Divine Truth (Božanska Istina)

Krist znači Mesija, Pomazanik.
Da, ali postoji dublje značenje koje sam opisao u komentaru iznad, gdje Krist označava stanje osobe u ljubavi, Jedinstvu s Bogom, koje je dostupno svima koji slijede Isusov primjer.
Uf, ima ih puno, previše da ovdje sve nabrajam, ali izdvojio bih neke bitne i onda napisao što smatram da je istina.

Kriva uvjerenja o Isusu s objašnjenima:

1) Isus je Bog. --> Ovo nije istina, jer je Bog jedan nije tri osobe u jednoj. Isus je bio čovjek, kao i svatko od nas, koji je prvi otkrio kako imati osobni odnos s Bogom, te je kroz taj odnos od Boga naučio kako primiti Božju supstancu, Ljubav, koja ga je s vremenom transformirala u novo biće - Božansku dušu - anđela. To je proces koji je nazvao "ponovnim rođenjem" ili postankom Jedno s Bogom, i to je stanje koje je postigao u 30. g te je nakon toga krenuo u javno podučavanje Božje Istine. Podučavao je da je ovo stanje sada dostupno svima i on je bio prva osoba koja ga je postigla, te je tako postao "pravi" sin Božji, u smislu da više nije samo stvoren na "sliku Božju" nego je sada bio Božje djete i po supstanci. To je podučavao kao glavni cilj "Uskog puta", odnos s Bogom kroz koji čovjek postaje Božanski, savršen u ljubavi kao što je to i sam Bog. (naravno u smanjenom kapacitetu jer je Bog beskonačan, a ljudi su konačni)

2) Isus je začet po Duhu Svetom i rođen od djevice. --> Pogrešno, Isus je začet i rođen normalnim putem kao i svi mi, kroz seksualni odnos Marije i Josipa. Ono što je Bog napravio kod njegovog rođenja je to da mu je očistio grijeh roditelja koji svi mi automatski naslijeđujemo. Grijeh su neljubavne emocije, uvjerenja, želje, strasti, namjere, itd...Zbog toga je Isus bio u stanju bez grijeha, poput prvih ljudi i zato ga Pavao naziva "drugim Adamom", jer je dobio istu ponudu koju su prvi ljudi odbili, a to je ponuda Božje ljubavi, koju je Isus odlučio prihvatiti.

3) Isus je umro za naše grijehe. ---> Netočno. Isusova smrt nije ništa značila za naše grijehe, jer Bog svakoga od nas drži odgovornim za naše grijehe - mi ćemo morati odgovarati za njih. Nije moguće preuzeti nečiji grijeh na sebe, niti je pravedno, niti bi Bog dopustio ili napravio takav sistem jer je neljubavno i nepošteno, a Bog je uvijek ljubavan i uvijek pošten.

4) Isus nas je došao spasiti. --> Točno, ali ne na način na koji mnogi kršćani trenutno vjeruju. Spasio nas je na način da je živio život bez grijeha i pokazao nam Put, put prema Bogu i kako ostvariti i imati direktan i osoban odnos s Bogom, te je prihvatio Božju ljubav i ona je prvi puta u povijesti ove Zemlje postala dostupna svima nama. Prema tome, spas dolazi u kopiranju onoga što je Isus činio, a ne samim vjerovanjem u njega. Nažalost, većina istine o tome kako ostvariti osobni odnos s Bogom te kako primiti Božju ljubav(i nastaviti ju primati dok ne budemo "Ponovno rođeni") je bila izgubljena za Zemlju nakon njegove smrti i te istine su modificirane i distorzirane.

