Divine Truth (Božanska Istina)

Cloud

Božanska Istina
Član
Reakcijski bodovi
14
Bodovi
18
Pozdrav svima! Ovu temu sam nedavno napravio na forumu.hr gdje me je netko odavde pozvao da ju i ovdje objavim. Nisam siguran gdje je pravo mjesto jer se ne radi o religiji ni o duhovnosti kakva se danas(a i već dugo) većinom prezentira na planetu, a sadrži određene istine koje se mogu pronaći u religijama i duhovnim pravcima. Moj stav je kako u religijama ima istine, ali isto tako i dosta grešaka, nepotpunih informacija i distorzije istine, što iz ljubavnih, a što logičkih aspekata. Mislim da je ovo prilično važna tema, pogotovo za kršćane, ali sam isto tako svjestan da je prilično konfrontirajuća i onako "out there". Tema je vezana za ono što smatram pravom duhovnošću, a to je rast i razvoj u ljubavi i istini, kroz osobni odnos s Bogom gdje od Njega primamo Ljubav i Istinu direktno. Taj razvoj uključuje stvari poput morala i etike, u svakom segmentu života.

Ukratko o meni, od rane dobi istražujem duhovnu tematiku, alternativnog liječenja, metafizike, emocionalni razvoj, New Age i slično te sam krajem 2016. "slučajno" naletio na youtube kanal dvoje ljudi, Alan John Miller i Mary Luck iz Australije, koji tvrde da su Isus i Marija Magdalena iz prvog stoljeća. Tvrde da uče Božansku Istinu (Divine Truth) koja je objektivna (apsolutna) istina o Bogu i svemiru. Prvotno sam bio šokiran, u sumnji i nevjerici, ali sam odlučio poslušati što imaju za reći. Ubrzo sam otkrio da imaju ogromnu biblioteku sadržaja na kanalu, više od 2000 sati videa, brojne audio snimke, pisane eknjige i dokumenti. Slušajući u početku sam bio prilično uznemiren i nije mi se sviđalo gotovo ništa od onog što su podučavali, jer se kosilo sa svim moji poimanjem svijeta i duhovnosti. Bio sam dosta duboko u New age vjerovanjima za koje priznajem da nisam uložio dovoljno analize, razuma i iskustva kad sam ih prihvaćao, više sam ih uzimao zdravo za gotovo. To je bila važna lekcija koju sam naučio. Iako sam bio prilično konfrontiran, sve što su prezentirali je bilo jako logično, detaljno, koherentno, vrlo ljubavno i sve se sistematično uklapalo u veću sliku. U kratkom roku sam dobio odgovore na gotovo sva pitanja koja sam imao veći dio svog života, pitanja koje nisam nigdje prije čuo toliko jasne i precizne odgovore. Uz to su ponudili određene praktične eksperimente koje svatko može isprobati kako bi se sami uvjerili je li to što prezentiraju istina. Neke od tema koje su obrađene su: Bog, odnos s Bogom, Božji zakoni, duša, kako duša funkcionira, srodne duše, ljubav, emocije, grijeh, kako nastaju bolesti, duhovi, kako funkcionira duhovni svijet, itd...

Ubrzo sam započeo eksperimentirati s nekim od tih stvari i počele su se događati nevjerojantne stvari. Ja dotad nisam vjerovao da je Bog entitet, nego sam imao vjerovanje da je Bog energija ili da smo mi svi dio Boga, no određena iskustva s Bogom su mi pokazala kako su to bila pogrešna uvjerenja. Jedna od glavnih poruka DT učenja je da je Bog biće s kojim možemo imati osobni odnos kroz izmjenu emocija, tj. da možemo od Boga primiti Njegovu substancu ,Božju ljubav, u našu dušu, što nas čini ljubavniji, sretnijim, iskrenijim, življim, neustrašivim, zdravijim, strastvenijim ljudskim bićem, te da možemo primati sve više i više te Velike ljubavi u sebe (postoje određeni uvjeti primanja) te kada ju primimo u dovoljnoj količini, transformirati se iz normalne ljudske duše u Božansku ljdusku dušu, gdje više nismo samo Božje dijete na sliku, već i po supstanci. To ne znači da smo mi Bog, nego da smo u potpunom skladu i reflektiramo Njegovu ljubav savršeno. To je ono što je Isus nazvao "ponovno rođenje" a pogrešno je shvaćeno kod kršćana. To je ponovno rođenje duše, kroz primanje Božje ljubavi. Uz ljubav, primamo i Istinu.

