Divine Truth (Božanska Istina)

ono malo što sam vidio se ne podudara s onim što Isus podučava.
Prije svega valja postaviti pitanje, koji Isus? Da li Isus iz Nazareta ili Isus iz Australije?

A drugo, naravno da se ne podudara potpuno, ali neke osnovne slicnosti se mogu naslutiti u glavnim religijama svijeta.

Nemaju jasan koncept tko je Bog, koja je Njegova priroda i karakter, niti kako ostvariti osoban odnos s Bogom.
Hinduisticka metafizika i filozofija su upravo prozete ovim pitanjima i tisucljecima se vode zustre rasprave izmedju vedantinaca, tantrika, vaishnava, shaivia, shakta medjusobno, kao i sa budistima, jainistima i muslimanima izvan hinduisticke tradicija upravo o ovim pitanjima.

Također, imaju brojna vjerovanja koja nisu istinita, uzmimo za primjer reinkarnaciju.
Ne zelim ulaziti u raspravu postoji li reinkarnacija ili ne, ali moram primjetiti nedosljednost u ucenju australskog Isusa.

Istocnjaci vjeruju da reinkarnacija postoji za sve u tvorevini (ne samo za ziva bica, nego i za mineralni svijet i sl.). Takovo ucenje je barem dosljedno i moze se primijeniti nacelno na sve sto postoji.

Isus iz Australije naucava da reinkarnacija ne postoji, osim za njega, njegovu navodnu suprugu i jos 5-6 njegovih bliskih prijatelja, a i to samo jedamput da se ponovno rode?! Stovise, u toj ponovnoj reinkarnaciji su jos i nazadovali u odnosu na prosli zivot?! Ponovno su rodjeni, ali manje savrseni nego sto su bili u prethodnom zivotu?! Pa zasto su se onda vracali?

Jednom rijecju, meni to zvuci kao jedna potpuno besmislena, nedosljedna i neuvjerljiva teorija.

Na ovakav nacin bi se dalje mogla pobijati jedna po jedna njegova tvrdnja, ali... cemu?!

Ako bilo tko pogleda i posluša Isusova (AJ) predavanja
Iskreno govoreci, tesko mi je slusati njegova nerazgovjetna mumljanja na australsom narjecju i odgonetavati njegova gutanja slova. Neka engleska narjecja teze pratim, a njegov australski engleski spada u tu skupinu. Lakse bi mi bilo citati, ali opcenito drzi predugacke govore. Kada se tome doda da su mu ucenja prepuna ovakvih logickih nedosljednosti, gubim svaki interes da trosim vrijeme na njega.

Radije cu procitati sve one knjige od Ellen G. White, koje su mi poslali ljubazni adventisti...

Ne djeluješ mi kao netko tko je voljan preispitati svoja uvjerenja niti da si otvoren čuti tuđa koja se protive tvojima, tako da ne vidim da ima nekog smisla raspravljati ako ćeš samo stavljati izjave.
CloudStriffe ti si ovdje došao da bi dijelio uvjerenja u pokušaju uvjeriti druge da prihvate fantazije pokreta iz Austrije koji su tobožnji Isus i Marija Magdalena, ja sam ovdje da donosim nauke koji se temelje na čistom Znanju "Tajne".

CloudStriffe ti si ovdje došao da bi dijelio uvjerenja u pokušaju uvjeriti druge da prihvate fantazije pokreta iz Austrije koji su tobožnji Isus i Marija Magdalena, ja sam ovdje da donosim nauke koji se temelje na čistom Znanju "Tajne".
Nemam namjeru uvjeravati bilo koga u bilo što. Moja želja je bila prenijeti iskustva i znanja koje sam iskusio od Divine Truth učenja, objaviti što je dostupno i gdje, te sam voljan diskutirati sa bilo kime tko ima za to pitanja i želju razmjene u duhu prijateljstva. Tko ne želi, ne mora. Ono što ću reći jest da ti slobodno propagiraš ono što vjeruješ da je istina, ali dok si na temi koju sam ja otvorio, imam odgovornost ispraviti ono što pišeš. Ako ti se to ne sviđa, slobodno otvoriš svoju temu i tamo donosiš svoje "nauke". Nemam namjeru ulaziti u rasprave s tobom, jer kao što sam rekao nisi otvoren čuti ništa što imam za reći niti želiš pogledati u vlastiti stav prema meni i svojim uvjerenjima.