5) Za ulazak u raj dovoljno je vjerovati u žrtvu Isusovu i prihvatiti ga kao osobnog spasitelja. ---> Velika pogreška. Ulazak u raj ovisi isključivo o pojedincu, načinu na koji je živio svoj život i da li je "ponovno rođen". Ući u raj nije moguće ukoliko imamo grijeh u sebi, dakle potrebno je postati savršen u duši kao što je Bog savršen. Radi se o savršenstvu u ljubavi na način na koji Bog ljubi, što se postiže samo kroz primanje Božje ljubavi u našu dušu. U trenutku našeg ponovnog rođenja postajemo Jedno s Bogom u ljubavi i nemamo više niti jedan grijeh u sebi, u potpunom smo skladu sa Bogom i Božjim zakonima u svakoj našoj misli, emociji, riječi i djelu. Ako pogledamo sa znanstvene strane, svaka dimenzija u duhovnom svijetu novo je stanje ljubavi, te ima određenu frekvenciju s kojom ljudska duša mora rezonirati kako bi mogla preći taj prag. Raj se nalazi od 8, dimenzije na dalje, te u njega nije moguće ući bez primanja Božje ljubavi, jer ljudska duša sama po sebi ima ograničeni kapacitet rasta u ljudskoj ljubavi, pa je tako savršen čovjek ograničen u 6. dimenziji i vlastitim snagama ne može narasti više od toga. Potrebna je Božja supstanca da uđe u dušu i započne transformaciju koja povećava prethodni kapacitet duše i tada osoba ima potencijal rasti u beskonačnost prema Bogu.

Ima još toga, no ovo su neke od najbitnijih grešaka. Ako ima kakvih pitanja u vezi ovih ili nekih drugih rado ću odgovoriti ako znam odgovor.

koji je prvi otkrio kako imati osobni odnos s Bogom... on je bio prva osoba koja ga je postigla
Ma nemoguce je da je on to prvi otkrio i postigao. Svatko tko je imalo citao upanisade ili taoisticka djela shvaca da je to put kojim su krocili mnogi prije njega, a i poslje. Naravno, to ne umanjuje Isusovu vrijednost jer kao sto kaze i Rg Veda...

Beskonacno je ovo, beskonacno je ono;
tko od beskonacnog beskonacno oduzme,
beskonacno beskonacnim jos uvijek ostaje.

Isus je začet i rođen normalnim putem kao i svi mi, kroz seksualni odnos Marije i Josipa.
Ovo je vrlo razumno za pretpostaviti.

Isusova smrt nije ništa značila za naše grijehe, jer Bog svakoga od nas drži odgovornim za naše grijehe
Ovo je isto vrlo razumno za prihvatiti.

Spasio nas je na način da je živio život bez grijeha i pokazao nam Put, put prema Bogu i kako ostvariti i imati direktan i osoban odnos s Bogom
Pa naravno, pokazao je put, a o nama ovisi da li cemo ga slijediti ili ne.

Kaze se, ako nekoga hoces spasiti od gladi, nemoj mu svaki dan davati ribu, nego ga nauci da peca. Nazalost, vecina vjernika (svih religija, ne samo krscana) vjeruje ne samo da ne mora sama da peca, nego da je cak moguce da drugi jede, a oni da od toga postanu siti. Medjutim, to tako ne ide u svemiru i razocarenje je nuzno za takve ljude.

Raj se nalazi od 8, dimenzije na dalje, te u njega nije moguće ući bez primanja Božje ljubavi, jer ljudska duša sama po sebi ima ograničeni kapacitet rasta u ljudskoj ljubavi, pa je tako savršen čovjek ograničen u 6. dimenziji i vlastitim snagama ne može narasti više od toga.
Zato mi ciljamo na vrh prve ili u najboljem slucaju, dno druge dimenzije.

Ma nemoguce je da je on to prvi otkrio i postigao. Svatko tko je imalo citao upanisade ili taoisticka djela shvaca da je to put kojim su krocili mnogi prije njega, a i poslje. Naravno, to ne umanjuje Isusovu vrijednost jer kao sto kaze i Rg Veda...