Iako AJ tvrdi da je Isus, on ne tvrdi da je Bog, već govori kako on to nikada nije ni tvrdio, nego je to dodano u Bibliju kasnije ,kako bi ga usporedili ostalim "božanskim" mitskim osobama te su dodali i neka čuda koja nije radio. Ono što je govorio u prvom stoljeću je to kako je postigao "ponovno rođenje", on je bio prvi čovjek koji je otkrio ovaj odnos s Bogom, te je s 30g. postigao to stanje koje sam opisao, a zvao ga je Jedno s Bogom. To nije bilo nešto što je ekskluzivno bilo dostupno samo njemu, već je uvidio da svaka osoba može postići to stanje u koje je on došao, (a nije u njemu rođen) , i to je ono što je ono što je nazvao "The Narrow Way", put rasta u ljubavi prema Bogu, do postizanja Jednote s Bogom. Tek nakon što je postigao to stanje je mogao liječiti, tj. Bog je kroz njega bio taj koji je liječio, a on je bio samo njegov instrument.

Meni je primjena ovih učenja donijela puno pozitivnih promjena u životu i imam puno ljubavi prema ovim učenjima. S onim s čime sam do sada u ovih 7 godina eksperimentirao (nisam sa svime) se pokazalo kao istinitim. Totalno sam promjenio način na koji vidim sebe, druge, život i Boga i mogu reći da sam povratio određenu razinu mira, ljubavi i radosti koju sam imao kao dijete, zahvaljujući Bogu i Njegovoj ljubavi jer sam osjetio Njegovu ljubav i znam da sam voljen od Boga, što je više nego sam ikad mogao sanjati. Volio bih ove istine i spoznaje podjeliti sa svima koji su željni i otvoreni za to. Nije mi želja nikome ništa nametati ni naturavati ili uvrijediti nekoga. Svjestan sam da su ovo važne teme i da neke stvari nije lagano za čuti, i sam sam to iskusio. Preporučio bih samo da imate otvoren um i otvoreno srce kako bi barem malo poslušali što imaju za reći. Naravno, svatko od nas ima slobodnu volju i može u bilo kojem trenu odlučiti istražiti ove informacije i isprobati ili ne. Ja sam otvoren za pitanja, u vezi mojeg iskustva ili u vezi samog učenja i vrlo ću rado odgovoriti na upite, ako naravno znam odgovor. Želim vam svima dobro i nadam se da ćete imati koristi od ovog! Pozdrav
:)

Ovdje ću staviti neke linkove, preporučio bih da prvo krenete sa seminarom imena: "Secrets of the Universe" gdje je prezentirana generalni pregled DT učenja

Website: https://www.divinetruth.com/sites/main/en/…htm#welcome.htm

Youtube: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

Youtube FAQ: https://www.youtube.com/@divinetruthfaq

Youtube neslužbeni kanal s clipovima: https://www.youtube.com/@divinetruth-thenarrowway4416/videos

Video Secrets of The Universe P1:

Video Secrets of The Universe P2:

Još neki dobri materijali za čitanje:

Padgett messages od John-a Padgett-a : https://thepadgettmessages.org/

Trilogija knjiga od autora Robert James Lees-a : "Through the Mists", "The Life Elysian" i "The Gate of Heaven".

Intevju s AJ-om, Real Life Purpose of Jesus P1:

Malo je opsiran materijal da bi ga se nabrzinu proucilo i dalo neki sud, ali ako si ti u tom ucenju nasao smisao i mir, to je odlicno!

Cijelo vrijeme tvrdim krscanima em da postoji reinkarnacija, em da je to vjerovanje o uznesenju Isusa, Marije (doduse njegove majke Marije) na nebo potpuno bespredmetno... kad eto vidis, rodili se oni opet.