Prije svega valja postaviti pitanje, koji Isus? Da li Isus iz Nazareta ili Isus iz Australije?
Fazilija, od samog početka naših razgovora imaš vrlo arogantan, osuđivački, snishodljiv, podsmjehivački i podcjenjivački stav prema AJ-u i njegovim učenjima. Prema onome koliko ja razumijem, to nije budistički način, za koji tvrdiš da si dio, i ovo vidim kao problem neljubavnosti.
Hinduisticka metafizika i filozofija su upravo prozete ovim pitanjima i tisucljecima se vode zustre rasprave izmedju vedantinaca, tantrika, vaishnava, shaivia, shakta medjusobno, kao i sa budistima, jainistima i muslimanima izvan hinduisticke tradicija upravo o ovim pitanjima.
Da, vode se rasprave, ali nije poznata prava istina o tim pitanjima. U mnogim stvarima sve te religije i pravci imaju manjak znanja i greške koje onda imaju negativne učinke na sve one ljude koji u njih vjeruju i primjenjuju u svojim životima.
Ne zelim ulaziti u raspravu postoji li reinkarnacija ili ne, ali moram primjetiti nedosljednost u ucenju australskog Isusa.

Istocnjaci vjeruju da reinkarnacija postoji za sve u tvorevini (ne samo za ziva bica, nego i za mineralni svijet i sl.). Takovo ucenje je barem dosljedno i moze se primijeniti nacelno na sve sto postoji.

Isus iz Australije naucava da reinkarnacija ne postoji, osim za njega, njegovu navodnu suprugu i jos 5-6 njegovih bliskih prijatelja, a i to samo jedamput da se ponovno rode?! Stovise, u toj ponovnoj reinkarnaciji su jos i nazadovali u odnosu na prosli zivot?! Ponovno su rodjeni, ali manje savrseni nego sto su bili u prethodnom zivotu?! Pa zasto su se onda vracali?

Jednom rijecju, meni to zvuci kao jedna potpuno besmislena, nedosljedna i neuvjerljiva teorija.

Na ovakav nacin bi se dalje mogla pobijati jedna po jedna njegova tvrdnja, ali... cemu?!
Mislim da sam ti već dovoljno puta pokušao objasniti u čemu je problem kod uvjerenja o reinkarnaciji i zašto nije moguća, te zašto su se njih 14 odlučili vratiti, ali ne mogu reći da si bio receptivan, jer da si me stvarno čuo i da si poslušao neke od videa koje sam ti slao, vidio bi da ne postoje nedosljednosti. Dapače, puno je više ljubavi i logike od uobičajenog načina na koji je reinkarnacija objašnjena u filozofijama koje pratiš. Mogao bih ti odgovoriti na ove "nedosljednosti" , ali mislim da nema smisla pošto sam ti već u nekoliko navrata rekao kako i zašto, samo nisi bio zadovoljan sa mojim odgovorom. Ono što definitivno mogu reći je da reinkarnacija koja se podučava u hinduizmu, budizmu, new age-u i ostalim religijskim i filozofskim pravcima ne može biti istina jer nije ljubavan koncept. Bog je savršena ljubav i kao takav nikada ne bi stvorio neljubavne zakone ili mehanizme koji upravljaju svemirom i živim bićima u njemu.

Slobodno vjeruješ da je besmislica. U krivu si, ali slobodno to vjeruješ :)

Iskreno govoreci, tesko mi je slusati njegova nerazgovjetna mumljanja na australsom narjecju i odgonetavati njegova gutanja slova. Neka engleska narjecja teze pratim, a njegov australski engleski spada u tu skupinu. Lakse bi mi bilo citati, ali opcenito drzi predugacke govore. Kada se tome doda da su mu ucenja prepuna ovakvih logickih nedosljednosti, gubim svaki interes da trosim vrijeme na njega.

Radije cu procitati sve one knjige od Ellen G. White, koje su mi poslali ljubazni adventisti...
Nema problema, ne moraš ga slušati. Ali ako se predomisliš, imam prevode nekih predavanja na hrvatski pa mi se možeš javiti ako ćeš htjeti.

Zadnje uređeno:
Fazilija, od samog početka naših razgovora imaš vrlo arogantan, osuđivački, snishodljiv, podsmjehivački i podcjenjivački stav prema AJ-u i njegovim učenjima. Prema onome koliko ja razumijem, to nije budistički način, za koji tvrdiš da si dio, i ovo vidim kao problem neljubavnosti.
Ako tebi pomaze da budes bolji covjek, to je dobar put za tebe.

Da, vode se rasprave, ali nije poznata prava istina o tim pitanjima.
Naravno da nije poznato svima onima koji o tome ne znaju nista...

Moja želja je bila prenijeti iskustva i znanja koje sam iskusio od Divine Truth učenja, objaviti što je dostupno i gdje, te sam voljan diskutirati sa bilo kime tko ima za to pitanja i želju razmjene u duhu prijateljstva.
Ja sam uvijek voljna počuti nečija iskustva i izravna znanja koja je u tim iskustvima doživio (jer i sama polazim upravo od toga, time hodim i ... kako netko reče... "Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."). Stoga, ako želiš podijeliti nešto od toga svog doživljavanja, rado ću zirnuti, moguće i zasudjelovati, što sam ti, vjerujem, dala na znanje od samog starta, tamo na onom drugom mjestu. Gornje u citatu sam ja i zaboldala i obojala, ne zamjeri. LP

ako zamijenimo riječ suština sa istina, onda možemo reći

Nećemo zamjenjivati riječi. Suština je suština. Istina je istina. Istina, suština je od istine jer druge suštine nema osim one istine. Laž nema suštinu, ona je šuplja, floskula.