Beskonacno je ovo, beskonacno je ono;
tko od beskonacnog beskonacno oduzme,
beskonacno beskonacnim jos uvijek ostaje.
Mislim da je itekako moguće i vjerujem da je Božja istina i Božja ljubav(u vidu da je utemeljena u osobi) bila prisutna na Zemlji po prvi puta kada je Isus postao jedno s Bogom. Nisam stručnjak ni za upanišade ni za taoizam, ali ono malo što sam vidio se ne podudara s onim što Isus podučava. Nemaju jasan koncept tko je Bog, koja je Njegova priroda i karakter, niti kako ostvariti osoban odnos s Bogom. Također, imaju brojna vjerovanja koja nisu istinita, uzmimo za primjer reinkarnaciju. Koliko razumijem, taoisti nemaju ni koncept da je Bog osobno biće, nego ga više vide kao impersonalnu silu koja prožima sve, što isto nije istinita tvrdnja. Isto tako obje religije nemaju jasnu sliku o tome što je grijeh, kako nastaje ni kako ga se riješiti. Uz to, nemaju pravu i istinitu sliku o Božjim zakonima i kako oni utječu na nas te na njihovoj hijerarhiji i povezanosti. Isto tako nemaju pravo razumijevanje što je duša niti kako točno ona funkcionira.

Ako bilo tko pogleda i posluša Isusova (AJ) predavanja, vidjeti će da postoje mnoge razlike, iako su neke riječi koje koriste iste, ali značenje tih riječi je drugačije. Gotovo sve religije danas podučavaju duhovni napredak kroz razvoj ljudske, prirodne ljubavi, u vidu kako postati moralan i etički čovjek koji živi za dobro sebe i društva (obično kroz određene prakse, metodologije i rituale), život po principima, ali to nije ovo o čemu Isus priča(iako je razvoj prirodne ljubavi uključen u njega), jer on podučava da se možemo razvijati kroz osobni odnos s Bogom, gdje nas Bog podučava što je ljubav i što je istina direktno i taj duhovni rast je slabo poznat na Zemlji. U tom razvoju nema potrebe za tehnikama poput meditacije, mantranja ili slično, dovoljno je biti ponizan, otvorenog i željnog srca poput djeteta iskusiti vlastite emocije, željno srce puno žudnje za Božjom istinom i ljubavi prema Bogu i želja da budemo voljeni od Boga koji je naš pravi roditelj. Taj način je bio poznat dok je Isus živio u prvom stoljeću(iako su ga malo njih zbilja shvaćali), od tada je izgubljen i sada je ponovno dostupan.

Moguće da postoje određene stvari koje se poklapaju i koje jesu univerzalne istine, baš kao što postoje univerualne istine u kršćanstvu, islamu, budizmu koje jesu istina iz Božje perspektive, na primjer u vidu moralnog i etičkog ponašanja, ali za to bi trebali sagledati svaku izjavu pojedinačno(jer ima toliko grešaka i poluistina) i utvrditi radi li se o istini ili ne. Koliko sam ja upoznat, svaki religijski tekst ili knjiga u sebi sadrži određenu količinu greške jer ljudi nisu imali direktan odnos s Bogom, nego su često vlastita uvjerenja i koncepte zapisivali kao Božju istinu, što nije dobro. Od tuda dolaze krivi koncepti kao što su ljuti, nasilni i kažnjavajući Bog, prinošenje žrtve, slijepe "vjere", reinkarnacija, itd...Istina u sebi sadrži određene atribute i kvalitete po kojima ju je moguće prepoznati i utvrditi. Ili se može direktno pitati Boga je li nešto istina ili ne i On nam kroz savjest može odgovoriti :) (ne glasom ili misli, već kroz osjećaj)

Znam da je Bog beskonačan, a za ostalo nisam siguran. Za svemir znamo da nije beskonačan u oba smjera (jer ima početak), a potencijalno je beskonačan u pozitivnom smjeru, no to je još nepoznanica. Mi kao kreacija smo najvjerojatnije konačni (ne zna se može li duša umrijeti). Ono što je jako uzbudljivo jest da imamo potencijal za beskonačni rast, ali samo ukoliko priglimo odnos s Bogom i prihvatimo u sebe dobiti dio supstance koje je od Boga. Tada postajemo besmrtni (naša duše to postaje) i nitko nas ne može ukloniti iz postojanja, ni sam Bog, jer bi time morao uništiti dio sebe, što nije moguće.