Moram priznati da sam malo sumnjicav, ovako na prvi dojam. Cijela ta prica da su Isus i M. Magdalena bili u vezi itd. proizlazi iz jedne krajnje smijesne knjige Sveta krv, sveti gral, koja je na engl. govornom podrucju izasla 1982. Tada je prvi puta u javno mnijenje i siru kulturu unesena ova tvrdnja, i ako je ovo dvoje poduzetnih ljudi pocelo siriti svoje ucenje nakon 1982... onda znamo od kuda im ideja. To naravno ne mora znaciti da im je ucenje lose, nego samo pod cijim utjecajem su poceli djelovati.

Malo je opsiran materijal da bi ga se nabrzinu proucilo i dalo neki sud, ali ako si ti u tom ucenju nasao smisao i mir, to je odlicno!

Cijelo vrijeme tvrdim krscanima em da postoji reinkarnacija, em da je to vjerovanje o uznesenju Isusa, Marije (doduse njegove majke Marije) na nebo potpuno bespredmetno... kad eto vidis, rodili se oni opet.

Moram priznati da sam malo sumnjicav, ovako na prvi dojam. Cijela ta prica da su Isus i M. Magdalena bili u vezi itd. proizlazi iz jedne krajnje smijesne knjige Sveta krv, sveti gral, koja je na engl. govornom podrucju izasla 1982. Tada je prvi puta u javno mnijenje i siru kulturu unesena ova tvrdnja, i ako je ovo dvoje poduzetnih ljudi pocelo siriti svoje ucenje nakon 1982... onda znamo od kuda im ideja. To naravno ne mora znaciti da im je ucenje lose, nego samo pod cijim utjecajem su poceli djelovati.
Bok Fazlija, hvala na komentaru!

Da, jako je puno materijala i meni su trebale godine da prođem kroz većinu njih, ali nisam ni ja još proučio sve
Mislim da je sumnja prva emocija koja se normalno javlja kod većine koji čuju za ovaj materijal, tako je bilo i kod mene. No sa slušanjem, promišljanjem i praksom onog što uče su mi se sumnje polako počele otklanjati.

Što se tiče reinkarnacije, iako oni tvrde da su se vratili, to nije postignuto onim što se danas smatra klasičnim vjerovanjem u reinkarnaciju. Takva vrsta reinkarnacije, kako ju opisuju istočnjačke religije hinduizma, budizma i ostale(u vidu ponovnog vraćanja na Zemlju kako bi se ispravila karma), nije istinita. Nažalost je uzrok boli i patnje(kao i sve što nije istina) jer dovodi do degradacije duše(jer negativno utječe na ljude na Zemlji) onih koje su uključene u to vjerovanje. Dolazi do određenih bolesti koje su uzrokovane duhovima (fizičke, mentalne i emocionalne) koji se "pokušavaju" reinkarnirati koristeći tijela koja već pripadaju drugim ljudima. (onih koji se se već inkarnirali) Znam da je ovo prilično konfrontirajuće, ali izložio bih par razloga zašto je to tako. Više je razloga zašto je to slučaj, a jedan od najvećih je što je to vrlo neljubavan koncept, a Bog kreira samo ljubavne stvari. Navodno se u povijesti Zemlje vratilo samo 14 ljudi, tj. 7 duševnih parova, od kojih su njih dvoje jedan par (Isus i Marija Magdalena), a ima ih još nekoliko iz prvog stoljeća. Drugi razlog leži u načinu na koji duša funkcionira i samom procesu inkarnacije, gdje se duša razvaja na dva dijela i svaka polovica se povezuje sa tijelom koje je začeto. Kod začeća su stvorena dva tijela, i fizičko i duhovno, a ne samo fizičko, te se polovica duše povezuje s oba tijela. Druga polovica čeka povoljan trenutak kako bi se i ona inkarnirala, obično u blizini prve polovice. No ovaj proces se odvija iz stanja u kojem je duša nesvjesna, sebe, svoje okoline i Boga. Možemo reći da je duša u stanju "spavanja" ili hibernacije, a proces inkarnacije je jedan od instinkata koje ima i u koje ulazi zahvaljujući magnetsko privlačenju određenih zakona koje je Bog stvorio. (zakon privlačenja, zakon želje, zakon prisnosti, zakon uzroka i posljedice, itd...ne znam sve od njih).