Problem koji svi vi pravite je onaj u pristupu. Pristupate drugim ljudima unutar "okvira rasprave, diskusije" s točke gledišta je da su apsolutne neznalice. Time samo pokazujete gdje ste sami. Vi koji tako pristupate. Na ovaj forum je admin pozvao ljude koji nisu ... absolute beginners ... u ovim stvarima, tematskim stvarima. I mnogi od njih, ako ne i svi DJELUJU ono što pišu i njihova pisanja nisu puka akademska naklapanja, već proizlaze iz dubine njihovih vlastitih proživljenih ... iskustava. Proživljenih, promišljajnih pa i uviđenih, koje uviđanje je izravna gnoza.

Tvoji @Cloud "kritičari" jedino to i kritiziraju - pristup. Jer ja i taj pristup razumijem, jer on je svima nama slaba točka - osobito nakon što spoživimo (spoznajno doživimo) nešto od onih... dubokih... visokih... veličanstvenih... nečega, za što nismo ni znali da je čovjeku dostupno. Lekcija koju sam i ja morala naučiti, i potrajalo je, identična je: Pristupi ljudima kao sebi ravnima, kao ljudima koji i sami imaju određena saznanja i začas ćete pronaći zajedničku bazu. Ili, kao i ja... katkad, kojegdje... drži monologe. Jer... ja jako dobro znam, da čovjek dođe u jednu fazu... na putu... kad mnoge stvari... moraju VAN IZ NJEGA. Jer samo prave gužvu, dižu halabuku... Reakcije moraju biti osviještene, jedino tome i služe.

Ne moramo čak ni govoriti nekom unaprijed zadanom terminologijom, niti jedni drugima pisati filozofske eseje. Evo, ja ću prva. Jednog dana, iz čista mira, zbilo se... zbila se kataklizma cijelog bića. Nađoh se na... poprištu... na kojemu se vodila... bitka za moju dušu. Bilo je to prije... ima sad i šesnaest godina. ...
Ili, evo još jedna crtica, biografska. Tko sam ja? U ovom svijetu. Mnogi se ljudi sjećaju nečega iz svojih najranijih dana. Moje prvo sjećanje, ono najranije je ... nađoh se, ne znam kako, negdje u nekom prostranstvu iznad ove zemlje... u društvu... jednog bića za koje znam da je moj brat, i njegovo ime je... mislim da znaš. I on mi govori, podsjeća me zašto smo u ovom svijetu. I govori mi da smo tu u spasilačkoj misiji. Začudo, ja u tom mom sjećanju nisam malo dijete koje sam ovdje, već sam... vrijedi li ikako i opisivati, koje riječi bi dostajale?

Da li Isus ponekad putuje po svijetu ili je stalno u Australiji?

Postoje li formalne organizacije po zemljama ili su to vise skupine ljudi koji prate njegova ucenja?

Da li Isus ponekad putuje po svijetu ili je stalno u Australiji?
Nisu dosta dugo bili van Australije, no ove godine su on i Marija imali turneju po svijetu, držeći seminare, posjetili su nekoliko europskih zemalja i par američkih. Neke od tema koje su obradili su: Bog, duša i kako ona funkcionira, naša borba s Bogom, grijeh i kako ga postati svjesnim (intelektualno i emocionalno) kako bismo ga mogli ukloniti, Božji zakoni i što se dešava kada živimo u skladu s njima, a što kada ih kršimo, uvjerenja i zašto su važna, Božji standard ljubavi i kako primiti Božju ljubav, reinkarnacija, itd...

Snimke sa tih predavanja je moguće naći na ovom yt kanalu: https://www.youtube.com/@exposure3569/videos
Postoje li formalne organizacije po zemljama ili su to vise skupine ljudi koji prate njegova ucenja?
Ne, postoji samo jedna organizacija, God's Way, koja ima svoje sjedište u Australiji. Plan je da se napravi slično sjedište - što je u suštini centar za učenje - u Europi i Americi/Kanadi, ali za to će trebati još neko vrijeme da se realizira, najviše će ovisiti o ljudima - njihovoj želji i osobnom razvoju - primjeni principa koje podučavaju, ali i o nekim drugim faktorima(ne znam koji su svi - pričali su o tome sad na putu, ali nisam zapamtio detalje) poput pronalaska zadovoljavajuće lokacije, izgradnje centara, količini donacija, itd...Sve se bazira na volontiranju(darivanju darova) i donacijama.

Na službenoj stranici objavljuju detalje pa je najbolje da se tamo pogleda. Ja nisam dio te organizacije pa time nisam adekvatan za davanje odgovora što se tiče same organizacije. Ja sam samo slušač sa ovih naših prostora koji nastoji primjeniti učenje na vlastiti život :)

Link za God's Way organizaciju: https://blog.godsway.net/blog/

Zadnje uređeno:
Nazad
Vrh