U svakom slučaju ne postoji razumijevanje o "ponovnom rođenju" koje je glavno Isusovo učenje, temeljeno na primanju Božje supstance direktno od Boga u sebe i koji sve uvjeti moraju biti zadovoljeni kako bi to bilo moguće ostvariti.
Kaze se, ako nekoga hoces spasiti od gladi, nemoj mu svaki dan davati ribu, nego ga nauci da peca. Nazalost, vecina vjernika (svih religija, ne samo krscana) vjeruje ne samo da ne mora sama da peca, nego da je cak moguce da drugi jede, a oni da od toga postanu siti. Medjutim, to tako ne ide u svemiru i razocarenje je nuzno za takve ljude.
Slažem se. Ljudi očekuju da će Bog (ili netko drugi) sve odraditi za njih i da oni neće morati ništa. To je velika zabluda i svi koji su živjeli na taj način se jako iznenade kada odu s ovog svijeta i ne dočeka ih lijepa lokacija koju su mislili da zaslužuju.
Zato mi ciljamo na vrh prve ili u najboljem slucaju, dno druge dimenzije.
Izlazak iz pakla(koji je pri dnu prve dimenzije) je dobra stvar, ali vrh prve ili dno druge dimenzije je daleko od mjesta gdje Bog želi da budemo. Bog želi da budemo puno sretniji od toga.

Zadnje uređeno:
Uf, ima ih puno, previše da ovdje sve nabrajam
Teško je ovako s tobom raspravljati kad ne prihvataš Bibliju kao relevantan izbor. Ja mogu na ovo gore samo Biblijom odgovoriti, ne nekom logikom ili drugim spisima.

Postoji samo 5 glavnih dimenzija u kosmosu Duljina, Širina i Dubina su 3 osnovne u kojoj prebiva većina ljudi, Tempo je 4 i Kontinuitet 5 za naprednije ljude ostali 18 dimenzija su samo pod dimenzije (Paralelni produkt).

Životinje su dio paralelni svjetova i ako se čini da su fizički prisutne u ovom svijetu i trenutku postojanja.

Teško je ovako s tobom raspravljati kad ne prihvataš Bibliju kao relevantan izbor. Ja mogu na ovo gore samo Biblijom odgovoriti, ne nekom logikom ili drugim spisima.
Meni nije teško :) I upravo to jest slabost Biblije, jer sadrži određene nelogične i neljubavne koncepte koji ne mogu biti istina jer su upravo to - nelogični i neljubavni. Bog je uvijek ljubavan i uvijek logičan i sve što Bog stvara je također takvo. Božja istina ima određene kvalitete i atribute po kojima je se može prepoznati i ona je neovisna o bilo kakvoj knjizi, vjerovanju, ljudskom mišljenju, itd...Božja istina je apsolutna istina ovoga svemira i svemu što u njemu postoji. U Bibilji postoje određene istine, ali isto tako postoje i mnoge neistine. I sam Isus je u 1. st učio iz Starog Zavjeta, te govori kako je volio čitati Proroke. To mu je pomoglo da započne svoj odnos s Bogom, ali je kroz taj odnos naučio direktno od Boga da neke stvari koje su Židovi vjerovali o Bogu nisu istina. Na primjer, nije istina da je Bog gnjevan i ljut.

Uz to, Bog je beskonačan pa je time i Njegova istina beskonačna, te kao takva ne može biti sadržana u knjizi, niti u milijun knjiga. No naše srce(duša) ima potencijal primiti Božju istinu i to beskonačno, ukoliko primimo u sebe i Božju supstancu, Božju ljubav, koja nam proširuje kapacitet i čini nam to da sve više i više razumijemo Božju prirodu, Božje zakone, sebe i ostalu kreaciju.

Vjerujem da nas je Bog sve stvorio sposobne da možemo imati direktan odnos s Njime, bez posrednika, i bez ovisnosti o knjigama ili bilo čemu takvome. Problem je što je pravo znanje o tome kako imati taj odnos izgubljeno ubrzo nakon Isusove smrti, i što je puno toga iskrivljeno i izostavljeno u Biblji, a nešto je i namjerno mijenjano kako bi se ostvarile određene agende tadašnjih vladajućih sila. Dobra vijest je što je istina ponovno dostupna na Zemlji.