Upravo zbog toga jer se duša inkarnira kao jedinstvena i kompletna jednica, a mi nakon smrti ostajemo polovica duše koja je povezana sa duhovnim tijelom, ne možemo se "reinkarnirati" iz tog stanja. Nužno je da se obje polovice duše ponovno spoje u jednu(što se dogodi u 36. dimenziji duhovnog svijeta, *napomena: u ranim danima je govorio kako se to dešava u 22. dimenziji, ali se kasnije ispravio da je u 36. , sjećanja mu dolaze s vremenom, kako napreduje u svom odnosu s Bogom), a to dolazi s velikim razvojem u ljubavi u duhovnom svijetu, gdje su u stanju totalnog blaženstva, za koji im je trebalo oko 2000 godina da ga postignu kroz odnos s Bogom. Tek iz tog stanja je moguć povratak, a tada je motivacija za povratak samo ljubav i želja za podučavanjem istine koje su otkrili. Nema karme za očititi, jer je ona očišćena kroz određene procese u duhovnom svijetu. To su neki od razloga, a uz to je moguće objasniti određene fenomene zbog kojih ljudi na zemlji, ali i mnogi u duhovnom svijetu vjeruju u reinkarnaciju, no za njih postoji jednostavnije i istinitije objašnjenje.

Stavit ću ti link sa predavanja baš o reinkarnaciji pa si možeš pogledati ako želiš, ako ne nema beda, bez ikakvog pritiska. Malo je stariji video pa je kvalitea audio i video malo slabija. Pozdrav i svako dobro želim! Ovaj drugi i treći su kraći

Nego Cloud, što je vaša nada, što kaže vaš Isus - što je nagrada poslije smrti, gdje se ide, ima li gore Bog, koje mjesto pored Boga će dobiti vaš Isus?

Postoje razna neba i gdje te zapa'ne tako ce ti biti.

A kako sve ovo nastade, to samo Bog u najvisem nebu zna, a mozda ne zna niti On. (Rg Veda)

Nego Cloud, što je vaša nada, što kaže vaš Isus - što je nagrada poslije smrti, gdje se ide, ima li gore Bog, koje mjesto pored Boga će dobiti vaš Isus?
Hej prijatelju. "Naš" Isus kaže da poslije smrti svatko dobije ono što je zaslužio životom koji je živio. "Kako siješ, tako ćeš žeti" Odnosno, svatko od nas ima određeno stanje duše koje se mijenja kroz život i u trenutku smrti, to stanje određuje našu lokaciju koja je naš dom u duhovnom svijetu. Stanje duše je određeno brojim faktorima, od kojih su neki naše emocije, želje, strasti, namjere, aspiracije, djela, itd...Radi se o količini ljubavi i istine iz Božje perspektive i po tome nas sude Božji zakoni. (Ovi zakoni nas sude i dok živimo na Zemlji, ali većina nas nije svjesna toga jer smo se emocionalno distancirali od naše duše te nismo svjesni kompenzacije za svaku našu misao, osjećaj, riječ i djelo) Bitno je reći da presuda nakon smrti nije konačna, samo je ne možemo izbjeći kao što to donekle možemo na Zemlji. Svatko od nas može promijeniti lokaciju na način da narastemo u ljubavi, jer svi se BOžji zakoni baziraju na ljubavi, ljubav je ono što nas Bog želi podučiti. Što više ljubavi imamo u sebi, to će biti ljepša lokacija u kojoj ćemo živjeti. Obrat isto vrijedi, što imamo manje ljubavi u sebi, to će nam dom u duhovnom svijetu biti lošiji i ružniji.

