojima Sin hoće da ga otkrije." (Mateja 11:27)

„Data mi je sva vlast na nebu i na zemlji." (Mateja 28:18)

Znači pošto je Bog naš Nebeski Otac više puta naglasio "ovo je Sin moj ljubljeni, njega slušajte." To znači Bog želi da verujemo i da se uzdamo u Njegovog sina, ali u Bibliji piše "Proklet onaj tko se u čoveka uzda...." (Jeremija 17:5,7) Kako onda Isus može biti običan čovek a Bog zahteva da se uzdamo u Njega a sdruge strane Bog kaže da je svako proklet ko se uzda u čoveka? A ako Isus nije čovek, šta je On onda?
To vam je ljudska mudrost i logika što vi oprečno stavljate , ima ovdje i onakvih koji stavljaju oca i sina , na različite strane kao da su protivnici jedan drugome .
Ali vaše pitanje je bilo kako Bog zahtjeva da se njegovog sina sluša .
I postavljate pitanje tko je on ako nije čovjek , jer prema vašoj logici , Bog ne može dati vlast čovjeku .
To su vam sve ljudska učenja , ali nemojte odmah zaključiti šta sam rekao , jer odgovor tek slijedi .

Mislim da ću napisati o tome jednu cijelu objavu kao temu .
Naslov će joj biti slijedeći :

kako je u Bibliji opisan Isusov život , od stvaranja svijeta , pa sve do rata na nebu i uspostavljanja novog nebeskog kraljevstva.

To vam je ljudska mudrost i logika što vi oprečno stavljate , ima ovdje i onakvih koji stavljaju oca i sina , na različite strane kao da su protivnici jedan drugome .
Justin Mučenik, branitelj vere koji je živeo u drugom veku, svojevremeno je branio Isusa Hrista kao Spasitelja u dijalogu sa Jevrejom Trifunom. Tokom tog dijaloga, Justin Mučenik je primetio da su neka proročanstva o Hristu uklonjena iz jevrejskih spisa, i da je Trifun to nesumnjivo znao; neka od ovih proročanstava još uvek su sadržana u kopijama ovih spisa pronađenih u nekim sinagogama. On pominje jedno od ovih proročanstava i kaže: „I opet je iz reči Jeremije izbačeno:„ Gospod Bog se seća svog mrtvog naroda Izraela koji leži u grobovima; i sišao je da im propoveda svoje spasenje.“ (Trypho, in The Ante-Nicene Fathers, 1:235)

Nažalost svi kršćani znaju za dva Jehove iz Starog zavjeta. Jedan je razgovrao sa Abrahom, a drugi je bio na nebesima. Evo tog poznatog stiha, ali poznavajući tebe, izvučeš se i ovog puta citirajući neku filozofiju.

„Tada je Gospod (Jehova) na Sodom i Gomor pustio kišu od sumpora i vatre od Gospoda (Jehova), s nebesa“ (1. Mojsijeva 19:24).
Ima toga i u Izaiji
Nije baš isto ali se da razumjeti . Uvjek su dvojica :

Iza 47:4
4 Naš otkupitelj, ime mu je Gospod Nad Vojskama, jest Svetac Izraelov.
(VB)
Iza 45:11
11 Ovako veli Gospod, Svetac Izraelov i Tvorac njegov: »Glede onog što dolazi, pitate li me za sinove moje ili mi zapovijedate za djelo ruku mojih?
(VB)

Vidiš svetac Izraelov za koga vi kažete da je Bog i otkupitelj , ima svog tvorca .
A to vam je paralela Abrahamovog sina Isaka , koji je dopustio da ga otac sveže i stavi na drveće i žrtvuje Bogu .

Tako je i svetac Izraelov dopustio da se njega žrtvuje za ljude . Da bi se zaustavila smrt na zemlji koju je Sotona posijao .

Nisam se izvukao jer ne znam zašto se koristi isti izraz za onog koji je gore i onog koji je dole .

Očito je da taj slučaj imamo i kod gorućeg grma kad je Mojsije htio da to pogleda .

Vidiš svetac Izraelov za koga vi kažete da je Bog i otkupitelj , ima svog tvorca .
to tu ja nigde ne vidim, a stih:
Iza 45:11 "Ovako veli Gospod, Svetac Izraelov i Tvorac njegov: »Glede onog što dolazi, pitate li me za sinove moje ili mi zapovijedate za djelo ruku mojih?" odnosi se na Izrael. Jehova je tvorac Izraela. "tvorac Njegov" se odnosi na Izrael.

Nazad
Vrh