Zadnje uređeno:
Raj se nalazi u 8 paralelnoj dimenziji, Božanstava u 9, a 7 i 6 su za niže rangirane sile i bića demonske prirode. Od 10 pa nadalje su Deve, Devasi, Anđeli i Izvan zemaljska bića u 22 i 23 dimenziji su Metafizička bića izvor sve energije i znanja u kosmosu. Znanje zasnovano na proučavanju Biblijskih Spisa i povezane skriptike.

8 dimenzija je za Savršeno odabrana bića centar kosmosa je u njoj.

Fazlija, mislim da mi preotimaš temu :D

Hvala Bogu, reinkarnacija ne postoji tako da se nitko ne treba vraćati u ovu močvaru. Svatko nastavlja svoj razvoj u duhovnom svijetu. Većina religija u duhovnom svijetu rade prema tome da se čovjek vrati u svoje prvotno stanje, u kojem su bili prvi ljudski par, a to je stanje savršenog prirodnog čovjeka(što je 6. dimenzija). Božji zakoni su dizajnirani na način da će svaki čovjek kad tad doći u to stanje. No povrh toga, Bog nam nudi još i dodatnu mogućnost, a to je da primimo Njegovu ljubav i tako nadiđemo originalni dizajn savršenog čovjeka i postanemo ponovno rođeni Božji anđeo(što se događa u 8. dimenziji ). Tako da svatko od nas ima dvije sudbine na izbor. Ili ćemo postati savršeni čovjek ili Božji anđeo.

Tako da ako se limitiraš na vrh prve, oduzimaš si puno buduće sreće i zadovoljstva. Ja ciljam na 8. dimenziju, a poslije toga ću vidjeti :)
8 dimenzija je za Odabrane ne mogu je dosegnuti zemaljska niti bilo koja druga bića neba.

Reinkarniranih je mnogo na zemlji vraćaju se iz 6, 7 i 8 dimenzije.

Raj se nalazi u 8 paralelnoj dimenziji, Božanstava u 9, a 7 i 6 su za niže rangirane sile i bića demonske prirode. Od 10 pa nadalje su Deve, Devasi, Anđeli i Izvan zemaljska bića u 22 i 23 dimenziji su Metafizička bića izvor sve energije i znanja u kosmosu. Znanje zasnovano na proučavanju Biblijskih Spisa i povezane skriptike.
Prijatelju, ne znam odakle ti ovo, ali nije točno.

Kod Boga ne postoji ljubav nego samo pravednost, ljubav je za veze i krevet.
Dio ljubavi jest pravednost. Mislim da imamo prilično različit koncept i razumijevanje Boga. Vjeruješ li uopće da je Bog entitet?
Postoji više vrsta izraza ljubavi, kao na primjer: prijateljska, bratska, romantična, ljubav po principu, roditeljska ljubav, itd...
Bog ima generalnu ljubav prema čovječanstvu, ali isto tako ima i osobnu ljubav prema tebi.

8 dimenzija je za Odabrane ne mogu je dosegnuti zemaljska niti bilo koja druga bića neba.
Ne postoje odabrani. U Božjim očima svi smo jednake vrijednosti i jednako nas voli.

Reinkarniranih je mnogo na zemlji vraćaju se iz 6, 7 i 8 dimenzije.
Ne, reinkarnacija onako kako se podučava danas nije istina.

Vjerovati u Boga kao entiteta je isto što vjerovati u izvor Zla.

Savršeno dizajnirano biće je u 8 dimenziji 666=125=18=1/8=8 to je Pavaot znao 666 broj čovjeka.

Savršeno dizajnirano biće je u 8 dimenziji 666=125=18=1/8=8 to je Pavaot znao 666 broj čovjeka.
Ne djeluješ mi kao netko tko je voljan preispitati svoja uvjerenja niti da si otvoren čuti tuđa koja se protive tvojima, tako da ne vidim da ima nekog smisla raspravljati ako ćeš samo stavljati izjave.

Nazad
Vrh