Duhovni svijet se sastoji od mnogo dimenzija(trenutno ih je navodno 36) i unutar svake dimenzije je puno slojeva, tako da će svatko dobiti pošteno što ga ide. Imajući na umu da je većina čovječanstva na Zemlji trenutno u 1. dimenziji, tako većina nas kada umre, odlazimo negdje u tu dimenziju. Donji slojevi 1. dimenzije se zovu "pakli" jer su jako mračni, ružni i smrdljivi te ljudi koji su tamo su jako nesretni, ljuti, uplašeni i zli. Puno ljudi sa zemlje odlazi u neki od pakla. Prema vrhu 1. dimenzije su svjetlije lokacije i sam vrh je lijep poput najljepšeg mjesta na Zemlji. 2. dimenzija je već puno ljepša od svega što možemo naći na Zemlji. Raj se nalazi u 8. dimenziji i u njega je moguće ući samo ako smo postali "ponovno rođeni", što se postiže kroz osobni odnos s Bogom, gdje od Boga primamo Njegovu supstancu, Božju ljubav, koja nas transformira iz obične ljudske duše u Božjeg anđela. Ovo se dešava kada u dovoljnoj količini primimo Božju ljubav i svaki vid nesavršenosti i grijeh bude očišćen iz naše duše.

Bog nije u duhovnom svijetu, isto kao što nije u fizičkom svijetu. Bog se nalazi van svemira. Ono što Bog može i ima su mehanizmi gdje Njegovi djelovi mogu ući u svemir. Bog je puno veći od svemira i zato ne može cijeli stati u njega.

Nadam se da će ti ovo pomoći, pozdrav!

Isus je čovjek, naš brat i koliko ja znam, trenutno je najbliži od svih duša Bogu (On i Marija Magdalena su jedna duša ), ne zato jer je poseban ili Bog, nego zato jer je kroz svoju iskrenu želju i žudnju srca želio biti blizak Bogu, i prema tome je primio jako puno Božje ljubavi, najviše od svih duša koje su došle s ove Zemlje. No to ne znači da u nekom trenu neka duša ne primi više od njih, to će ovisiti o osobnoj želji duše.

Ovo je sve vrlo ukratko, ima tu još puno detalja, samo je teško ovako pisati jer ima puno krivih uvjerenja i tako kod postavljanja pitanja već su prisutne određene greške, jer se polazi sa pogrešnog uvjerenja, tako da je onda prvo potrebno ispraviti krivo uvjerenje i tek onda odgovoriti na pitanje, što zahtjeva vrijeme i energiju. Sve potrebne informacije se mogu naći na njihovom youtube kanalu i web stranici.

Zadnje uređeno:
Za nas ce biti vec dovoljno dobro ako uhvatimo neko mjesto pri vrhu 1. dimenzija ili pri dnu 2. dimenzije.

Nadam se da će ti ovo pomoći, pozdrav!
Uuu brate, mnogo kompliciran ovaj tvoj tekst. Naš Isus iz Biblije je bio vrlo jednostavan i poučavao u poukama. Možda si ti malo obrazovaniji, ali kako će to priprosti čovjek prokužiti i postati sljedbenik Millerov. To je isto kao kad sam ja u bivšoj Jugi koja je imala dva programa pokušao skužiti što su političari govorili na sastanku komunističke partije.
Božju ljubav, koja nas transformira iz obične ljudske duše u Božjeg anđela. Ovo se dešava kada u dovoljnoj količini primimo Božju ljubav i svaki vid nesavršenosti i grijeh bude očišćen iz naše duše.
Koliko tebi treba da se transformišeš u anđela, kako to da članovi znaju? Što ako čovjek postane anđeo još na ovoj zemlji ako se drži ovoga što si napisao?

Za nas ce biti vec dovoljno dobro ako uhvatimo neko mjesto pri vrhu 1. dimenzija ili pri dnu 2. dimenzije.
Istina, no nažalost jako malo ljudi umre i ode u 2. dimenziju, a povijesno je svega par ljudi umrlo u 3. Jedan od najvećih razloga zašto je to tako jer na Zemlji imamo jako distorziranu i ranjenu definiciju ljubavi i generalno smo u lošem moralnom stanju. Na planeti dominiraju emocije straha, ljutnje i tuge te djela nasilja, ovisnosti, laži, prevara, iskorištavanja i seksualnog promiskuiteta, a sve to je suprotnost ljubavi i zbog toga jer smo uronjeni u grijeh, naše stanje duše nalazi svoju "nagradu" negdje u prvoj dimenziji, a često su to i donji slojevi prve dimenzije gdje je konstantna tama, hladnoća, smrad i loši ljudi.

Evo nekoliko primjera glavnih lekcija (ima i puno drugih sporednih), ako te zanima, što je potrebno naučiti u vezi ljubavi kako bismo se pomakli iz prve u drugi i iz druge u treću dimenziju.

Zadnje uređeno:
Koja si ti dimenzija Cloud ako smije pitati?
To Bog zna bolje od mene, ali moja procjena je da sam u prvoj. Nije toliko bitno tko je u kojoj dimenziji, ono što je bitno jest da je svaka dimenzija i njeni slojevi, stanja ljubavi. Prema tome, ono što je potrebno jest raditi na tome da postanemo bolji, moralniji i ljubavniji ljudi. Da razvijemo osjećaj ljubavi ljubav prema Bogu, sebi, drugima, životinjama, okruženju. Taj osjećaj je onda bitno upotpuniti i izraziti kroz djela ljubavi. Na taj način ćemo sigurno narasti.

Problemi nastaju kada govorimo o ljubavi jer na Zemlji imamo jako distorziranu i ranjenu definiciju ljubavi. Tako da možemo vjerovati da mi jesmo ljubavni, a zapravo iz Božje perspektive nismo. Ljubav je izokrenuta i u većini religija na svijetu, tako da se nažalost u njenu definiciju ne možemo pouzdati ni iz tih drevnih tekstova. Ono što je najpouzdanije jest direktno od Boga primiti definiciju ljubavi, a to možemo kroz primanje Božje ljubavi koja postaje barometar u našoj duši prema kojoj lakše prepoznajemo što ljubav jest, a što ona nije. Ako to ne želimo ili nismo u mogućnosti, zlatno pravilo je dobar početak, ali smatram da je bitno doći i do moralnih istina, koje isto tako možemo primiti od Boga, kroz našu savjest, ako smo iskreni u svojoj želji i ako smo otvoreni za primiti odgovor od Boga.

Zadnje uređeno:
Uuu brate, mnogo kompliciran ovaj tvoj tekst. Naš Isus iz Biblije je bio vrlo jednostavan i poučavao u poukama. Možda si ti malo obrazovaniji, ali kako će to priprosti čovjek prokužiti i postati sljedbenik Millerov. To je isto kao kad sam ja u bivšoj Jugi koja je imala dva programa pokušao skužiti što su političari govorili na sastanku komunističke partije.

Koliko tebi treba da se transformišeš u anđela, kako to da članovi znaju? Što ako čovjek postane anđeo još na ovoj zemlji ako se drži ovoga što si napisao?
Zapravo uopće nije toliko komplicirano, ako znaš ključ po kojem se sve spoznaje. Taj ključ je ljubav. Dakako, sve što Bog stvori jest kompleksno, što se može vidjeti s obzirom na to koliko su svemir i njegovi zakoni kompleksni, te gledajući bića na Zemlji te njihova tijela. Ljudsko tijelo je užasno kompleksno, ali postoje određeni principi i logika po kojem sve radi i funkcionira. Prema tome, sve što Bog stvori isto tako posjeduje kompleksnosti, ali i jednostavne principe i logiku koja se može shvatiti i razumijeti. Bog je napravio da odnos s Njim bude toliko jednostavan za shvatiti da to može i svako dijete, no potrebno je živjetu iz srca, nešto što je većina odraslih zaboravila.

Slažem se da je Isus u prvom stoljeću poučavao kroz metafore i pripovjetke, ali bio je ograničen vremenom i prostorom tog vremena. I tada je rekao učenicima da ih još puno toga može naučiti, ali da nisu još sposobni razumijeti ga. Mnoge stvari koje je podučavao nisu stavljene u BIbliju, poput učenja o srodnim dušama, neke su modificirane, neke neshvaćene, a neke izmišljene. U današnje vrijeme je ipak došlo do određenog razvoja čovjećanstva (iako po pitanju ljubavi i ne baš prevelikog) pa tako danas više nema toliko potrebe za istim metodama, nego je moguće biti izravniji i znanstveniji. Sve što Bog stvori je znanstveno, moguće je dokazati matematički i kroz logiku. Tako je i odnos s Bogom osnovan na matematičkim principima, samo ne fizičkog svemira, već duševnog. Mogli bismo reći da se tu radi o znanosti duše, nešto što je trenutno slabo poznato u svijetu.

Polaziš od krive pretpostavke, a to je da AJ Miller želi sljedbenike, što nije točno. Sve što on i Marija rade jest prezentiraju ono što oni zovu Božja istina, što nije religiozni pokret nego način života, i pomažu ljudima koji su iskreni i željni kako imati odnos s Bogom. To je sve. Istu stvar su radili i u 1. stoljeću.

Što se tiče samog razumijevanja istine, bit će potrebno uložiti određenu količinu energije i vremena, kao i u sve što novo želimo naučiti, ali osnove su jednostavne. Radi se o razvoju i rastu u ljubavi, kroz osobni odnos s Bogom.

Za odnos s Bogom potrebno je imati:

1) Iskrenu i strastvenu želju i žudnju za Božjom ljubavi
2) Iskrenu i strastvenu želju i žudnju za Božjom istinom
3) Biti ponizan - imati strastvenu želju osjetiti i iskusiti sve emocije i osjećaje koje su u nama, bez obzira koliko su ugodne ili neugodne. Isto tako biti ponizan znači vidjeti sebe u pravom svjetlu, onako kako Bog vidi nas, sa svim našim manama i pozitivnim stvarima.
4) Imati vjeru da je moguće imati odnos s Bogom, da je Bog dobar i ljubavan, da možemo iskusiti svaki loš osjećaj koji je u nama, itd...
5) Postati svjestan naših grijeha i njihovih uzroka, kroz određene intelektualne i emocionalne procese te se pokajati za njih. Pokajanje je emocionalni proces koji je jako zahtjevan i za koji treba vremena i rada na sebi. Nije moguća postići ga intelektualno.

NAPOMENA: Ovo je kratak opis, svaki od ovih točaka ima još određene poduvjete, ali glavnina je tu.

Nitko na Zemlji nije uspio postići transformaciju u anđela, to je jedino Isus uspio u prvom stoljeću, u svojoj 30. godini. Tada je službeno započeo svoju "misiju" pripovjedanja po zemlji i tek kada je doživio tu transformaciju je dobio određene sposobnosti, kao što je liječenje na primjer, koje do tada nije imao. On je bio prva osoba koje je postigla to stanje jer do njegovog rođenja dar Božje ljubavi je bio povučen, Bog ga je povukao kada su ga Adam i Eva odbili (prava imena su im Amon i Aman). Rođenjem Isusa Bog je ponovno ponudio dar Ljubavi koje je Isus prepoznao i odlučio prihvatiti, što je donijelo do njegove transformacije i "ponovnog rođenja" iz običnog čovjeka u Božjeg anđela. Ja sam još jako daleko od tog stanja i trenutno čisto sumnjam da ću ga uspjeti postići dok sam živ na Zemlji, ali super stvar je što duhovni rast ne staje smrću, nego se nastavlja u duhovnom svijetu, tako da kad tad ću postići to stanje jer je to moja želja i fokus, no koliko vremena je potrebno da bi se postiglo je individualna stvar, ovisi o svim onim stvarima koje sam napisao. Dakle, koliko sam iskreno željan istine, ljubavi, koliko sam ponizan te koliko imam vjere i želje vidjeti i pokajati se za svoje grijehe. Ako čovjek na Zemlji postane anđeo, tada ćemo imati ono što su ljudi koji su živjeli sa Isusom tada imali, osobu koja je savršena u ljubavi i u stanju konstantnog blaženstva i Jednote s Bogom, osoba koja je bez grijeha i u stanju Božje Istine, kroz njezin direktan odnos s Bogom.

Zadnje uređeno:
o Bog zna bolje od mene, ali moja procjena je da sam u prvoj. Nije toliko bitno tko je u kojoj dimenziji, ono što je bitno jest da je svaka dimenzija i njeni slojevi, stanja ljubavi.
E sada ne znam, može li tebe čovjek naljutiti - npr. neko ti kaže ružnu riječ ili te udari - što ćeš mu uraditi? Kako stojiš sa gnjevom? Možda si ti bolji nego neki tradicionalni kršćani što se tiče karaktera, u to ne ulazm.

E sada ne znam, može li tebe čovjek naljutiti - npr. neko ti kaže ružnu riječ ili te udari - što ćeš mu uraditi? Kako stojiš sa gnjevom? Možda si ti bolji nego neki tradicionalni kršćani što se tiče karaktera, u to ne ulazm.
Rijetko se naljutim, ali postoje trenuci kada osjetim ljutnju. Ono što tada radim jest isto što radim sa svim emocijama, nastojim dozvoliti da ih iskusim u sebi, da prođu kroz mene. Kod ljutnje je bitno ne prosipati ju po drugima, a ni internalizirati ju prema sebi nego jednostavno pustiti senzacije da odrade svoje dok ne prođe val. Ono što sam naučio jest da je ljutnja izbor koji činimo na razini duše, jer njome pokušavamo izbjeći određene druge emocije, poput straha, tuge ili srama. Ljutnja nam daje osjećaj moći i to nam se sviđa, pa je na primjer lakše biti ljut nego uplašen jer strah,sram i tuga nas čine slabima, a većina nas se ne želi osjećati slabo. Uz to, ljutnja je rođena iz određenih očekivanja i zahtjeva koje imamo od okoline, te se javlja kada nam ti "uvjeti" nisu ispunjeni. Svako očekivanje nije ljubav pa prema tome kada otpustimo očekivanja, neće biti niti ljutnje. To je jedna od stvari na kojima radim.

Tako da što se tiče moje interakcije s drugim ljudima, uvijek nastojim polaziti od sebe, kako se ja osjećam i voli li me osjećaj ljubavi ili neki drugi osjećaj. Ako je ljubav onda super, ali ako se radi o nekoj drugoj neljubavnoj emociji, tada ju osvještavam i nastojim emocionalno doći do uzroka. Tu pomaže i molitva, jer Bog nam može pokazati uzrok ako smo iskreni u svojoj želji da dođemo do istine i ukoliko smo dovoljno ponizni da ju primimo.

Nego Cloud, što će biti sa onim ljudima koji nisu u vašem pokretu? Hoće li biti izgubljeni? Jer ti se trudiš da to sve prostudiraš, primijeniš u životu da bi postigao to savršenstvo, dok drugi ljudi žive materijalističkim životima.

Nece, Krshna u Bhagavad Giti jasno kaze da nitko tko cini dobro ne propada, niti u ovom zivotu, niti nakon njega. Ako ne uspije u ovom zivotu dostici Brahma-nirvanu, radja se u obitelji plemenitih i dobrih ljudi i nastavlja svoj put. Ako makar i slucajno cuje za yogu, dostize najvisi cilj.

To kaze Krshna u BhG, a mi ovdje ciljamo na vrh prve dimenzije. To nam je dovoljno.

Nece, Krshna u Bhagavad Giti jasno kaze da nitko tko cini dobro ne propada, niti u ovom zivotu, niti nakon njega. Ako ne uspije u ovom zivotu dostici Brahma-nirvanu, radja se u obitelji plemenitih i dobrih ljudi i nastavlja svoj put. Ako makar i slucajno cuje za yogu, dostize najvisi cilj.

To kaze Krshna u BhG, a mi ovdje ciljamo na vrh prve dimenzije. To nam je dovoljno.
Fazlija, mislim da mi preotimaš temu :D

Hvala Bogu, reinkarnacija ne postoji tako da se nitko ne treba vraćati u ovu močvaru. Svatko nastavlja svoj razvoj u duhovnom svijetu. Većina religija u duhovnom svijetu rade prema tome da se čovjek vrati u svoje prvotno stanje, u kojem su bili prvi ljudski par, a to je stanje savršenog prirodnog čovjeka(što je 6. dimenzija). Božji zakoni su dizajnirani na način da će svaki čovjek kad tad doći u to stanje. No povrh toga, Bog nam nudi još i dodatnu mogućnost, a to je da primimo Njegovu ljubav i tako nadiđemo originalni dizajn savršenog čovjeka i postanemo ponovno rođeni Božji anđeo(što se događa u 8. dimenziji ). Tako da svatko od nas ima dvije sudbine na izbor. Ili ćemo postati savršeni čovjek ili Božji anđeo.

Tako da ako se limitiraš na vrh prve, oduzimaš si puno buduće sreće i zadovoljstva. Ja ciljam na 8. dimenziju, a poslije toga ću vidjeti :)

Nazad
Vrh